Vase pentru servire de masa: soiuri și nuanțe de alegere

Vase pentru servire de masa: soiuri și nuanțe de alegere

Cei mai mulți oameni ca să aranjeze o vacanță la domiciliu – face posibil pentru a obține, împreună cu oamenii apropiați, să pregătească meniul, efectuați tabelul de servire pe cont propriu gust. Cu toate acestea, multe sunt greșite, gândindu-se că designul mesei este destul de simplu și rapid, limitat la aspectul corect de furculițe, linguri, șervețele și dishwashes. Există mai multe subtilități de alegerea de feluri de mâncare de servire, pe care le va spune în articol.

Particularități

Design-ul mesei de pre-vacanță este întotdeauna ridicată. Acest lucru este un fel de artă care se reflectă nu numai în crearea compoziției frumoase din punct de vedere estetic. Servirea implică în urma unei convenții specifice. Acestea includ momentul de mâncare: o masă de mic dejun va fi diferită de seara festivă. În plus, factorii importanți sunt selectarea unei fețe de masă de un anumit tip, alegerea corectă a ochelarilor și plăcilor, decorarea tabelului.

Înainte de a începe să serviți masa, trebuie să cunoașteți numele tuturor tacâmurilor. Părțile compozite ale seturilor diferă în ceea ce privește aspectul și numirea. Din acest motiv, fiecare element este atribuit un loc strict definit pe masa festivă. Pentru a face acest lucru, servirea se efectuează într-o secvență specială care trebuie urmată.

Toate acestea se fac pentru a-și arăta respectul și pentru a sublinia semnificația vizitei lor. Mâncare gustoasă și masă frumoasă pot ridica starea de spirit pentru oaspeți și gospodării.

Tipuri de vase

Există un număr mare de variații diferite de mâncăruri de servire: unele numere de până la 35 de tipuri de plăci. Cele mai multe dintre ele se aplică rar (de exemplu, la recepții oficiale). În același timp, există mai multe tipuri principale de tacâmuri, care sunt utilizate în mod universal pentru proiectare de masă frumos. Aceasta:

 • Placă de supă+
 • Mâncăruri Sababar destinate salatelor+
 • Placa pirobiană+
 • Vaza, care acționează în rolul de bomboane+
 • Menuin sau un fel de mâncare superficială cu pereți despărțitori (conectează diferite gustări pe o placă).

În plus, folosesc o aprovizionare cu furaje pentru fructe. Aceste feluri de mâncare constă din mai multe baze fixate pe un picior comun, la vârful designului multi-nivel există un inel special care vă permite să transportați această placă. În plus față de raft, utilizați o tavă de filare, care permite snacks-uri sau pizza. Din cauza mai multe motive, puncte de ancorare metalice obținute prin rotație interconectate antena de satelit, care va arata foarte bine pe o masa de zi cu zi și de vacanță.

Citește mai mult  Etica Corporate: subtilitățile relația dintre capului și subordonații

Materialele

Dezvoltarea tehnologiilor moderne a afectat gama larga de feluri de mâncare. Până în prezent, setările diferă nu numai cu privire la proiectarea și numărul de instrumente, dar și de materiale, dintre care servesc elemente sunt făcute. Cele mai multe materiale comune sunt din sticla si ceramica. Luați în considerare fiecare tip de detaliu.

Veselă din sticlă sunt utilizate pentru o perioadă lungă de timp. Ea nu-și pierde popularitatea sa, deoarece are multe avantaje. Acest aspect prezentabil care pune accentul pe designul elegant al mesei, un sentiment de gust excepțional, proprietarii de avere ale casei.

Acest lucru este valabil mai ales pentru sticla boemă, care se distinge printr-un design sofisticat. Pe de altă parte, cu toată frumusețea mâncărurilor de sticlă, este necesar să înțelegem că este fragilă și ușor bate.

Seturi realizate din ceramică, pot face o concurență decentă cu aparatele de sticlă. Principalul avantaj al mâncărurilor ceramice este că este destul de durabil, rezistent la impacturi mecanice, termice și chimice. Acest lucru este deosebit de caracterist al mâncărurilor de porțelan, care este subțire, deși este fabricat din material suficient de dens. O altă caracteristică pozitivă este faptul că seturile ceramice cu toată puterea ei sunt, de asemenea, frumoase.

Există două categorii de vase din ceramica: faianță și porțelan. Prima este o varietate de ceramică, care în procesul de producție arde o dată. tacâmuri Faians sunt de înaltă calitate și vândute la un preț plăcut, care nu va afecta bugetul familiei. Porțelan este mai scump, în caracteristicile sale este mult mai funcțional datorită stabilității ridicate daune.

Producătorii caută astfel de rezistență, datorită faptului că materialul este supus la dublu ardere. Datorită performanțe excelente și design interesant, seturi de porțelan se combină perfect parametrii de preț și calitate.

Cumpărarea astfel de feluri de mâncare, puteți face o investiție profitabilă. Orice gazda va fi capabil de a alege un serviciu de sub gustul său, pentru că astăzi există un număr foarte mare de vase ceramice, dimensiuni diferite, design și formă.

Dimensiuni

Gama mare de tacâmuri complică numai procesul de alegere a acestora, deoarece există o mare varietate de feluri de mâncare (de la vase rotunde mari la cel mai mic pătrat). În acest sens, multe hostesii se gândesc la ce sunt destinate plăcile de diferite dimensiuni. Vasele minore ovale (până la 20 cm) sunt concepute pentru a furniza gustări reci care fac parte integrantă din orice sărbătoare festivă.

Adesea, heringul are o formă similară, dar diferă în parametrii lor: diametrul lor variază de la 25 la 30 de centimetri.

Vasele de cauciuc (de la 20-24 cm) sunt folosite pentru a alimenta evocatele de diferite tipuri pe masă (de exemplu, feluri de mâncare fierbinți), în timp ce plăcile mici sunt proiectate pentru fiecare oaspete separat. O mare importanță atunci când servirea au așa-numitele plăci de pat, având un diametru de 150-175 mm, pâine, crotonii, chiflele și piero sunt servite pe ele și petrol.

Citește mai mult  Reguli de conversație

Stil și design

În ciuda faptului că astăzi puteți cumpăra feluri de mâncare și tacâmuri de diferite modele, trebuie să urmați următoarea regulă: Toate articolele de service (de la feluri de mâncare la servetele) trebuie să fie completate într-un singur stil și să răspundă subiectului evenimentului.

Dacă doriți să utilizați serviciul făcut într-un stil clasic, este în valoare de cules până șervețele (hârtie, țesături), cu un model complicat. Ei trebuie să se gândească și să se fixeze cu inele speciale care vor fi rezistente într-un stil comun. Adesea ele sunt deja efectuate cu o formă ornamentală sau decorată cu ornamente complicate.

Pentru înregistrare este mai bine să folosiți tonuri pastel: bej, alb, șampanie.

Setarea, realizată într-un stil modern, implică o mai mare libertate în alegerea culorilor și a materialelor, dar principala regulă rămâne neschimbată: toate dispozitivele trebuie combinate între ele.

Cum de a alege?

Dacă există o gamă largă de feluri de mâncare pe piața modernă, este greu de a alege feluri de mâncare cele mai versatile, care vor fi implicate în cele mai multe feasines. Bazat pe acest lucru, opțiunea cea mai optimă poate fi considerată achiziționarea unui serviciu, care include mai multe tipuri de feluri de mâncare. De exemplu, ele prezintă plăci plane sau tăvi filare concepute pentru snacks.

In seturile exista boluri bulion pentru supe, piureuri sau bulion. În plus față de cele de mai sus servesc feluri de mâncare, există vase de desert, măcelărie pentru fructe, ardei și solonks. În plus, serviciul este mai funcțional decât câteva plăci de diferite tipuri, ajută la evitarea problemelor cu selecție de feluri de mâncare într-o singură culoare, pentru că în ea toate felurile de mâncare sunt realizate într-un singur stil.

Sfat

Pentru a crea o coerentă și o atmosferă plăcută, dar în același timp, nu aud o persoană care nu este familiarizat cu eticheta de băut, Este necesar să se efectueze setarea tabelului în conformitate cu o anumită secvență.

 • Înainte de a avea nevoie să nevoiți suprafața mesei cu o masă curată de croitorie.
 • Trebuie să fie rambursată astfel încât să pară îngrijită și uniform distribuită pe întreaga zonă a mesei.
 • Din toate marginile mesei, țesătura ar trebui să stea pe aceeași lungime.
 • Apoi, puteți trece la plasarea plăcilor: le-au pus lângă fiecare scaun. Aceasta corespunde localizării oaspetelui.
 • Plăcile ar trebui să fie de la marginea mesei la o distanță de o pereche de centimetri.
 • Nu departe de plăcile de cină au mâncăruri de preparare, concepute pentru a hrăni produsele de paine, bulgări și toasturi.
Citește mai mult  Cine ar trebui să salute primul în conformitate cu eticheta?

În plus față de plăci de pe masă, ochelarii trebuie să fie prezenți obligatoriu. Numărul lor depinde de ce băuturi sunt planificate să fie depuse și în ce cantitate. Dacă intenționați să beți apă minerală sau suc, trebuie să utilizați ochelari de vin care setați dreapta în fața gustărilor la o distanță de 2 cm. La dreapta vor fi plasate ochelari pentru pahare de șampanie și de vin pentru băuturi alcoolice.

Există multe feluri de mâncare de diferite tipuri pentru setarea tabelului. Utilizarea unuia sau a unui alt subiect este determinată de prezența anumitor feluri de mâncare din meniu. Am numit cele mai de bază tipuri de plăci și combustibili, care sunt folosite în cele mai frecvente opțiuni de proiectare. În plus față de dispozitivele de mai sus, gazdele sunt adesea recurs la ajutorul articolelor de serviciu auxiliare.

Când tulburările de feluri de mâncare sunt finalizate, puteți începe un aspect ambreiaj. Ele sunt puse nu numai în apropierea gustărilor, ci și pe masă într-un suport special (în cazul în care vor exista șervețele suplimentare). Una dintre etapele finale este decorul mesei cu lumânări, vaze cu flori sau statuete mici, în legătură cu ocazia sărbătorii. După decorarea unui tabel cu obiecte decorative vom hrăni pâine și gustări reci.

Exemple elegante și opțiuni

Fiecare persoană va fi capabil de a crea o servire pe gustul dvs., indiferent de ce feluri de mâncare se folosește: Din ceramică, sticlă sau oțel inoxidabil. Luați în considerare cele mai noi tehnici interesante decor de masă.

 • Clasic întotdeauna rămâne relevantă în proiectarea mesei și deservind sale: utilizate feluri de mâncare de culori neutre, cu modele realizate din aur sau argint umbra. Acestea vor fi armonizate cu tacâmuri de culoare: aceasta va crea o singură imagine pe masa festivă.

 • Puteți utiliza feluri de mâncare de colorat neobișnuit de luminos. Culori bogate, contrastante brusc cu o masă de masă sau de mâncărurile principale, sunt o tendință de designer la modă care a devenit din ce în ce mai populară în ultima vreme.
 • Acest lucru poate fi atribuit, de asemenea, texturii neobișnuite a vaselor: unele plăci pot avea un model și ornament în vrac. Ei vor adăuga un punct culminant al mesei festive.

O gamă largă de dispozitive de servire oferă spațiu pentru a implementa proiecte creative și aplicarea diferitelor soluții de proiectare, printre care toată lumea poate găsi ceea ce va trebui să guste.

Cum de a personaliza tabelul, uitați-vă în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: