Claustrofobie: Caracteristici, cauze si tratament

Claustrofobie: Caracteristici, cauze si tratament

Mai mult de o pereche de secole în urmă, oamenii nu erau cunoscuți despre tulburări psihice, iar cei care se comportă nu ca alții au fost chemați pur și simplu „obsedați” și au sugerat că au fost gestionați de ceilalți forțe cu intenții în mod clar necunoscute. Dar, în general, numărul pacienților mental a fost mai mic decât acum.

Din păcate, ritmul modern al vieții, împingerea oamenilor de a-și crea și menține spațiul sub soare, nu predispune la economiile de sănătate sinceră. Prin urmare, sunt luate în considerare astfel de tulburări, cum ar fi Claustrofobia, sunt luate în considerare Boli ale secolului nostru tehnologic avansat, în care spațiu pentru o persoană în toate simțurile a devenit multidimensional.

Descrierea fobiei

Numele tulburării sale conduce din două limbi – Claustrum (lat.) – „cameră închisă” și φ?βος (Dr. Grech.) – „Frica”. Prin urmare, Claustrofobia este o teamă irațională de spații închise și închise. Phobia este luată în considerare psihopatologie. Ea împreună cu agorafobie (frica de spatii deschise, piețe, mulțimi) este cel mai frecvent temerile obsesive patologice în lumea modernă.

În plus față de aceste două temeri, grupul celor mai frecvente include acrofobia (frica de inaltime), butafobia (frica de adâncimi) și novefobia (frica de intuneric).

Claustophec se confruntă cu o alarmă puternică, în cazul în care dintr-o dată se găsește într-o cameră mică, mai ales dacă nu există ferestre în ea sau există puține. Ușa de la intrare Astfel încearcă o persoană pentru a menține deschisă, și este frică să meargă adânc în cameră, încercând să păstreze cât mai aproape posibil de ieșire.

Totul devine chiar mai rău dacă lăsați spațiul mic de posibilitatea, la anumite momente, nu există (plimbarile cu lift, transportatorul feroviar nu va părăsi șina rapid, ci despre toaleta în avion și nu este nimic de spus). Dar ei se tem de pacienți cu claustrofobia nu numai spații apropiate, dar, de asemenea, stau într-o mulțime densă.

Conform rezultatelor ultimelor studii, astăzi suferă de o astfel de stare patologică 5 – 8% din populația de pe planetă, și femeile se confruntă cu astfel de temeri cu privire la de două ori mai mulți bărbați. O astfel de frica se poate dezvolta la copii.

Dar, în ciuda pe scară largă de tratament, reale din partea statului psihopatologic se obține numai cu un procent foarte mic de claustrophs, deoarece mulți dintre ei au învățat să trăiască în așa fel încât nu există nici un caz de panică (nu există Chulana în casă, in loc de lift – scara, în loc de o excursie la abandoneze autobuz – mersul pe jos până la destinație). A fost la astfel de concluzii care au venit specialiști de la Universitatea din Wisconsin-Madison, care au fost dedicate proliferarea claustrofobie în lume un studiu științific ansamblu.

Astfel, este o prostie de a nega domeniul de aplicare al problemei și însuși faptul existenței sale. Claustrofobia – o boală care se numește astfel încât frica provoacă direct spațiile închise sau înguste. Oroarea animală și panica la Claustopaoba ridică perspectiva de a fi închisă în ele, pierde posibilitatea de ieșire.

Se pare că teama de moarte și ce se confruntă cu clauztroful, inamicul nu dorește.

Adesea, Claustrofobia este confundată cu Claytortifobia (aceasta este o teamă specifică de a fi prinsă), deși adevărul este destul de mult în comun între ei. Dar Claustrofobia este un concept mai larg. Este o teamă practic insurmontabilă că bolnavul unei explicații rezonabile nu găsește de obicei.

Atribuțiile celebre Michel Pfeiffer și Naomi Watts trăiesc cu acest diagnostic. Mascale, care de la copilărie suferă de claustrofobie încă din copilărie: în timpul filmărilor „Bill” (a doua parte a acestuia), ea a refuzat să se dubleze și sa jucat în scenă, unde a fost îngropată în viață în sicriu. Apoi actrița a spus în mod repetat că nu avea nimic de jucat în acest moment, toate emoțiile erau reale, groaza a fost autentică.

De ce apare frica?

În originea fricii de un spațiu închis se află frica foarte veche, care odată avansata civilizația departe, ajutându-i să supraviețuiască. Această teamă de moarte. Și odată ce a ajutat să salveze viața întregului triburi din lume, unde au depins mult de reacția umană la schimbările din mediul extern. Lumea din vechea și adevărul era mult mai periculoasă și merita mingea, deoarece era posibil să se facă ca un fel de mâncare principală pentru prânzul la prădători sau reprezentanți ai tribului unui concurent.

Abilitatea de a părăsi rapid spațiul apropiat și de a ieși din locul unde puteți ajunge într-o sabie (sabie, stick) și pentru a spăla în cazul forțelor inegale, a fost o cheie pentru supraviețuire.

Astăzi, noi nu suntem amenințați cu tigri înfometați și vecini agresivi cu axe, nimeni nu încearcă să ne mănânce, ucide, distruge în sens fizic, dar frica nu se găsește în momentul ieșirii adânc în subconștient, toată lumea are (da, absolut fiecare!) Reprezentativi genul de om. Creierul uman nu a avut timp pentru a scăpa de vechile instincte puternice, pentru că s-au format de mii de ani. Dar unele astfel de temeri sunt latente ca inutile, iar altele au puternice, ca și mai înainte, și chiar mai puternic, care este manifestările claustrofobie.

Citește mai mult  Cum să facă față stresului la locul de muncă?

Mulți cercetători consideră claustrofobie de așa-numitul „preparat“ fobia, și natura naturii umane a pregătit. Nevoie doar de un declanșator puternic, astfel încât frica de viață în fiecare dintre noi trezit și sa arătat în toate „Gras“.

Psihologia modernă are mai multe puncte de vedere asupra cauzelor de teama de spații închise și închise. În primul rând, versiunea de sentimentul de spatiu personal este considerat. Dacă o persoană are un spațiu larg personal, atunci orice penetrare în ea va fi percepută ca o amenințare, iar riscurile de claustrofobie sunt în creștere. Cu toate acestea, nimeni nu a văzut vreodată această zonă „tampon“, nu a atins și experimental a descoperit-. Prin urmare, cel mai probabil astăzi este o altă versiune – o experiență grea vine din copilărie.

Și într-adevăr, multe dintre claustrophobes sunt recunoscute ca in copilarie au fost puse într-un unghi drept pedeapsă, în timp ce unghiul nu era în sala spațioasă, dar într-un mic chulana sau camera de depozitare, într-o cameră mică. Pentru huliganism până în prezent, părinții de multe ori aproape de copil de trezire în baie, WC, în pepinieră, nu ghicitul că ei se creează un teren favorabil pentru dezvoltarea claustrofobie.

Mulți oameni care au o astfel de problemă nu au plângeri la părinții lor proprii, dar își amintesc că în copilărie au experimentat frică puternică și se tem pentru viața lor atunci când sunt din motivații huliganice sau din neatenție în timpul jocului Tovarăși sau surori frați blocat într-o cameră aproape ( în Dresser, în piept, dulap, subsol). Copilul ar putea fi pierdut în mulțime și lungul său nu a putut găsi adulți. Că teama că a experimentat în toate situațiile enumerate este principalul factor în dezvoltarea claustrofobiei în viitor.

Cea mai gravă formă de tulburare apare dacă o persoană se va confrunta cu agresiune în copilărie sau violență care va avea loc într-un spațiu închis. O astfel de frica este ferm fixată în memorie și este imediat reprodusă pe tot parcursul vieții în toate situațiile în care o persoană se află în același loc sau la locul similar.

Există, de asemenea, un motiv ereditar, în orice caz, medicament cunoscut faptele pe care mai multe generații de o familie suferit de o astfel de tulburare. Cu toate acestea, unele gena special, ale cărei mutații ar putea sta la baza frica de spații mici închise, nu a găsit. Există o presupunere că totul în tipul de educație – copii de parinti bolnavi copiat pur și simplu comportamentul și reacțiile de mame si tati lor.

Deoarece copiii înșiși nu se pot trata în mod critic comportamentul parental, ei au luat pur și simplu percepția percepției lumii adulților ca singurul drept, și aceeași teamă a devenit o parte din propria lor viață.

Dacă te uiți la această fobie din punctul de vedere al medicinei și științei, atunci ar trebui să fie semnat mecanismele de claustrofobie în activitatea corpului creierului în formă de migdale. Este acolo, în această parte mică, dar extrem de importantă a creierului nostru, iar reacția apare, pe care psihiatrii îl numesc „alerga sau apăra”. De îndată ce această reacție este activată, miezul corpului în formă de migdale începe să se transmită reciproc în lanțul pulsului, ceea ce afectează respirația și pe emisia hormonilor de stres și asupra tensiunii arteriale și a frecvenței de bătăi de inimă.

Semnalul primar care activează kernel-urile de migdale ale creierului de la cele mai claustrofe, oferă cea mai mare memorie traumatică – un piept închis închis de sertare din interior, camera de depozitare, copilul pierdut și în jurul unei astfel de mulțimi mari și teribile de străini complet, capul blocat gardul și nu îl primesc, adulții au fost închise în mașină și au mers în afaceri și t. D.

O explicație interesantă a lui Claustrofobia a sugerat lui Ioan a. Spencer care în scrierile sale a descoperit relația dintre patologia mentală cu leziuni tribale. El a sugerat că, în clauzele patologice, atunci când copilul merge pe căile generice încet, se confruntă cu hipoxie (o forma deosebit de ascuțit), iar adevărata lui claustrofobie este pus.

Cercetătorii de modernitate a atras atenția asupra faptului că Utilizarea IRM uneori a crescut numărul de persoane cu teama de spații închise. Nevoia de a se afla încă într-un spațiu închis pentru un timp destul de mult timp în sine poate provoca primul atac, care va fi apoi repetată atunci când o persoană va fi în astfel de circumstanțe sau similare.

Uneori fobie nu se dezvoltă pe experiența personală, ci pe experiența altora, pentru care se observă o persoană (psihicul copiilor este capabil de empatie). Cu alte cuvinte, un raport de film sau de știri despre persoanele blocate undeva subteran, într-o mină, mai ales dacă există deja victime, sunt capabili să formeze o legătură clară între spațiul închis și pericol și chiar moartea.

Cum se manifestă Claustrofobia?

Tulburările se pot manifesta în moduri diferite, dar există întotdeauna două semne importante – teama puternică de restricții și frica sufocată. flux clasic de claustrofobie implică, Ce teribil pentru om sunt următoarele circumstanțe (una, două sau mai multe dintr-o dată):

 • camera mica+
 • închis în afara camerei în cazul în care o persoană se află în interiorul+
 • dispozitive de diagnostic CT și RMN+
 • În interior, autobuz, aeronave, mașina de tren, coupe+
 • Orice tuneluri, peșteri, pivnițe, coridoare lungi înguste+
 • cabine de duș+
 • lift.
Citește mai mult  Omul jignit: cauze și reguli de comportament cu el

Este demn de remarcat faptul că o distribuție considerabilă are teama de a fi în scaunul de coafură și de groază în fața scaunului dentar. În același timp, o persoană care nu se teme de durere, dentisti si dinti tratarea, el se teme de restricție, care apare în momentul în contracție scaun dentist.

O dată într-una dintre aceste situații, mai mult de 90% dintre pacienții încep să experimenteze frica de suferință, ei se tem că ei pur și simplu nu au suficient aer pentru a respira în zonă mică. În acest dublu frica, semne de pierdere a autocontrolului par, adică, o persoană nu poate să se țină în mâinile sale. Creierul Claustopaoba îl trimite semnale greșite spațiale și sentimentul pare că contururile vagi din jur, nu există nici o claritate.

Poate o stare semi-rezistentă și leșin. La momentul atacului de panica, o persoană care nu ar trebui să se facă rău.

Tulburări instantanee ale sistemului nervos central, sub acțiunea de plumb adrenalină la respirație rapidă, bătăile inimii îmbunătățite. În gură se usucă – glandele salivare reduc cantitatea de secreție, dar crește lucrarea glandelor de transpirație – persoana începe să transpire. Apare un sentiment de presiune în piept, face o respirație deplină devine dificilă, există zgomot puternic în urechi, sună. Stomacul se micșorează.

Tot ceea ce se întâmplă cu corpul, creierul percepe ca „Semnul potrivit al unei amenințări moarte”, Prin urmare, persoana apare imediat frica de moarte. Ca răspuns la un astfel de gand, glandele suprarenale, care contribuie, de asemenea, la contribuția lor, activând producția suplimentară de adrenalină. Începe atacul de panică.

După câteva astfel de situații, Clastrophobe începe să evite posibile atacuri prin toate mijloacele, pur și simplu lăsând situațiile în care se poate repeta acest lucru. Evitarea consacrării fricii existente. Și într-adevăr, numărul de atacuri începe să scadă, dar nu deloc, deoarece boala sa retras. Doar o persoană care a învățat cum să trăiască atât de mult pentru a nu cădea în situații dificile. Dacă el încă cade în ele, atacul este aproape inevitabilă.

În caz de încălcare gravă, persoana însuși se privează posibilitatea de a trăi pe deplin – el este obligat să păstreze întotdeauna ușile deschise, pot abandona visele sale numai pentru că este într-un fel în legătură cu necesitatea de a trece un coridor lung la birou sau în o cameră închisă. O persoană se oprește călătorind, fiind în imposibilitatea de a depăși teama, chiar înainte de o numai în perspectiva de a intra coupe-ul de tren sau de a sta în mașină pentru pasageri.

Diagnosticare

Acest tip de fobie este destul de simplu în diagnostic, așa că nu se produce nu numai din partea specialiștilor, dar, de asemenea, la pacienții înșiși. Detalii despre ceea ce se întâmplă ajută la stabilirea unui chestionar special Rakhman și Taylor, după ce am răspuns la întrebările pe care medicul nu numai că poate diagnostica claustrofobie cu precizie, dar, de asemenea, pentru a determina tipul exactă și profunzimea afecțiunii. scala de anxietate, de asemenea, utilizat în diagnosticare, conține 20 de întrebări.

Pentru a stabili un diagnostic, trebuie să contactați un psihoterapeut sau psihiatru.

Cum să scapi de atacuri?

Te scapa de claustrofobie este foarte dificil, aproape imposibil. În ciuda faptului că Claustophec perfect în sine oferă un raport care fundațiile reale se tem pentru viața lor în cabina ascensorului sau nu este nimeni în sala de duș, el nu se poate depăși, pentru că frica a devenit o parte din el. Acesta este motivul pentru cei care doresc să depășească cu adevărat lor slăbiciune (și frica îl face pe om slab și vulnerabil), Asigurați-vă că să se consulte un medic.

Automedicația este periculos.

În primul rând, vă puteți confrunta cu recomandări dubioase în care o persoană poate sfătui să se blocheze și să nu mai împărțiți temerile cu cei dragi, să evitați ascensoarele și coridoarele. Toate acestea vor agrava doar cursul bolii. În al doilea rând, în timp ce persoana încearcă să se trateze pe sine, tulburarea mentală devine mai persistentă, adâncă și apoi va trebui să o trateze mai mult. Cu alte cuvinte – timpul este scump.

Simultan cu tratamentul, pentru a obține rezultate mai bune și mai rapide, ar trebui să încercați să aderați la astfel de recomandări ale psihologilor.

 • Obțineți o mică jucărie moale, talisman (orice minciună care poate fi plasată în buzunar). Este important ca ea să vă reamintească de un eveniment plăcut, a cauzat imediat asociații plăcute clare. Dacă începeți să simțiți alarmant, o duci imediat în mână, atingere, uite, adulmece, faci ce vrei, dar încercați să joace în memorie exact acele amintiri frumoase, care sunt în legătură cu acest lucru.
 • Nu te limita pentru a comunica. Încercați să comunice mai des și se întâlni cu prietenii, colegii. Ajută și „apel la un prieten“ – la primele semne de anxietate în creștere, ar trebui să formați numărul unei persoane dragi și o persoană costisitoare, care pot doar discuta cu tine despre ceva.
 • Echipament de respirație master și gimnastică, ajută la o mai bună ei înșiși proprii în cazul în care nu apare o alarmă puternic.
 • Nu evita camere închise și coridoare, lifturi și duș, formează treptat instalația care a închis nu este întotdeauna periculos, și chiar dimpotrivă, pentru că inamic periculos sau rele spiritele nu vor fi în măsură să intre în camera închisă.
Citește mai mult  Cele mai comune fobii

Cum de a face RMN-ul de frică?

În efectuarea IRM, uneori, apare necesitatea vitală – aceasta este o metodă foarte informativ de diagnostic. Dar cum să te întindă într-o capsulă îngustă a aparatului și să rămână acolo pentru un timp destul de lung – o mare întrebare. Procedura durează aproximativ o oră, și să supraviețuiască acest timp pentru a face, de exemplu, IRM cerebral sau altă parte a corpului, este complet imposibil de claustrophobe.

Este clar că nimeni nu are dreptul de a forța pe nimeni. Orice pacient are dreptul de a renunța la diagnostic din motive personale, fără a explica chiar și medicii lor. Dar este afară? La urma urmei, patologii periculoase pot rămâne nu este diagnosticat, iar persoana nu va primi tratamentul necesar în timp.

În cazul în care forma de claustrofobie nu este greu, atunci puteți profita de formarea unei noi instalații psihologice. Personalul prezintă o claustrofobă că capsula dispozitivului nu este pe deplin ermetică, dispozitivul poate fi lăsat în orice moment când a vrut, pe cont propriu fără ajutorul specialiștilor. Dacă o persoană să fie înțeleasă acest lucru, poate fi mai ușor să treacă prin procedura necesară.

În timpul examinării, medicii trebuie să mențină contactul constant cu un astfel de pacient cu privire la comunicarea internă.

Dacă posibilitățile unei instituții medicale vă permit să propuneți un pacient cu o tomografie deschisă Claustrophobia, atunci ar trebui să profite. Dacă un alt aparat, cu excepția închisă, nu, atunci puteți lua în considerare alte opțiuni. Cu o încălcare mentală pronunțată, este prezentată cu consimțământul pacientului. Utilizarea medicamentelor care provoacă medicamente puternice (apropo, ele fac RMN copiilor mici, care pur și simplu nu forță să se culce calm timp de o oră).

Metode de tratament

Se tratează Claustrophobia se face complet, și nu ar trebui să cred că sunt tabletele pe care le poate învinge rapid problema. Este necesară o abordare individuală, De înaltă calitate psihoterapie, medicamente și pur și simplu nu prezintă un efect pronunțat în lupta împotriva frica de spații închise.

Tratamentul Aproape în toate cazurile, se recomandă să efectueze o baza in ambulatoriu – in casa familiar.

Medicamente

Ca și în cele mai multe cazuri cu alte tulburări deranjante, terapia cu medicamente nu prezintă eficiență ridicată. Tranchilizante ajuta doar parțial și de a elimina temporar unele dintre simptomele (reduce frica), dar după sfârșitul recepției lor, dezvoltarea unei dependențe de dozaj nu este exclusă, și atacurile de panică sunt returnate din nou și din nou. Utilizarea de antidepresive prezintă o eficiență mai mare, Dar numai în combinație cu tehnici psihoterapeutice.

ajutor psihologic

Pentru a vindeca claustrofobia în majoritatea cazurilor o astfel de metodă, deoarece terapia cognitivă ajută. Medicul dezvăluie nu numai situațiile în care persoana este înfricoșătoare, dar și cauzele acestor temeri și se află de obicei în credințe și gânduri incorecte. Un specialist în domeniul psihologiei sau psihoterapiei contribuie la crearea unor noi credințe, iar preocuparea unei persoane scade considerabil.

Ca exemplu de astfel de „înlocuiri”, puteți aduce toate aceleași cabine de ascensoare.Medicul îi ajută pe pacient să creadă că cabinele ascensorului nu sunt periculoase, dar, dimpotrivă, ele sunt extrem de utile pentru el – la urma urmei, vă ajută să vă ajutați mult mai repede.

Psihologia știe despre mai multe studii privind eficacitatea terapiei cognitive în cazul claustrofobiei. Specialist mare în materie de această tulburare mentală cu. J. Rahman (co-autor al tehnicii de diagnosticare) a demonstrat căi experimentale Aproximativ 30% din metoda pacienților ajută chiar și fără măsuri suplimentare.

În etapa următoare, pacientul poate oferi o scufundare in vivo – această metodă permite unei persoane să se uite la propria sa teama de fata. În primul rând, pacientul este plasat în condițiile în care se confruntă cu frica mai mici, și de a crește treptat nivelul de frica la maxim, trecerea la cele mai multe experiențe teribile pentru ea. S-a dovedit că eficacitatea acestei metode este de aproximativ 75%.

Metoda impactului interrestential este mai sparing pentru pacient decat in vivo, din moment ce toate situațiile „periculoase“ sunt create și controlate de specialiști, iar imersia în ele este foarte buna si treptată. Eficiența metodei este ceva mai mic decât cel al terapiei cognitive si in vivo – doar 25%.

Recent, tehnici și metode mai moderne, cum ar fi utilizarea de distragere a atenției de realitate virtuală, a apărut în serviciul cu psihiatri. Experimentul a fost efectuat pe pacienți cu claustrofobie diagnosticați clinic. Ei au fost oferite pentru a trece RMN. Și numai cei care au primit ochelari de realitate augmentată cu un program special 3D Snowworld au putut să treacă prin procedura de IRM complet, fără a recurge la utilizarea medicamentelor.

În unele cazuri, nu este rău să se lupte pentru a lupta problema hipnoterapiei. Există tehnici NLP care vizează crearea de noi credințe „sigure“.

Măsuri preventive

Profilaxia specifică nu există. Este necesar să se aibă grijă de părinți – pedeapsa de colț, Chulana sau camera de depozitare nu ar trebui să fie practică, mai ales în cazul în care copilul este sensibil și foarte impresionabil. La maturitate, se recomandă să învețe să se relaxeze – acest lucru este exact ceea ce va ajuta pentru a evita atacurile de panica.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: