Seturi de tacâmuri: echipamente, branduri, sfaturi de selecție

Seturi de tacâmuri: echipamente, branduri, sfaturi de selecție

Omul se bucură de dispozitive punctate în fiecare zi. Fără ele, nu vă puteți imagina o singură masă. Un set frumos de tacâmuri transformă recepția obișnuită a alimentelor într-o ceremonie reală în conformitate cu regulile de etichetă. Producătorii moderni oferă multe opțiuni atât pentru utilizarea zilnică, cât și pentru un eveniment solemn. Acest articol vă va ajuta să vă dați seama cum să utilizați tacâmuri diferite și din ce seturi constau.

Este inclus în kit?

Toate tacâmuri pot fi împărțite în două grupe.

 1. Auxiliar (partajat). De exemplu, o lingură comună pentru salată sau clește.
 2. Uz personal. Acest grup include furci, linguri, cuțite și alte dispozitive care sunt destinate numai unei persoane.

  Un set complet de cantine personale include următoarele elemente.

  Furculiţă

  • Desert. Lungimea sa este de numai 14 cm. Este situat în fața plăcii.
  • Sala de mese (furculiță pentru mâncăruri calde). Lungimea sa – 17-20 cm. Situat în partea stângă a plăcii principale. Din fericire, astăzi vom folosi doar o furculiță pentru toate feluri de mâncare caldă, în timp ce în epoca victoriană, un set de furci de masă pentru o singură persoană ar putea consta din 7-10 dispozitive.
  • Cocktail. Este rar destul de rar și este situat în partea dreaptă a plăcii sau în fața acestuia.
  • Salata (furculiță pentru gustări reci). Lungimea sa – 14-15 cm. Amplasarea o furculiță salata nu este fixat. Depinde când gustări reci vor fi depuse.
  • Furca pentru fructe de mare. Lungimea acestuia – 14 cm. Dar structura depinde de modul în care în mod specific feluri de mâncare sunt de planificare pentru utilizare (de exemplu, o furculiță pentru stridii și midii are un mai puternic dinți). Caracteristica generală a tuturor furcilor pentru fructe de mare a devenit faptul că acestea au doar trei dinți.
  • Furca pentru pești. Lungimea sa este de aproximativ 17 cm.

  Este ușor de recunoscut prin diferite grosimi ale dinților și excavare în mijloc.

  Linguri

  • Supa (lingură pentru preparate calde). Acesta este situat în partea dreaptă a cuțitelor și de placa.
  • Ceai. Această lingură poate fi folosită pentru a satisface zahărul, încercați desertul (dacă nu există o lingură specială) sau amestecați cremă.
  • Desert. Acesta este plasat în fața plăcii.
  • Cafea. Se folosește când servește o masă la micul dejun și servit numai cu cafea. Este cea mai mică lingură din întregul set.

  Cutite

  • Tabel (cuțit pentru mâncăruri fierbinți). Se utilizează la servirea oricărei mese. Lungimea sa – 23 cm.
  • Cuțit pentru gustări și mâncăruri reci. El este puțin mai puțin decât un cuțit de masă. Situat pe partea dreaptă a plăcii. Interesant, până în 1911, cuțitele de salată au fost făcute exclusiv din argint sau cu utilizarea sa. Acest lucru se datorează faptului că sucul de lămâie și oțetul, care au fost folosite pentru a combina salatele, au corupt toate metalele, cu excepția argintului.
  • Cuțit pentru desert. Acesta este cel mai mic dintre toate cuțitele setate, este situat în fața plăcii și servit cu furculița de desert.

  Dispozitive auxiliare

  • Cuțit pentru ulei. Acest cutit este plasat într-o distanță de principalele aparate pe placa piring.
  • Ice tea lingură. Acesta este servit împreună cu o ceașcă de ceai. Lungimea acestuia poate ajunge la 25 cm (acest lucru se datorează înălțimii unei cupe speciale pentru un astfel de ceai).
  • Furca pentru crabi și raci. Servit cu un fel de mancare si are doar doi dinți.
  • Ac pentru Omarov.
  • Cuțit pentru pești.
  • Cuțit pentru friptură.

  Ca o regulă, nu mai mult de trei tipuri de tacâmuri sunt puse pe masă. Orice altceva este adus în funcție de necesități.

  Utilizarea generală poate fi atribuită instrumentelor dotable:

  • Lingura de sare+
  • cuţit Pila+
  • Turnati arătură+
  • Foarfece pentru struguri+
  • Vacopa Icorn.

  Materialele

  Ceea ce face tacâmuri acum, și ce materiale utilizate înainte?

  Argint

  Desigur, primul lucru este amintit de expresia „Familie de masă de argint“. Această expresie a apărut ca o consecință a tradiției pentru a da mireasa ca zestre un set de tacâmuri. El a fost considerat proprietatea personală a soției sale și nu a făcut obiectul secțiunii atunci când divorțat. Familiile astfel de seturi a început să fie numit din cauza faptului că a fost realizată prin gravura gravura a numelui de familie virgină. Iar pentru argintul lor creație folosite.

  Această tradiție a trecut mult timp în trecut, cu toate acestea, seturile de tacâmuri de argint sunt încă fabricate și se bucură de o mare popularitate.

  Pentru crearea lor, sunt utilizate două tipuri de aliaje.

  1. Exemplu 800th. Am primit numele de la raportul dintre părți din aliaj: 800 – piese de argint, 200 de bucăți – un alt aliaj.
  2. testul Pure. Are următorul raport: 925 bucăți – de argint, 75 de piese – alt aliaj. Obiectele realizate din astfel de aliaj au o ștampilă specială și simbolul coroanei.

  Cu pulverizare de argint

  Seturi de opțiuni mai ieftine sunt de dispozitive cu pulverizare de argint. Ca bază pentru pulverizare, utilizarea de crom și nichel eboșe. Aceste dispozitive nu sunt rugina și le puteți spăla într-o mașină de spălat vase. Interesant, dispozitive de argint poate avea doar o pulverizare de aur.

  Cu pulverizare de aur

  opțiune interesantă și costisitoare sunt dispozitivele cu pulverizare de aur. Ca bază, sunt utilizate în spații din oțel inoxidabil. Pulverizarea se făcut din aur pur și măsurat în microni.

  oțel cu conținut de crom

  Cel mai comun de metal pentru fabricarea de tacâmuri a devenit oțel chromographic (inox). Produsele din acest material au o nuanta albastruie, acestea sunt rezistente la coroziune și nu salvați mirosurile.

  Chromonichel Steel

  Deseori puteți găsi produse din oțel chromonicel. Produsele de la un astfel de aliaj au o nuanță crem. Ele sunt rezistente la coroziune (datorită conținutului ridicat de crom) și la acizi (datorită prezenței de nichel din aliaj). Astfel de produse sunt modest în îngrijire și sunt adesea folosite în restaurante.

  Aluminiu

  De la achiziționarea de dispozitive de aluminiu ar trebui să fie abandonate, deoarece acestea au o proprietate oxidic.

  Titan

  Material Popular pentru Tatzen Facilități pentru turiști este Titan.

  Cu decor decorative

  o atenție specială este în valoare de dispozitive cu un design decorativ de plată. Pentru a da atractivitatea estetică a produselor, lemn, metale prețioase și pietre, oase, porțelan, sticlă și plastic pot fi folosite.

    Vă rugăm să rețineți că tacâmurile de metale prețioase este mai bine să cumpere în magazine specializate. În magazinele de bijuterii sau suveniruri pot vinde seturi exclusiv ca suveniruri. În acest caz, utilizarea produselor alimentare cu utilizarea lor ar fi fost viața în pericol.

    Atunci când cumpără aparate aveți dreptul să solicite vânzătorului certificatul de calitate.

    Examinați producătorii

    Seturi de tacâmuri constau din set auxiliar și mai multe personale. Numărul de dispozitive personale depinde de cât de mult se calculează o persoană: 1, 2, 6, 12, 18, 24, 36. De multe ori producătorii kituri de ambalaj în cazuri, cazuri, valize și cutii. Și pentru instrumentele de tacâmuri este mai ușor pentru a stoca, pot cumpăra rafturi speciale și standuri pentru a le.

    Pentru a face mai ușor pentru a analiza ofertele de pe piață, vom împărți toate seturile pentru opțiunile premium și kituri pentru utilizarea de zi cu zi.

    Luați în considerare opțiunile de utilizare de zi cu zi.

    • Set de masă pentru 24 de obiecte din marca Garde. Acesta este un set de producție de oțel inoxidabil rusesc. Acesta include 24 de articole (cuțite, furculițe, linguri si lingurite) pentru 6 persoane. Prețul său – aproximativ 7.500 de ruble. Produsele au un aspect laconică, ușor alungit și oțel tentă mată de lapte.

    • Set de tacamuri „Troika“. Acesta este fabricat în Rusia, în fabrica Pavlovsky. Setul include 36 de articole (lingura, furca si o lingurita) pentru 12 persoane. Prețul său – aproximativ 2.500 de ruble. facilități de luat masa sunt realizate din oțel inoxidabil și decorat cu gravura cu motive vegetale.

    • Set de tacâmuri Gottis Wave. Produce astfel de seturi în China. Acestea includ 24 de instrumente (linguri, cuțite și furculițe de masă) pentru 6 persoane. Produse din oțel inoxidabil. O trăsătură distinctivă a acestui set a fost un decor mic sub forma unei adâncire rotunde la sfârșitul părții nelucratoare lingurii.

    • Amplasat pe 48 de articole „Uralochka“ de NTV. Acesta este produs în Rusia și este format din 48 de dispozitive pentru 6 persoane. Produsele sunt realizate din oțel inoxidabil, cu gravura pe mâner. Acesta este un set cadou care este vândut într-o valiză specială. Costul total – aproximativ 4.000 de ruble.

    • Nomo set de tacâmuri. Produce o în Portugalia BELO INOX. Setul este alcătuit din 44 de dispozitive pentru 6 persoane (24 de instrumente principale și 20 – auxiliare). Material – Oțel inoxidabil. Costul aproximativ – 11.500 de ruble.

    • Set de tacâmuri de friptură zwiling. Acesta este un set de producție germană formată din 12 articole. O caracteristică a acestei companii este că produce tacâmuri specializate pentru diferite feluri de mâncare.

    În plus, produsele acestei companii sunt găsite în mod regulat în clasamentul celor mai bune seturi.

    Seturile de clasa premium includ opțiuni de cadouri mai scumpe.

    • Set romi Odisio Solingen. Produs în Germania de Odisio. Într-un set de 24 de dispozitive pentru 6 persoane. Produsele sunt fabricate din oțel inoxidabil cu aur acoperit cu aur. Acest set este oferit într-o ambalare cadou sub formă de cutie de lemn. Preț aproximativ – 25 000 de ruble.

    • Set Swing Pintinox 1929. Acesta este un set de producție italiană. Acesta include 49 de tacâmuri pentru 12 persoane. Oțelul inoxidabil este utilizat ca material. Preț aproximativ – 24.000 de ruble.

    • Sushi rege (Mogano) set. Produs în Italia de către Pintinox. Constă din 24 de dispozitive pentru 6 persoane. Oțelul inoxidabil este utilizat ca material principal, dar butonul este din lemn. O caracteristică a acestui set este o formă neobișnuită, puternic alungită a tacâmurilor. Set de vânzare în caz. Costul său aproximativ – 15 000 de ruble.

    • Setați tacâmuri. Produs în Portugalia. Constă din 72 de dispozitive principale pentru 12 persoane și 3 dispozitive auxiliare. Costul aproximativ – 45 000 de ruble.

    • Set de tacâmuri Schafer. Produs în Turcia. Constă din 72 de tacâmuri principale pentru 12 persoane și 5 dispozitive auxiliare (lamă, halter, lingură comună, furculiță și zgomot partajat). Kitul este oferit într-o valiză specială. Costul aproximativ – 25 000 de ruble.

    • Set de tacâmuri din seria XY de la Guy Degrenne. Acesta este un set de elită de producție franceză formată din 24 de tacâmuri. Caracteristica sa distinctivă a fost culoarea neobișnuită a bronzului. Setați ambalate în ambalaje de cadouri stricte, clasice.

      • Seria Apollo Toctlery. Luminări din oțel inoxidabil.

      Particularitatea acestei companii este că fiecare subiect din serie este ambalat și vândut separat.

      Cum de a alege?

      Avantajul seturilor de tabele este că nu este nevoie să căutați dispozitive adecvate. Pentru a alege opțiunea corespunzătoare, trebuie să luați în considerare câteva momente.

      1. Nu cumpărați produse din aluminiu. Ele sunt toxice, păstrează mirosurile, pierd rapid aspectul atractiv și nu au o forță suficientă.
      2. Tabelele de cea mai înaltă calitate sunt fabricate din aliaje de oțel inoxidabil: Melchior (aliaj de cupru, nichel și mangan) sau Nezilber (aliaj de cupru, nichel și zinc). Astfel de produse sunt adesea acoperite cu aur și etichetă.
      3. Simțiți-vă liber să întrebați vânzătorul un certificat de conformitate cu standardele internaționale ISO 9001. Numai astfel încât să vă asigurați că acest produs este sigur pentru viață și îndeplinește toate standardele.
      4. Produsul de înaltă calitate nu ar trebui să aibă zgârieturi, borcan sau cip.
      5. Când cumpărați, asigurați-vă că ați înțeles subiectul. Aliajele de calitate nu economisesc mirosuri. Dispozitivul nu ar trebui să aibă nici un miros.
      6. De regulă, brandurile celebre decorează dispozitive cu stigmatul lor.

      Cum să vă îngrijiți?

       Astfel încât dispozitivele să dureze mai mult, trebuie să respectați mai multe reguli.

       1. Cuțitele nu recomandă punerea cu alte dispozitive, deoarece atunci când contactați lamele pierd claritate.
       2. Instrumentele cu mânere din lemn și plastic nu pot fi lăsate mult timp în apă fierbinte.
       3. Pentru a returna strălucirea dispozitivelor de masă din oțel inoxidabil, trebuie să se clătească cu praf, sodă sau nisip fin.
       4. După utilizarea dispozitivelor de argint, acestea trebuie să fie spălate într-o soluție de sodă de băut, și după aceea, la ridicat în apă fierbinte.
       5. Nu recomandăm să păstrați aparatele de argint, împreună cu dispozitivele din oțel inoxidabil.
       6. Petele de pe camerele de luat masa pot fi curățate cu acid citric, și apoi frecati dispozitivul cu o cârpă uscată cu pulbere dentară.
       7. Atunci când instrumentele de spălare nu folosiți bureți de metal, deoarece acestea pot zgâria suprafața.
       8. linguri personale din magazine de suveniruri trebuie să fie depozitate separat de cele cantina pe care le utilizați pentru alimente hrănire.

       Apoi, a se vedea video de revizuire a tacâmuri set 72 de REALITATE Postul.

       Evaluează articolul
       ( Încă nu există evaluări )
       Adaugă comentarii

       ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: