Câți ani trăiesc câinii și ce depinde?

Câți ani trăiesc câinii și ce depinde?

Planificarea pentru a face un câine, orice persoană rezonabilă va cere cu siguranță speranța medie de viață a prietenilor cu patru picioare. Din păcate, viața câinelui este destul de scurtă, dar toată lumea să influențeze durata acesteia este capabilă de fiecare proprietar de îngrijire și iubitor. În articol, ia în considerare cât de mulți ani trăiesc câini, din care factorii durata vieții lor depinde, precum și modul de a prelungi durata de viață a animalului.

Speranța de viață a diferitelor rase

Este cunoscut faptul că speranța de viață a mamiferelor are o legătură strânsă cu dimensiunile corpului si dimensiuni ale creierului. Cu cât creierul și solid complex, durata de viață mai lungă este măsurată de către organism. De exemplu, elefanții trăiesc aproximativ 70 de ani (există cazuri în care aceste animale au trăit la 80 de ani sau mai mult). Paradoxal, dar în cazul câinilor, această condiție nu funcționează. Practica arată că câinii din rasele de talie mare trăiesc mult mai puțin decât semenii lor mai mici. În unele cazuri, această diferență este de două ori.

Potrivit experților, o diferență semnificativă între speranța de viață a câinilor de pietre mari și mici se datorează loialitatea crescută a Constituției primul, care a devenit un concomitent, practic „secundar“ efect în procesul de selecție.

Un exemplu elocvent pentru cele de mai sus este speranța de viață a reprezentanților uneia dintre cele mai mari rase de caini – caini germani. Ei trăiesc mult mai puțin decât colegii lor rase. Conform observațiilor, în medie, speranța de viață a Dog german variază de la 6,5 ​​la 8 ani. Pentru comparație – Pomerania Spitz, Shi-Tzu, Chihuahua, jucărie Pudel, Yorkshire Terrier și Jack Russell, sunt considerate a fi rasele mai lung livrea.

Reprezentanții familiei pentru animale de companie, a cărui speranță de viață este extrem de mică, este predominant câini gigant: irlandeză Wolfhound, daneză Brocholmer, engleză Mastiff, Mastiff Tibetan, Senbernar, spaniolă și Mastiff Pirinei, Terra Nova. În cele mai multe cazuri, viata scurta lor se explica prin predispoziție genetică la boli grave și patologii. Printre astfel de boli și încălcări sunt cel mai adesea de remarcat, cum ar fi:

 • articulații displazie (cel mai adesea de sold)+
 • obezitate+
 • tulburări endocrine (hipotiroidie)+
 • boli cardiovasculare+
 • Boli ale tractului gastrointestinal+
 • volvulus+
 • boli oftalmologice care duc la orbire+
 • procesele oncologic și tumori maligne.

Tabel: Durata comparativă a speranței de viață a diferitelor rase

numele rasei

speranța medie de viață

Câine germană

7 ani

daneză Brocholmer

10-12 ani

Mastiful englez

6-10 ani

Mastiful tibetan

10 ani

Mastiff Neapolitan (Mastino-Neapolitano)

8-10 ani

Câinele ciobănesc caucazian

10 ani

Bulldog englez

6 ani

Rottweiler

8-10 ani

Moscova Watchman

10 ani

Cane Corso

10 ani

Pomeranian Spitz

16-18 ani

Shih Tzu

16-18 ani

Yorkshire Terrier

Până la 20 de ani

Jack Russell terrier

Până la 20 de ani

Speranța de viață mai mare a câinilor curți se datorează în mare măsură condițiilor dure ale existenței unor populații de stradă de animale. Vorbind cu cuvinte simple, pentru momentul în care pachetul există în habitatul său natural (în special pe stradă sau în sălbăticie), există un studiu treptat al pacienților și indivizilor slabi. Datorită unei astfel de selecții naturale într-un pachet, reprezentanții cei mai sănătoși, viabili care pot pleca după ei înșiși ca niște descendenți puternici și tare. in afara de asta, speranța de viață de câine nu depinde în mare măsură de rasa sa, ci de la afilierea la colecții de rasă pură, în general. Este cunoscut faptul că câinii-Noone liber traiesc mult mai mult decât pur sânge rudele lor. Această caracteristică se datorează faptului că, în procesul de îndepărtare a unei anumite rase, crescătorii și zoologi folosesc tipuri strâns legate de animale, care determină în continuare defectele genetice, predispoziție la aceste sau alte boli.

Citește mai mult  Venezuela coridor: creșterea și conținutul soms

Oricum eu câini pentru barbati detectate adesea boli genetice și încălcări, care sunt de asemenea explicate prin amestecarea bloodary sângelui. Este de remarcat faptul că mutațiile genetice dintre animale migratoare pot afecta negativ atât sănătatea lor și a psihicului.

Cu toate acestea, studiile veterinare arată că câinii-Noone liber sunt mai puțin susceptibile de a suferi de boli genetice și dobândite. Ei au o imunitate mai puternica, rezistenta si adaptabilitate la viata intr-un mediu sălbatic. Mai mult decât atât, sa stabilit că, locuiesc la domiciliu, mai puțin de andocare pur sânge rudele trebuie tratate cu atenție, mai ușoare și cele mai mici daune de a se suferi boli și leziuni.

câini corcituri dețin cel mai des pe lanțuri, care este categoric contraindicată pentru animale de rasa. adaptabilitate la condițiile naturale complexe de existență este unul dintre avantajele incontestabile ale corcitură.

Ce factori afectează durata existenței?

Speranța de viață a oricărui câine (atât de reproducție și porazes) depinde de o serie de numeroși factori. Cea mai semnificativă dintre ele sunt cum ar fi:

 • ereditate+
 • Mod de viata+
 • Condiții de detenție+
 • Modul de alimentare și meniu+
 • Factorii de stres și stabilitatea psihicului+
 • Caracteristicile educației+
 • Frecvența nașterii (pentru SUK).

Ereditate

  Factorul ereditar este una dintre cele mai semnificative speranțe de viață a oricărui animal. Indiferent dacă câinele este o pionierat sau migratoare, o valoare extraordinară pe durata vieții sale are o predispoziție genetică la una sau alte boli din cauza eredității.

  Cea mai mare parte a câinilor de rasă (și cel mai adesea mare) identifică, de obicei, probleme serioase cu sistemul musculo-schelet, sistemele cardiovasculare, respiratorii și endocrine. Animalele mongrelor au efectul acestui factor nu poate fi determinat cu o fiabilitate maximă.

  Mod de viata

  Speranța de viață a animalului depinde în mare măsură de stilul său de viață. Mai mult decât atât, aceasta trebuie să corespundă nu numai temperamentul, dar, de asemenea, caracteristicile fiziologice ale câinelui. Deci, forțând forțat câinele german flegmatic și grele pentru a transfera în mod regulat exerciții exorbitantă și pe termen lung, poate provoca agravarea unor boli grave de la un câine sau pentru a crea un risc de a dezvolta probleme articulare ireversibile.

  dar care conțin în condiții casnice de câini mobile și activi, este imposibil să nu se dedice timpul lor de descărcare fizică completă. Îi place, Shepherds, spitts mari – toate aceste rase au nevoie de cheltuieli de energie regulate, pe care trebuie să-și petreacă la plimbare sau în jocuri cu alte animale. Limitarea mobilității acestor câini, proprietarul le poate provoca de a dezvolta obezitate si, ca rezultat, apariția unor probleme cu articulatii, inima si vasele, precum și metabolismul.

  Citește mai mult  Cum sa faci un filtru pentru acvariu cu propriile mâini?

  Condiții de detenție

  În mare măsură, speranța de viață a câinelui depinde de condițiile conținutului său. Deci, se știe că animalele aflate pe stradă (pe lanțuri, fără cabina izolate) trăiesc mult mai puțin decât semenii lor care trăiesc într-o casă caldă sau un apartament. Câine care trăiesc pe stradă (pe lanțul sau intervalul liber) sunt mai expuse la risc nu numai la dezvoltarea unor boli periculoase, dar, de asemenea, probabilitatea de vătămare corporală și daune.

  Contele de o atenție specială și de animale mari conținute în contextul apartamentului orașului. Câinele care are nevoie de mișcare și de spațiu liber va experimenta în mod constant disconfort puternic.

  În cazul în care un astfel de animal nu are posibilitatea de a petrece în mod regulat acumularea de energie, aceasta poate afecta extrem de negativ nu numai sănătatea fizică, ci și asupra psihicului.

  Modul de putere și meniu

  Mare greșeală face ca proprietarii, reziduurile de îngrijire medicală lor de câini de la domiciliu. Dar, de asemenea, în pericol sănătatea animalului și a celor care induc adesea și mindlessly animalele lor interzise „bunătăți“ – dulciuri și delicatese, care pot provoca alergii.

  Încălziile modului de putere și compuse incorect din meniul animal – cauze frecvente și destul de populare de reducere a lungimii vieții sale. Nu trebuie să uităm că câinele este în natură este un prădător. În cazul unui habitat natural, componenta principală a dietei tuturor prădătorilor este carnea – sursa de bază a proteinelor și aminoacizii de neînlocuit. Cu toate acestea, pentru a construi o dietă de câine de casă pe sursele de proteine ​​animale nu pot. Meniul trebuie să conțină, de asemenea, carbohidrați care oferă un câine cu energie și grăsimi care joacă un rol important în funcționarea normală a organelor interne și a sistemelor de organism de animale.

  Atunci când se planifică o dieta, un câine acasă este extrem de important să se ia în considerare echilibrul dintre sursele de proteine, carbohidrați și grăsimi. Aici este necesar să se ia în considerare temperamentul animalului, stilul ei de viață, consumul mediu de energie în timpul zilei.

  De exemplu, copleșitoare flegmatic și câine moderat mobil, proprietarul riscă pentru a obține un animal de companie bolnav, care suferă de obezitate și de alte circumstanțe de boli cronice aici.

  Factorii de stres și stabilitatea psihicului

  La fel ca toți oamenii, câinii sunt vulnerabili la factorii de stres. Și mărimea animalului și a rasei sale, aici nu contează. Cu toate acestea, multe în această privință depinde de rezistența psihicului câine.

  A fost de mult timp observat că Câinii sunt în măsură să ascuți separarea cu proprietarul, rătăci, suferă și chiar cad în depresieNs.. Animalele de companie sunt cele mai sensibile la cea mai mare cantitate de timp cu aceeași persoană.

  Citește mai mult  rase americane de câini: soiuri și sfaturi pentru alegerea

  Cel mai instabil psihic, după cum arată observații, au cîini mici – Chihuahua, Toyerier, Pincers. Cel mai puternic psihicul, la rândul său, este specific câini flegmatic și calm. De regulă, acestea sunt reprezentanți ai rasele de talie mare – Ciobanestii germani, Rottweileri, Senberry, câini.

  Se crede că excitabilitate crescută și instabilitatea mentală a animalului afectează în mod negativ durata vieții sale. De foarte multe ori, astfel de caracteristici atrage după sine dezvoltarea bolilor cardiovasculare si nervoase, scurtarea în mod semnificativ durata de viață a animalului.

  Caracteristicile educației

  Acest factor este direct legată de siguranța animalului în timpul plimbări sau mersul pe jos gratuit. Cu educația insuficientă, câinele neglijează cu ușurință echipele proprietarului, uneori sfidătoare nu-l ascultă. În astfel de reprezentanți ai familiei pentru animale de companie, șansele de deces sunt foarte mari – de exemplu, sub roțile mașinii sau în timpul unei coliziuni cu conidors puternice.

  Pentru a evita astfel de situații, este necesar să se acorde o atenție suficientă pentru educarea ei pentru animale de companie, indiferent de dimensiunea sa, abilitățile, caracterul și rasa.

  Frecvența de naștere

  crescătorii de profesioniști angajați în reproducție câini de rasă pură susțin că frecvența forței de muncă în multe privințe determină speranța de viață a catea. Adesea, proprietarii fără scrupule de animale de rasă, care caută să câștige cât mai mult posibil pe puii de animalele lor, abuzul de împerechere frecvente și, uneori inutile. Având în vedere că fiecare sarcina este un stres puternic pentru corpul unui câine, vă poate argumenta serios că frecvent urmași toaling și ulterior conduce la o reducere a forței de muncă în viața tarfei.

  Trebuie remarcat faptul că imperechere prea frecvente sunt reflectate în mod negativ asupra sănătății bărbaților. câini Purgered care sunt excesiv de frecvente de împerechere începe să forța pierde, slăbește și rădăcină. Corpul acestor animale este poarta si mai in varsta. Și, în plus, astfel de caini cu fiecare da vâscos nou și nedorit mai puțin și mai puțin de înaltă calitate și de urmași viabile.

  Cum să extindeți viața cu un animal?

  Pe baza numărului de factori enumerați mai sus, vă puteți retrage lista de condiții care permit de a prelungi durata de viață a câinelui. Depinde de aspecte, cum ar fi:

  • rației dreapta+
  • condiții adecvate de detenție+
  • Exercitiile fizice regulate și satisfacerea+
  • formare intelectuală regulate și pansamente+
  • Excepție și neutralizarea factorilor de stres+
  • Eliminarea factorilor capabil de a fi cauza unor situații periculoase+
  • Frecvența corectă a viscos.

  În plus, îngrijirea competentă și regulate, de control non-rezidențiale asupra animalului și furnizarea la timp de îngrijire veterinară profesionale are o mare importanță în durata vieții. Asigurarea punerii în aplicare a tuturor acestor condiții este capabil numai proprietarul cu adevărat grijuliu.

  Cu atenția Maestri, orice caine este capabil de a trăi un maxim al perioadei pe care se acordă natura ei.

  Cât de mulți ani nu locuiesc câini, uite în următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: