Cât timp trebuie să vă curățați dinții?

Cât timp trebuie să vă curățați dinții?

Valoarea dinților noștri este dificil de supraestimat. În timp, le pierdem și luăm proteze. Îngrijirea responsabilă pentru cavitatea orală ne va permite să vă menținem dinții cât mai curând posibil și sănătoși.

Stomatologii au dezvoltat un sistem clar de procedură igienică. Datorită ei, știm, în ce direcție trebuie să vă spălați dinții și cât timp este necesar, ce perii și paste sunt considerate în siguranță. Articolul nostru pentru cei care doresc să urmeze aceste reguli, precum și pentru cei care își prețuiesc dinții.

De ce ai grijă de cavitatea gurii?

Pentru a evalua importanța igienei preventive, trebuie să înțelegeți ce se întâmplă în cavitatea orală, dacă nu le pasă de ea. După ce mănâncă pe dinți, microparticulele alimentare rămân, care, în agregate cu aer și umiditate, întoarce-ți gura în „incubator” perfect pentru bacterii de reproducere. Mediul nutritiv pentru microorganismele neinfectate este un flare carbohidrat, adică depozitele moi pe suprafața dinților, provocate de alimente nereușite.

Bacteriile distinge acizii (produsele mijloacelor lor de trai), iar mediul acid se înmoaie smalțul și devine cauza formării cariilor. El, la rândul său, se adâncește în corpul dintelui și, de-a lungul timpului, obținem un amvon – inflamație a țesuturilor interioare. Este în țesuturile ascunse sub smalț, există nave și celule care hrănesc dinte. Există, de asemenea, un nerv care reacționează dureros la tot ceea ce se întâmplă.

Carii și pulpiță – nu singurii probleme care decurg dintr-o atitudine neglijentă față de igiena gurii. Focgiul infecției poate provoca stomatită, gingivită, halitoze, însoțite de un miros neplăcut. Bacteriile din cavitatea orală coboară în organele digestive, prin navele pereților intestinali se încadrează în sânge și pot oferi o mulțime de probleme de diferite organe ale corpului uman. Și de la noi tocmai a cerut să vă curățați corect dinții.

Câte minute trebuie să fie curățate copiilor?

Spre deosebire de adulți, copii cresc, iar cavitatea de gura de copii este diferit de procedurile create pentru copii maturi care au o dantura. Sani, la fel ca adultii, au nevoie de igienă preventivă. Absența ei poate duce la stomatita. După fiecare gustare, limba si gingiile de copil șterge tamponul cu apa calda sau servetele dentare. Ele sunt înfășurat în jurul degetului și îndepărtați cu grijă resturile de alimente în cavitatea bucală. Este dificil de spus cât de mult timp va lua procedura, totul depinde de comportamentul firimiturile – în cazul în care el a decis să depună eforturi, procesul de igienă poate întârzia.

Uneori, servetele arata ca un atac, utilizați chiar mai ușor. Produsele sunt înzestrate cu proprietăți bactericide, conține xilitol care are un gust dulce, un copil placut. Fiecare șervețel este ambalat individual. În perioada cuprinsă între 6 și 12 luni, când încep dinții de lapte, igiena, condusă cu șervețele dentare, nu se oprește. Se continuă până când cantitatea de dinți a crescut va necesita prezența unei periuțe de dinți miniaturale. Nevoia de a avea loc în perioada de la unu la 2 ani.

Nu subestimați consecințele cariilor asupra dinților de lapte cauzate de îngrijirea săracă. Dacă manifestările dureroase provoacă îndepărtarea lor înainte de perioada naturală, golurile formate pot afecta formarea mușcăturii și pot duce la deformarea dentiției în viitor.

Primii dinți trebuie curățați cu prudență fără a distruge gingii blânde. Un copil calm pentru curățenie 5-10 dinți nu va dura mai mult de un minut. Kroch poate înghiți un pic de pastă aromatică – nu este înfricoșătoare, pentru cei mici, produc ca inofensivi. Principalul lucru este că copilul nu merge la gust și nu a repara obiceiul nedorit.

Din Biennium, părinții pot oferi unui copil pentru a curăța dinții pe cont propriu. Procedura poate fi efectuată o dată pe zi timp de un minut. Copilul mai tânăr ar trebui să aranjeze dinții de curățare de două ori pe zi, cu o creștere a timpului procedural până la 2 minute. Părinții trebuie să încerce să nu perturbe miezul dintr-o clase utile. În timp ce curăță dinții, este mai bine să o integriți cu ceva, de exemplu, să organizați vizualizarea desenelor de desene animate, să utilizați un clopot pentru a vă referi la timp sau să arătați cum funcționează clepsidraul.

Adulții ar trebui, să nu renunțe la inițiativa copilului de a-și peria dinții pe cont propriu, încă ajută-l în această chestiune de fapt până la 7 ani. Copilul nu poate înlătura în mod eficient reziduurile de alimente din cavitatea orală, care va duce mai târziu la formarea cariilor.

Pentru siguranța procedurilor igienice, sunt selectate categoriile de vârstă de perii:

 • Pentru cele mai mici, produsele de silicon moale produc+
 • Copiii de 2 ani sunt oferite deja perii cu un cap de păr, de care nu depășește 1,5 cm, iar lungimea totală a produsului nu este mai mare de 10 cm+
 • De la 3 la 5 ani, copiii pot folosi o perie având o lungime de mâner 13-15 cm și lungimea capului – 2 cm.

Este clar că parametrii dispozitivelor igienice cresc proporțional vârsta copilului.

Pentru copii, nu trebuie să cumpărați paste care conțin fluor:

 • Aceasta nu este cea mai sigură masă pentru digestie+
 • Fluor începe să acționeze după 3 minute de curățare a dinților, iar copiii rezistă procedurii de cel mult 2 minute.

Având igienă terminat, peria se spală bine. Periodic, este atârnat cu apă clocotită, iar după 2-3 luni, acestea dobândesc o nouă. Chiar dacă părinții fac procedurile de igienă potrivite copiilor lor, nu renunță la inspecția preventivă a dentist de 2 ori pe an. Vigilența va acorda de la deficiențe aleatorii și va oferi dinții sănătoși copilului.

Timp de curățare a dinților pentru adulți

Cei care își perie dinții nu mai mult de 30-50 de secunde și cred că acest lucru este suficient, confundat. În mijlocul secolului trecut, dentiștii au recomandat să fie făcuți cu o perie de cel puțin 200 de mișcări. Astăzi, experții spun despre intervalul de timp de la 2 la 5 minute. Este pentru acest interval de care aveți nevoie pentru a naviga, se angajează în dinții de igienă. Se crede că 8 secunde ar trebui să plece pentru curățarea fiecărui dinte și dacă există 32 de ani, vor trebui să facă mișcări active cu o perie de cel puțin 4 minute. Rezultă din această logică, cu atât dinții mai mici din gură, procedurile igienice mai scurte. În plus, durata de îngrijire profilactică afectează starea generală a cavității orale și prezența dispozitivelor ortodontice în ea.

Trebuie amintit faptul că 2 tipuri de plăci sunt depozitate pe dinti – moi si solide. Primul poate fi îndepărtat în câteva secunde, iar a doua va trebui să Tinker. Dacă aveți o nepăsare, un antiatomic solid este transformat în dentities, care întârzie bacteriile și de multe ori devin cauza inflamației focale. Poti scapa de pietre in cabinetul stomatologic, dar este mai înțelept să nu lanseze situația.

îngrijire completă dinte este permis să-și exercite de 2 ori pe zi.

 • Dimineața, o jumătate de oră înainte de mese pentru a elimina microorganismele acumulate noaptea în cavitatea bucală. Prezența lor poate fi înțeleasă prin miros.
 • Seara, înainte de culcare, pentru a minimiza reproducerea bacteriilor în timpul păcii.

Nu este necesar să periați dinții după fiecare masă, este suficient să clătiți cu gura cu apă, ierburi afectate sau balsamuri farmaceutice speciale (Rinsers).

Stomatologii au dezvoltat nu numai reglementările referitoare la timpul de curățare a dinților, ci și recomandări clare cu privire la modul în care acestea trebuie să fie curățate.

 • Înainte de utilizare, peria este spălată temeinic cu apă curgătoare.
 • Lungimea completă a părului stoarceți banda de pastă.
 • Porniți procedura de la rândul inferior în aer liber de dinți, menținând peria la un unghi de 45 de grade.
 • Mișcările de mișcare verticală se îndepărtează de la molari până la tăietori, comitând la fiecare dintre dinți până la cinci accidente. Acțiunile sunt făcute mai întâi pe o parte a gurii, mergând spre centru, apoi pe de altă parte.
 • Aceeași procedură este efectuată din interiorul dinților.
 • Pe suprafața molarilor face mișcări circulare, curățarea lor.
 • Conform aceleiași scheme, procedurile sunt efectuate cu numărul de față de dinți.
 • Apoi mișcări circulare cu atenție de masaj circulară.
 • Cu ajutorul unui atașat intervale interdental. Pentru fiecare dinte, utilizați un fragment nou de fir.

O procedură importantă este considerată a curăța limba, este formată și de un raid, iar bacteriile se acumulează. Puteți avea grijă de acest organ cu ajutorul unei periuțe de dinți, un gel special și răzuitor, duze pentru o perie electrică sau pentru un irigator. După absolvirea tuturor procedurilor, clătiți cavitatea orală cu apă sau rinsers.

De ce este imposibil să se efectueze o procedură de mult timp?

Am aflat deja că cavitatea cavității de mare viteză nu aduce sănătatea la dinți. Cel puțin 2 minute trebuie să exersați cu o periuță de dinți. Întreaga oră de toate tipurile de proceduri din cavitatea orală nu este, de asemenea, promulitoare. Va fi suficient timp de 3-4 minute, astfel încât suprafața dinților complet eliminată. Cinci minute sunt considerate maxime permise. Controlul duratei procedurilor va ajuta cronometrul.

Smalțul dentar, desigur, puternic, dar de la diligența excesivă a șters treptat, ceea ce duce la sensibilitate dureroasă. Lipiți, în special albirea, au un element de toxicitate. Perii cu părul tare sunt capabile să vă rătăci gingiile. Toți acești factori nu vorbesc în favoarea îngrijirii lungi.

Există și alte interdicții care să contribuie la păstrarea sănătății și frumuseții cavității bucale.

 • Nu vă puteți peria dinții imediat după mese, mai ales dacă acizii conțin în el. De la smalțul mediu acid se înmoaie și devine ușor de vulnerabil sub abraziune. Ar trebui să i se acorde timp să se recupereze și, prin urmare, curățarea dinților va trebui să amâne 30-60 de minute.
 • Obiceiul de a bea cafea sau ceai după procedurile de dimineață se schimbă treptat pigmentarea emailului, devine gălbuie sau cenușie. Trebuie să așteptați 40 de minute, apoi să începeți micul dejun.
 • Aplicând o pastă cu Fluorină, nu utilizați CLINSER imediat după curățarea dinților. Ai nevoie pentru a da un element de „muncă“ – și numai după 20 de minute se poate spăla resturile de paste.

Pentru a periuței de dinți nu bacterii colecta, este mai bine să păstrați-l deschide într-o poziție verticală într-un loc uscat și curat loc. De patru ori pe an, trebuie să o parte cu pensula iubita, înlocuindu-l cu un produs nou.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: