Reguli de etichetă pentru copii

Reguli de etichetă pentru copii

Toți părinții visează la copiii lor ridicați. Cu toate acestea, să vă așteptați ca copilul să urmeze regulile de etichetă. Acest moment este puțin probabil să vină. Principala responsabilitate a părinților – pentru a învăța copilul cu aceste reguli de decență. Și copiii trebuie să le urmeze în mod clar, deoarece acestea sunt membri cu drepturi depline ai societății.

Principiile de bună comportare a studiilor copilului de la nastere foarte, dar este conștient de acest lucru numai la vârsta de 3-5 ani. Părinții trebuie să spună copilul în timp, care este permis, și ce să facă este interzisă. În cazul în care copilul este bine crescut, atunci el nu trebuie să roși pentru el. Când un copil merge la o grădiniță sau o instituție de învățământ secundar, o înțelegere a fundamentelor eticheta va fi foarte mult de modul în care.

Ce este?

Părinții trebuie să clarifice ceea ce copiii lor „eticheta“ este, pentru că pentru copii este același cuvânt comun, la fel ca toți ceilalți, și nu înseamnă nimic pentru ei. O explicație a definiției acestui cuvânt ar trebui să fie început cu faptul că acestea sunt anumite reguli. După examinarea acestora, copilul va învăța să se comporte corect cu colegii, senior, departe, cu strainii, si adulti va respecta.

Mai întâi trebuie să învețe copilul la următoarele reguli:

 1. Întotdeauna amintiți-vă felicitări.
 2. Cultura să se comporte la masă și în locuri publice.
 3. Respectați bătrânii și să nu le întrerupă.

Pentru un copil, eticheta reguli – un concept destul de abstract. Prin urmare, el trebuie să dea exemple: cine este un om adus în sus, și care este nerealizat și că acestea se disting.

Copiii au nevoie pentru a explica faptul că în centrul fiecărei minciuni manieră bună umanismului: este necesar să se respecte toate celelalte.

Rol în educație

Normele de comportament joacă un rol important în creșterea copiilor, datorită lor, copilul va fi mai ușor de navigat în diferite situații de viață, vor învăța cum să netezi multe conflicte. La urma urmei, de multe ori copiii se ceartă din cauza fleacurilor.

Informații de bază despre cum să se comporte într-o anumită situație, copiii primi, doar uitam. Prin urmare, locul principal de a studia eticheta este familia. Copilul dumneavoastră va trata toate familiare așa cum se întâmplă la domiciliu. Relațiile dintre persoanele apropiate sunt pe deplin proiectate de către un copil.

Părinții trebuie să prezinte un exemplu pentru copiii lor, ridicarea attentiveness la cineva care este aproape si politetea tuturor celorlalte. Pentru a face acest lucru, le puteți arăta pur și simplu că nevoile mai mari să li se dea locul, iar fetele trec mai departe. Este recomandabil să se recurgă la utilizarea următoarelor cuvinte:

 • Îmi pare rău, îmi cer scuze+
 • Vă rugăm să vă mulțumesc foarte mult+
 • poftei de mâncare plăcut, să fie sănătos+
 • Buna dimineata Noapte buna.

După fiecare situație văzut, copilul va începe să se obișnuiască cu atmosfera prietenoasă și politețe, în general,. În mod surprinzător, copiii, profitând doar de a vorbi, rosti toate cuvintele politicoase care au auzit mai devreme de părinți.

Dacă cuvintele politicoase devin o atmosferă naturală în casă, atunci copiii nu vor avea nici măcar să le învețe, vor schimba toate expresiile necesare de la părinți.

După ce copiii se încadrează în societate, trebuie să fie socializați, iar numai adulții pot ajuta ajutorul cu un exemplu, lectând basme sau explicând diferite situații. Aceasta este baza pentru dezvoltarea unei persoane culturale care poate ieși în mod adecvat din cele mai dificile situații din viață, fără a cădea în poziții ciudate. Părinții încep să învețe acest lucru încă în copilăria anterioară, cerându-i copilului să se îndrepte spre un mâner pentru rămas bun și să spună „până acum”. Înainte de a trimite copilul dvs. la o grădiniță, el trebuie să spună că bătrânii sunt tratați prin nume-patronimic și pe „voi”.

Citește mai mult  Normele de stabilire de masă pentru cină

Copiii fac parte negativ la diferite instrucțiuni. Dacă copilul este constant sub control rațional, este puțin probabil să vă asculte. Adică, cu atât mai strict veți urma comportamentul său, încăpățânarea va merge la voi. Prin urmare, în timpul antrenamentului copiilor, trebuie să recurgeți la elemente ale jocului.

Pentru copiii de cuvinte mica ta. Copilul trebuie arătat și spune de ce să o facă exact așa, și nu diferit. Este de preferat să se ocupe de normele de comportament indirect și nu de textul direct, astfel încât copilul însuși dorea să-i urmeze. Pentru copiii care încă nu au învățat să citească, basmele și jocurile sunt considerate cea mai bună opțiune pentru altoirea normelor de comportament.

Puteți pierde pur și simplu un fel de situație cu jucăriile cele mai preferate ale copilului, cum ar fi familiaritatea cu noua jucărie sau de rămas bun spre vechi, copilul răspândește cu ușurință această regulă.

În mod similar, puteți învăța copiii de regulile de comportament la masa, eticheta în transportul public sau spital. Pentru cei care iubesc basme, puteți recurge la deja existente sau să inventeze istoria noastră. Un exemplu excelent este cartea „Cuvânt magic“ în. Oseva.

Copii basme și povestiri sunt întotdeauna instructive, copiii se reprezintă, de obicei, în rolul personajului principal și ei înșiși, în cazul în care personajul principal a făcut dreapta se poate compara, și în cazul în care nu există nici o. Ar trebui să pună întrebările copilului din momentele în poveste, astfel încât el dă răspunsuri la ele. Puteți crea un set infinit de povești, de a lua o jucărie sau preferat de desene animate erou. În acest caz, totul depinde de fantezia părinților.

Cele mai bune basme, ajutând să stăpânească standardele de eticheta, sunt cele în care personaje, care au comis acțiuni rele, se gândească la ele și corectate. Puteți utiliza regulile scrise într-o formă poetică. Un beneficiu bun poate fi considerat opera lui Grigorie Ostter, scris „Sfaturi dăunătoare“.

Cu ajutorul jocului vă puteți antrena reguli de etichetă și de copii adolescente. De exemplu, scrie pe o foaie de o anumită parte a normelor, continuarea pe care copiii trebuie să se adăuga. Potrivit psihologilor, cu atât mai devreme copiii sunt conștienți de modul în care ar trebui să se comporte, cu atât mai reușită vor fi în compania colegilor.

Principalele principii care interpretarea normelor de conduită în societate pentru copii sunt fapte bune și democrație în comunicare. O persoană care și-a însușit discursul latic, întotdeauna o mulțime de tovarăși. În acest caz, copilul va fi fericit să meargă la grădiniță.

Copilul cunoaște principiile de bază ale comportamentului în societate – depinde de acest lucru, este gata să meargă la școală sau nu. În cazul în care copiii nu știu cum să comunice în mod corect, va fi dificil pentru ei să devină de succes și pentru a realiza sarcinile cerute, precum și a determina alegerea profesiei.

Pentru a învăța un copil să urmeze regulile de etichetă, adulții înșiși trebuie să le respecte. Toate lecțiile vor fi inutile dacă părintele nu se va aplica exemplul corect.

Clasificare

Cel mai minunat este faptul că regulile de comportament încep să învețe până la 1 an, din momentul primei alimentare la masă, atunci când copiii dau o lingură mică pentru a încerca să se mănânce.

Citește mai mult  Cum să se plieze un șervețel christk?

La vârsta preșcolară, copiii trebuie să învețe următoarele reguli de eticheta tabel:

 • Acesta ar trebui să utilizeze în mod competent toate tipurile de tacâmuri. Mai întâi trebuie doar să se clarifice faptul că primul fel de mâncare trebuie să mănânce dintr-o farfurie adanca, iar al doilea este plat. Cu condiția ca copilul nu este stângaci, este necesar să-l învețe că o dețin cuțitul în mâna dreaptă, iar în stânga – bifurcație, dar nu și invers. După ce crește un pic, copilul învață să folosească un cuțit de pește de tăiere și alte dispozitive complexe. Deci, copilul va fi capabil de a explora pe deplin servirea.
 • La masa este în valoare ședinței dreapta. Pentru ca copilul să-și amintească mai repede această regulă, el ar trebui să aibă un scaun acasă care se potrivește creșterii sale.
 • „Când mănânc – Sunt surd și“ – acest proverb este foarte mult la locul. Nu poate fi jucat pe masă și vorbind cu un mouthpit.
 • Este imposibil să se murdări de alimente de-a lungul plăcii. Acest lucru nu este tipic unei persoane. Este necesar să se curat.
 • Încă un necunoscut complet gura, produsele alimentare ar trebui să fie împărțită în bucăți mici.
 • În cazul în care vasul este departe de copil, atunci el nu ar trebui să ajungă la el, la celălalt capăt al mesei. Puteți cere doar pentru el.
 • Nu pune coatele pe masă și nu iau jucării cu tine.
 • Ștergeți gura numai șervețel.
 • Amintiți-vă că, înainte de masă, este necesar să se dorească un apetit frumos și mulțumesc la sfârșitul anului.

În timpul vizitei, trebuie să utilizați următoarele reguli:

 • Trebuie să vii la vizită, de avertizare în prealabil, sau prin invitație. O apariție bruscă nu va fi foarte frumos.
 • Nu poate fi insistent de apel sau bate la ușă. Numărul maxim de lovituri permise sau apeluri – două.
 • Este imposibil de a merge la vizita „Fără“, cu ea ar trebui să fie orice hotel, chiar dacă un mic.
 • Din pragul de care aveți nevoie să saluți.
 • O vizită trebuie să fiți reținut și calm. Este interzis să atingi lucrurile altor persoane fără permisiunea proprietarului, și, de asemenea, alerga în jurul camerei de oaspeți, striga, dulap urcare.
 • Dacă doriți să vă uitați suvenir sau fotografii mai aproape, trebuie să întrebați despre această permisiune din partea proprietarilor.
 • Înainte de a pleca acasă, ar trebui să-și exprime recunoștința proprietarilor pentru o recepție bună.

În timpul o plimbare pe stradă, copiii înconjoară mulți oameni. Copilul nu ar trebui să le dea disconfort:

 • Pentru a nu atinge oamenii care merg să se întâlnească, trebuie să se deplaseze numai pe partea dreaptă a trotuarului (regula de trafic din dreapta).
 • Nu poate fi gunoi imprastiate. Pentru ambalaje de bomboane și alte lucruri similare există pubele speciale.
 • punctul necuviincios un deget pe oameni.
 • După ce sa oprit în mijlocul trotuarului, copilul blochează drumul către toți oamenii de mers pe jos în spatele. Dacă aveți nevoie pentru a opri (lega o dantelă și t. Ns.. ), Este mai bine să se mute la o parte.
 • În cazul în care se întâlnesc familiar pe stradă, atunci acestea trebuie să fie de bun venit.
 • Nu poți vorbi cu persoane necunoscute și se lasă cu ei.
 • De preferință, nu pe picior de plecare. Dacă ați cumpărat înghețată, este mai bine să se așeze pe banca de rezerve și calm mânca.

Atunci când vizitează locurile publice (sala de cinema, muzeu), trebuie să respecte, de asemenea, regulile de etichetă, În caz contrar, o astfel de distracție în muzeu se va transforma într-un coșmar pentru părinți:

 • Este imposibil să fie târziu. Este interzis să apară în public în sala de după al treilea apel.
 • Nu poți grăbi în mantaua hol, capace, strat. Pentru ei există un loc special în dulap.
 • Dacă cineva vrea să meargă înainte de copil, el ar trebui să fie ridicat un pic și să dea o persoană pentru a merge la locul potrivit.
 • În cazul în care un rând este ocupat, oamenii stau în scaune, iar nevoile copilului să treacă prin, atunci ai nevoie pentru a face loc la locul nostru la scena.
 • Nu poți scoate locurile altor oameni. Pentru fiecare persoană, locul este marcat în bilet.
 • Pentru alimente și băuturi există un bufet, în care puteți merge în timpul perioadei de pauză.
 • În teatru în timpul prezentării, conversații sunt interzise.
 • În cozile împins indecenta.
Citește mai mult  Reguli de comunicare: etica comunicării cu persoane diferite

Cum de a învăța copilul?

Înainte de a învăța băieți și fete la regulile de etichetă, trebuie să insufle familia și valoare universală din copilărie. Să ia în considerare principalele nuanțe ale acestui proces:

 • În viața de zi cu zi. În primul rând, trebuie amintit că copiii vor fi întotdeauna la fel ca părinții lor. Deci, aveți nevoie pentru a începe ridicarea te.
 • În timp ce cărțile de lecturăoameni mari și studiază biografia lor. În timpul citind cărți, este necesar să se concentreze pe momentele luminoase ale acestei povești, pentru a compara copiii cu personajele principale, motivându-i este educat ei înșiși. Astfel de exemple sunt o mulțime. Cărțile etice cresc copii cu o inimă bună.
 • În timpul vizionării în comun de filme și excursii la teatru. Cel mai bine este să ne gândim dinainte ce filme intenționați să arate și să evidențieze anumite momente în ele, care vor înțelege mai târziu cu copilul.
 • În timpul comunicării cu copiii și cu ajutorul jocurilor. Totul este simplu aici. Poți să-mi spui de pe fața jucăria preferată că în timpul solicitării trebuie să adăugați „te rog“, iar când spunem la revedere, rosti „La revedere“. De asemenea, trebuie să fie explicat modul de a vorbi la telefon, da și de a primi cadouri.

Există etica de comunicare interetnica, ar trebui acordată o atenție specială.

Indiferent de modul în care alegeți, nu puteți impune pe deplin responsabilitatea educației pentru Nanny.

Tezele principale: Memo pentru fiecare zi

Există un proverb: „Nu aveți 100 de ruble și aveți 100 de prieteni!”. Dacă vrei ca un copil să aibă mulți prieteni, ar trebui să-i dai câteva sfaturi:

 • Nu puteți rupe prietenii, ridicați-vă vocea pe tovarăși, râdeți de eșecurile lor. Deci le puteți răni.
 • În timp ce vizitează concerte sau teatru, copilul trebuie să-și amintească că există haine speciale în care trebuie să mergeți la astfel de evenimente. La aspect ar trebui să fie abordat cu răspundere datorită pentru a nu arăta ca o cioară albă. Teatrul nu poate fi în curs de desfășurare sau pantaloni scurți. Domnii tineri trebuie să poarte un costum întunecat, doamnelor mici purta rochii frumoase.
 • Înainte de apariția sărbătorii, mulți copii sunt în confuzie. Cel mai bun cadou este un cadou realizat de mâinile tale. Trebuie să-l explici copilului tau. El poate desena ceva sau broda. La ziua de naștere a părinților, puteți învăța rima sau cântă un cântec.
 • Copiii mai mari pot cumpăra un cadou pentru un prieten în magazin. Dar trebuie să vă întreb cu siguranta pentru adulti despre ajutor atunci când alegeți.

Despre cum să se comporte la regulile de masă și alte eticheta pentru copii veți învăța din următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: