Ciclism lanțuri: soiuri, alegere, instalare

Ciclism lanțuri: soiuri, alegere, instalare

Părțile și componentele funcționale de biciclete includ zeci de elemente importante, fără de care bicicleta nu se va muta cu siguranta off. În plus față de integritatea roților, frâne, direcție și pedale, starea lanțului este, de asemenea, verificată înainte de fiecare călătorie. Ciclism lanț – ca o motocicletă – vitale, împreună cu stele, elementul de transmisie.

Dispozitiv

Lanțul de biciclete, spre deosebire, de exemplu, ancora, are o structură ușor diferită. Link-urile sale sunt situate în jurul aceluiași plan, și nu sunt perpendiculare unul față de celălalt în conformitate cu principiul „printr-unul”. Designul lanțului de ciclism constă în legături pliabile conectate unul cu celălalt prin debut (dur) la începutul și la sfârșitul fiecărui pins. Pentru ca lumii care intră în dinții stelelor, nu au îngustat, împiedicând mișcarea încrezătoare și au rămas constantă în lățimea decalajului, în interiorul legăturilor conectate unul cu celălalt, într-un fel, și mai precis, ele sunt puse Fiecare astfel de inele de fixare a pinului („ochelari”).

Ca rezultat, o pereche de linkuri este interioară și externă (prima trecere la al doilea) – formează un fragment din care poate fi făcută un lanț de lungime aproape nelimitată. Dimensiunea jumătății – interne sau externe – este o jumătate de. La lanțurile de jumătate de link-uri, o legătură intră pe altul pe fiecare pin în mod egal. Fiecare legătură este extinsă de la un capăt la altul. Aici legăturile nu sunt deja înlocuite în perechi, ci de unul.

Lanțul obișnuit de 108 unități este utilizat în principal într-o transmisie cu o singură viteză, unde nu este necesară lungimea lanțului excesiv. În lanțul de 108 de legături al transmisiei lanțului asamblat și gata de funcționare, lanțul de 108 de legături este hapticat pentru stelele din față și spate și transmite în mod clar mișcarea.

Comutarea la viteza mecanică a majorității bicicletelor utilizează un lanț semnificativ mai lung (110-126 unități) – un astfel de stoc este necesar ca acesta să acopere cele mai mari stele din față și din spate, iar videoclipul încărcat cu arc cu aceiași dinți, care este chiar o stea mai mică, trage lanțul, eliminând slăbiciunea și permițând ciclistului să meargă la oricare dintre ele a vitezelor existente. La lungimea lanțului de biciclete de mare viteză – 114 sau mai multe unități.

Vizualizări

Lanțuri sunt împărțite pe tipuri cu privire la produsele pentru biciclete cu o singură viteză și multi-viteză.

Lanturi inr-viteză sunt realizate din oțel mai gros. Acesta este determinată în primul rând, în absența unei reviste cu partea din spate a stelelor vecine. Nu există nici o restricție privind spațiul liber, care altfel producătorul ar salva că partea din spate a cadrului și bicicleta însuși nu va „lovitură“ dreapta, iar bicicleta nu va schimba centrul de greutate de la roata de WOB.

Acest lanț cu lubrifiere regulată la ulei mașină puțin convențională este capabil de a trece 10000 km și mai mult – nu este aproape întinsă, iar stelele cu dinții lor sunt în sloturile de lanț pentru întreaga lungime, distribuirea în mod eficient sarcina pe lanț și care trece forța de pedale la roata din spate. Astfel de lanțuri puse pe site-urile de drum și croaziere de femei, biciclete cu transmisie fixă, pentru toți copiii și multe modele adolescente. Designul legăturii lanțului este extrem de simplu: plăci externe și interne, știfturile, role („ochelari”). Lățimea lanțului – 8-11 mm.

Pentru bicicletele cu mai multe viteze, se aplică o lanț mai îngustă. Ca o piesă de schimb suplimentară, știftul înconjoară sticla interioară și el însuși arată mai subțire. Dacă puneți un lanț „cu o singură viteză” pe o bicicletă multi-viteză, atunci va fi numai pe cele mai mari vedete. Designul se va pierde într-un kilogram suplimentar din cauza celor care au devenit inutile alte stele și legături inutile – în loc de 108 de utilizări 126 de unități. Datorită salvării spațiului între stele atunci când încercați să treceți la diametrul mai mic (și să mergeți pe acest echipament), lanțul va zbura imediat.

Citește mai mult  Titan Biciclete: Pro și Contra, Gama de modele, Alegerea

Lanțul mai îngust admite flexiune tehnologic: dacă se folosește o bicicletă cu 3 din față și din spate 6 trepte, atunci când combinația este activată 1-3, 2-5 și 3-6, planul în care ar trebui să fie aliniat lanțului, va să fie respins în lateral – care nu se observă pe biciclete cu o singură viteză. Din cauza mai fine de oțel și de uzură îndoiți și lungirea lanțului crește cu un ordin de mărime, și, după un atac pe mai multe sute sau o pereche de mii de kilometri, se schimba. Lățime lanț – 6.5-8 mm.

scurgere Lightweight are știfturi tubulare și plăci cu fante. Reducerea masei a lanțului – lotul de biciclete de curse, în cazul în care fiecare gram într-un cont, toate condițiile sunt date pentru depasirea rivalilor de pe pista. Dar se întinde și pauze mai des și mai degrabă decât de obicei mai multe viteze.

Half-link – Half-Link – conține același link-ul repetat, care este de două ori mai mult mai ușor în montarea sub lungimea totală pentru o anumită bicicletă. Placi de fiecare link curbat în coborâri definite brusc. De asemenea, este supus mai rapide decât lanțul de două nivel standard, distrugerea și nu pot fi efectuate la mai multe mii de kilometri de drum. Un astfel de lanț este o aplica pe orice bicicletă, indiferent de numărul de viteze pe ea.

Dimensiuni și marcare

Marcarea indicată de producător dezvăluie toți parametrii geometrici cu lanț. Ca un exemplu – ½ „x3 / 16” – 120 Legături PinLength 7,3 mm, în cazul în care:

 • ½ – Mesaj pas, sau distanța între pini. Este constantă și este o jumătate de do (12,7 mm).
 • 3/16 – distanța dintre plăcile interioare ale legăturii. 1/8 „- pentru single (biciclete cu simplu) și modele complicate. 3/16 „- Această dimensiune a fost, practic, din uz, chiar Singlespida a mers în jurul lui. 3/32 „- pentru biciclete de la 6.Casete 8 trepte. 11/128 „- pentru casete cu 9-11 stele.
 • 120 Link-uri – Numărul de link-uri într-un singur lanț.
 • PinLength 7.3 mm – Lungimea Pina, pe care este selectat un lanț specific. pini prea scurt (de exemplu, un lanț de 8 mm) nu sunt potrivite pentru un lanț mai larg (de exemplu, de 9 mm), este adesea deconectat atunci când încearcă să dea un efort decent atunci când de conducere în creștere sau împotriva vântului.

Pe lanturi indică adesea un efort de a sparge, extrem de permis. biciclete Multi-viteză folosesc un lanț de 500-700 kg admisă tracțiune. Pentru o singură viteză – 900-1100 kg, de fapt, vă puteți ridica o mașină mică.

Inscripția, de exemplu, 11S, indică casetele 11 trepte.

Materialele

Lemn Calea biciclete. Un astfel de oțel este utilizat pentru fabricarea de sârmă călită, care este usor de dăunătorul chiar înțepeni, iar cele mai multe instrumente – de exemplu, descărcarea și biți pentru șurubelnițe, în cazul în care este nevoie de rezistență specială.

Aur de colorat – anticoroziune Coperta Prezență Indicator. Compoziția acoperirii din bronz-aur include suplimente de aliere de oțel, de exemplu, cobalt. O astfel de oțel este utilizată în fabricarea umflării multiplicate și convenționale, are duritatea și durabilitatea sporită.

Citește mai mult  Takeaway Bicycle Director: Pentru ceea ce este necesar și cum să ridicați?

Lanț din aluminiu – prostii. Ea ar fi repede spartă, merită un motor pentru a împinge pedalele pentru un început rapid. Nu utilizează colormetrul – este prea moale + orice aliaje bazate pe aluminiu – RAM și furci, nu detaliile transmisiei. Numai oțel – și nimic inutil.

Lanțuri armate – cea mai mare parte cu o singură viteză. Ele pot fi făcute din oțel inoxidabil atât din oțel călit, cât și din oțel inoxidabil.

Titanium – Raritate mare. Titan însuși – dragi material, duzini de ori mai scump fier. Dacă, să spunem, cadrul pentru Volochkov de la Titan astăzi ar costa 3000-5000 de ruble, apoi bicicleta în costuri va fi lansată și mai mult.

Lanț inoxidabil pot fi realizate în întregime din același oțel și au o pulverizare din același oțel inoxidabil. Dar, toate tipurile de acoperire anti-coroziune sunt șterse peste câteva zeci sau sute de perechi de kilometri, și oțel neprotejat este expus.

Cea mai bună opțiune este un lubrifiant lanț o dată pe săptămână sau 100 km: ulei va proteja nu mai rău decât acoperire de metal, dar va costa mult mai ieftin. Nu e de mirare producătorul inflicts un strat subțire de ulei pe un lanț înainte de ambalare-l într-un pachet sigilat.

Examinați producătorii

Zeci de companii produc cytles din întreaga lume, dar găsi un lanț bun în următorii producători: Japoneză Shimano, italiană Campagnolo, American Sram, Taiwan KMC (de vânzare aproape pe orice piață sau în orice cymagazine) și wipperman germană. Acesta din urmă nu este de calitate inferioară, dar supraplat aici este semnificativă.

Dar toată planta rusă sovietică „Tyazhmash” – lanțurile sale sunt constând din oțel obișnuit de carbon, caracterizat prin rezistență ridicată la uzură. Această plantă a produs lanțuri pentru „utilizatorii de drumuri sovietice”. Acum, el este specializat în biciclete-un singur sens, care, în milioanele de țară – în special în zonele rurale și în orașele mici, în cazul în care nu este necesară o bicicletă cu mai multe viteze. Deoarece producția acestor lanțuri nu este întreruptă. Prețuri – unele dintre cele mai mici din țară.

Sfaturi pentru alegerea

Pentru a alege o scurgere adecvată, concentrați-vă asupra caracteristicilor specificate în marcare. Este selectat corect – este de către stelele dvs. – un lanț este un angajament al unui kilometraj nu la o mie de kilometri înainte de a fi detectate uzura semnificativă a pieselor.

Pentru bicicletele pentru copii, lungimea (sexul) legăturii nu poate fi de 12,7 mm, dar puțin mai puțin – de exemplu, 11,4 mm. De la un astfel de lanț ca piese de schimb, veți lua numai pini și inele, dar plăcile pentru stelele bicicletei „adulte” nu pot fi potrivite. Faptul este că, prin plasarea de cel puțin câteva link-uri „copii“ de pe lanțul de „adult“, ai mototoli rapid stelele. Și scurtarea lanțului de cel puțin 3 mm, precum și alungirea, poate ucide toate detaliile pentru unele 100-200 km, chiar și atunci când transmisia este răsfoite și lubrifiat.

Dar alegerea lanțurilor cu acoperire anti-coroziune nu este deloc – Este mai probabil, dorința de a impresiona pe cei care nu au încă biciclete. O astfel de acoperire este înlocuită cu succes cu un lubrifiant regulat – chiar și în vremea ploioasă, lanțul dvs. nu întârzie. Faptul este că uleiul de mașină (sau analogul său sub forma unui lubrifiant semi-lichid) este la fel de înaltă calitate, precum și pulverizarea de la un alt aliaj, nu lăsăm apa la oțel. Spray-ul însăși în curând și veți ajunge la poziția inițială – nevoia de a lubrifia în mod regulat lanțul.

falsurilor Evitați. Ei păcătuiesc producătorii chinezi și unele lanțuri care produc lanțuri și rulmenți din aliaje de aluminiu, cu o resursă mică și durata de viață. Se întâmplă că aceștia sunt de reproducere a aditivilor ieftini din oțel, transformându-l în „plasticină” – ca și în fabricarea cheilor hexagonale de calitate, șurubelnițe și biți. Încălcarea tehnologiei de producție înainte de bine nu a adus – aici nu mai evita numeroase defalcări.

Și bine, dacă atunci când weching este doar un lanț rupt și incapacitatea de a utiliza o frână pedala de picior pe o bicicletă cu o singură viteză, nu va intra pe altcineva e mașina străină, parcată pe marginea drumului, și nu se dezarmează.

Nu pune pe bicicleta 11 viteze mai groase în lățimea de scurgere, destinat, să zicem, casete 7 viteze. Totul printre stelele casetei: ceea ce ei sunt mai mult, deja decalajul dintre planurile, în fiecare dintre acestea fiind vârfurile (înalte) ale acelorași stele. Dimpotrivă, un lanț mai îngust poate fi instalat pe o bicicletă cu mai puține viteze.

Citește mai mult  Scutere 5 în 1: Cele mai bune producători și regulile de funcționare

Ca exemplu: autorul acestor șiruri utilizat un lanț 6 trepte pe un simplu „roadboat“ la o singură rată, în cazul în care produsele „Tyazhevashevsky“ sunt folosite pentru o grosime mai mare. În același timp, motocicleta era nou, el a găsit o bicicletă cu un link rupt în parc – și, shortering-l timp de 2 amurg, a condus 9000 km pe ea, graba pe o rază de până la 25 km de orașul său pe drumurile o calitate îndoielnică, înainte ca ea a izbucnit un alt link. Produsul „nativ“ a fost luată pentru fiecare călătorie, ca rezervă. Ai nevoie de astfel de dificultăți – pentru a rezolva fiecare dintre voi personal.

Cum să instalați?

Pentru a elimina și a instala o bicicletă, procedați în felul următor.

 1. Întoarceți roțile bicicletei. Deșurubează piulițele care deține roata din spate pe rama.
 2. Scoateți șurubul care deține un „picior“ manșon pentru un „ucho“ special pe rama. Acesta este al treilea punct de referință, prevenind bucșe. Fără fixare sigură a „picioare“, nu va merge – mecanismul de manșon se va roti împreună cu stelele sau pentru mai multe ture va fi promovat, iar roata este, în general încorporat.
 3. Demontați roata din spate. Împreună cu el va fi o bucșă cu o revistă.
 4. Scoateți scurgere din caseta. Utilizarea clipboard, deschide oricare dintre semi-sufletele, împingând PIN-ul de la locul de destinație. Dacă există un sistem de blocare pe lanțurile – demontați lanțul de oriunde altundeva. dispozitivul de blocare este o jumătate de ecran special cu o placă exterioară conector, se deschide cu o șurubelniță, cheie hexagonală sau orice alt subiect.
 5. Dacă unul dintre link-urile (semi) este rupt, iar lanțul în sine a scăzut, fără a scoate roata din spate – deschide faleza Pina vecine și elimina link-ul rupt.
 6. Dacă lanțul vechi se schimbă la unul nou, scoateți vechiul pe stelele din față. Schiță pe aceeași stea nouă (în stare deschisă).
 7. Folosind stoarcerea, setați locația linkului rupt (semi) nou, strângerea la capătul știftului.
 8. Luați o scurgere la spate, atingeți tensiunea completă și fixați roata din spate în același loc, strângeți toate șuruburile cu efortul necesar.
 9. Verificați dacă există un lubrifiant nou (sau reparat) lanț. Dacă lipsește sau este complet uscat, aplicați un nou strat.

Derulați prin rotița din spate folosind pedala, verificați accelerația și frânarea bicicletei. Dacă totul se face corect, puteți să întoarceți bicicleta și să continuați.

Când ar trebui să vă schimbați?

Schimbați lanțul când a prelungit cel puțin 2 mm. Puteți măsura lungimea prin deschiderea orice PIN și decontarea unei biciclete de-a lungul liniei de metru. În cazul în care lungimea regulată a crescut cu 3 și mai mult de un milimetru – va fi necesar să înlocuiți ambele părți.

La înlocuirea lanțului de biciclete, a se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: