Furoshiki: Caracteristici ale japoneze Trucks era foarte

Furoshiki: Caracteristici ale japoneze Trucks era foarte

Furoshiki este arta japoneza de ambalaje lucruri din tesatura. Mai mult necunoscut atunci când a apărut. Dar, pe gravuri din secolul al II-N. Ns.., Deja există imagini ale femeilor care transportă cârpe pe capete. Analogii de pungi Furoshiki se găsesc în multe culturi, dar numai în Japonia, această pasiune a dobândit un astfel de domeniu de aplicare. Stadiul de cea mai mare dezvoltare a venit pe VII-VIII din secolul n. Ns..

Cuvântul „Furoshiki“ poate fi tradus ca „un covor pentru o excursie pe jos într-o baie“. Rogojina a luat cu ei pentru a deveni pe el atunci când schimbă într-un kimono de baie, kimono stradă și înot kimono înfășurat în ea, după procedurile de apă. De-a lungul timpului, segmentele de tesatura a început să folosească pentru a transporta diverse obiecte. Și, cu toate că acum, în acest domeniu, este nevoie practic nu apare, aceasta continuă să fie popular și în Japonia și în alte țări ale lumii.

Nu există restricții privind utilizarea de sheliki blană. Puteți să-l utilizați în viața de zi cu zi, în serile tematice sau pentru proiectare cadou. Dintr-un mic segment de tesatura poate construi un sac, o kulok, doar de ambalare pentru un lucru sau chiar o servietă.

Particularități

Acest domeniu poate fi utilizată în patru cazuri:

 1. Când trebuie să transferați ceva+
 2. atunci când aveți nevoie pentru a împacheta un cadou frumos+
 3. Când trebuie să împacheteze ceva pentru a salva subiectul+
 4. Pentru decorațiuni interioare și de masă.

Pentru a transfera ceva, puteți rula geanta pe umăr sau să-l transporta în mâinile tale. Acesta poate fi un kulok să-l transfere pe cap, deși este acum foarte rar vazut. Sacul de țesut suspendat pentru transferul unui copil în față poate fi, de asemenea, efectuat într-o astfel de tehnică.

Și, deși un astfel de accesoriu va arăta foarte neobișnuit, trebuie să vă amintiți că, dacă aveți nevoie să obțineți un lucru din sac, va trebui să o dezlănțuiți pe deplin sau parțial. Și dacă aveți nevoie pentru a asambla produse din magazin într-o astfel de sac, de exemplu, va fi necesar un loc separat pentru acest lucru. Nu este foarte convenabil în realitatea stilului de viață european. Deși pentru studenții de sex feminin, o astfel de sac va fi o alternativă excelentă la pungi de cadru greu. Este în valoare de gândire despre ce sistem de a profita.

Citește mai mult  Cum să faci o mamă de cadou pe 8 martie Fă-o singură?

Chiar și cele mai nerezolvate dar va arata bine intr-o folie de frumos dintr-o țesătură. Țesăturile grele, moi sau curgătoare vor permite crearea unui înveliș unic. În acest scop, se utilizează de obicei panza luminoasă cu modele. De multe secole de dezvoltare a schemelor de ambalare acumulate de artă pentru orice formă. De exemplu, pentru sticle (una, două sau chiar trei), cărți, obiecte dreptunghiulare și pătrate, feluri de mâncare, suveniruri sau culori.

Și, de asemenea, utilizați această tehnică când trebuie să economisiți ceva de mult timp. Merită să spunem că unul dintre motivele apariției acestei arte a fost nevoia de a păstra alimentele. Spre deosebire de locuitorii europeni, japonezii nu aveau nevoie să păstreze hrana pentru o lungă perioadă de timp. Alimentele ar putea fi exploatate pe tot parcursul anului, astfel încât alimentele nu au fost păstrate mai mult de 3-4 zile. Un analog al acestei întâlniri, Furhika poate fi obiceiul bunicilor noștri de a înfășura hainele și obiectele din țesătură înainte de a elimina depozitarea.

Furhiki se aplică nu numai pentru articolele de ambalare în timpul transportului, dar și pentru a vă decora propria casă. De exemplu, când plasați sticle, VAZ, lămpi. Mențiune separată merită decorarea în țesături de vase de flori și ustensile de bucătărie. În plus, japonezii practica invelirea dulciuri si bomboane. În același timp, fiecare bomboane ar trebui să fie înfășurat într-o clapă separată. Fructe este permis să împacheteze împreună.

Materialele

Limitările bazate pe materiale care sunt utilizate în nici un furoshiki. Totul depinde numai de dorința de circumstanțele concrete și de designer. În Japonia, dragoste țesături strălucitoare pe care le folosesc pentru brodată. Noi oferim recomandări generale pentru cele mai multe cazuri comune.

Citește mai mult  Ce pentru a da muzician?

Pentru a crea cea mai bună utilizare pungi durabile, dens, dar nu foarte grele țesături. Batistovye, bengaline, velur, gabardina și țesături de capse sunt adecvate. Precum și jacard și materialul diagonală. Pentru astfel de materiale, greutatea redusă și rezistența la uzură, simplitate. Este important ca acestea aproape nu se schimba forma lor, ceea ce înseamnă că segmentul din tesatura va dura mai mult. Materialul poate fi monotoned sau cu un model în funcție de stilul tău de îmbrăcăminte.

Pentru a decora restricțiile la domiciliu în materiale nu există, în general. Dar se recomandă utilizarea țesăturilor dilatate, cum ar fi catifea, velur, catifea, deoarece vor colecta praf și grămadă. Pentru obiecte mici este mai bine să utilizați țesut cu o „draperie” de înaltă caracteristică. De exemplu, batist, capse, sifon, mătase și Madonna.

Pentru a împacheta subiectul „Într-o cutie lungă”, puteți utiliza ambele foi vechi, cât și țesături achiziționate special. Stofele de bumbac, lenjerie de pat și sifon sunt potrivite.

Pentru a împacheta un cadou, se recomandă luarea materialelor modelate, libere. Este dictată de faptul că, dacă atunci când ambalarea unui articol mic este planificată pentru a face un mâner, apoi de la materiale moi și fine, acesta va fi mai ușor. Dacă părăsiți mânerele și nodurile mari tricotate nu sunt planificate, atunci nu există restricții în materie. Ei bine, mătase, Batist, Jacquard, catifea, șifon, hipur, viscoza, velur, Atlas și poliester.

Dimensiunile tăiate pot fi orice confortabil. În mod tradițional, în Japonia, segmente pătrate ale țesăturii cu laturile de 48 cm, 52 cm, 70 cm, 100-105 cm, 128 cm, 174 cm, 195 cm.

Specialiștii recomanda pornind de la un segment de 40×80 cm. Dacă intenționați să utilizați materialul cu un model, apoi a se vedea în avans modul în care modelul „va fi“.

opţiuni pentru aplicații

Să ne dea câteva exemple de modul în care se pot diversifica viata cu ajutorul unei bucăți de țesătură și tehnicii obiectelor împachetate.

Citește mai mult  Opțiuni interesante pentru bunica meșteșugurilor pe 8 martie

 Două sticle de înveliș

Vom avea nevoie de un segment de material, în diagonală egală cu lungimea de trei ori a unei sticle.

 1. Mutarea sticla, astfel încât gâturile arate în diferite unghiuri de o diagonală, și între fundurile a existat un decalaj de 7-8 cm.
 2. Tweet „Roll“ din materialul cu „umplutura“ de sticle.
 3. Mutarea în jumătate, astfel încât sticlele sunt aproape. Vom acoperi nodulii din colțuri peste gâturile.

Pune-o astfel de construcție o va fi dificil, dar puteți scufunda.

 O geanta

Luați în considerare modul în care să se rostogolească rapid punga (de exemplu, să ia o versiune de student cu cărți):

 1. Vom avea nevoie de un astfel de segment de a face patru lățimi ale cărții, în diagonală+
 2. Vom împărți toate cărțile în două părți, și le-a pus de-a lungul marginilor segmentului+
 3. Acum, înfășurat pe ele colțuri rămase (cel mai apropiat de ele) și ne vom întoarce din nou, astfel încât capacele sunt complet dispărut sub material, iar cărțile însele sa dovedit a fi aproape+
 4. Fiecare capăt liber al panzei va zbura în direcția opusă+
 5. Am rândul său, peste design, cravată capetele libere ale web-ului, cu un nod nevoie la înălțimea.

Ambalarea lenjerie de pat

Cum să împacheteze teancul de lenjerie de pat:

 1. Stabilirea materialului în 3 înălțimi buclate+
 2. a pus în centrul stivei+
 3. lega în mod alternativ capetele diagonal opuse ale materialului+
 4. agățat „urechile” în interior pentru a ascunde complet stiva.

Ambalarea unui subiect rotunjit

Cu ajutorul lui Furhiki, puteți încheia elementul rotund (de exemplu, cazul):

 1. Alegeți un astfel de segment al țesăturii, astfel încât acesta să fie egal cu două lungimi ale cablurilor+
 2. a pus cazul pe unul dintre colțuri, și înfășurați „rola“+
 3. Colțurile care ies din cauza sunt înfășurate astfel încât sfârșitul „rolei” nu a scăzut+
 4. Formăm un nod frumos sau arc.

Furhiki este o frumoasă artă japoneză tradițională, care va ajuta la aducerea armoniei și frumuseții vieții.

Despre cum să împachetați independent un cadou în tehnica lui Furhiki, uitați-vă în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: