Epidot: caracteristici, proprietăți și aplicații de piatră

Epidot: caracteristici, proprietăți și aplicații de piatră

Majoritatea oamenilor cunosc astfel de pietre prețioase, cum ar fi diamantul, safir sau smarald. Cu toate acestea, mai puțin costisitoare dintre „rudele lor” există un interes mai mic, ceea ce cauzează regret. Istoria și aspectul lor merită faima.

O astfel de puțin cunoscută, dar unică în compoziția, proprietățile și aspectul pietrelor pot fi atribuite epidotului. Acest GEM este utilizat de bijutieri pentru a crea bijuterii ieftine, precum și pentru cutii de design, mânere și vase. În plus, pentru o lungă perioadă de timp, este atribuită anumitor proprietăți terapeutice și chiar magice.

Ce este eu?

Piatra numită epidot se referă la minerale. Această bijuterie are o compoziție complexă, inclusiv fier, aluminiu și calciu. În consecință, depozitele sale și se formează la nivel local cu acumularea sporită a acestor substanțe. Depozitele acestui mineral au fost descoperite în antichitate în multe țări europene, mai precis, în:

 • Elveţia+
 • Germania+
 • Norvegia+
 • Austria.

În prezent, depozitele de epidote sunt dezvoltate la nivel mondial. Pe teritoriul Rusiei, această piatră este exploatată în Ural. Kandalaksha Bay și sondajele de polellinsters se pot lăuda și un fenomen complet uimitor – randamentul stâncii la suprafață. Linia acestor depozite în ambele locuri are o lungime de aproximativ 200 de metri, iar lățimea este de 70 de metri. Aceste educații naturale uimitoare sunt incluse în lista monumentelor geologice ale naturii, din acest motiv acestea nu sunt dezvoltate.

Epidot aparține mineralelor de reproducere, ceea ce indică prezența sa ca parte a altor rase valoroase. Această piatră poate fi parte a shli de jasper sau idei. Depozitele independente ale acestui mineral se găsesc în liniile de decădere a swaps de câmp.

Nuantele gamma ale acestui mineral din Sluff este destul de mare. Ar putea fi:

 • Verde+
 • Maro inchis+
 • Negru.
Citește mai mult  Margele lungi

Unele soiuri de epidote se pot lăuda astfel de populare ca:

 • roșu+
 • cireașă+
 • galben+
 • Violet.

În procesul de formare a cristalelor, epidote formează un număr mare de fețe, datorită căreia apare efectul umilinței (pleochroismul). Adică atunci când întoarceți piatra în lumină, este plină de nuanțe diferite. Fața cristalelor acestui mineral este formată neuniformă. Ele sunt întotdeauna mai mult pe de o parte, așa că arată ca „incrementate”. Prin urmare, numele acestei pietre, care este tradus ca „incresibil” sau „lărgit”.

Epidot este interesant nu numai ca un mineral cu o varietate de variații de culoare, dar și ca o piatră de vindecare, precum și artefactul magic.

Proprietăți magice

Această bijuterie este foarte apreciată de multe națiuni din întreaga lume. În aproape fiecare cultură, el este considerat o piatră care aduce noroc proprietarului său. Epidot protejează proprietarul de energia negativă și impactul stresant al lumii înconjurătoare. El ajută, de asemenea, să consolideze toate cele mai bune calități ale unei persoane, să o facă mai bună, compasiune.

La nivelul bioenergetic, acest mineral este asociat cu o chakră a plexului solar. Ea este centrală și este responsabilă de activitatea coordonată a celorlalte centre energetice. Epidot cu influența sa pozitivă poate elimina blocarea acestei chakre. Cu toate acestea, acest lucru va necesita abilități de meditație.

În plus, mineralul este capabil să elimine orice negativ din viața umană, de exemplu:

 • gânduri rele+
 • Diferite dependențe+
 • deteriora+
 • Blestem+
 • Privii+
 • Impactul negativ al altor forțe.

Deoarece în natură există minerale de nuanțe diferite, atunci proprietățile lor sunt atribuite unei varietăți. Deci, se crede că cristalele de epidote verde atrag bani. Ei ajută, de asemenea, în orice afacere, dar cu condiția ca persoana însuși să fie activă și activă. Mineral contribuie doar la apariția unor sugestii profitabile și a împuternicirii.

Citește mai mult  Cercei de branduri populare

O altă proprietate uimitoare a epidotei este considerată a fi un ajutor în găsirea unor lucruri lipsă. În același timp, piatra trebuie păstrată în mână și, în același timp, gândiți-vă la dispariție. Ceva timp după astfel de manipulări, gândul la locația lucrurilor pierdute ar trebui să vină în minte.

În plus, epidotul poate fi numit o muze pentru oameni creativi. El aduce inspirație pentru artiști, designeri, sculptori. Prin urmare, în caz de dificultate în lucrul la orice proiect, puteți utiliza acest mineral pentru a acumula idei creative.

O anumită magie pozitivă are o piatră pentru unele semne ale cercului zodiacal.

 • De exemplu, el va ajuta să devină mai moale și se va reloca din efectul rău, cum ar fi un ochi sau daune rele. Femeile din această piatră de piatră vor deschide drumul spre crearea unei găuri și o atmosferă prietenoasă în familie.
 • Dar favoarea maximă a epidotei va aduce reprezentanți ai semnelor gemeni. Piatra va înmuia caracterul lor, va face reprezentanți ai semnului tolele în legătură cu înconjurătorul. Toate aspectele pozitive ale gemenilor vor crește dacă acest mineral este folosit ca amulet.
 • Dar există semne cu care epidotul este contraindicat. Acestea sunt raci și pește. Semnele de date ale epidatului zodiacal pot provoca.

Pentru toți ceilalți reprezentanți ai cercului zodiacal, mineralul este sigur. Mulți o folosesc ca protecție împotriva oricărui impact negativ. Și, desigur, datele estetice ale acestui mineral sunt relevante pentru toți reprezentanții cercului zodiacal. Decoratiunile epidot arata perfect cu orice arc si aspect.

Aplicație medicală

În prezent, litoterapia provoacă tot mai mult interes, în ciuda faptului că este o metodă non-tradițională de tratare a bolilor. Potrivit specialiștilor acestei industrii, epidote poate ajuta la vindecarea multor boli. Există mai multe opțiuni pentru utilizarea acestui mineral. Primul implică o impunere temporară a unei pietre pentru locurile bolnave, iar cea de-a doua este prezența sa permanentă pe corpul uman.

Citește mai mult  Tommy Hilfiger Rucsaci Descriere

Prima metodă de litoterapeuți recomandă oprirea durerii de cap, angină, aritmie. Aplicarea mineralelor ajută și atunci când prințați nervul. Cu toate acestea, după ce ați folosit piatra de care aveți nevoie pentru a „reîncărca”. Efectuați acest proces nu va funcționa acasă. Trebuie doar să o puneți într-o capacitate de apă rece pentru câteva minute, apoi treceți la un loc întunecat. Apă după procedura trebuie turnată. Nu se recomandă să beți.

Cel de-al doilea mod ajută la combaterea listei mari a diferitelor organe nerezidente, cum ar fi:

 • stomac+
 • intestines+
 • Inima și navele+
 • ochi.

Dacă ne privim bolile asociate cu sistemul de digestie, atunci epidotul va ajuta la scăparea formării gazelor, gastritei, ulcerelor. Acest mineral este, de asemenea, capabil să îmbunătățească munca și să consolideze starea sistemului cardiovascular, să scape de bunăstarea slabă cu schimbări bruște de vreme (picături de presiune). Trebuie remarcat faptul că Pietrele de nuanțe verzi sunt cele mai potrivite pentru tratamentul unei inimi.

Culoarea Emerald este preferabilă și normalizarea stării mentale. Ajută la scăderea stresului și stabilizați fundalul uman emoțional. Acest mineral este utilizat pentru orice indigestie a sistemului nervos central. În plus, litotherapeuts sfătuiește utilizarea epidotului verde pentru diferite boli oculare.

De asemenea, merită să spuneți despre proprietățile unice ale mineralei roșii. Ei încheie într-un efect favorabil asupra pielii oricărei părți ale corpului uman.

Epidot nu este utilă numai, ci și o piatră frumoasă care va încânta în mod constant proprietarul său prin aspect și proprietăți utile.

Piatra de revizuire Vezi mai multe.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: