Fabric pentru costume de baie

Fabric pentru costume de baie

Costume de baie moderne sunt fabricate din materiale diferite. Mergând pentru cumpărarea unui costum de baie, trebuie să alegeți un model care va fi confortabil și confortabil. Pentru a exclude disconfortul, trebuie să luați în considerare compoziția materialului și a proprietăților sale. Unele țesuturi sunt deranjate de piele și sunt chiar prelucrate de compoziții chimice pentru a da o formă. Care sunt țesăturile distinse pentru costum de baie, care sunt numele și caracteristicile lor?

În ciuda diferitelor tipuri de fibre, toate materialele trebuie să fie plăcute pentru organism, în model arată spectaculos și feminin.

Particularități

Costumele de baie stau pe figura. În producție utilizează materiale elastice.

Țesătura ar trebui să transporte funcții estetice și practice.

Textilele pentru costumul de baie sunt caracterizate prin ușurință, luminozitatea culorii și igienică.

Produsele sunt fabricate din materiale naturale și sintetice, fiecare având o serie de caracteristici distincte.

Materialul pentru costumele de baie nu ar trebui să provoace iritarea pielii, alergii. Sarcina lui este de a proteja de ultraviolete.

Țesătura din care sunt cusute cusute, se distinge prin compoziția fibrelor și a proprietăților.

Soiuri

Pentru ca o baie de baie să fie o decorare a femeii, nu un sezon, pânza ar trebui să fie rezistentă la soare, umiditate, spălat. De obicei, producătorii încearcă să combine diferite tipuri de fibre pentru a extinde durata de viață a serviciului și pentru a îmbunătăți calitatea produsului.

Producția de costume de baie utilizează următoarele fibre:

  • Bumbac (CO)+
  • Poliester (PES)+
  • Lycra (elastan EL)+
  • Microfiber+
  • TAC (TAC)+
  • Poliamidă (PA)+
  • Nailon (ny).

Bumbac

Bumbacul este considerat cel mai bun material de mediu. Este absolut inofensivă pentru piele, nu provoacă alergii, plăcute la atingere, protejează în mod fiabil pielea de lumina soarelui. Costume de baie de bumbac se potrivesc femeilor însărcinate și piele la modă cu piele sensibilă.

Citește mai mult  Costume de baie-bustier

Dezavantajele textilelor naturale includ o pierdere rapidă a formei cu șaibe frecvente. Produsul, cusute de la bumbacul pur, se va usca pentru o lungă perioadă de timp și se întinde cu umectare. Prin urmare, textilele cu adăugarea fibrelor sintetice (procent nesemnificativ din elastan sau Lycra) pentru a menține forma în producție.

Pentru a nu confunda un model de bumbac cu un produs din fire din polivinil, trebuie să vă uitați cu atenție la etichetă: Abreviere PVS înseamnă polivinil. Acest material nu este complet potrivit pentru costumele de baie, este periculos pentru sănătate și prelucrate de formaldehidă toxică. Dacă, când a atins un costum de baie „bumbac” rămâne rece, – este fabricat din polivinil.

Poliester

Versiunea bugetară a textilelor. Nu se estompează în soare, dar îi lipsește aerul, impractic și își pierde rapid forma originală. Nu-i place deloc pentru piscină și adesea rezistă nu mai mult de un sezon. Un astfel de costum este greu și se usucă mult.

Lycra (elastan, spandex)

Una dintre cele mai frecvente fibre. Această țesătură sintetică are o strălucire caracteristică, este elastică, este bine întinsă și repetă în mod clar contururile corpului. Este capabil să corecteze figura, ascunzându-și imperfecțiunile, păstrează perfect forma și face parte din multe costume de baie. Se adaugă, de obicei, fibrelor de bumbac.

Conținutul Lycra din costumul de baie nu trebuie să fie mai mic de 5%, conținutul de 20% va face vizual o potrivire falsă.

Microfibră

Acest textile este plăcut la atingere: structura sa este matasoasă și moale. Se compune din fibre de poliamidă, poliester și bumbac.

Materialul este optim elastic, trece fluent aerul spre organism, se usucă rapid și are proprietăți antibacteriene. La spălare, el nu învață și nu dă contracție. Microfibrul se distinge printr-o excelentă higroscopicitate. Cu toate acestea, costumul de baie din timp de timp își pierde forma.

Citește mai mult  Albirea Corsetului - figura elegantă într-o singură mig!

Tuper

Această țesătură este o combinație de fibre tricotate și lycra. Acest material este considerat unul dintre cele mai bune din producția de costume de baie a femeilor. El este plăcut la atingere, se usucă instantaneu în soare și la umbra, elastic și profitabil subliniază avantajele figurii. Principalul avantaj al materialului este permeabilitatea la aer: permite pielii să „respire”.

Poliamidă

Textile sintetice cu elasticitate și durabilitate. În comparație cu alte materiale, se usucă rapid, care nu este afectată de lumina soarelui (nu se estompează), elastic și păstrează perfect forma. Specia se caracterizează printr-o luciu caracteristic. Este ideal pentru modele, ajustează perfect figura în locurile potrivite, care nu sunt deformate cu șaibe frecvente.

Prin proprietățile sale, poliamida seamănă cu un tact. Modelul de la poliamidă cu adăugarea de fibre de Lycra sau Elastan va fi o versiune excelentă a costumelor de baie pentru piscină și înotul pe plajă. Un astfel de produs va decora o femeie câteva sezoane și va arăta ca un nou.

Nailon

Nailonul este un tip de fibră de poliamidă, dar mai puternică. A coase multe modele de costume de baie sportive. Este mult mai puternic decât produsele de la Lycra și Elastan și este cea mai bună opțiune pentru tarabe de sport de costume de baie. El este capabil să mărească perfect figura, dar are o rezistență slabă la ultraviolet, apă sărată și clor, astfel încât timpul pierde saturația originală a culorii și distruge.

Cum de a alege?

Cumpărarea unui model, merită o atenție la compoziția materialului. Adesea același lucru, la prima vedere, costumul de baie este caracterizat prin preț. Opțiunile bugetare sunt mai ieftine, dar, de asemenea, vor servi nu mai mult de una sau două sezoane. În încercarea de a salva, puteți pierde calitatea.

Citește mai mult  Tipuri de costume de baie

Informațiile nu sunt o etichetă va facilita achiziționarea. Chiar și opțiunea pentru un sezon ar trebui să fie atractivă și confortabilă. Ei bine, dacă este rezistentă la băi însorite frecvente, influența apei de mare, în timp ce se usucă rapid și nu se deformează la spălare și umezeală.

Modelul de bumbac cu adăugarea de elastan este perfect pentru înotul în apă deschisă și nu este absolut destinat piscinei, deoarece clorul conținut în apă va distruge foarte repede structura materialului.

Costumul de baie sintetic trece razele ultraviolete, ceea ce provoacă iritarea pielii.

Cumpărarea unui model cu asemănător, nu trebuie să alegeți o opțiune cu un conținut Lycra de mai mult de 30%: un astfel de costum va crea o senzație de fixare a spațiului, întins întins pe corp.

Dacă produsul este destinat pentru plajă și piscină, este mai bine să preferați un costum de baie din poliamidă. Acesta va beneficia de figură și nu va crea disconfort.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: