Manager de conținut: Cine este și ce face?

Manager de conținut: Cine este și ce face?

Dezvoltarea internetului a creat multe oportunități de promovare de afaceri. Acum, pentru a căuta clienți, este suficient pentru a avea conturi interesante în rețelele sociale sau site-. Pentru a utiliza o resursă cu un beneficiu maxim, trebuie să găsiți un bun specialist în acest domeniu. Acest articol va discuta despre această profesie ca un manager de conținut. El este cel care umple pagina cu informațiile necesare și este responsabil pentru popularitatea sa pe Internet.

O astfel de profesie a încetat de mult să fie exotice. Se aleg de multe ori oameni care nu le place să lucreze la birou, preferând să lucreze de la distanță și se lasă mai mult timp liber pentru hobby-uri sau familia lor.

Cu toate acestea, printre managerii de conținut sunt angajați permanenți care lucrează o zi întreagă, iar programul lor este foarte saturat. Luați în considerare unele subtilități ale profesiei în materialul nostru.

Cine este?

Numele profesiei provine din conținutul engleză – „Conținut“. Managerul de conținut gestionează o resursă web: Creează, replicate și supraveghează conținutul său. El trebuie să aleagă un text, grafic, informații artistice și alte care vor dori publicul țintă. De asemenea, în mâinile managerului de conținut este gestionarea relațiilor de afaceri ale resursei. Munca lui amintește editoriale, dar, de fapt, funcțiile acestui specialist mai

Așa că toate aceste sarcini dificile au fost finalizate, Managerul de conținut atrage liber-profesioniști și coordonează activitatea lor. Printre acestea, există copywriteri, rewriters, SEO-optimizatori, specialiști IT, fotografi, designeri web. În continuare, considerăm descrierea cercului atribuțiilor de reprezentanți ai acestei profesii.

sarcinile și funcțiile oficiale

Astăzi, managerii de conținut sunt în cerere, în diferite domenii, în funcție de care funcțiile lor de schimbare. Pentru început, vom prezenta sarcinile generale ale specialistului Site-uri.

 • Planificare. Planul de conținut al site-ului determină umplerea acestuia în termenul prevăzut. Curatorul creează sarcini cu copywriteri și optimizatori SEO, reguli, dacă este necesar, lucrarea este gata, așezați conținut de pe resursa.
 • Editare. În plus față de pregătirea noului conținut, managerul de conținut, dacă este necesar, editează conținutul existent, prevede tag-uri meta, formează site-urile, creează link-uri către site-urile partenere sau să încredințeze acest lucru subordonații.
 • SEO-promovare. Specialiștii acestei profesii sunt angajate în crearea unui nucleu semantic pentru anumite articole, pagini Optimizați.
 • Control. Punerea în practică a sarcinilor angajaților, managerul de conținut monitorizează performanța de înaltă calitate și în timp.
 • Raportarea. Controalele Managerul de conținut numărul de vizualizări și a surselor de activitate, colectează informații, aduce la colegi și oferte idei de îmbunătățire a traficului.
 • Lucrați cu clientul. Managerul de conținut să fie sigur de a lucra cu clientul. El primește toate cele mai recente informații de la el, inclusiv dorințele clienților și a agenților de publicitate, ajustează acțiunile echipei, ținând cont de datele exprimate. El transmite, de asemenea, rapoartele clientului cu privire la munca făcută și coordonează acțiunile viitoare cu el.
 • Rewitting, copywriting. Uneori, managerul de conținut este pregătit de informații, ci creează el însuși. Lucrul cu sursele necesită alfabetizare și viteză, capacitatea de a scrie texte atractive și non-piese care îndeplinesc cerințele conținutului.

Astăzi, lucrarea managerului de conținut în rețelele sociale Instagram, VK și T. D. Ele vă permit să promovați afaceri, să atrageți noi clienți, să creați o imagine pozitivă a unui antreprenor sau a unei companii la publicul țintă. Sarcinile unui astfel de specialist includ următoarele funcții.

 • Dezvoltarea planului de conținut, luând în considerare strategia de promovare a companiei. Strategia de promovare se ocupă de obicei cu marketer de conținut. După ce a primit o sarcină de la client, el se gândește la linia de dezvoltare a mărcii și își transmite managerul de conținut continuu.
 • Pregătirea și afișarea posturilor, adesea prin programe speciale de postare la momentul potrivit. Astfel, informațiile sunt publicate uniform, fără supraîncărcarea cititorilor și, în timp ce își păstrează interesul.
 • Prelucrarea fișierelor media în editori grafici sau transferul acestei chestiuni Specialist îngust. Aceștia sunt designeri care lucrează în Photoshop, Coreldraw și T. D.
 • Răspunsuri la abonați, start și suport pentru discuții pe o pagină de rețea socială. La urma urmei, pentru a implica abonați la discuție, trebuie să arătați o fantezie remarcabilă. Această tehnică este destul de eficientă, deoarece cei mai reali oameni vorbesc despre produs sau serviciu, cu atât este mai mare interesul față de ei. De asemenea, printre abonați pot fi organizate concursuri, care sunt, de asemenea, chemate la creșterea interesului produsului.
 • Pregătirea conținutului care va începe să se răspândească de la sine în detrimentul abonaților. Este util aici și cunoașterea psihologiei: trebuie să înțelegeți ce posturi sunt interesante și aproape de public. Este important să aveți o experiență suficientă în gestionarea conținutului pentru a crea astfel de postări.
 • Crearea și configurarea posturilor promoționale. Cross PR cu alte pagini vă permite să atrageți abonați noi și una și cealaltă parte. Un exemplu de astfel de simbioză poate servi drept salon de manichiură și conturile de coafură. Ambele întreprinderi se referă la sfera de frumusete, ceea ce înseamnă că au un public țintă similară.
 • Înțelegerea minimă a strategiilor de marketing. Este necesară o muncă coordonată cu marketerul de conținut. Fiecare controlist controlează și își reglează activitatea în conformitate cu informațiile de la cel de-al doilea angajat. Managerul întruchipează strategia de marketing în practică, iar marketer primește de la managerul de rezultatele analizei sale și, dacă este necesar, modifică strategia de dezvoltare a resurselor.
Citește mai mult  Educator zilei Așteptat: Caracteristici, Responsabilitati, responsabilitate

După cum puteți vedea, funcționalitatea de manager de conferințe este destul de largă. În fiecare caz, angajatorul însuși decide, va fi acest specialist pentru a efectua toate sarcinile de mai sus sau doar unele dintre ele.

Cerințe

Ca un reprezentant al oricărei alte profesii, managerul de conținut trebuie să aibă anumite caracteristici. Acest lucru nu se aplică numai competențe, dar, de asemenea, caracteristicile persoanei.

Calitati personale:

 • Prostiality la locul de muncă scrupuloasă+
 • tendința de a muncii creatoare+
 • attentiveness+
 • creativitate
 • Operațional+
 • respectarea strictă a deedlinov.

Aptitudini:

 • posesie de calculator și de mare viteză de imprimare+
 • Buna cunoaștere a normelor rusești, și limbi străine, uneori,+
 • cunoaștere profundă pe acest subiect, care este dedicat site-ului sau pagina de pe rețeaua socială+
 • Cunoașterea editoare grafice+
 • Deținerea de web design.

Instruire și carieră

Nu există cerințe uniforme pentru învățare manageri de conținut, dar disponibilitatea educației de bază va fi un avantaj. Majoritatea managerilor de conținut sunt specialiști certificați în domeniul jurnalismului, filologie, managementul PR. Cu toate acestea, nu numai că specializarea umanitară poate fi utilă. În cazul în care subiectul site-ul are o direcție tehnică, se va lua educația într-o anumită zonă: o persoană va deține cu adevărat bune cunoștințe despre bunuri și servicii ale unui client specifice.

În internet Puteți găsi o mulțime de cursuri virtuale, care permite să stăpânească această profesie. Conform rezultatelor formării, sunt emise certificate confirmând calificările managerului de conținut. Ratele de cursuri diferă semnificativ și pot fluctua în intervalul de 3-30 mii. rubles. Alegerea acestei metode de învățare, este important să alegeți cu atenție programul.

Este mai bine să se oprească la o specializare mai restrânsă, de exemplu, „Promovarea în Instagram“ sau „Completarea un magazin on-line“, altfel risca doar „du-te prin vârfurile“ și nu obține abilități cu adevărat utile.

Avantajul competitiv al unui specialist va fi cursuri de Web Design. Capacitatea de a site-uri disperse va permite angajatorului de a salva pe un specialist separat. Pentru aceasta necesită cunoștințe de HTML, CSS.

Citește mai mult  Cum să te faci să lucrezi?

Astăzi, mulți sunt interesați de întrebarea cum să stăpânească profesia de manager de conținut de la zero, ceea ce ar trebui să știe și să poată să facă. Perspectiva să învețe acest lucru este deosebit de atractiv pentru tinerii care sunt interesați în rețele sociale, precum și pentru femeile aflate în concediu de maternitate, deoarece vă permite să lucreze în afara casei. Există diferite opțiuni pentru o astfel de angajare: una sau mai multe proiecte de plumb, la distanță sau la birou. De obicei, astfel de specialiști primesc în jur de 30 de mii. ruble, dar clienții profesioniști sunt gata să plătească 50 de mii de. ruble și mai mare.

Începând cu sarcini minime, un specialist în completarea site-ul poate a lungul timpului să crească la poziții mai înalte. De exemplu, managerul de proiect, editor de site-ul, redactor literar al unui ziar virtual, marketing online si specialist SEO, editor foto și t. D.

Cum de a face citație?

In ciuda componenta creatoare a acestei profesii, sintezele managerilor de conținut sunt construite în conformitate cu canoanele standard. Mai întâi trebuie să scrie numele și poziția dorită, precum și nivelul de venit. Înainte de a menționa salariul necesar, citiți costul unei astfel de muncă pe piața muncii. Informațiile personale pe tradiție este indicată de vârstă și detalii de contact: adresa, telefon, alte metode de comunicare. Descriind abilitățile dumneavoastră, tipurile de liste de conținut cu care ați lucrat, știind editori grafice și alte software-uri de management software util, capacitatea de a controla fluxul de lucru, cunoștințe de HTML, CSS, SEO.

În calitățile personale, prioritate va fi perfecțiune, activitate, capacitatea de a absorbi cantități mari de informații, responsabilitate, înclinația spre munca monotonă, sociabilitate. Precizați experiența profesională în specialitate și cel puțin un loc de muncă.

Educația în acest domeniu nu este la fel de importantă ca și experiență, dar jurnalistice filologic sau vor fi preferate aici. Dacă ați studiat la cursuri, este de asemenea în plus, să le specificați în secțiunea corespunzătoare.

Din alte competențe, acesta va fi important pentru angajator un bun nivel de proprietate și de cunoaștere a limbilor străine PC.

Caracteristici de căutare de locuri de muncă

Inainte de a merge să caute de lucru, decide dacă aveți cele mai multe dintre competențele necesare. Dacă da, puteți continua pentru a efectua această sarcină. Există mai multe opțiuni pentru cazul în care să caute o cooperare.

Citește mai mult  Memoria semantică: Ce este și cum să se dezvolte?

Pe site-urile

Căutați anunțuri pe locuri de muncă „Content Manager“, „Manager de SMM“, „Asistent manager-SMM“, „Marketer de conținut“ pe site-urile de căutare de locuri de muncă și site-uri specializate de liber profesionist. Specialistii Novice sunt cele mai potrivite pentru ultima.

Răspunsul la postul vacant și trimiterea CV-ul, dacă este posibil, atașați scrisoarea de însoțire. Acesta ar trebui să conțină o adresă de apel, poziția dorită și sursa postului vacant, câteva cuvinte despre abilitățile principale, adio „cu respect, numele complet“. Puteți afla mai multe despre acest format din cărți despre corespondența de afaceri, în cazul în care vă va ocupa de subtilitățile de a scrie astfel de scrisori. Apropo, pentru lucrarea managerului de conținut, citirea acestei literaturi va fi ciudată.

Nu disperați dacă oferiți mai întâi o poziție inferioară, de exemplu, o rewater. Este important ca angajatorul să se uite la tine, și aceasta este o dorință complet ușor de înțeles. Dacă sunteți în măsură să faceți impresia necesară, creșterea nu va aștepta mult timp să aștepte.

În rețelele sociale

Rețelele sociale pot, de asemenea, să vină la ajutorul dvs. în găsirea de muncă. De exemplu, Facebook. Alăturați-vă comunității de profil cu posturile vacante în cazul în care clienții și interpreții sunt găsiți. Aveți grijă la noi oferte pe pagină sau în subiectele grupului, în paralel cu îmbunătățirea abilităților și navigarea posturilor altor solicitanți. Poate că în ele vă veți ocupa de ideile de auto-testare.

În profil, specificați-vă specialitatea și spuneți-ne puțin despre abilitățile cheie. Aceste informații trebuie citite în căutarea muncii și a deschiderii pentru a comunica cu potențialii angajatori.

Vizitați Rețeaua socială în mod regulat pentru a fi vizibil activitatea dvs. în ea.

În companii

Examinați cele mai atractive întreprinderi pentru dvs., unde doriți să lucrați. Scrieți-le personal, specificând avantajele dvs. Poate că postul vacant apărut acolo, dar căutarea unui angajat nu trece prin resurse, ci „în rândul lor“. Unii sunt decizi să vină direct la biroul companiei, deoarece înțeleg că există destul de mulți concurenți în vigoare, iar comunicarea personală vă poate aminti. Nu oriunde un astfel de lucru va fi fericit, dar curajul tău va aprecia cu precizie.

Prin cursuri

   Există cursuri după care o persoană va fi asistată de găsirea de muncă. Desigur, nimic nu poate fi garantat aici, deoarece mulți factori sunt luați în considerare pe cursuri, inclusiv succesul dvs. și nu este totul ideal. În plus, calificările regulilor în sine pot provoca îndoieli. Orice resursă trebuie verificată cu atenție, va fi utilă citirea recenziilor altor utilizatori. Acest lucru va ajuta la evitarea problemelor cheltuite bani și timp.

   Managerul de conținut este o profesie interesantă, dar dificilă, deoarece necesită formare, disciplină de fier și dezvoltare continuă. Găsiți un specialist bun în completarea site-ului nu este atât de simplu, deoarece cercul îndatoririlor sale este foarte extins. Nu fiecare angajat va fi de acord cu îndeplinirea unui număr mare de sarcini.

   Cu toate acestea, cei care apreciază în activitatea creativității și posibilitatea dezvoltării rapide și, de asemenea, știe cum și iubește să lucreze cu computerul și cu internetul, este foarte recomandat să se uite la acest post.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: