Totul despre Pyrofobia

Totul despre Pyrofobia

Nu e de mirare în înțelepciune spunând: „Frica ca focul”. Și într-adevăr, care nu se teme de o flacără deschisă? Îi este frică de tot: oameni și animale. O forță de etanșare poate șterge de pe fața pământului, așezări întregi, a pus o deteriorare uriașă agriculturii. Frica de element este rațională.

Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că totul are o limită. Când sentimentul de auto-conservare se dezvoltă într-un pirofobi, trebuie să se refere la acest lucru mai mult decât grav.

Ce este?

Când o persoană se confruntă inexplicabil Teama de foc, Această temere se numește pyrophobia (tradus din limba greacă „Pyro“ – foc, și „Phobos“ – frica). De mult timp, această fobie a fost inerentă unei persoane.

Omul, care se confruntă cu foc, a dat seama că acesta este un fenomen foarte periculos. Prin urmare, acest tip de temeri sunt așezate în noi în profunzime ale conștiinței. Chiar și în lumea modernă, când tehnologiile au apărut înainte, se produc cazuri teribile, unde oamenii mor în foc. Iar aceste fapte produc o impresie indelebilă asupra unor indivizi. Acesta este motivul pentru care majoritatea oamenilor încearcă să stea departe de sursele de incendiu, Deoarece ca urmare a unor circumstanțe neprevăzute, vă puteți pierde pe cei dragi și proprietatea.

In ciuda acestor temeri, o persoană nu poate face fără o sursă de foc. Am fost mult timp obișnuiți să vă încălzim casele și să pregătim mâncarea cu ea. În ciuda tuturor lucrurilor, focul nu a ascultat niciodată o persoană până la capăt și uneori manifestă nestorii. De aceea Persoanele apar, care sunt supuse sentimentului de panică, ducând la tulburări obsesive-compulsive.

Cauzele fobiei

Ele pot fi diferite, dar merită luarea în considerare principalele.

 • Factorul sănătos. Stările obsesive pot fi transferate unui copil de la părinți. Riscurile apariției fobiilor cresc atunci când o persoană ia următoarele perioade: adolescentă, maturitate timpurie, menopacterică și așa mai departe. Trebuie amintit că predispoziția genetică este o manifestare a instinctului de sentiment de auto-conservare.
Citește mai mult  introverții melancolice: Caracteristici, descrierea de caracter și adecvate profesii

Părinții transferă la copii o reacție neuropsihică la stres. În special în ceea ce privește dezvoltarea oricărei fobie, inclusiv teama de panică de foc, afectează temperamentul și proprietățile individuale ale unei anumite personalități.

 • Factorul social. Ea apare de la persoane cu tipul dependent de caracter și cei care sunt înclinați să evite problemele. Ipoteza biochimică și diferite dependențe negative (dependența de droguri, alcoolismul, medicamentele necontrolate) pot contribui, de asemenea, la dezvoltarea fobiilor.
 • Factori psihologici. Seturile lor minunate. Acestea pot fi după cum urmează: Stima de sine, o tendinta de a exagera și de a vedea în tot negativ, mobilier nesănătoase în familie (conflicte), izolarea de societate, stresul de diferite orientare, traume psihologice pentru copii, anxietate, imperitant și așa mai departe.

  Trebuie remarcat faptul că, în oameni minunat, egocentric și încrezătoare în sine, fobii, practic, nu se dezvolta. Cei care pot „schimbare“ probleme și vina asupra altor persoane au întotdeauna o stare de spirit persistente și bună.

  Dar statele psychostenical contribuie la apariția diverselor fobii, inclusiv pyrofobia. Trebuie să-și amintească asta Toate statele obsesive sunt rezultatul unei traume psihice copil de lungă durată. Frica de incendiu pot apărea din cauza faptului că în copilărie copilul a primit arsuri foarte puternice. La maturitate, ca urmare a stresului și a oboselii, amintirile sale pop-up și conștiința se acoperă cu o nouă forță, ceea ce duce la fobie.

  Simptome

  Pyrophobia este o teamă irațională permanentă a unei surse deschise, fie că este vorba un incendiu sau doar un foc. Detalii pentru cineva care se confruntă cu o fobie reală este complet lipsit de importanță. Omul nu se poate explica de ce chiar și într-adevăr el este frică de foc. El este de ajuns să se simtă mirosul de Gary ca el începe să panicing.

  Manifestările de anormale se tem dificil să nu Notă. În comportament, nervozitate stare de nervozitate si apar, devine un feroce și configurat.

  Citește mai mult  Totul despre BronTophobia

  Desigur, o astfel de stare afectează viitorul uman bunăstarea. În cazul în care panica continuă, atunci pot să apară următoarele simptome:

  • respirație confortabilă și puls rapid, întreruperi în inimă+
  • tremură membre+
  • Creștere sau scaderea presiunii+
  • Greață, vărsături+
  • Schimbarea culorii pielii (devine pur crimon, fie prea palidă)+
  • Transpirație puternică+
  • Extinderea lui Zrachkov+
  • confuzie sau pierderea conștiinței.

  Atunci când condiția trece în extrem de greu, este necesar să începem lupta împotriva sursei bolii – cu pirofobia. Și cu cât mai devreme să o facă, cu cât este mai de succes tratamentul.

  Tratament

  În această întrebare, o abordare integrată este importantă. De la temeri puteți scăpa de un psiholog. Acesta va dezvălui motivul apariției unei stări obsesive și apoi începe să vă elibereze de la el prin impact psihologic. În cazuri mai severe, psihoterapeutul va prescrie sprijinul medicației.

  Cu toate acestea, dacă vă considerați o personalitate puternică și volațională, veți putea să scăpați de Pyrofobi pe cont propriu. Pentru a face acest lucru, va trebui să găsească un hobby la duș, creați-vă un club de sport, pentru a face yoga, să dețină un număr de clase de relaxare, băutură liniștitoare taxele pe bază de plante sau de a începe de cheltuieli pe distanțe lungi.

  Sport clase ajuta foarte bine pentru a distrage atenția cu stări obsesive. Dar, în cazul în care caz nu poate fi supusă corecție, nu este mai bine să risc și să se întoarcă la un specialist.

  Deci, toate metodele de combatere a fobii sunt împărțite în următoarele:

  • psihocorecție+
  • Tratament medicină+
  • Metode alternative sau complementare.

  În cazuri foarte grea, numește doctor medicamente. Acestea sunt necesare pentru a ameliora simptomele somatice și psihologice.

  Beta blocante sunt utilizate pentru tratamentul. Acestea sunt utilizate pentru a ameliora simptomele somatice. Preparate bloc cu succes hormoni de stres. Acest lucru îmbunătățește contextul general, riscurile de a dobândi o retragere boală cronică.

  Citește mai mult  Chronofobia: Ce este și cum să se ocupe de ea?

  Antidepresive sunt prescrise în cazurile severe. Cu ajutorul însămânțarea serotoninei, ele reduc anxietatea. Tranchilizante se va opri manifestări vegetative de anxietate. Neurolepticele sunt utilizate atunci când un pacient apare tulburări de comportament grele, când atacurile rinic, agresivitate, înclinații sinucigașe.

   Trebuie amintit faptul că toate medicamentele beneficia numai atunci când acestea sunt prescrise de către un specialist care poate determina doza exactă. Cu recepție necontrolată și independentă de tablete, circumstanțe neprevăzute pot apărea, ceea ce va duce la consecințe negative și chiar moartea.

   Asistența psihoterapeutic nu este mai puțin eficace, dar nu provoacă reacții adverse ale organismului. Acesta include tratamentul cu programarea neurolynguistic, o metodă rațională de psihoterapie, hipnoza, metoda cognitiv-bicheological. Este necesar să înțelegem că, cu psihoterapia, înțelegerea reciprocă între pacient și specialist este importantă. În același timp, trebuie să existe un schimb complet de informații, experiențe.

   Apoi procesarea și modelarea diferitelor situații. În acest caz, există informații psihologice atunci când medicul dă pacientului o informație completă despre boala sa.

   Datorită acestei abordări, o persoană începe să înțeleagă natura fobiilor sale, ceea ce face posibilă identificarea motivului dezvoltării lor. În plus, simultan cu această metodă de abordare, specialistul este în consultanță, care vizează învățarea cunoștințelor practice, în viitor, individul poate fi utilizat în situații critice.

   Consultările este de a oferi un pacient posibilitatea de a învăța cum să-și ia temerile și să aleagă tactici în timpul unei crize. Și, în același timp, studiază autoevaluarea individului, care ajută la scăparea anxietății.

   Reducerea nivelului de anxietate va ajuta metodele destul de simple, dar eficiente:

   • Explorați toate acțiunile care trebuie efectuate dacă există un incendiu care utilizează literatură specială+
   • Instalați senzorii de luptă împotriva incendiilor în casă (apartament), semnarea fumului de pornire + au în stoc Agenți de stingere a incendiilor+
   • Respectați întotdeauna măsurile de precauție.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: