Selecție Sifon pentru ceai și cafea

Selecție Sifon pentru ceai și cafea

Gama de feluri de mâncare destinate preparatului de cafea parfumată și ceai nu poate decât să vă rog soiul lor. În multe tipuri de ceremonii de ceai, este obișnuit să folosim cele mai frumoase ceapte, baloane și alte nave. Dar există un alt dispozitiv convenabil pentru utilizare, care nu este cunoscut din fiecare cunoscător de ceai și cafea. Acesta este un sifon. Astăzi ne vom apropia de el și ne vom întreba cum trebuie să alegeți.

Particularități

Ceaiul sifonului este un dispozitiv foarte convenabil, în care puteți prepara ceai foarte gustos și parfumat, precum și multe alte băuturi preferate. Trebuie amintit că un astfel de produs este destul de complicat, așa că trebuie să-l ocupe cu grijă și pentru toate regulile. În caz contrar, este posibil să-l scoată de ordine și dezamăgesc oaspeții care le-ai vizitat. De aceea este atât de important să vă familiarizați cu toate regulile de utilizare în condiții de siguranță a ceaiului sifonului.

Primele referiri la aparat sunt datate din secolul al XIX-lea. Data exactă a invenției a acestui produs nu poate fi numit, cu toate acestea, pentru prima dată, un brevet pentru el a fost eliberat în 1830, în Germania. Mai târziu, sifonului de ceai a fost actualizat de către inginerul francez l. Gabetom. Acesta a fost numele lui de familie care siphones de cafea convenabile au fost numite, care au fost teribil de popular la acea vreme. Cu toate acestea, treptat interesul în sifoanele sa dus la nici, și i-au făcut din sticlă, iar acest lucru nu este cel mai material de încredere. Se crede că aceasta este declinul interesului în gabet și a dus la popularizarea cafelei solubile.

Mai aproape de 1970, un număr foarte mic de companii care nu s-au oprit producerea de sifoane de vid. Acum, astfel de dispozitive cumpărate numai adevărat de fani și iubitori lor. Numai în 2000, gabets au început să se întoarcă la ei înșiși și de popularitate fosta cerere. Deci, astăzi, multe magazine americane și europene de cafea pregătesc o cafea minunată în sifonului.

Inițial, sifoanele au fost folosite doar pentru prepararea cafelei. Dar, în timp, au început să folosească și pentru prepararea ceaiului. Sa întâmplat după ce aceste dispozitive a lovit Taiwan (țară ceai) din Japonia. În prezent, multe magazine au posibilitatea de a găsi dispozitive bune, cu funcționalitate și fiabilitate.

Caracteristica principală a acestor dispozitive este aceea Când lucrați cu ei, este important să se respecte toate regulile de siguranță necesare. De exemplu, balonul sifonului este subiectul care nu are nici un caz nu trebuie să fie atins de mâini goale. Trebuie să folosim mănuși țesute bune sau un șervețel special. Există încă o mulțime de reguli, fără a respecta un astfel de dispozitiv, este mai bine să nu începeți să utilizați.

Astăzi, folosind un sifon similar, puteți găti nu numai cafea, ci și aproape orice fel de ceai. Acest lucru nu poate decât să vă bucurați de cunoscătorii acestei băuturi. Ar trebui să se țină cont de faptul că, prin utilizarea acestui dispozitiv, unele clase de ceai sunt obținute în special saturate și parfumate. Acestea includ ora roșie, puer, precum și oolunurile rătăcite. Mai mult decât atât, cu un sifon, este posibil să se prepare cocktail-uri de ceai întregi, cu amestecarea diferitelor componente.

Proiecta

Pentru a înțelege rapid modul în care o astfel de lucrări dispozitiv util și funcțional, aveți nevoie pentru a face cunoștință cu designul său. Trebuie să spun că nu este cel mai dificil. Desigur, în timp, a fost serios actualizat, dar principalele sale „noduri“ încă a rămas același. Se compune dintr-un sifon pentru ceai și cafea de la astfel de elemente.

 • La fundul balonului de sticlă. Acest vas se realizează de obicei în formă de picătură rotunjite sau. Fa-l dintr-un material rezistent la căldură de încredere, care nu este teribil temperaturi ridicate de fluid.
 • trepied metal. Vasul inferior este atașat la acesta, astfel încât era liber să găsească elementul de încălzire.
 • balon de top. Această componentă este, de obicei, din sticlă. Cel mai adesea are o formă cilindrică, un pic mai rar – o sferic. În partea de jos a recipientului specificat este completat de un tub suficient de lung. De îndată ce dispozitivul este colectat, va trebui să ajungă la fundul capacității inferioare rezistente la căldură.
 • De asemenea, în dispozitiv există Buclă.
 • Sigiliul de cauciuc, Între flacoane.
 • Filtrați cu celule mici. Acesta este situat de obicei pe rezervorul de sus. Fă-o fie din metal, fie din țesătură.
 • Sursă de încălzire. În cea mai mare parte, această caracteristică efectuează un arzător simplu de alcool. Dar Barista experimentată modernă utilizează mai des modele specializate cu arzător de gaz. Adesea sunt o componentă integrală a unui set de modele de sifoane moderne. Principalul avantaj al acestor dispozitive este că, împreună cu acestea, există o oportunitate de a ajusta mai precis încălzirea în condiții de diferite metode de gătit.

Principiul de funcționare

Din informațiile de mai sus, se poate concluziona că dispozitivul GABET este destul de simplu și de înțeles. Știind că, puteți mai ușor să dau seama ce principiul de funcționare a dispozitivului. Luați în considerare mai mult, modul în care funcționează un astfel de dispozitiv pe exemplul unui sifon de ceai.

În primul rând, înainte de începerea acestui dispozitiv, este întotdeauna necesar să verificați fiabilitatea proiectului său. Filtrul trebuie să fie destul de atașat la capacitate superioară cu ajutorul arcului. Acestea din urmă, în stare de tensiune este fixată cu un cârlig special, care rezultă din marginea tubului de legătură.

Un dispozitiv similar operează pe principiul extinderii gazelor în condiții de încălzire. Într-unul dintre rezervoarele este necesar să se toarne apă caldă. În ceea ce privește al doilea, care se conectează la primul tub special de sticlă – este necesar să se toarnă în ea în ea. Lichidul din capacitanța localizat în partea de jos este încălzită și boilitis, urcând treptat recipientul situat deasupra. Forarea (a nu se confunda cu fierbere) dă fluidului pentru a atinge saturația de oxigen suficient, ceea ce are un efect benefic asupra gustului și aromei băuturii. Totul merge de obicei de aproximativ 30 de secunde sau 1 minute. Schimbarea puterii arzătorului, capacitatea de a regla puterea de foraj.

Bea, cum ar fi ceaiul, este capabil de a se amestecă cu atenție, folosind o baghetă de copac. Pentru aceasta, este suficient doar pentru a scoate capacul. De îndată ce ceaiul este gata, arzătorul trebuie să fie oprit și scoateți pe locul. Din baloanele, care este de mai sus, se scoate capacul de plastic. Băutura în același timp coboară însoțit de un sunet caracteristic selector.

După toate acțiunile enumerate, este permis pentru a comuta la dezasamblarea dispozitivului. Verificările sunt necesare pentru a trage exclusiv în mănuși. Capacitatea de mai sus sunt îndepărtate cu grijă și instalate pe un capac desfăcute.

Sudarea nu este recomandată. Este mai bine să fiarbă re. Din capacitatea situată mai jos, ceai va trebui să fie stâlpi sau se toarnă în ceainicul intermediar. În acest fel, se pare să se răcească băutura și se lasă să se oprească bine. întregul proces de gătit rareori frunze de mai mult de 10 minute.

Caracteristicile de funcționare

Pregătirea de ceai sau cafea într-un sifon, este în valoare ținând cont de câteva caracteristici ale funcționării acestui dispozitiv.

 • În înaltă calitate și de încredere sifonului există o oportunitate de a pregăti orice fel de ceai și cafea. După cum sa menționat mai sus, cu ajutorul unui astfel de dispozitiv de există o mare oportunitate de a face cocktail-uri întregi din băuturile menționate. Astfel de tratamente sunt realizate dintr-o combinație de ingrediente diferite.
 • Principalul avantaj de a face ceai în sifonul înainte de cafea de gătit rămâne constantă divertisment a procesului în sine. Cafeaua în sine este o destul de gros, bea impenetrabil. În sifonul, el nu atrage atenția. Cu ceai, totul este diferit – este în mod activ în mod energetic, trecând de la un balon la altul. Acest proces este necesar. Opriți nu este necesar.

Ar trebui să se țină cont de faptul că de la separarea pentru sudură după ce a făcut ceai, pentru ao elimina și a elimina opțional. Mai bine face ca această sudare încă o parte din băutura parfumată.

 • Când lucrați cu un astfel de dispozitiv, este foarte important să se respecte reglementările de siguranță – aceasta este una dintre principalele caracteristici ale operațiunii GABETA. În caz contrar, pot exista efecte foarte rele.
 • Atunci când gătească cafeaua parfumată, este necesar să se țină seama de faptul că cu cât este mai mică șlefuirea, cu atât mai mic numărul de minute va fi necesar pentru extragerea tratatelor. Deoarece folosirea pulberii medii, focul din arzător va trebui să scadă puțin, permițând cafeaua în capacitate, care este pe partea de sus, pentru a turna un minut. În acest caz, apa este chiar mai bună gust și aromă.

Pentru băuturile delicioase delicioase se recomandă să ia apă caldă, dar nu fierbe. Astfel, cafeaua sau ceaiul se pregătește puțin mai repede. Deși gurmanii adevărați preferă încă să pregătească astfel de băuturi folosind doar lichid rece.

Norme de siguranță

După cum sa menționat mai sus, lucrul cu cafea sau ceaiul Sifon este foarte important pentru a urma toate regulile de siguranță necesare. Să vă familiarizați cu lista lor.

 • Nu atingeți balonul dispozitivului cu mâinile goale. Fă-o numai în mănuși speciale.
 • Flacoanele sunt fabricate din sticlă de înaltă rezistență, dar îl puteți sparge. De aceea este atât de important să aveți grijă de astfel de recipiente. Dacă nava dăruiește accidental ceva, dar nu ați văzut defecte vizibile, este mai bine să o testați. În acest scop, trebuie să preparați ceaiul în ciclul de lucru complet în siguranță.
 • Fii cel mai îngrijit cu arzătorul. La realimentarea acestuia, este permisă începerea numai în starea răcirii finale. Alte dispozitive de încălzire și sursele de incendiu ar trebui să fie cât mai mult posibil. Gazul pentru brichete nu se potrivește cu realimentarea.
 • Este interzis să se permită încălzirea constantă și continuă a sifonului de ceai sau cafea mai mult de 10 minute. Mai mult de cinci cicluri de ceai de gătit sau de cafea fără pauze și întreruperi nu ar trebui să nu fie în nici un caz. Balonul situat în partea de jos poate opri cu ușurință și se va sparge. Răcirea sifonului ar trebui să fie exclusiv naturală.

Nu uitați să spălați sifon din când în când. Nu trebuie să acumuleze poluarea și depozitele de la sudură.

Sfaturi pentru alegerea

Alegeți că Gabet are nevoie corect dacă doriți să gătiți cu adevărat băuturi delicioase și utile. Ar trebui să procedați de la astfel de criterii importante atunci când selectați acest dispozitiv.

 • Arzător de gaz. Acest articol trebuie să fie destul de confortabil. ajustarea acesteia ar trebui să fie fragil și ușor. Prezența mirosuri neînțeles este inacceptabilă.
 • Sticla din care sunt făcute flacoanele. Materialul fabricarea recipientelor de sifoane trebuie să fie de înaltă calitate și rezistente la căldură. Sticlă de întărire la temperaturi ridicate – cea mai bună opțiune.
 • filtru de metal. Această componentă va servi în mod semnificativ mai mare și va fi mai fiabile decât textile.
 • Calitatea pieselor din cauciuc. În proiectarea sifonului există garnituri de cauciuc mici. Ele acționează ca un balon piese de legătură. Nu ar trebui să fie moale în mod inutil, în caz contrar nu va fi sens.
 • Producator de companie. Se recomandă să se uite cu atenție la modele de înaltă calitate și celebre de la marca japoneză Hario și producătorul taiwanez Yama Glass. De scurtă durată, dar, de asemenea, nesigure.

Nu achiziționa astfel de dispozitive în magazine incomprehensibile și magazine stradale. Nu aveți încredere în prețuri prea mici. Astfel de produse nu pot fi numai

Despre gătit ceai și cafea în sifonul, a se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: