Totul despre șobolani Dambo

Totul despre șobolani Dambo

Cea mai mare nevoie de prieten trai se confruntă cu cele mai mici membri ai familiei care, atunci când comunică cu animalele, să învețe să aibă grijă, compasiune și dragoste. Pisici, câini, pești și papagali sunt locuitori clasice de apartamente care au nevoie de o atenție ridicată de proprietari. Alternativa la aceste animale pot fi șobolani amuzant și jucăuș Dambo. Cute animale și afectuos nu necesită o mulțime de atenție, și bucuria nelimitată de comunicare cu un yormom de benzi desenate va umple inima nu numai copiii, ci și părinții lor.

Descriere

Dambo rat – un animal mic decorativ care are urechi disproporționat de mare plantat scăzută.

Cele mai valoroase exemplare au cele mai mari urechi.

Reprezentanții acestei rase diferă de forma de șobolan obișnuit al urechilor, care este de două tipuri:

 • sub formă de plăci+
 • sub formă de mugur.

cumpărătorii europeni preferă animalele cu urechi sub formă de muguri. Mărimea maximă a corpului de grăsime al animalului este de 20 cm, iar greutatea unui adult poate ajunge la 400 g. Băieți fete semnificativ mai mari. Animalele au un cap rotund, cu o față ascuțită alungit. mere rotund ochi. Unii reprezentanți ai acestei rase au o coadă groasă cărnoasă, iar o parte din această parte a corpului este complet absentă.

Animalele au o perioadă scurtă de viață care nu depășește 5 ani. Speranța medie de viață este de 3 ani.

Avantaje și dezavantaje

Ca orice animal de companie, un animal de companie decorativ are o serie de avantaje și dezavantaje. Din laturile pozitive, este necesar să se evidențieze următoarele:

 • Exceptibility pentru formare+
 • Nivelul inteligent ridicat+
 • Ugoodness în produsele alimentare+
 • Istoric răspuns+
 • Disponibilitatea blajin și afecțiune+
 • sociabilitate+
 • Gauntness+
 • Nu este nevoie de spații de locuit spațioase+
 • curăţenie+
 • Crearea unui număr minim de zgomot+
 • O cantitate mică de costuri de întreținere+
 • Usor de intretinut.

  Un animal are o capacitate unică de a se adapta la starea de spirit a proprietarului său, dând o persoană acele emoții care avea nevoie. Principalele dezavantaje ale unui animal amuzant sunt:

  • Nerespectarea comenzilor fără delicatețe+
  • Depresia in depresie in timpul singur sedere pe termen lung+
  • Incompatibilitatea cu animale de pradă+
  • Etichetă a teritoriului+
  • deteriora toate elementele de interior disponibile+
  • Costul ridicat de medicamente pentru tratamentul+
  • Disponibilitatea miros specific+
  • nevoie de o plimbare de zi cu zi+
  • preț mare+
  • perioadă scurtă de viață+
  • Conservarea ferocitate în absența contactului cu persoane.

  Soiuri

  Rezultatul lucrărilor de selecție lungi a fost apariția mai multor subspecii de șobolanii din Dambo, care diferă în culoarea și prezența de lână. animale urecheat poate fi ca lochmata, precum și lys, precum și să fie negru, alb, gri și roșu. În funcție de preferințe, este necesar să se cumpere rasa relevantă.

  Rex

  Reprezentanții rasei Rex au lână dens crocanta, care acoperă uniform întregul corp, iar animalul de companie devine moale și pluș. Copiii nou-născuți benzi desenate și amuzant cu lână lipirea. Unele persoane pot vedea chiar si mustata creț.

  Sfinx

  Rasa Dambo Sfinxul se distinge prin absența totală a părului. Pe un corp catifelat moale, care poate fi roz, alb, albastru sau negru, puteți vedea falduri mici ale pielii. Lungimea mustății poate fi atât mari și mici, iar unele favorite sunt complet absente.

  Caracteristică a pielii provoacă dezvoltarea frecventă a bolilor de piele și leziuni mecanice.

  Pentru a păstra caracteristica genetice a specialiștilor nu recomanda traversarea rasei cu alți reprezentanți ai Dambo. Pentru a preveni agresiunea de la șobolani cu lână, ai nevoie de animale de companie gol să fie plasat într-o celulă separată. Acestea rasa alege persoanele care suferă de alergii lână.

  Citește mai mult  Câte țestoase roșii trăiesc?

  siamez

  reprezentanți unici ai acestei subspecii au o culoare blând-crem de lână, față de care brioșe maro și piciorul sunt spectaculos în căutarea.

  Aceste animale au un cost ridicat datorită prezenței unei gene recesive, care nu pot fi transmise de la părinți la urmași.

  Husky

  Deșteptare rasa hassiness la naștere au o schemă de culori standard, față de care doar câteva luni mai târziu, pot să apară firele de păr alb.

  Manks

  Șobolanii din rasa Max – Chipped Reprezentanți ai View. Această caracteristică a fost provocată de mutația genelor și a provocat comentarii negative ale specialiștilor.

  Animalul fără coafură nu ține echilibrul și nu are capacitatea de a reduce temperatura corpului.

  Absența coada are un efect negativ asupra scheletului și a perioadei de viață a animalului, care nu depășește 12 luni.

  Blue Mink

  Blue Mink – un subspecii unice care au o lână gri cu nuanță albastră. culori uimitoare crește în mod semnificativ costul de șobolani în piață.

  Cum se poate îmblânzi?

  Animalele amuzante sunt ușor de contactat cu oamenii și plecând rapid pentru instruire. Înainte de a învăța trucuri complexe Un animal trebuie să fie de predare cu atenție la mâini. Pet trebuie să fie păstrate pe palma și de accident vascular cerebral cel puțin 2 ore pe zi.

  Când contactați animale, este necesar să se pronunță în mod constant numele complet, încercând să nu folosească un număr mare de sinonime.

  Formatorii recomandă apelarea animalului după numele delicateselor iubite.

  Un punct important de formare este de a studia șobolanii să se întoarcă la locul în celulă și să o lasă în mod independent când îl numește pe proprietar. După un contact tactil și emoțional scurt, animalele încep să aibă încredere în gazda lor.

  În procesul de joc, animalele pot aduce obiecte mici, găsesc alimente delicioase, depășesc obstacole scăzute, oferind maeștrilor de emoții pozitive proprietarilor.

  Unii indivizi pot chiar să aleagă un anumit obiect, să se ridice pe picioarele posterioare și să obțină obiecte strălucitoare din cutii.

  Îngrijire și conținut

  Pentru a menține sănătatea și activitatea, favoritul dobândit trebuie să creeze cele mai convenabile condiții pentru viață și reproducere, precum și să organizeze o dietă nutrițională echilibrată la domiciliu. Animalele trebuie să fie corect și la timp să se hrănească și să aibă grijă în mod regulat pentru ei.

   Cel mai regim de temperatură confortabilă pentru șobolan este la + 20 ° cu umiditatea aerului nu mai mult de 50%.

   Expertii recomanda pentru a proteja animalul de fluxuri puternice de aer rece, care pot provoca raceala.

   Celula trebuie să fie la o înălțime de cel puțin 1,5 m de podea și să fie protejat de lumină puternică și dispozitive de încălzire. Nerespectarea regulilor de detenție și de îngrijire pot provoca dezvoltarea diferitelor boli. Semne de un animal de companie sănătos:

   • lână lucios+
   • globii oculari curate+
   • Lipsa de puroi în ochi+
   • nivel ridicat de mobilitate și activitate.

    Printre cele mai cunoscute boli periculoase ale medicilor veterinari aloce mai multe.

    • micoplasmoze – o boala periculoasa, care se transmite prin aer și poate duce la deces.
    • Abces – proces inflamator după deteriorare mecanică. Pentru tratamentul său, este necesar să se curețe și clătiți un pacient.
    • Helmintosis – învinge corpul cu diverși paraziți.
    • Maligne și benigne Tumorile.
    Citește mai mult  Totul despre Brit de colț umed pentru pisici

    La primele semne ale bolii, este necesar să cerem urgent ajutor la un medic și să nu folosiți tratamente populare.

    Locuințe

    Pentru acoperișul Dambu, specialiștii sunt recomandați să dobândească celule mari multi-nivel, toate părțile din care sunt fabricate din metal. Elemente de lemn și plastic vor fi în curând distruse complet de rozătoare. Înălțimea minimă de locuință permanentă ar trebui să fie de 50 cm, iar lungimea este de aproximativ 60 cm.

    Celula pentru supraexpunerea temporară poate avea dimensiuni semnificativ mai mici.

    O atenție deosebită atunci când alegeți o celulă trebuie administrată distanței dintre tije, care nu trebuie să depășească 20 mm, precum și podeaua netedă, paletele mari, ușile și rafturile largi. Elementele de locuințe obligatorii sunt casa și hamacul.

    Locul de somn trebuie să corespundă dimensiunilor animalului, să fie confortabil și confortabil. Material de fabricație – Plastic durabil, care nu absoarbe mirosurile străine și este ușor de spălare. Hamac suspensie poate deveni un loc preferat de animale de companie, în care se poate încălzi și ascunde. În legătură cu poluarea rapidă a acestui accesoriu, produsul are nevoie de curățarea regulată și spălare.

    Zona de luat masa trebuie să fie echipate cu boluri pentru alimente, precum și beți. Animale Alimente mai bine se toarnă în vase de ceramică, care este tăcut.

    Amestecuri de cereale trebuie să fie în boluri separate, și nu amestecate cu produse naturale.

    Cuprins împreună mai multe animale implică achiziționarea unui container mare pentru produsele alimentare. Pentru băut este necesar să se utilizeze dispozitive tip speciale, care sunt fixate pe barele celulei.

    Elemente de divertisment – detalii obligatorii ale fiecărei celule pentru animale. În perioada în care proprietarul nu poate plăti un animal de companie, șobolanul trebuie să se deplaseze în mod independent și să se distreze. In magazine specializate puteți cumpăra funii frânghii, scări și tuneluri speciale pentru rozătoare. Dacă există un material, puteți face jucării-te ca acasă.

    Accesoriul obligatoriu în celula este o piatra mineral special care ajută șobolani pentru a regla lungimea dinților și ghearele.

    Unii proprietari de a face rozătoare în acvarii transparente. carcasă de sticlă nu este adaptat pentru viața de rozătoare și are o serie de neajunsuri:

    • de ventilație+
    • Cluster de miros neplăcut și gazele fecale+
    • Nevoia de dezinfectare regulată+
    • Completitudinea curățării+
    • Probabilitatea de auto părăsi adăpostul pentru animale în timpul ventilației acvariului+

    Nutriție

    Dieta de bază de animale de companie ar trebui să constea din amestecuri de cereale și nuttry gata făcute, care pot fi achiziționate în magazine specializate.

    Împreună cu hrana tradițională, expertii recomanda sa ambala animalului cu un ou fiert, pește, ficat, inimă, unt, dovleac și semințe de in.

    Animalele le place să se bucure de proaspete piersici, mere, banane, cireșe și cireșe. Foarte rar animalele de companie pot fi pamping chefir, lapte și o felie de portocala mica. O hrănire utilă poate servi grâu încolțite, ovăz și soia, precum și frunze verzi de pătrunjel, mărar și păpădia.

    Este strict interzis rozătoarelor furaje uscate de fructe, care conțin o cantitate mare de zahăr, precum și grase, sărate, acute și alimente prajite de la masa unui om. Aceste produse pot provoca o tulburare a sistemului digestiv, precum moartea unui animal de companie. Lista de produse interzise:

    • Carne și produse din pește+
    • Alcoolice și băuturi carbogazoase+
    • coacere dulce și bomboane+
    • brânză solidă+
    • varza alba+
    • ridiche, hrean, napi+
    • fierte și cartofi brute+
    • Fasole și gorok+
    • anghinare+
    • Tot felul de ciuperci.
    Citește mai mult  Totul despre Stern câine naturale

    Tinerii are nevoie de o nutriție de două ori, iar frecvența hrănirii persoanelor adulte trebuie să ajungă până la 4 ori pe zi.

    În dietă, animalul ar trebui să aibă produse solide care vor ajuta animalele de companie să efectueze dinți: utilizarea constantă a alimentelor moi poate duce la creșterea excesivă.

    Condiția obligatorie pentru creșterea și dezvoltarea completă a animalelor – prezența apei proaspete curate. În timpul de mers pe jos în jurul apartamentului, un animal poate otrăvi sucul de calanechoe, geraniums, iederă, hortensie și ciclamenă.

    Igienă

    Șobolanii Dambo aparțin animalelor curate care își monitorizează cu atenție lâna. Un animal are nevoie de o schimbare săptămânală a stratului subliniat într-o cușcă. Pentru a simplifica procesul de curățare, puteți instala o tavă specială în colțul celulei, unde animalul va fi fericit să meargă la toaletă.

    Servicii de curățare și dezinfectare a celulelor trebuie să fie efectuată de 2 ori pe lună.

    Toate rezervoarele pentru produsele alimentare trebuie să fie spălate zilnic și umplut cu apă curată și alimentare proaspătă.

    Ca un material subtenitary, pot fi folosite amestecuri granulate sau rumeguș pe scară largă, care nu va cădea în nas și ochii animalului. Este strict interzisa utilizarea foilor de ziar, care, cu hidratează, disting substanțe nocive și toxice. Specialiștii sunt recomandate pentru rozătoare scalde în apă caldă cu un sampon special de 2 ori pe an. Această manipulare vă va permite să eliminați persoanele din exterior animale de companie.

    Pentru a reduce starea de stres, scăldat trebuie să fie efectuate sub forma de joc, iar apoi animalul va fi fericit să se spele.

    În cazul în care animalul refuză categoric să se spele, este suficient să-l ștergeți cu o cârpă umedă. Scaldatul violentă va provoca agresiune și neîncredere omului.

    După scăldat, este necesar să tăiați cu grijă plăcile de unghii lungi cu cleme speciale.

    Creștere

    Pentru reproducere, crescătorii recomandă utilizarea numai a celor mai stricți reprezentanți ai acestei rase, care vor putea transfera semne ereditare la descendenții lor. Maturitatea sexuală la șobolani are loc la vârsta de 7 luni. Perioada de instrumente fetală nu depășește o lună. Rapids într-o singură gunoi ajunge la 15 bucăți. Femeia nu are nevoie de asistență extrană în timpul nașterii.

    Animalele nou-născute sunt absolut goale, orb și neajutorate.

    Proprietarii sunt interzise categoric pentru primele două săptămâni pentru a atinge mâinile și a gestiona în cuib.

    Sarcina principală a proprietarilor este de a menține puritatea într-o celulă și o hrănire echilibrată a femeii. Copiii câștigă rapid greutate și acoperite cu lână, iar după 10 zile, șobolanii sunt deja bine văzuți și auziți. După 21 de zile, este posibilă traducerea descendenților pe alimente uscate și la vârsta de 45 de zile, copiii sunt administrați altor familii.

    Recenzii de proprietate

    Animalul amuzant și afectuos a avut o popularitate largă în rândul șobolanilor de casă. Proprietarii de date de animale sărbătoresc caracterul lor, jucăuș și afectuos și abilitățile lor intelectuale surprinse toți membrii familiei. Mulți părinți conduc animale de companie urechii la cererea copiilor care pot juca ore întregi cu animale de companie și, în același timp, le traversează.

    Înainte de a cumpăra acest animal, este necesar să se țină seama de viața scurtă a animalelor, a cărei moarte poate provoca un prejudiciu psihologic ireparabil copilului.

    Printre părțile negative, șobolanii proprietarilor Dambo sărbătoresc constanta doritoare a animalelor de a-și marca teritoriul, să încerce dinte toate obiectele din jur și să cadă în depresie cu o ședere lungă singură.

    Detalii despre conținutul șobolanilor Dambu ​​în casă Uită-te în continuare.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Narcisa Raescu

    Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: