Procesul de fabricare baie cu ultrasunete

Procesul de fabricare baie cu ultrasunete

O persoană în viața modernă este înconjurată de numeroase asistenți – aparate de uz casnic, aparate electrice, subiecte de utilizare de zi cu zi. Ele sunt mult simplificate realitatea și să-l mai confortabil. Din păcate, toate aceste lucruri sunt contaminate cu timpul și necesită o curățare atentă pentru a prelungi durata de viață.

Este demn de remarcat faptul că progresul științific și tehnic nu reprezintă încă, și face propriile ajustări în viața de zi cu zi. În urmă cu doar câteva decenii, unele tehnică a fost utilizată numai în producție, în domeniul industriei, astăzi – ea este acasă. Și acest lucru nu este ficțiune, dar realitatea. Un exemplu este baia cu ultrasunete, care câștigă rapid popularitate în rândul populației.

Particularități

modele de baie cu ultrasunete conține:

 1. emițător+
 2. un element de încălzire+
 3. Generator de frecvență+
 4. bloc de control.

Emițătorul, transformarea fluctuațiilor actuale în mecanică, este mecanismul principal al dispozitivului. Oscilațiile modificate, ocazional în soluția de curățare, afectează elementele curățate prin pereții containerului. Element de încălzire – componentă structurală care susține o temperatură constantă a fluidului. Sursa de vibrații este generatorul de frecvență. Toți parametrii modurilor instalate și secțiunile de curățare sunt monitorizate de unitatea de comandă.

  Datorită caracteristicilor sale, o baie cu ultrasunete va aduce o mulțime de momente placute in viata ta:

  1. Cu aceasta, puteți curăța cele mai greu accesibile locuri de produse+
  2. Acțiunea cu ultrasunete extrage îngrozitoare de cele mai mici crăpături și fisuri+
  3. După prelucrarea elementelor contaminate de acest dispozitiv, nu veți detecta o singură leziune mecanică+
  4. Veți fi mult vă salvați timpul+
  5. Nu trebuie să atingă suprafața contaminate, a pus doar elementul în baie și porniți dispozitivul+
  6. Folosind această metodă de curățare, nu riscați rasfatul produsul în sine, care nu este întotdeauna garantată în expunerea mecanică la ea+
  7. Contactele directe cu substanțe chimice sunt minime+
  8. Sanatatea ta este în siguranță.

  Scop

  Domeniul de aplicare al baie cu ultrasunete este în continuă expansiune, atât la întreprinderi în cazul în care aceste agregate sunt utilizate pentru unelte și piese de mari dimensiuni curate și în viața de zi cu zi. Și dacă la instalațiile industriale și fabrici această tehnologie este aplicat un timp destul de lung, apoi acasă cu acest proces am cunoscut nu atât de mult timp în urmă, dar în fiecare zi atrage mai mult și mai bine-meritata atentie. Astfel de dispozitive sunt implicate pe scară largă în diverse domenii.

  • În medicina modernă, băile cu ultrasunete sunt folosite pentru a steriliza unelte chirurgicale, de laborator.
  • Bijuterii și restaurare vrăjitori cu aceste dispozitive curățate cu atenție metale prețioase, revenind la ei un atractiv, radiant. Apropo, raidul pe argint sau aur este îndepărtat timp de o jumătate de oră.
  • În întreprinderile de inginerie mecanică, nodurile și piesele mari sunt curățate cu ajutorul lor, curățarea apare după lustruirea și măcinarea suprafeței.
  • În saloanele de service auto, fără spălare carburatorilor, duzele, injectoarele nu costă fără baie cu ultrasunete.

  De exemplu, o alimentare cu combustibil duză de dozare care nu este o spălare minuțioasă când înfundă. În acest caz, injectorul cu duze îndepărtează și produce purificare în baie cu valuri pe o frecvență blândă. O astfel de procedură se repetă în mod repetat. Toate piesele metalice sunt expuse la aceeași curățare pentru a elimina semnele de îmbătrânire.

  • În casele de tipărire și ateliere de lucru cu privire la repararea echipamentelor organizaționale, dispozitivele sunt atrase de clătirea capetelor tipărite, sporind astfel viața de serviciu, precum și elementele cu jet de cerneală. Calitatea imprimării după curățare se îmbunătățește semnificativ.
  • În industria chimică, dacă este necesar, accelerați unele reacții sintetice recurge la serviciile de tratament cu ultrasunete.
  • Mecanisme eficiente de ratinguri câștigate în domeniul electronicii. În serviciile tehnice, baia de curățare a gospodăriei este adesea utilizată, în cazul în care placa este plasată (fără difuzoare, microfoane, camere). Apoi, acesta este turnat de o soluție specială și include un dispozitiv care funcționează la o frecvență dată. Astfel, este restabilită performanța tehnicii. Mai ales că taxele fragile nu trebuie procesate mecanic. Multe magazine mici de reparații folosesc băi realizate manual.
  • În industria optică, toate componentele dispozitivelor care sunt coroziune sunt curățate în băi cu ultrasunete.
  • Detaliile prea mici trebuie să fie curățate în ceasornicking. Acesta este un proces care necesită acuratețe, temeinicie, scrupulență, deci este imposibil de făcut fără aceste mecanisme.
  • La domiciliu astăzi, băile cu ultrasunete sunt folosite pentru a curăța elementele de dimensiuni mici ale aparatelor de uz casnic și ale aparatelor electrice.
  Citește mai mult  curățare cu abur Karcher: prezentare generală a modelelor populare și sfaturi de selecție

  Astăzi este dificil să se numească orice altă metodă de restabilire a funcționării pieselor și a instrumentelor mai eficient decât curățarea într-o baie cu ultrasunete. Este mult mai eficient decât opțiunile tradiționale.

  Cum să-l faci singur?

  Din numele este clar că va fi cu ultrasunete. De la lecțiile de fizică, acest termen își amintește toate valurile de înaltă frecvență de înaltă calitate. Audierea umană nu le prinde și nu recunoaște.

  Când sunt expuși la lichid, se formează o cantitate numeroasă de bule, care explodează dacă presiunea. Cu alte cuvinte, puteți obține procesul de cavitație. Buburile mici devin din ce în ce mai mare decât presiunea mai mare.

  Acest fenomen inventatori baie cu ultrasunete și a luat baza. În container cu soluția lichidă necesară, produsul este plasat care se va curăța. Dispozitivul este pornit, iar setul de lame de bule afectează părțile contaminate, aparatele, suprafețele, îndepărtarea cu scrupulozitate cu ele, pete, curățarea de la întâmplare.

  Această metodă vă permite să actualizați astfel de părți de piese care nu sunt curățarea manuală. Apropo, integritatea structurală a mecanismului nu suferă.

  Înainte de a trece cu fabricarea băii cu ultrasunete, trebuie să aflați ce materiale vor avea nevoie:

  • Capacitatea, de preferință porțelan sau ceramică, poate fi preluată din oțel inoxidabil+
  • baza de oțel pe care vor fi atașate toate elementele+
  • Pompă de umplere a băii lichide+
  • Casetă sau bobină cu tija de ferită+

  • Sticlă sau tub de plastic+
  • Transmițător pe bază de puls (pentru a crește presiunea)+
  • Lichid de baie+
  • Magnet rotund (potrivit de la vechii difuzoare).

   Puteți trece la fabricarea produsului. Înainte de a începe asamblarea, înțelegem cu atenție principiul funcționării dispozitivului, examinând cu atenție caracteristicile caracteristice ale funcționării sale. Procesul de lucru la crearea unei băi cu ultrasunete este mai multe etape.

   1. Bobina cu un vânt de ferită pe tub și călcâiul însuși (tija) nu îndepărtează și nu aderă la nimic, lăsând-o liber. Un capăt este un magnet – obținem un emițător cu ultrasunete.
   2. Capacitatea fixă ​​în cadru – aceasta este baia noastră.
   3. În partea de jos a navei, se forează și se introduce emițătorul – convertorul magnetostricțiunea.
   4. Baia în sine este completată de două sloturi – pentru golful lichid și drena.
   5. Instalați pompa.
   6. În stoc Trebuie să existe un transformator care ne-am lipici strict în centrul de partea de jos a containerului.
   7. Taxa de lipire și lanț de colectare.
   8. Convertorul de ieșire este conectat la înfășurării la 5 V.
   Citește mai mult  Caracteristicile duzelor de microfibră pentru mop

   Cum se utilizează?

   Folosind bai cu ultrasunete, trebuie să vă amintiți unele dintre regulile:

   • Respectarea regulilor de incendiu și siguranță electrică+
   • inspecția externă obligatorie a dispozitivului+
   • Este strict interzisă în timpul funcționării unității pentru a atinge fluidul și partea curățat+
   • Dacă aveți nevoie să atingeți, trebuie să-l facă în mănuși de cauciuc+
   • Instalarea nu poate fi activată în cazul în care baia nu este umplută cu lichid+

   Atunci când produse de curățare mici, puneți-le într-un pahar cu lichid de curățare și apoi coborâți în container, în care apa obișnuită va fi nanite.

   Mecanismul creat de propriile lor mâini este ușor de utilizat. Capacitatea de umplere cu un lichid special, iar procesul de curățare produs poate fi pornit. lichid special este destul de dificil, dar este destul de acceptabil să-l gătească.

   Alegerea unei anumite variante de lichid depinde de domeniul de aplicare al utilizării sale. Deoarece o specie este potrivit pentru curățarea produselor dintr-un singur material, iar celălalt acest produs nu va șterge deloc. Baza servește alcool sau apă. Crearea unei soluții, trebuie să alegeți baza.

   • Alcoolul este folosit mai des atunci când echipamentele electronice de spălat și telefoane mobile. Face tranzistori se închide, chips-uri și alte detalii în procesul de curățare. Ștergerea suprafeței din compozițiile rezistente la apă, alcool recurge și la.
   • Dacă vorbim despre bijuterii de curățare, apă de utilizare. Apa este un detergent bun, eficacitatea proprietăților sale este crescută în combinație cu substanțe active.
   • soluție de săpun, cel mai simplu agent activ de suprafață, este utilizat în spălarea, spălarea pieselor și duze auto.
   • De asemenea, pulberi de spălare folosite, vase sau șampoane pentru automobile. Folosit în cazuri extrem de rare kerosen și benzină. Este necesar să se lucreze cu ei foarte atent.
   • Principalul lucru în mijloace lichide moi este absenta substantelor agresive si abrazive, care este cheia pentru integritatea pieselor și a indicatorilor de înaltă performanță (nu mai mult de trei minute) de curățare de înaltă calitate.
   Citește mai mult  Ne spală ars emailat în afara și în interiorul cratiță

   Sfat

   Ultrasunete bai de azi sunt una dintre cele mai cautate tipuri de echipamente similare. La alegerea acestui produs, este necesar să se acorde o atenție la prezența sistemelor:

   1. Dry Start Protecție+
   2. Controlul automat al puterii+
   3. Frecvența Autoinage+
   4. Start și oprire ușoară+
   5. Protecția împotriva modurilor de operare de urgență+
   6. Diagnosticare.

   Va fi util să știți că frecvența valurilor și eficiența curățării produsului nu este interconectată direct. Calitatea procesului depinde de caracteristicile individuale ale subiectului subiectului. Cu cât frecvența este mai mare, dispozitivul cu ultrasunete are mai mult succes cu particule mai mici de grăsime, murdărie, placă. Parametrii cum ar fi dimensiunea rezervorului și a obiectelor curățate, precum și numărul acestora sunt foarte importante. În partea de jos a băii nu este recomandată pentru a pune elemente pentru curățare.

   Asigurați-vă că acordați atenție funcției de încălzire, cele mai bune rezultate au fost fixate la temperaturi de până la 65 de grade Celsius.

   Minunat dacă dispozitivul este echipat cu un cronometru – aceasta va acorda atenție altor chestiuni și nu se concentrează numai pe baie.

   Nu uitați să clătiți produsele cu apă curată sau distilată sub macara sau în baie. Lipsa unei cantități suficiente de soluție în recipient este capabilă să dăuneze băii cu ultrasunete.

   Schema din design poate fi de casă. Toate detaliile necesare trebuie să fie prezente în cip. De asemenea, puteți colecta designul de încărcare.

   Nu lăsați mai curat permanent. Malachit, turcoaz, coral, perle și alte pietre naturale, precum și produse fragile nu sunt supuse curățării într-o baie ultrasunetă.

   Metode de curățare diferă în fiecare alte. Când curățarea obișnuită, puteți utiliza apa de la robinet, în baie ar trebui să acopere produsele, dar să nu depășească marca maximă.

   Curățarea îmbunătățită se face în două etape: cu obiecte foarte poluate, se adaugă câteva picături de mașini de spălat vase în apă. După această curățare, schimbați apa și repetați procedura. utilizarea Ultrapist în cazul în care un produs este prea mare. Curățați părțile lor.

      Când utilizați dispozitivul, trebuie luate următoarele nuanțe:

      1. Verificarea obligatorie a conexiunii de alimentare cu ștecher cablul+
      2. Mecanismul este interzis să lanseze în mod continuu+
      3. Mutați Atenție agregate, evitând diferite lovituri pe ea.

      Despre modul de a face o baie cu ultrasunete le puteți vedea în următorul videoclip.

      Evaluează articolul
      ( Încă nu există evaluări )
      Narcisa Raescu

      Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

      Adaugă comentarii

      ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: