Pisicile înțeleg discursul uman și modul în care este exprimată?

Pisicile înțeleg discursul uman și modul în care este exprimată?

Se spune că dacă animalele de companie vorbeau, atunci oamenii își vor pierde ultimii prieteni. Omul nu știu niciodată dacă este cu adevărat, pentru că nu există nici o speranță de a vorbi cu animalul său de speranță. Cu toate acestea, comunicarea cu un animal de companie domestică este lucrul obișnuit. Uneori, întoarcerea la pisică, se pare că înțelege ce este vorba.

Înțelegeți sau nu?

Există mai multe opinii cu privire la faptul dacă pisicile sunt capabile să înțeleagă frazele pronunțate de om. Oricare ar fi, oamenii de știință au dovedit că pisica nu răspunde nu la cuvinte, ci pe intonarea cu care se vorbește vorbirea.

Felinologul Logan Forbes a organizat un experiment interesant. De fiecare dată înainte de a vizita clinica veterinară, ea a spus o pisică cu aceeași intonație: „Mergem la medicul veterinar”. Subconstient, un animal a devenit asociat cu procedurile neplăcute, iar pisica a început să se ascundă, după ce a auzit această frază. De îndată ce proprietarul a spus aceleași cuvinte cu o altă intonație, pisica a fost indiferentă față de ei au reacționat.

O altă observație neobișnuită a fost, de asemenea, a relevat: Cat se adaptează la fondul emoțional al proprietarului. Conform unor oameni de știință, aceste animale reacționează la gesturi. Phonetik Susanna Shelz au demonstrat că pisicile încearcă să interacționeze cu oamenii într-un limbaj special. Ei prind gesturi și mișcări ale proprietarului, amintiți-le și adapteze comportamentul său sub sine.

De exemplu, dacă deschideți cabinetul înainte de hrănire de fiecare dată, animalul va fi în bucătărie de fiecare dată, prinderea sunetul familiar al ușii de deschidere.

Cuvintele pisica este puțin probabil să înțeleagă, dar se simt de vocea proprietarului ceea ce vrea să spună. Dacă pisica sa antrenat și îndeplinește cu ușurință echipele pe care le spune proprietarul, este puțin probabil ca aceeași pisică să răspundă acelorași comenzi stabilite de o altă persoană. Astfel de povesti sunt cunoscute și dovedesc că cuvintele pisicilor nu se deosebesc, dar proprietarul poate înțelege. Un alt experiment a arătat că animalul recunoaște vocea proprietarului.

Citește mai mult  Varietate de hrană pentru pisici GO!

Când diferite persoane au fost adresate obiectului de experiență, inclusiv proprietarului, pisica a răspuns la vocile tuturor participanților la experiment, Dar, după ce au auzit vocea proprietarului, elevii ei s-au extins, ceea ce indică o reacție emoțională turbulentă.

Specialistul veterinar Anastasia Nikolina crede că animalul își poate aminti combinația concretă a sunetelor de vorbire umană, astfel încât să-și amintească porecla sa și să răspundă la ea.

Există chiar și o versiune pe care pisicile au abilități sensibile și telepatic pot determina starea de spirit a gazdei.

În general, se crede că aceste animale nu sunt înclinați să comunice cu o persoană, pentru că la un moment dat ei înșiși au venit la casele umane, ei nu trebuie să îmblânzi ca niște câini. Ei nu se simt obligați să om. De exemplu, cele mai multe pisici va răspunde la numele lor, numai după ce a mers sunetul alimentării de deschidere, iar în alte cazuri, un animal de companie este imposibil de apel – el nu preferă să ofere un serviciu proprietarului, ci să vină numai să-l la cererea acestuia.

Astfel, pisicile pentru intonație determina ce proprietarul vrea să spună. În cazul în care o voce ofertă este de a pronunță diverse provocări la pisica, atunci ea va fi fericit, pentru că a apelat la tandretea ei.

Dacă mustra un animal și un ton furios grosier să-l numesc „Sunny,“ Iepurașul „și alte nume de pătare, atunci pisica va lua aceste expresii ca furie pe el de la proprietar.

Cum să înțeleagă pisica?

Există mai multe semne ce indică spre anumite emoții ale animalului.

 • Văzând că pisica miji ochii, se poate presupune că ea a fost obositoare și dorește să ia un pui de somn.
 • Cand pisica vine la picioarele proprietarului și începe să se freca, aceasta poate însemna că ea este foame. În același mod, animalele exprima dragostea lor față de proprietar.
 • Am blocat în mod clar în sus urechile spun că pisica este ceva interesat. În cazul în care urechile sunt presate, atunci poate că vrea să atace jocul sau de conflict.
 • ochii deschiși pe scară largă și elevii rotunjite indică teama de un animal de companie.
 • Purr – un semn de bună dispoziție. Cel mai probabil, în acel moment mangaierea animalelor, accident vascular cerebral sau să se joace cu el.
 • Un uter huruitul spune ca un favorit de casă este nefericit și cere să o lase în pace.
 • Hissing și gura deschisă indică întotdeauna că animalul amenință ceva, încercând să sperie. Mai bine la astfel de moment, o face pentru animale de companie nu atinge.
 • Audierea howls pisica, se poate presupune că el exprimă răutate și dezamăgire. Poate că el nu a mers, așa că arată supărare.
Citește mai mult  Lista de porecle pentru băieți chihuahua

De obicei, proprietarii cunosc bine caracterul lor prieten cu patru picioare și să înțeleagă fără semne de mai sus. Fiecare pisica are propriile sale caracteristici. De exemplu, există pisici pisici că toate acțiunile lor sunt însoțite de meowuchenium sau nepoliticos. Întâlnire la ușa gazdă, vă rugăm să hranei pentru animale, apel pentru a juca – toate aceste acțiuni pot fi efectuate sub un hodorogit, astfel încât comunicatelor pisica cu proprietarul, și, de obicei, proprietarii cunosc semnificația diferitelor sunete în vocea animalului de companie.

Există și alte animale, de exemplu, pisici aristocrate ciuperci, meowukania din care pot fi realizate numai în cazuri rare. Cunoscând natura de animale de companie, proprietarul atent la comportamentul său va înțelege emoțiile animalului.

În cazul în care se observă că pisica stă sau se culcă cu o gura deschisă, iar pericolul nu-i amenință de la nimeni, atunci vorbește despre durerea fizică pe care pisica se confruntă cu. Poate că otrăvit. Stând Lângă vasul cu apă animale de companie, încercând să bea apă, dar nu făcându-l, ci doar peering într-un castron, cel mai probabil, a luat o boală virală gravă, cum ar fi panouri.

În ambele aceste cazuri, trebuie să efectueze imediat animalele de companie la medicul veterinar.

Cum de a comunica?

Pentru animalul a înțeles o persoană, proprietarul ar trebui să exploreze anumite reguli de comunicare cu pisici. După cum sa menționat, pisicile aud cuvinte, dar încărcătura sens este de neînțeles pentru ei. De exemplu, potrivit unor experimente de zoologi, aceste animale nu înțeleg cuvintele „nu“, deci nu are nici un sens pentru a preda un animal de companie de la un fel de acțiune cu ajutorul acestui cuvânt.

Citește mai mult  Alimente pentru pești de acvariu: soiuri și alegere

Mai jos sunt alte recomandări pentru stabilirea contactului cu pisica.

 • Trebuie să urmăriți tonul în timpul comunicării. Nu trebuie să ridici o voce, să vorbim cu prădător familial, deoarece răspunde la starea de spirit a proprietarului, concentrându-se asupra tonualității și a volumului frazelor pronunțate. Ar trebui să se comporte în mod deschis.
 • Cand te intalnesti animale necunoscute, trebuie să stea ghemuit și întinde încet în direcția mâna cu palma deschisă, cu scopul de sus. Acest om de gest va arăta că nu există nimic în mâna lui să amenințe pisica. În cazul în care palma este coborât în ​​jos, pisica poate percepe ca o amenințare.
 • S-a dovedit că cea mai expresivă pentru gestul pisica este un deget ridicat sau cu degetul întins pe fața unei pisici. Un astfel de studiu a fost realizat cu participarea a 40 de pisici. Experiența a arătat cum aceste animale reacționează la gesturile umane. Astfel, se poate concluziona că o pisică poate fi explicată prin ceva, indicând unul necesar cu un deget.

Aflați dacă pisicile înțeleg discursul uman, puteți în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: