Verbală și non-verbală gândire: caracteristici, diferențele de dezvoltare și

Verbală și non-verbală gândire: caracteristici, diferențele de dezvoltare și

Fiecare persoană în procesul său de subțiere se bazează pe imagini vizuale, utilizează anumite concepte sau concepte. În plus, el este capabil să gândească cu ajutorul cuvintelor. Astfel, oamenii se aplică ambele moduri de a gândi: cu o componentă de bază non-verbală și verbală.

Ce este?

Toți oamenii reflectă pe aceeași acțiune, fenomen sau care face obiectul moduri diferite. Fiecare stil de gândire inteligent depinde în mod direct de capacitatea de a gândi cu implicarea imaginilor vizuale (de tip non-verbală) sau structuri simbolice abstracte (vezi verbală).

În psihologia se crede că verbale (abstract) și non-verbală gândire (spațială) depinde de tipul de informații. Inteligența verbală permite individului de a sistematiza și să analizeze cu atenție cunoștințele dobândite folosind un set de cuvinte, stăpânirea de citire, scriere și vorbire orală. Ea reflectă gândirea logică verbală-. inteligență non-verbală operează cu obiecte spațiale și imagini vizuale.

Ambele tipuri de gândire sunt interdependente. Scăderea într-una dintre ele afectează un alt tip. gândire verbală subdezvoltată a reflectat asupra percepției și înțelegerea informațiilor. Nivelul scăzut al procesului de gândire de dezvoltare inhibă discursul non-verbal. De exemplu, dacă o persoană este slab axat pe recunoașterea formei, mărimea și raportul subiectului, acesta poate fi confundat în scrisorile similare din imagine.

Fără prezența gândirii spațiale, este imposibil de a dezvolta un aparat de vorbire.

gândire non-verbală

Acest tip de act mental se bazează pe obiecte vizuale. Cu ajutorul său, o persoană poate găsi asemănări și diferențe în imaginile articolelor și poate determina cu precizie poziția lor. Reprezentarea obiectelor și imaginile senzuale vizuale apar în procesul de percepție.

Gândirea verbală

Baza acestui tip de activitate mentală este vorbire. Acesta poate fi realizat în procesul de reflecție internă sau externă. Este tipic să reflectăm lumea obiectivă în formă verbală. Buna proprietate asupra cuvântului oferă unei persoane să transmită gândirea dorită unei alte persoane. Incapacitatea de a-și exprima cuvinte gândurile lor face dificilă pentru a contacta jurul.

Citește mai mult  Sensibilitate: tipuri de personalitate, caracterul și relația lor

Persoanele cu activități de gândire verbale bine dezvoltate au o minte flexibilă, pot trece cu ușurință de la o sarcină pentru a rezolva o altă problemă. Ei au o fantezie bogată și un nivel emoțional ridicat, pot funcționa liber cu concepte, judecăți și concluzii.

Abilitățile verbale se manifestă în aplicarea pricepută a abilităților de vorbire pentru a-și exprima gândurile rezultate din gândirea logică verbală. Oamenii pot analiza, rezuma, construi teorii și ipoteze.

Diferență

Psihologii cred că oamenii care au o gândire non-verbală sunt dificil de a face față, chiar și cu cele mai simple sarcini prezentate într-o formă de semn. Persoanele cu tipul verbal de activitate mentală Sarcini dificile care necesită imagini vizuale de funcționare. Dar ei au abilități de a studia limbile străine.

Oamenii cu gândire non-verbală au înclinații în domeniul desenului și picturii. Ele sunt bine cunoscute în diagrame și desene, pot crea diferite modele. Cu gândire vizuală în structurile creierului uman, imaginile clare de articole și fenomene pop-up, cu un proces de gândire verbală – structuri iconice abstracte.

Gândirea se formează în procesul de comunicare cu alte persoane. Ambele tipuri de gândire contribuie la transferul de informații de la o persoană la alta. Comunicarea non-verbală se efectuează folosind limba gesturilor, a expresiilor faciale și a mișcărilor. Formele de vorbire verbale sunt create de structurile lingvistice.

Activitățile de vorbire sunt efectuate oral și în scris sub forma unui monolog sau dialog. Pentru implementarea sa Este important să studiem caracteristicile gramaticale și sintactice ale limbii, stăpânesc lexical (vocabular).

Pentru a efectua discursul oral, este important să stăpânească foneticele, adică capacitatea de a distinge sunetele pentru zvonuri și pronunția corectă.

Cum se dezvoltă?

Vă întrebați de gândire ajută oamenii să știe și de a îmbunătăți ei înșiși, să comunice și să interacționeze cu alte persoane. Este necesar să-l dezvolte la copii cu vârsta de la sugari. Tab-uri sunt tipice de gândire în formă vizuală, adică, prevalează componenta non-verbală. Copiii mici să acorde o atenție la semnele exterioare și de multe ori nesemnificative. Incapacitatea de a-și exprima ideea cu cuvinte înseamnă că imaginea verbală nu este încă format.

Citește mai mult  Cum să supraviețuiești unui divorț cu soțul meu?

Pentru dezvoltarea unui proces de gândire verbal-logic, preșcolarii au nevoie pentru a oferi compoziția de basme, soloing mistere, repovestire desene animate. Ei trebuie să rezolve sarcini simple logice, explica semnificația zicale și proverbe. De-a lungul timpului, copilul dobândește capacitatea de a repovesti sensul informațiilor primite. Mai mult de formare depinde de nivelul care a stabilit în vârstă mai tânără. Cu cât mai repede începe formarea gândirii verbale, cu atât mai ușor copilul dă materialul de învățare.

Dezvoltarea activității mentale în rândul studenților mai tineri ia o serie de etape.

 • În primul rând, copiii construiesc concluziile lor pe baza premiselor vizuale obținute direct în observația.
 • Concluziile Apoi sunt create pe baza unor postulate abstracte. În același timp, elevii se bazează pe exemple familiare și materiale vizuale.
 • Și, în sfârșit, elevii sunt instruiți în generalizarea independentă a datelor și extragerea de concluzii adecvate.

Eficacitatea trecerea tuturor etapelor depinde în mod direct de dezvoltarea gândirii verbale. Discursul copilului se află sub influența comunicării cu jurul. Dezvoltarea vorbirii este reflectată în formarea procesului de gândire. Există o mulțime de modalități eficiente de a îmbunătăți. Despachetarea jocuri de grup sunt bine potrivite pentru copii și adulți.

 • Organizarea gândurilor care utilizează clustering implică selectarea temei care este fixată pe prospect și cadre. Apoi înregistrează asociațiile și emoțiile legate de cuvânt. Fiecare dintre ele concluzionează un cadru și săgețile indică relația dintre ele.
 • Explicarea străinilor Înțelesul cuvântului este un exercițiu eficient pentru dezvoltarea unui proces de gândire verbală. Participanții la joc sunt oferite să prezinte o conversație cu o creatură străină. Trebuie să dezvăluiți conținutul oricărui fenomen sau subiect. Începeți cu explicarea semnificației cuvintelor obișnuite, cum ar fi „albina”, „miere”, „zbor”. Apoi iau concepte mai complexe: „succes”, „noroc”, „fericire”.
 • Specii familiarizate cu bogăția limbii ruse, ajută la simțirea frumuseții discursului curat, în noi imagini poetice. Pentru a îmbunătăți gândirea verbală, se recomandă să inventați o continuare a 3-4 patter. Jocul colectiv este construit pe transferul de patter pe lanț. Dezvoltă bine acest tip de gândire de auto-inventare a unui nou patter.
 • Disidența implică redenumirea subiectului. De exemplu, un dulap – depozitare, radio – difuzor. Sunt permise cuvintele inexistente. Cea mai bună sarcină de a efectua în procesul de joc competitiv. Câștigă o echipă care va scrie mai multe cuvinte pentru subiect.
 • Există un joc „abreviere”. În prealabil pe carduri, ei scriu cuvintele prea lungi care îndeplinesc rolul de abreviere. Jucătorii trag unul dintre ei. Un minut mai târziu, emite o decodare a cuvântului. De exemplu, ca rezultat, fraza compusă poate arăta astfel: „Fântâna” – magicianul este îndreptat inițial cu tuburi parfumuri parfumate.
 • Dialogul intern cu sine, în diferite situații de uz casnic este un act de trenuri bine gândire verbală. Prezența unui interlocutor intern poate fi atunci când curățați un apartament, gătit, alegerea hainelor pentru o plimbare.
 • Citirea de formare, însoțită de acoperirea unei revizuiri mari a cuvintelor, contribuie la dezvoltarea acestui tip de gândire.
 • Şah Personalitatea forțată pentru a reflecta și a calcula mișcările cu câțiva pași înainte.
Citește mai mult  Gândire economică: Caracteristici și metode de formare

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: