Cuptoare pentru tipuri de Kasane, criteriile de selecție și caracteristici ale instalației

Cuptoare pentru tipuri de Kasane, criteriile de selecție și caracteristici ale instalației

bucătărie orientală, mai ales caucazian, produce o impresie cu adevărat fermecător, pe cei mai mulți oameni. Dar să se bucure de ea, nu este suficient pentru a face față cu rețete și chiar au o feluri de mâncare potrivite. inclusiv Kazan. Echipamente auxiliare, care merită, de asemenea, un studiu atent, este de mare importanță.

Particularități

Kazan se încălzește uniform cu o flacără deschisă. Aceasta înseamnă că pereții și fundul au o temperatură egală din interior. Dar este posibil să se obțină un rezultat bun numai atunci când se utilizează un cuptor de înaltă calitate. Există cuptoare staționare și mobile pentru Kazan. Primul tip poate fi folosit pe tot parcursul anului, iar al doilea este cel mai mare nevoie de:

 • Călători+
 • turiști+
 • Hunters+
 • Pescarii.

Nu credeți că Pilaf se pregătește în Kazan. Acest tip de feluri de mâncare sunt utilizate pe scară largă în mâncăruri de carne și pește de pește. Printre acestea sunt larg răspândite:

 • Vase cu mâncăruri+
 • Ureche+
 • Supe de diferite specii+
 • Conder.

   Oricare dintre aceste feluri de mâncare sunt mult mai practice pentru a se pregăti în casan cu ajutorul unui cuptor și nu pe foc. Focalizarea închisă este protejată în mod fiabil de vânt, ceea ce economisește căldură. În majoritatea cazurilor, sobele sunt făcute pline de plumb și echipate cu picioare detașabile. Acest design este recomandat în momentul depozitării și transportului.

   În exterior, cuptorul arată ca un brand rotund.

   Vizualizări

   Cuptoarele pentru casele sunt fabricate din metal sau caramida. Dacă există o alegere în favoarea unei structuri metalice, soluția ideală va fi oțel inoxidabil. Numai ocazional, folosiți metalul negru obișnuit acoperit de vopsea rezistentă la căldură. Dar acest design nu este prea perfect și servește atâta timp cât mult timp.

   Cel mai ușor de executat tipul de sobă este cilindru. Ea face o gaură pentru a încărca fante de combustibil și fum. Kazan a pus pe partea de sus și aproximativ 60-65% din contactele de jos direct cu foc.

   Dacă aveți nevoie de cel mai simplu cuptor pentru Caulter, atunci da preferință la trepied. Pentru fabricarea sa, este suficient să îndoiți un tub metalic într-un cerc și să primiți fie să fixați picioarele cu șuruburi. Acesta este un produs mobil de mare, cu toate acestea, uniformitatea de încălzire a pereților nu este întotdeauna asigurată.

   Luați în considerare mai în detaliu caracteristicile sobele:

   • Metal+
   • Cărămidă+
   • lut.

   Constructii metalice:

   • Este relativ ieftin+
   • Suntem instalate fara probleme+
   • nu creează dificultăți atunci când sunt utilizate+
   • pot fi deformate cu expunerea mecanică intensă.

   cuptoare de caramida Există părți pozitive. Este această opțiune care corespunde cel mai bine canoanele adoptate în Asia Centrală și Transcaucazia. Caramida deține perfect de căldură, vă permite să utilizați caulders volumetrice, sweaturated. Cu toate acestea, fac un cuptor similare dificil și, prin urmare, este foarte scump.

   produse din lut Mai ușor alții și au dimensiuni relativ modeste, în timp ce dezavantajul lor este grav puterea nesatisfăcătoare.

    Structuri cu o țeavă și horn au proprietăți contradictorii. Pe de o parte, astfel de adăugiri fac arderea mai durabilă și îmbunătățirea rezultatului culinar. Pe de altă parte, cuptorul devine mai greu și chiar într-o oarecare măsură pierde mobilitatea.

    Unele versiuni ale fețelor pentru lucrarea Kazan privind combustibilul cu gaz. Vorbim, de exemplu, despre soba Kotlin TG-38 (12 litri) și TG-48 (22 litri).

    Avantajele focului de gaz sunt:

    • Lipsa de cenușă+
    • Lipsa de fum+
    • Lansarea ușoară a muncii+
    • Ușor de schimbat modul de funcționare.

    Există, de asemenea, Tagan de gaz. Un exemplu de astfel de design este TG-26. A fost proiectat în scopul de a face un dispozitiv de execuție portabil mobil și relativ puternic. Modelul TG-26 este optim potrivit pentru casele cu o capacitate de 6-8 litri, dar, în principiu, puteți folosi și vase cu o capacitate de 10-12 litri. Parametrii principali sunt:

    • Diametrul de aterizare – 0,26 m+
    • Masa cu arzător – 9,4 kg+
    • Înălțimea cu picioarele – 0,72 m.
    Citește mai mult  Baterii rece pentru heatmam

    De asemenea, pe modelele de lucru de gaz TG-38 și TG-48. Taganul de gaz poate fi folosit pe stradă și în spații special pregătite. Pe astfel de focare, puteți utiliza cu ușurință caulies fontă chiar – baza este destul de durabil. Cuptoarele în sine pot fi, de asemenea, din aliaje de fontă. Ele vă permit să economisiți combustibil, deoarece focalizarea este foarte încălzită și răcește încet.

    Severitatea semnificativă a fontei este, de asemenea, un plus. Datorită acesteia, se asigură stabilitatea designului. Este important și alte proprietăți ale produselor din fontă – au rugini mai slabe decât cele confecționate din oțel. Fonta este foarte rafturi la încălzire și nu arde. De la ea poate face diferite în apariția designului, care servesc destul de mult.

     În ceea ce privește coșurile de coșuri, acestea sunt împărțite în 3 grupe principale:

     • tub+
     • Colonnik+
     • decupaje triunghiulare minore pe partea superioară a cilindrului.

     Printre cuptoarele stradale pentru Kazan, produse metalice pătrate cu chimans țevi au primit cea mai mare distribuire. Acestea sunt realizate de preferință din tablă de oțel. distribuție largă a primit astfel de forme ca:

     • cilindru+
     • Prismă dreptunghiulară+
     • Piața Prism+
     • Hexagon Prism (mai puțin de multe ori cu un număr mare de fețe).

     Cum de a alege?

     În cele mai multe cazuri, aceasta va fi destul de corect pentru a dota aragaz coș de fum. Acesta este utilizat pentru a reduce fumul de spațiu în jurul vetrei. Această sarcină este rezolvată destul de cazul în care conducta este mare, iar forța de tracțiune este destul de intens. În ceea ce privește grosimea de foi de oțel, este destul de mult de 3 mm. Aceste foi permit:

     • Nu consolida designul+
     • Nu vă fie teamă de exercițiu+
     • garanție deplasarea ușoară a cuptorului.

     Dacă este planificată utilizarea unui cazan de la 10 la 20 de litri, puteți alege un cuptor cu o curea cu o curea pentru adulți. Pentru Casans mai severe, astfel de focare mari nu mai sunt adecvate.

     modele Squat sunt mai puțin convenabile, dar diferă în rezistență ridicată.

     Indiferent de înălțimea sobei, este în valoare de atenție la materialul din care este fabricat. Destul de constructii din caramida populare poate fi nu numai un stand pentru un cazan, dar, de asemenea, un complex întreg, inclusiv:

     • Smokilnia+
     • Mangal+
     • Mangal+
     • Multe alte elemente.

     Desigur, acest lucru nu este o soluție prea ieftină. Cu toate acestea, calitățile sale justifică pe deplin costurile semnificative. Dar, de la cuptoare de caramida, este necesar să refuze, dacă un punct important este mobilitatea vatra.

     Pe de altă parte, avantajele lor pot fi considerate frumuseți externe și funcționalitate. Desigur, cumpara un accent cărămidă în sensul obișnuit al cuvântului nu va funcționa – va trebui să construiască. Clădirea ia ceva, deși nu prea mare, timp.

     În ceea ce privește sobele metalice, atunci când alegeți între modificările lor, trebuie să acordați atenție:

     • Valoarea totală+
     • grosimea peretelui+
     • Tip metalic utilizat într-un caz specific.

     cuptoare de metal sunt execuție fixă ​​sau mobilă. Primul tip trebuie ales dacă harul extern și durata de viață este cea mai importantă. Al doilea tip este recomandată atunci când este planificat să călătorească în picnicuri, în drumeții turistice, pescuit. Dacă mobilitatea este cea mai importantă la alegerea, este necesar să abandonați sobe de fontă. Dar analogii lor de oțel se mișcă chiar și fără nici un transport posibil.

     Citește mai mult  Sfaturi pentru alegerea unui sifon pentru biciuire smântână

     Cu toate acestea, este necesar să înțelegem că totul are propria sa parte inversă. Cele mai ușoare cupoane de oțel merg adesea într-un timp scurt. Deosebit de temut acest lucru, cu toate acestea,. La urma urmei, produse mobile sunt utilizate în principal în campanii. Dacă este cazul, sobele nu încearcă să aplice ca dispozitive culinare de bază la domiciliu, nu vor exista probleme.

     Adesea depășite un alt moment – selecția cuptorului pentru dimensiunea cazanului. Ar trebui să se facă prin orificiul diametrului corespunzător. Prin urmare, trebuie să cumpărați mai întâi una sau mai multe case de case și apoi căutați o vatră potrivită. În mod ideal, ar trebui să fie achiziționate toate bunurile într-un singur loc, deoarece de obicei comercializează modele compatibile. În orice caz, este utilă includerea interesului pentru anumite detalii și nuanțe.

     Nu vă fie frică să întrebați întrebările vânzătorilor cu privire la principalele caracteristici ale unui anumit cuptor. Dimpotrivă, dacă comercianții sunt în mod clar evitarea răspunsurilor, trebuie avertizat.

     Printre toate magazinele, tradlingul și cazanele vor fi mai bine potrivite. Acestea prescriu prețuri minime și vânzând extrem de rar bunuri nesigure.

     La evaluarea instituției comerciale, este de asemenea necesar să se acorde atenție exhaustivității gamei, calității descrierilor produsului.

     Revenind la cuptoarele în sine, merită indicând faptul că produsele din oțel și fontă trebuie să aibă picioare. Flacăra situată deasupra solului, încălzește mai bine mâncărurile. Aceeași circumstanță va permite să nu se aplece încă o dată.

     Achiziționați sobe din foi metalice Drente 2 mm nu are sens. Ei vor fi sau foarte curând pentru a obține rădăcini sau se estompează sub sarcină.

     Cele mai bune modele

     O alegere bună, cu excepția sobelor din seria TG, care au venit deja în vorbire, va fi modelul MS-13. Acesta este un produs pliabil cu o dimensiune de încălzire de 0,4 m în exterior și 0,245 m înăuntru. Corpul principal este asamblat dintr-o foaie de 3 mm grosime. Masa totală a designului ajunge la 17 kg.

     O alternativă bună poate fi modelul Grilever BEREL 360. Parametrii acestui produs sunt:

     • Compatibilitatea cu castanii de până la 8 l+
     • Chimney dezasamblat+
     • o cutie intrinsecă, paralel cu realizarea funcției pondered+
     • Grosimea Case – 3 mm+
     • Acoperirea rezistentă la căldură calculată la o temperatură de până la 700 de grade.

     Mai multe Casanes Camera (până la 16-25 litri) poate fi încălzit pe aragaz de MO-25. Pereții acestor focare sunt duble, de asemenea, utilizate în mod necesar și coș de fum. Deoarece producătorul însuși declară, acest dispozitiv se referă la o categorie premium. pereți duble oferă un alt avantaj – probabilitatea minimă de arsuri. ventil special instalat pe coșul de fum va ajuta cu precizie ajusta puterea termică a flăcării.

     funcționează pe combustibil solid de cuptor „Rocket-3“. alimentarea cu aer intensiv în camera de ardere, creează un zgomot puternic datorită căruia i sa dat deci numele atipic. Secțiunea orizontală a conductei facilitează încărcarea de lemne de foc și îmbunătățește siguranța dispozitivului în ansamblu. Grosimea peretelui Oțel atinge 2 mm. Setul include o pereche de standuri pentru haine.

     Sfaturi de operare

     Oricare ar fi cuptorul pentru cazanul este achiziționat, atunci când utilizați, va fi necesar:

     • Somnul Nagar de pe pereții interiori+
     • pumn de prelevare straturi+
     • Curățați aceste blocaje+
     • eliminați în mod regulat cenușă din Focar și grătarul.

       Înainte de a începe munca, soba va trebui să se încălzească. Faptul este că în fabricile din interiorul produsului, strat protector de transport este cauzată, și trebuie ars. Dar chiar dacă accentul este realizat din caramida, ea va avea în continuare să meargă. Acest lucru va permite:

       • în final uscat cărămizi brute+
       • crește puterea unei soluții apuca+
       • garantează uscarea perfectă uscată.

       Este categoric inacceptabil de a utiliza lemn de foc in cuptoarele calculate numai pe utilizarea cărbunelui.

       Dar, chiar dacă utilizarea de lemn de foc este permisă, acestea nu pot fi găsite cu benzină, kerosen și alte substanțe inflamabile. De aici concluzia: este necesar să se aplice numai lămpile uscate fără cusur.

       Citește mai mult  Revizuirea Thermose Biostal

       Și unele reguli mai importante:

       • Este imposibil să ardă în cuptor pentru căldarea gunoiului menajer, iarbă, frunze, tulpini uscate de plante și altele+
       • Nu se poate turna apa pentru a rambursa lemne de foc sau carbune+
       • Nu puteți încerca să înlocuiască acest cuptor de încălzire aparate complete, arzând un foc mare.

       Reguli de instalare

       Nu contează cât de atent alegerea produsului și modul în care aceasta nu va fi tratat cu el, instalare slabă poate strica tot cazul. Deoarece sobe de staționare trebuie să creeze mai întâi o stare de spirit buna, ei trebuie să fie pus doar în cazul în care punctul de vedere câștigătoare va fi deschis.

       În lipsa unei experiențe suficiente, este mai bine să imediat profesioniști de contact. Cele mai mici erori pot fi extrem de periculoase!

       În cazul în care cuptorul are un coș de fum larg, atunci este în aer liber put: fie pe partea liberă a site-ului de uz casnic, sau pe site-ul sub bolta. Produsele cu canal îngust pentru resetarea fumului sunt recomandate pentru a fi montate în:

       • Arborerie+
       • Dominations pentru gratar+
       • Bucătăria de vară+
       • verandă+
       • pe terase.

        Trecerea coșului prin orice acoperiș este permisă numai cu ajutorul unui prelungitor special țeavă. Dacă cuptorul este plasat într-un loc deschis, trebuie să acordați atenție și atenție:

        • Rose Winds+
        • Închideți copaci și arbuști+
        • Clădiri din apropiere.

        Fumul nu ar trebui să intre în rezidențială. Ideea rea ​​va fi instalarea lui Brazier direct sub copaci sau tufișuri. Chiar dacă ei nu fac lumină în sus, o astfel de vatră din cauza excesului de căldură și fum poate dăuna plantelor.

        Dar alegerea doar locul potrivit nu este suficient. Cuptoarele de fontă greu trebuie să fie puse pe fundații solide, altfel sedimentul este inevitabil. Cea mai bună opțiune pentru instalarea unui cuptor staționar pentru cazan este considerată a fi fundații din beton armat, cu o grosime de minimum 0,1 m. Pe partea de sus există diferite materiale decorative.

        Apropo, nu este necesar să se folosească un singur material decorativ.

          Combinația de mai multe opțiuni pot uita nu mai puțin avantajoasă. Puteți pune centru și pe podelele de lemn, vom avea doar pentru a acoperi le face rezistente la luminile.

          Cuptorul mantal trebuie să fie umplut cât mai mult posibil:

          • Rezervele de substanțe ușor de bronzare+
          • Modele și elemente cu conductivitate termică ridicată+
          • elemente de ardere.

          Cerințe de siguranță împotriva incendiului indică, de asemenea, că eliminarea de fum trebuie să fie efectuate în special cu atenție. La instalarea sobele în fierăstraiele pentru ei, ei fac o singură fundație pentru a elimina deplasări față de unul pe altul. Street sunt protejate focare de intemperii cu acoperiri speciale rezistente la apă. Toate elementele de asamblare metalice sunt instalate numai după uscarea completă. Între sfârșitul instalării și începutul funcționării cuptorului trebuie să ia cel puțin 72 de ore.

          Despre plusurile și minusurile de sobe diferite pentru Kazan, consultați următorul videoclip.

          Evaluează articolul
          ( Încă nu există evaluări )
          Adaugă comentarii

          ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: