Totul despre Anul Nou armean

Totul despre Anul Nou armean

Anul Nou este sărbătoarea care așteaptă totul fără excepție, indiferent de țara în care acestea sunt. Acest lucru îl sărbătorește peste tot în moduri diferite, pentru că fiecare popor are propriile caracteristici și tradiții distinctive.

Particularități

Astăzi, noul an din Armenia este sărbătorit la 1 ianuarie, ca în multe țări ale lumii. Cu toate acestea, mai recent în această țară au existat câteva sărbători de Anul Nou.

Primul este numit Amanor, și întâlniți armenii din primăvara lui, mai precis, 21 martie. Această zi este considerată o zi de trezire a zilei. În această vacanță, ei au făcut apel la zeii lor și i-au cerut să le dea o recoltă bună.

Cel de-al doilea an de Anul Nou armean este numit Navasard și este sărbătorit în vara, 11 august. Aspectul său este asociat cu o veche legenda. Potrivit ei, în această zi, Akeh Ahehnavor ucis apoi Tirana Bal, care a oferit libertate nu numai la familia sa, ci și pentru toți descendenții. Sa întâmplat în august 2492 înaintea erei noastre.

În ceea ce privește Anul Nou moderne, el a apărut în Armenia abia în secolul al XVIII-lea.

Ce data și modul în care pentru a sărbători?

În antichitate, sărbătorile de Anul Nou, care au fost, la momentul de primăvară, sărbătorită pe muntele NPAT. În astfel de sărbători, oamenii obișnuiți nu numai că au luat parte la astfel de sărbători, dar, de asemenea, regele cu regina, precum și toate suita lor. Oamenii vin aici din toate părțile Armeniei. Celebrarea Anului Nou a durat câteva zile la rând. Este demn de remarcat faptul că era imposibil să vezi oameni aici, din moment ce toată lumea a băut doar băuturi dulci și vinuri ușoare.

Astăzi, noul an este sărbătorită oficial din seara zilei de 31 decembrie și 1 ianuarie. În plus, este de remarcat faptul că 01 ianuarie și 2 – acesta este un week-end legitim, atunci când se obișnuiește să viziteze, precum și accesul oaspeților.

Aceste zile, multe familii se odihnesc împreună, o mulțime de călătorie, relaxați-vă în stațiunea de schi Țahkadzor, care este considerat unul dintre cele mai bune din această țară. În timpul celebrării, drumeții în munți, snowboard și schi.

Ce feluri de mâncare pe masă?

Pentru noul an, armenii pregătesc o mulțime de diferite feluri de mâncare. Meniul festiv depinde de teritoriul pe care trăiesc oamenii. Cu toate acestea, există astfel de feluri de mâncare care ar trebui să fie pe masă absolut la toți armenii.

Pe masa festivă există întotdeauna un loc de pâine coaptă de la un grâu rotund, care a fost crescută anterior în Armenia. Hostess decorat cu diverse figuri de animale sau copii mici de temple. În tradiția armeană, o turtă dulce poarta a fost servit cu fructe, nuci uscate și alte dulciuri. Pentru a pune în interiorul SA BAZAT un șirag de mărgele mare sau monede. În unele familii au fost Se obișnuiește să se taie tortul pe 12 părți. Acel om care a venit peste o piesă cu un șirag de mărgele sau monede, trebuie să fi avut un an întreg pentru a transporta.

În plus, grenade coapte trebuie să fie prezente pe masa, precum și migdale. La urma urmei, tradus din armeană „Nur“ înseamnă rodie, și „Nush“ – migdale. Principalul fel de mâncare pe masa de Anul Nou este sunca de porc la cuptor sau un întreg de curcan. În cazul în care bugetul familiei nu este prea mare, atunci puteți coace un iepure sau un pui. În plus, aproape fiecare gazda pregătește neisprăvit obișnuită în frunze de struguri sau dorințe, care este, lenxtar dolm. Este demn de remarcat faptul că Prin calorii, al doilea nu este inferior la fel de mâncare din carne. Pentru micul dejun 1 ianuarie, se obișnuiește să gătească Hash.

Tradiții și rituri

Anul Nou modern este celebrată în același mod ca și în multe alte țări. Adică, decora și pomul de Crăciun, și casa – peste tot atârnă ghirlande, jucării de Anul Nou.

Cu toate acestea, toate acestea au apărut destul de recent, și în cele mai vechi timpuri simbolul Anul Nou a fost „Pomul Vieții“. Ea tricotate paie. Când a fost gata, el a fost decorat cu primele jucării. Ar putea fi păpuși vechi, și nuiele scorțișoară, și chiar fructe. Copii cadouri nu a adus Moș Crăciun, dar tata kahand.

tradiții Mulți Anul Nou în Armenia sunt asociate cu zeificarea de foc și apă. În unele regiuni, se obișnuiește să se arunce prima taxa cu debutul primul minut al noului an în sobă. După aceea, este necesar să se îngroape partea arsă în domeniu pentru a obține o recoltă bună în viitor.

in afara de asta, În ajunul acestei sărbători prin tradiție, era necesar să se facă foc. Toți membrii familiei s-au adunat în jurul lui. Foc deoarece strucks ar trebui să ardă toate negativ, care a fost prezent anul trecut.

Există o altă tradiție, care este asociat cu cel mai nume neobișnuit de Amanor vacanță de Anul Nou.

Potrivit uneia dintre vechile legende, Dumnezeul naturii a recunoscut iubitul său și viitorul soț în dragoste. În onoarea ei și a fost numit această sărbătoare preferată. Ca dar, el ia dat mărul de mireasă. De-a lungul timpului, a devenit o tradiție de a-și prezenta familia și rudele fructe proaspete și parfumate.

Însumând, merită să spunem asta Anul Nou în Armenia este foarte interesant în Armenia, în ciuda faptului că multe tradiții vechi au fost uitate de timp.

Despre cum să sărbătorim Anul Nou în Yerevan, uitați-vă în videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: