Caracteristici, tipuri și reguli pentru a alege cuțitele de bucătar

Caracteristici, tipuri și reguli pentru a alege cuțitele de bucătar

În viața de zi cu zi, mulți dintre noi sunt obișnuiți cu utilizarea în bucătărie cuțite confortabile și ascuțite, calitatea care munca activă nu poate fi numit întotdeauna ideale. În cazul în care acest instrument este selectat incorect, este de multe ori cauza bătături dureroase, durere severă, din cauza unui nerv prins în încheietura mâinii. Prin achiziționarea unui cuțit de calitate pentru un bucătar cap, acum va putea să taie rapid și fără efort orice fel de carne, carcaselor de pasăre, va genera Concasor precis, rapid taie ierburi proaspete.

Acest dispozitiv testat în timp, pe care cei mai mulți profesioniști opta pentru calitatea excelentă a bilanțului, cu un mâner confortabil și să lucreze cât mai mult posibil lamă ascuțită.

Particularități

lui Chef – este cel mai mare cuțitul în bucătăria restaurantului și se pare într-adevăr impresionant. Lungimea sa este de 300 mm, are o lamă destul de largă și ascuțite. Datorită acestui parametru, acesta poate fi folosit chiar și ca o lopata pentru a muta produsele deja tăiate. Avantajul incontestabil al acestui aparat de gătit nu este numai în versatilitatea sa, dar, de asemenea, într-o greutate mică – este destul de ușor, astfel încât chiar și fetele care lucrează în bucătărie poate profita cu ușurință de.

Principalele avantaje ale acestui dispozitiv sunt următoarele:

 • Acesta este cel mai convenabil cuțitul în utilizarea atât de bucătărie profesionale și obișnuită+
 • Anulate pentru preparate din Europa si Rusia, de Est și bucătării de gătit din sud+
 • Asigură viteză mare de preparare a oricărui fel de mâncare.

Pentru ce este necesar?

cuțit Chef va fi instrumentul principal în bucătărie. Lungimea sa obișnuită – 20-25 cm sau chiar un pic mai mult. Cu toate acestea, o lamă excesiv de lungă nu este pentru toată lumea poate fi convenabil atunci când lucrează. Acesta este de aproximativ 90% din munca de zi cu zi de gătit, care.

Abilitatea de a folosi în mod corect – aceasta este o întreagă știință. Aceste cuțite lucrează în bucătărie bucătari de lux, lovind oameni obișnuiți obișnuiți cu pregătirea lor virtuoz de feluri de mâncare complexe. O parte fină a produsului este fabricat din tăiere curat și Bolds verdeață proaspătă. Partea de mijloc este necesar pentru varza varza, cuburi de tăiere. Cel mai gros și aproximeze mânerul se taie carnea, leagăn oasele de pui sau de pește.

Partea din spate a acestui instrument de gătit poate fi descurajată calitativ cu carne rigide sau ușor divizat coajă de nuci. În mâinile profesionale, un cuțit de bucătar-șef este un dispozitiv destul de funcțional. Nu țineți bucătar-șef pentru a efectua astfel de lucrări complexe ca o lipitură de carne sau o carcasă de pasăre, ei nu-și curăță legumele mari și nu cutii de tablă deschise.

Vizualizări

Printre varietățile enorme de bucătari moderni sunt evidențiate 2 opțiuni cele mai populare – europene și japoneze. Criteriul principal al diferențelor lor poate fi considerată o caracteristică de ascuțire. Versiunea europeană va fi ascuțită pe ambele părți, cu un unghi de 20 °, instrumentul japonez poate avea o ascuțire obișnuită pe o parte, cu un unghi de 15 °, dar puteți găsi o ascuțire pe eșantionul european – pe ambele părți. Profesioniștii sunt distinsi fundamental de Instrumentul European și Santok Japonez, aplicând obișnuit. Pentru o femeie obișnuită obișnuită, problema alegerii uneia dintre opțiuni va fi cel mai adesea redusă la confortul de a le folosi.

european

Pe scara Rockwell, produsele europene corespund celui mai durabil oțel, care are un nivel de duritate sub 60 de unități. Pentru aceste instrumente, caracteristica principală este o lamă largă având o lungime de până la 300 mm. Linia cap la cap mai aproape de vârful este prea mică, vârful este acuitate diferit. Acest cutit este excelent pentru narubki, aplatizare și chiar mărunțirea să taie rapid în carnea de pește și păsări, toate tipurile de legume și ierburi proaspete. Produsele europene sunt împărțite în următoarele variante:

 • Tradițională germană – foarte practice, solide și relativ grele+
 • mai universal Franceză – bine făcut față cu cele mai bune carne fileuri, brânză și fructe.
Citește mai mult  Caracteristici, Avantaje și Dezavantaje ale Panului de Fier Cuts Siton

Important! Mulți experți cred că versiunea franceză a unei mai echilibrate și considerată cea mai preferată pentru utilizare.

In plus, astfel de variante pot fi satisfăcute:

 • Chef-de-Chef, cu un topor foarte gros și destul de robust + el a folosit pentru tăiere produse marine+
 • Super Cook, Chef are diferențe în grosimea fund.

Profesioniștii folosesc în versiunile lor diferite de lucru de cutite din Europa, în funcție de obiectivele existente și specializarea restaurantului în sine. Persoana obișnuită de o diferență specială între cele două produse este cel mai probabil, nici măcar văzut, dar calitatea de ascuțire a fiecărei lame va fi foarte apreciat.

japonez

Bucătarii de origine japoneza sunt numite Santok, care înseamnă „Blade, făcând trei acțiuni excelente în același timp“. Datorită calității ridicate de metal și de echilibrare de înaltă calitate, acest „descendent al Katana“, a devenit foarte popular cu mult dincolo de granițele patriei sale din Asia. Satoku perfect potrivit pentru tăierea felii subțiri de file și pește, precum și pentru sfărâmare și tăiere. Potrivit celebra scara Rockwell, acest produs are o valoare de duritate 58-61. Acest cuțit are o lungime destul de modestă de 120-180 mm, are o margine mai dreaptă și marginea ușor fixă.

Satok, dacă îl considerați în profil, un pic seamănă cu un hatcher mic. În plus, are lustruire impecabilă, echilibru și poate avea și locuințe speciale din lamele care vor împiedica ingredientele. Santok are o greutate mică. Cuțitul este foarte productiv în funcțiune, se distinge printr-un nivel crescut ergonomistically și o vedere foarte atractivă a conciziei de designul său unic.

Uneori puteți întâlni un cuțit chinezesc pe o bucătărie profesională. Se distinge printr-o lamă largă sub forma unui dreptunghi. Este adesea denumit „Tesacianul chinez”, deși acest instrument nu este legat de Tesakov – lama pentru acest lucru este prea subțire și ușor, astfel încât să poată fi tăiat ceva destul de solid.

Dar acest produs este extrem de convenabil pentru mărunțire, precum și de înaltă calitate și de tăiere rapidă. Cuțitul de bucătărie sârb a păstrat din oțel aliaj instrumental. Unicitatea cuțit bucătar sârb este într-o muchie de tăiere directă cu o notă mai subțire și greutatea grea a lamei în sine.

Important! Multe ateliere sunt gata să vă ofere cuțit manual, de fabricație de înaltă calitate – astfel încât un instrument exclusiv de înaltă calitate pot apărea în bucătărie.

Conform materialelor din care sunt realizate, cuțite profesionale pot fi după cum urmează:

 • Titanium – pe otel carbon este aplicat din titan, datorită căruia lama devine ascuțit și durabil+
 • Cu plăci speciale din oțel Damask – aproximativ 16 straturi de oțel carbon sunt aplicate pe baza produsului, după lustruire lungă, dispozitivul capătă un desen caracteristic+
 • Ceramica – cele mai ușoare produse, cu un subtil ascuțit lama + astfel de instrumente ajuta la menținerea gustul original al produselor, acestea sunt confortabile pentru brânză tăiate, diverse cârnați de calitate și diferite fructe+
 • Produs din oțel inoxidabil – una dintre cele mai ieftine opțiuni cele mai accesibile+
 • Produse de bucătărie din oțel Boutic – acestea sunt cuțite din material de înaltă calitate, care se disting prin proprietăți excelente de tăiere + astfel de elemente de încredere nu vor fi afectate de condițiile naturale și sunt renumite pentru o rezistență sporită la uzură+
 • Cele mai bune sunt considerate cuțite ale oțelului bogat de carbon + ele pot fi ambele ștampilare și forjate, în timp ce acesta din urmă între specialiști sunt considerați cele mai fiabile și mai scumpe.
Citește mai mult  Cum de a alege un aragaz pentru cazan?

Important! Oțelul călcat călcat va tăia hârtia datorită greutății sale – cu alte cuțite ale acestui efect nu vor funcționa.

Un cuțit bun va fi făcut dintr-o singură bucată de metal, în timp ce ar trebui să fie în mâner pe întreaga sa lungime. Dacă produsul se transformă în mâner în mâner numai parțial sau se va termina la început, atunci acest cuțit va fi considerat slab și va sparge rapid. Uneori, cuțite profesionale pot fi din sticlă sau plastic. Faceți cunoștință cu aceste modele în magazine obișnuite este dificil, deoarece acestea sunt alese pentru lucrul la bucătărie profesionistă mult mai puțin. Astfel de produse pot fi găsite în colecții din bucătari cu experiență, care oferă cursuri de master sau de a participa la concursuri culinare. Modele realizate din sticlă și plastic sunt produse cu restricții și sunt mult mai scumpe decât aceleași produse din ceramică sau oțel.

Dacă vă întrebați bucătarul, care cuțitul este mai bine, el va răspunde: ca exemplar care va lua în mâinile. Nu numai aspectul de cuțit joacă un rol important în alegerea, este imperativ ca mânerul este ergonomic și confortabil cu toate tipurile de prindere. Șeful bucătar este de obicei selectat pentru fiecare profesionist în mod individual. Un rol important poate juca materialul mânerului, și anume:

 • Oțel – garanții rezistență și greutate instrument acceptabil+
 • Arborele este cel mai mânere confortabile și eco-friendly + Arbore confortabil se află în mâna, se pare estetic+
 • Ceramica – ușor, dar va necesita relația cea mai atentă+
 • Polimeri – aceste tipuri moderne de materiale permit mânerul de cuțit pentru a deveni foarte ergonomic și cât mai puternic, dar de plastic ieftin va fi alunecos în lucrare, pentru acest motiv, mânerul poate fi foarte buna si cu un „cauciuc“ non-alunecare suprafaţă.

Important! Cea mai potrivită versiune a materialului este ales în funcție de parametrii de palma bucătarului, obiceiurile și preferințele sale în planul profesional.

Evaluați cele mai bune modele

Gatiti șefii sunt produse de multe branduri renumite.

 • Mai ales de popular astăzi se bucură Producătorii din Germania și Japonia. cuțitele sunt obținute de înaltă calitate, iar design-ul este plăcut. Bucătarii pot fi de lungimi diferite, de obicei, între 20 și 30 cm. lama lungă permite secțiuni adânci pentru o singură mișcare, ceea ce este extrem de important, la cele mai bune de tăiere. Cuțite „stil german“ au o lamă ceva mai curbată, care este anulat pentru măcinarea produselor cu mișcări oscilante.
 • De la producătorii ruși cele mai renumite este considerat OJSC „Munca“, care a început să lucreze din secolul al XIX-lea în regiunea Nijni Novgorod. cuțite forjate ale acestui brand sunt foarte înaltă calitate și puse în aplicare la un preț accesibil. Odată marca chiar a primit o medalie la expoziția de la Paris, pentru cea mai bună calitate a produselor sale.
 • Una dintre cele mai renumite branduri japoneze este numit Kasumi – Aceasta este o companie, care combină cu succes tradițiile japoneze pentru producerea de arme reci, cu dezvoltări inovatoare în producția de instrumente de gătit profesionale. Astfel de produse arata foarte eficient. Oțel este vopsit, modele precum și un titan pulverizare sau elegant pe lama în sine. Dispozitivele japoneze de mult timp nu au nevoie de ascuțire, mânerul lor este perfect echilibrat.
 • Supraviețuit de marca japoneză este Hattori. Toate cuțitele acestei companii sunt făcute manual, astfel încât acestea pot fi numite lucrări actuale ale artei contemporane. Ei nu sunt rușine să demonstreze în bucătăria lor.
 • În Europa, liderii pentru producția de cuțite sunt mai multe companii dintr-o dată, dintre care majoritatea sunt în Germania. Prin achiziționarea de produse germane, puteți fi complet încrezători în calitate de înaltă calitate – toate lamele sunt fabricate din oțel carbon întărite, care se distinge prin rezistența la coroziune. Produsele germane diferă de analogii japonezi mai restrâns. Cel mai adesea aceasta este o combinație tradițională de culori – lama de ton de argint și un mâner negru.
 • Produsele franceze Sabatier Realizate manual de oțel de înaltă calitate. Ele diferă într-un mâner subțire și o bază rotunjită, ceea ce le transformă într-un instrument extrem de convenabil și moderat elegant. Destul de atractivă poate fi numită cuțite Arcos. Lamele lor se disting prin rezistență uimitoare. Ele servesc lungi și capabile să păstreze ascuțit.
Citește mai mult  Ce fel de tigaie este cea mai bună?

În partea de sus a liderilor germani sunt mai multe companii.

 • Wasthof – marca care produce produse de calitate exclusive. Marca face bucătari din 1814. Ei se bucură de o mare cerere de la mulți bucătari faimoși.
 • Friedrich Dick Eliberează produse din 1778. Astăzi, marca produce cuțite și accesorii excelente pentru bucătărie.
 • Zwilling Eliberă cuțite de bucătărie excelente cu o lamă rezistentă la rugină solidă. O caracteristică caracteristică a acestor instrumente este, de asemenea, considerată a fi faptul că lama lor este creată dintr-o piesă de oțel solid.

Important! Asigurați-vă că pentru a specifica magazin, ce dimensiuni de bucătar alegi cel mai bun pentru anumite scopuri – 200 mm sau 300 mm lungime.

Cum de a alege?

Atunci când cumpără un cuțit bucătar Este necesar să se acorde atenție următoarelor puncte:

 • Ce material făcut lama+
 • ascuțirea calității+
 • mâner caracteristic+
 • Disponibilitatea diferitelor nituri.

Dacă nu pregătiți alimente la un nivel profesional, atunci urmărind celebrul produse scumpe nu are sens. Opriți în mod clar alegerea dvs. asupra produsului bugetar în sine, ceea ce vă va satisface pe deplin abilitățile culinare. Pentru un profesionist, cuțitul său principal trebuie să aibă mai multe caracteristici.

 • Ergonomic maxim. Aceasta înseamnă că ar trebui să fie confortabilă să minți în mâna lui. Bucătarii funcționează extrem de intens, astfel încât bilanțul nu trebuie să încarce încheietura mâinii sau peria. Tăierea ar trebui făcută fără efort, dar este limpede maximă. Prin urmare, numai un dispozitiv de înaltă calitate ar trebui să fie selectate, deoarece instrumentul rău va strica produsele în timpul tăierii. Mărci când eliberează cuțite ar trebui să ia în considerare anatomia mâinile unui specialist, mecanică a acțiunilor.
 • lama ascutita. Atașarea sau lama prea moale, nu va permite fileul atât de subțire cât este necesar. Lungimea lamei în sine pentru mulți vor fi, de asemenea, esențială.
 • Mânerul trebuie să fie destul de greu. De înaltă calitate, ergonomic, fără elemente inutile, ea va juca rolul de echilibrare cu plumb, cu care lama va primi un impuls suplimentar.

Este imposibil de a alege un bucătar numai pe numele mărcii sau la un cost ridicat al produsului. Ea trebuie să vină exact pentru tine, să fie „ascuțit“, în conformitate cu pensula. Produsul pe care appresses un bucătar-om pentru bucatar unei femei poate fi prea greoaie sau disconfort.

Pentru gătit instrument european bucătărie poate fi singur, iar dacă se recalifice prepararea de mâncăruri japoneze asiatice sau, preferați în mod evident, un cuțit complet diferit.

Despre ce cuțite folosesc bucătari în bucătărie, uitați-vă în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: