Cum să ascuți cuțite cu un cuțit ascuțit?

Cum să ascuți cuțite cu un cuțit ascuțit?

Chiar și oamenii care sunt rareori angajate în gătit, există un cuțit. Aceasta este, probabil, cel mai important instrument în bucătăria oricărei casnică. De-a lungul timpului, proprietățile lamei sunt pierdute: atunci când tăierea în legume și alte produse, din oțel este deformat, lama este prost, și de gătit devine un chin real,. Ascutit ajută la restabilirea conturului și proprietățile lamei deformate.

Materiale pentru producere de cuțite

Un rol important în claritatea și termenele de cuțit joacă tipul de oțel sau materiale din care este fabricat. Merită să acordăm atenție acestuia atunci când alegeți o metodă pe care lama va fi ascuțită. Cel mai adesea din oțel pentru cuțite este realizat din fier si carbon aliat. Astfel de aliaje adăuga diferite metale impurități. Poate fi cromat, nichel, molibden. Acuitatea, termenul de utilizare, formarea plăcii bacteriene și rugină – pentru toate acestea îndeplinește calitatea oțelului.

De exemplu, aliajul cu adăugarea de crom sau nichel cu timp poate duce la oxidarea lamei. aroma de metal va fi prezent în produsele alimentare. Dar astfel de produse rămân ascuțite pentru o lungă perioadă de timp. Oțel cu carbon și molibden va ajuta pentru a evita astfel de probleme. Cuțitele fabricate din astfel de aliaje sunt mai puțin susceptibile la coroziune.

Unele gazde sunt populare în ceramică. Blade rămâne ascuțită destul de lungă. Dar temps în sine și mânerul cuțitului se va rupe rapid din cauza fragilității lor, ceea ce face cuțite ceramice imposibil de a utiliza în bucătărie.

Este demn de menționat oțel Damasc. Calitatea și claritatea lamei la un nivel ridicat. Astfel de cuțite pot menține proprietatea și numirea lor de ani de zile și nu necesită ascuțire. Dar în viața de zi cu zi aproape nimeni nu folosește cuțite din oțel Damask. Cel mai adesea este destinat producerii de arme reci. Costul unor astfel de lame este foarte mare.

Alegerea ascutitoare

În primul rând ar trebui să dau seama cum să ascuți în mod corect lamele cu o ascutitoare, și cum să pună un unghi de lucru confortabil și în condiții de siguranță. Ar trebui să știi că valoarea exactă numai a unghiului pentru a pune cauciucurile, nu. Valoarea sa depinde de materialul din care se face cuțitul, precum și de atribuirea instrumentului. Universal și cel mai optim unghi, în funcție de scopul lamei:

  • Un cuțit de bucătărie obișnuit utilizat în scopuri casnice – 30-35 °+
  • Cuțit de pește – 25 °+
  • Cuțit de tăiere – 25-30 °+
  • Pentru tăierea și mărunțarea legumelor – 35 °+
  • Cuțit de masă – 55-60 °.

În zilele noastre, există o mulțime de moduri de ascuțire. Acestea sunt pietre de măcinat și bare și tije rotunde din oțel cu mâner și chiar mașini cu cercuri abrazive. Mai popular printre ascuțirea rolei gospodine. Utilizați-le foarte convenabil. Un dispozitiv mic constă din cereale speciale (role), care sunt acoperite cu pulverizare abrazivă sau diamant.

De regulă, astfel de role au fost aranjate inițial la un unghi de 45 ° față de lamă și se fixează unghiul de ascuțire în sine nu mai poate. Deoarece unghiul de ascuțire este de 40-50 ° față de marginea de tăiere, este imposibil să se ascundă foarfecele, cuțitele cu tacâmuri sau alte scule de tăiere. Și, de asemenea, există sisteme de măcinare pentru cuțite. Ele vă permit să ajustați unghiul de ascuțire. Cu ajutorul lor, puteți obține un rezultat foarte bun.

Un astfel de sistem de ascuțire constă într-un set de bare. Cu excepția barelor (3-5 buc.), setul include paste abrazive. Principalul avantaj al sistemelor de ascuțire a inundațiilor este capacitatea de a procesa orice produse și dispozitive de tăiere, chiar și ceramică. Sistemele sunt durabile și sigure, fac posibilă stabilirea unui unghi precis. Înlocuirea pietrei de măcinare, puteți obține claritatea perfectă a lamei. Sistemele de măcinare sunt destul de scumpe și sunt folosite mai mult în producție decât în ​​viața de zi cu zi.

O metodă mai modernă și simplă este de a utiliza Chineză Round Sharpener care va deveni un asistent indispensabil la domiciliu. Este destul de ușor să o folosești. Este necesar doar să introduceți un cuțit între două role abrazive. Acest dispozitiv universal se va potrivi celor care doresc să facă față rapid procedurii.

Rezultatele de calitate și rapide pot fi obținute prin Dispozitiv electric. Bobină electrică în câteva minute puteți returna cuțitele la fosta claritate, precum și lustruiți-le. Un sistem specializat special alege unghiul de ascuțire, ceea ce îl face și mai convenabil de utilizat.

Produse compacte

Ascuțitoare de buzunar, ele sunt numite și manuale, diferă în dimensiuni mici; ele pot fi purtate cu ei. Cel mai adesea pe ele este inelul, ceea ce le face mai mult ca un lanț cheie. Ascuțitorii dimensiunilor mici sunt mai multe tipuri:

  • Bara de măcinare sau pietre+
  • Mini castet+
  • Instrumente cu șurub.

Pietrele de măcinare sunt capabile să dea claritatea nu numai de lamele diferitelor cuțite, ci și foarfece și alte produse. Pietrele de ascuțire sunt împărțite în mai multe specii. Există așa-numite pietre japoneze de apă. Ele sunt produse cu o grămadă diferită a suprafeței abrazive, care ajută într-un timp scurt să pună rapid cuțitul sau orice alt instrument. În plus, astfel de produse au o valoare a bugetului, iar durata de viață este foarte mare.

Abrazivi de acest tip înainte de muncă ar trebui să fie înmuiate timp de 20 de minute în apă. Din piatra ar trebui să iasă. Daca piatra este uscat folosit, materialul abraziv se va rupe rapid particulele de praf și oțel, piatra va deveni netedă și va pierde proprietățile sale.

Ascutitoare Castete este cel mai mic dispozitiv din toate existente. Acest model fiscal este o opțiune bună pentru utilizare temporară. O astfel de ascuțire este adecvat pentru utilizare în țară sau în timpul restul în natură. Butonul de corpuri este pus pe o parte, ca o fisură. Mâna a doua deține un cuțit și conduce zona de vizualizare. De obicei, ascuțitoare de răcire are 2 zone: putere și lustruire. Această ascuțire are un minus: când porniți în jurul valorii de cuțitul poate aluneca și răni mâna.

Programele vor deveni, de asemenea, un asistenți indispensabil în cazul în care nu există nici o ascutitoare specială. S-ar putea pietruită ordinare, al doilea cuțit, curea din piele sau din sticlă. În toate cazurile, ar trebui să fie atent. Se răcește lama poate fi, de asemenea, despre inel proeminent în partea inferioară a plăcii ceramice. Principalul lucru este că suprafața este un pic mai dur.

Triplu

cochers triple pentru cuțite sunt câștigă popularitate. Ele sunt ușor de întreținut și de muncă. Dispozitivul este alcătuit dintr-un mâner, la capătul căruia există un material abraziv, împărțit în 3 ALAB (conector): cu un miez de diamant, din tungsten oțel, ceramică. Diamond pulverizare ajută lame deteriorate pentru a restabili forma. Conectorul din oțel de tungsten dă lamele în formă de V, și ceramică completează procesul cu șlefuire de înaltă calitate.

Despre cum să obțineți corect cuțite bolnavi, uita-te în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: