Totul despre soțul deprimat

Totul despre soțul deprimat

Contrar opiniei comune a depresiei, nu numai femeile sunt supuse. Reprezentanții sexului puternic nu sunt asigurați de ea. În plus, tulburarea depresivă pe care o pot avea adesea în formă severă și prelungită. Despre cum să înțelegeți că soțul a depresat, să recunoască că ar putea duce la el și să-l ajute să facă față acestui stat, să vorbim în acest articol.

Posibile motive

Viața ne confruntă în mod constant pentru putere. Oricine poate să slăbească și să cadă în deprimat, locația deprimată a Duhului. Bărbați aici, din păcate, fără excepție.

Există motive cele mai frecvente din cauza cărora soțul poate dezvolta tulburare depresivă.

 1. Problemele financiare sunt grav infinite de mândria bărbaților. Mai ales puternic acest factor, inhibă în cazul în care soția ea și costume își asumă în mod constant scandalurile pentru soțul pe plac.
 2. Depresia poate depăși un om din cauza muncii. În acest domeniu există multe probleme și probleme: o scădere a serviciului, relații rele cu șefii sau colegii, eșecuri în activități profesionale, nerealizări și altele.
 3. După nașterea unui copil, unii tați tineri cad în apatie și stare de depresie. Oamenii nu sunt întotdeauna gata pentru apariția unui nou membru al familiei în viața lor, mai ales în cazul în care sarcina de partener a fost neplanificate.
 4. Bărbații și femeile sunt supuse crizei de vârstă. Nu este ușor, deși nu perioade lungi, când se întâmplă adesea reevaluarea valorilor, o nouă conștientizare. Dacă criza a coincis cu un moment dezavantajat în viață, experiențele și auto-analiza conduc adesea o persoană la un stat depresiv.
 5. Șocuri grave, cum ar fi o boală, moartea unui iubit, a pus, de asemenea, presiune asupra psihicului.
 6. Caracteristicile personale joacă un rol important în lupta împotriva stresului și a emoțiilor negative, cu care fiecare dintre noi se ocupă de aproape în fiecare zi. Oamenii nu sunt la toate sculpturile de piatră. Din fericire, ei sunt capabili să se simtă și să-și facă griji. Dar, sensibilitate excesivă și afectivitate au reversul. Aceste calități de personalitate fac o persoană mai înclinată spre depresiuni și crize nervoase.
 7. Unul dintre factorii serioși care conduc oamenii la depresie este o atmosferă nefavorabilă și intensă în casă. Certurile cu soția sa, neînțelegerea pe partea ei, relațiile tensionate cu rudele multor soți împinse la alcoolism sau părăsind familia. Ce, la rândul său, a fost adesea precedat de dezvoltat pe fundalul depresiei dezavantajate de familie.

Simptome

Reprezentanții sexului puternic, adesea nu doresc să recunoască faptul că au probleme. În ochii soției și a copiilor, vor să arate invulnerabili și fiabile. De aceea În etapele inițiale, în timp ce este încă posibil, bărbații se luptă din propriile simptome de depresie care se rostogolesc pe ele.

Închideți foarte important pentru a recunoaște primele clopote alarmante care anunță despre depresia emoțională.

Cel mai adesea, cu tulburare depresivă, soțul / soția poate avea următoarele modificări ale comportamentului și simptomelor fiziologice:

 • Iritabilitate, nervozitate, agresiune nerezonabilă, anxietate+
 • Nesiguranță, redus stima de sine, închidere+
 • Apatie, performanță redusă+
 • Dureri de cap, salturi de tensiune arterială, încălcări în sistemul cardiovascular+
 • insomnie+
 • Schimbați apetitul într-o singură direcție sau alta, pierderea vizibilă sau setul de greutate+
 • Problemele asociate cu sfera sexuală+
 • Inhibiție, discurs vag, reacții lente+
 • Consumul de alcool mai des decât de obicei, uneori destul de fără motiv.

Soluţie

Depresia – o boală psihologică gravă, care necesită adesea un tratament cu un specialist. În unele cazuri, pentru a aduce o persoană din această stare, se numește tratamentul auxiliar de medicamente.

Cu toate acestea, este posibil să-i ajute soțul de la depresie și acasă, dacă știți cum să se comporte corect cu el în această perioadă dificilă.

Ce să facă o soție, dacă soțul suferă de tulburare depresivă?

 1. Sprijiniți o casă liniștită, o atmosferă prietenoasă.
 2. Încercați să obțineți soțul tău un nou hobby sau în comun.
 3. Oferiți soțul dumneavoastră cu suport emoțional, să acorde o atenție la el, vorbesc cu el despre problemele și experiențele sale.
 4. Încercați să găsiți oportunitatea și trage întreaga familie să se odihnească. Schimbarea în situația ajută foarte mult atunci când deprimat și similar cu stările oprimate ale psihicului.
 5. Dacă simțiți că depresia soțului este deja observat pentru o lungă perioadă de timp și agravată, convinge-l să apeleze la un psihoterapeut. În astfel de situații, un om este greu pentru a face o astfel de decizie, în mod independent un.

Prevenirea

Știm cu toții spunând că „Boala este mai bine pentru a avertiza, decât pentru a trata“. Depresia este, de fapt, boala spirituală. Așa funcționează cu ea aceeași regulă.

 1. Includerea în dieta de familie mai multe legume și fructe. forma fizică strinsa și stare bună de sănătate au un efect pozitiv și consolidarea pe fundal emoțional.
 2. Face educație fizică sau de a face plimbări comune în aer liber. cheltuieli Activitatea fizică cu energie și pozitiv, reduce stresul.
 3. Susțineți cu relațiile soț încredere. Găsiți timp pentru conversații și susținerea reciprocă a reciproc.
 4. Încercați să certuri și scandaluri Evitare. Orice problemă poate fi rezolvată într-un mod calm. Crys și agresiune strălucire numai organele situația și pot cauza în ambele părți, contribuie la acumularea de emoții negative, care, la rândul său, de multe ori și lansează procesul de dezvoltare a tulburărilor mintale.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: