Ceea ce este mai bun – nailon sau poliester?

Ceea ce este mai bun - nailon sau poliester?

Nylon și poliester sunt două țesături absolut diferite care conțin fire artificiale. Aceste materiale au apărut în anii diferiți ai secolului trecut și au început aproape imediat să fie folosiți pentru a coase diverse produse. Ei au propriile lor avantaje și dezavantaje, asemănări și diferențe. Ideea compoziției și a proprietăților fiecărui material va contribui la abordarea competent a selecției lucrurilor din sintetice.

Proprietățile materialelor

Nylonul obținut prin servit artificial ca înlocuitor pentru țesăturile de mătase. În primul rând, parașutele și diversele produse pentru nevoile armatei au fost cusute dintr-un astfel de material. După timp, pânza a început să fie folosită pentru a coase îmbrăcămintea de sex masculin și femei, precum și pentru tapițeria diferitelor elemente de interior.

Deoarece materiile prime, acidul adipic și hexametilendiamina sunt utilizați pentru a obține nailon. Aceste componente, ca urmare a agitarii, sare, care este apoi conectată la solvent și încălzite. Rezultatul unui astfel de proces este formarea poliamidă, care este un tip de materiale plastice. Din ea și produce materiale care merg la adaptarea lucrurilor. Deși nailonul este un material complet artificial, este ecologic.

Alte beneficii neylon:

 • Stofa din ea nu pot fi supuse rupe și întindere.
 • După deformare, materialul revine la forma sursă+
 • Pentru astfel de țesături este ușor de întreținut+
 • Nu a fost expus la bacterii care cauzează mucegai și ciuperci+
 • Produse din ea au greutate redusă.

nailon tesatura este o pânză subțire și ușor, care seamănă cu aspect de mătase materie, dar la un preț mai mic de mult.

Printre proprietățile negative ale nailonul, următoarele caracteristici pot fi observate.

 • Îmbrăcăminte din acest material a airproof, are o absorbție proastă, ceea ce contribuie la creșterea transpirație. În sezonul cald, în astfel de haine incomode.
 • Sub influența radiațiilor ultraviolete, compoziția materiei se va deteriora, iar materialul este răspândirea.
 • În timpul șosete, haine cusute la această chestiune paiete si electrificate.
 • Nylon îmbrăcăminte poate provoca o reacție alergică.

Materii prime pentru fabricarea de poliester este poliester. Materialul principal pentru fabricarea poliesterului este uleiul. Produsul intermediar al procesării sale este polistiren, pe baza cărora este fabricat poliester și apoi poliester. Acest material este unul dintre cele mai frecvente, este folosit pentru coaserea hainelor, pungi, accesorii sportive, lenjerie de corp și t. D. Fibrele polimerice sunt utilizate ca umplutură pentru perne și pături, jucării moi.

Această țesătură are o serie de calități pozitive:

 • Colorarea nu se estompează în timp și sub influența luminii solare+
 • nu conteaza+
 • durabil și rezistent la uzură+
 • Doar îngrijește-o+
 • Rezistență diferită la mucegai și ciuperci.

   Proprietățile negative includ următoarele caracteristici:

   • Material greu+
   • etanș+
   • provoacă o reacție la pielea predispusă la alergii+
   • Dacă este greșit să aibă grijă, pierde rapid aspectul.

   Cum ar fi nylon, scântei de poliester și electrificat. Dar este ușor să eliminați cu ajutorul unui antistatic.

   Asemănări și diferențe

   Caracteristicile acestor două țesuturi sunt foarte asemănătoare. Ambele materiale sunt fiabile, rezistente la uzură, au rezistente la diverse vopițe, bacterii și larve de molii. Dacă este corect să se îngrijească de haine din aceste materiale, țesătura va dura mult să-și păstreze aspectul. Hainele din aceste materiale nu trebuie să poarte în mod constant, deoarece se distinge prin absorbția slabă și contribuie la transpirația intensivă, iar în unele cazuri provoacă alergii.

   Nylonul diferă de poliester cu ușurință și rezistență. Dacă luați aceeași tăietură a acestor țesături, se poate observa că nailonul este mult mai ușor. Există mai multe diferențe între materiale.

   • Țesăturile diferă în compoziția materiilor prime. Dacă pentru producția de nailon se utilizează derivați ai acidului adipic, apoi produsele de rafinare a uleiului sunt utilizate pentru producerea de poliester.
   • Rezistent la apă. Nylon Complet imiu de umiditate. Poliesterul ratează lichid.
   • Diferența constă în textura materialelor. Poliester are o suprafață aspră, iar nailonul este mai neted.

   • Sub influența radiației solare, nailonul își schimbă caracteristicile externe, iar poliesterul păstrează compoziția și nu schimbă culoarea.

   Poliesterul este mult mai cald decât nailonul, face diverse izolații din acesta, cel mai faimos din care este sintetizat.

   Lucrurile de la nailon și poliester sunt ușor de confundat între ele, deoarece producătorii din producția de țesături sunt utilizați de mai multe tipuri de fire. Utilizarea unei varietăți de fibre face posibilă obținerea unui produs durabil cu calități fizice și operaționale mai bune. Împreună cu nailonul și poliesterul se amestecă adesea cu vâscoză, acrilică și fibră de bumbac.

   Ce să alegeți?

   Nylon și poliester sunt țesături foarte durabile, ele nu sunt deformate și servesc de mai mulți ani. Ele diferă apă slabă și respirabilitate, din cauza acestora nu sunt potrivite pentru a coase lucrurile de vară. În același timp – acestea sunt cea mai bună problemă de adaptare a îmbrăcămintei exterioare.

   Deoarece poliesterul este încă capabil să renunțe la puțină umiditate, hainele superioare sunt mai bune de a alege din nailon. Din poliester este mai bine să cumperi bombardiere pentru costume de vară și de baie. Materialul nu se schimbă sub influența ultravioletului și respira puțin. Când cumpărați accesorii, de exemplu, saci, trebuie să vă amintiți că va fi mult mai ușor de la nailon. Dar, în același timp, pungile din poliester vor fi mai rezistente la uzură, iar unii producători își acoperă apa și impregnarea repellentă a murdăriei.

   Calitatea materialului nu este întotdeauna considerată a fi un factor decisiv atunci când alegeți orice lucru. Produsele din aceste țesuturi pot servi de o lungă perioadă de timp (până la 15 ani), dar în timp au ieșit din modă și după 2-3 ani vreau să cumpăr un alt lucru.

   Despre plusurile și minusurile detaliate în videoclipul de mai jos.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: