cuțite de viteză: specii, caracteristici de alegere și utilizare

cuțite de viteză: specii, caracteristici de alegere și utilizare

Cuțite sunt atribute indispensabile ale vânători și pescari, acestea sunt prezentate pe piață într-un sortiment larg. Industria modernă produce un număr foarte mare de modele universale, cu ajutorul căruia se pot face mai multe operații pe tăierea animalelor.

Cu toate acestea, cuțite multifuncționale sunt de multe ori pierde produse specializate, astfel încât în ​​fiecare etapă de lucru cu o carcasă este recomandat să utilizați instrumentul dvs. Una dintre cele mai multe opțiuni înguste-vecine este un cutit pentru îndepărtarea pieilor – o hotă.

Particularități

Un cuțit de germinare este un dispozitiv proiectat pentru a ilustra animalul ucis, și se referă la categoria instrumentelor de uz casnic. Conform clasificării legislative, nu este rece arme, și, prin urmare, nu necesită permisiuni pentru achiziționarea și stocarea. În exterior, un astfel de cuțit este considerabil diferit de modelele universale de vânătoare și constă dintr-o lamă scurtă de la 4 la 12 cm lungime și un mâner confortabil.

Majoritatea modelelor întotdeauna mai scurte mânere, ceea ce permite la prima vedere pentru a determina cu precizie scopul cuțitului.

Caracteristicile lamelor sunt ascuțite unilaterale și o lățime mare, linia de tăiere are o structură convexă și se termină cu o îndoire abruptă în apropierea vârfului. Un astfel de design asigură o ușurință a tăierii tendoanelor în procesul de amestecare, și filmul tăiat împiedică leziunile cutanate. Mai mult, datorită coborârii ridicate a lamei și a notei subtile, vânătorul controlează tăierea și conducă lumina carcaselor mai precis.

Pe călcâiul lamei există opriri speciale pentru degete, împiedicând biciuirea cuțitului în procesul de lucru. Un avantaj important al cuțitelor shubble este flexibilitatea lamei, Permițând, nu vărsați pielea, defăim „bypass” și separă pielea din carnea de animale. O caracteristică caracteristică a lamei este destul de formare de grăsime și prezența unui cârlig pe ea îndreptată spre mânerul produsului. Din interiorul cârligului are o ascuțire acută, ceea ce face mai ușor să se umfle și să captureze pielea.

Lamele de arcuri sunt fabricate din oțel cu carbon scăzut, bulat sau damask, cu adăugarea diferitelor aliaje compozite. Pe măsură ce aditivii, dioxidul de zirconiu și nitrura de titan sunt adesea utilizați, iar nichelul și cromul sunt adăugate în centrul orașului anticorosiv la oțelul dopat. În fabricarea lamelor, se utilizează tehnologia de măcinare, șlefuirea, cromul sau legarea, după care produsul este gata de mulți ani de funcționare.

Potrivit lui GOST, duritatea lamei cuțitului de la scara Rockwell ar trebui să fie de cel puțin 55 HRC.

Mânerele de cuțit sunt mai des făcute din lemn de mesteacan sau de nuc. Astfel de modele sunt caracterizate printr-o structură naturală caldă și în condițiile de vânătoare de iarnă nu se confruntă cu palma. Mai mult decât atât, manere din lemn sunt considerate foarte ușor și durabil și nu alunecă în mână.

Recent, plastic sau sticlă organică a fost utilizată pentru producerea mânerului. Cu toate acestea, vânători cu experiență susțin că este dificil de a lucra cuțite dure și periculoase. Atunci când interacționează cu sângele unui animal, mânerul devine foarte alunecos și de multe ori aluneca din palma.

În ceea ce privește scopul cuțitului shkinshable, numele său vorbește de la sine. Instrumentul este utilizat pentru carbure inițială a carcasei și vă permite să eliminați rapid pielea, fără al deteriora și nu desemnați organe interne fiară. Pielea are o specializare destul de îngustă și ca un inel sau un cuțit de locuințe nu poate fi folosit. Schi extras este adesea păstrată ca un trofeu și împodobește casa vânătorului de mai mulți ani. Nu există cazuri în care astfel de produse sunt transmise din generație la generație, câștigând statutul de raritare în timp.

Citește mai mult  Totul despre Kuznetsovsky Porpora

Cu toate acestea, nu toate cuțitele de însămânțare au un design clasic. Adesea puteți vedea modelele echipate cu un mecanism de pliere sau un mâner transversal, iar acestea din urmă sunt mai cunoscute ca TADE.

Și, deși Africa este considerată locul de naștere al izvoarelor, au primit popularitate specială în țările nordice, unde oamenii au fost dovada secolelor angajate în vânătoare și pescuit. Cel mai faimos ciocan al originii scandinave este finlandez Pukko, care este folosit în mod activ în patria sa și este chiar statutul armelor naționale tradiționale.

Soiuri

Clasificarea felii produse în formă și dimensiune a lamei.

  • Cele mai frecvente specii sunt Skinners, care este tradusă din engleză (piele) înseamnă „piele” sau „piele”. Skinner este un instrument de profil îngust care este utilizat pentru a arăta abdomenul și a îndepărta piei de la carcasa de animale. Pentru tăierea secundară, mai profundă a jocului, astfel de modele sunt categoric nu sunt potrivite.

Mai mult, în cele din urmă a terminat fiara unui astfel de cuțit este, de asemenea, ireal. Lama are o formă rotunjită, o lungime de 10-13 cm și aproximativ aceeași mâner. O caracteristică distinctivă a lamei este partea superioară dreaptă, care vă permite să tăiați pielea foarte atent, fără nereguli. Bladele lui Skinner este destul de largă, iar volatilele sunt adesea echipate cu un cârlig.

  • Modele de puncte Diferit cu o lamă largă îngroșată, ascuțită în mijloc și direct în general. Astfel de cazuri sunt folosite nu numai pentru a elimina pielea, ci și pentru separarea grăsimilor și finalizarea unei fiare ridicate.

  • Cuțite de clip Categorii categoria de instrumente profesionale și diferă de speciile anterioare mai îngustate și accentuate în centrul lamei. Lama are o excelenta capacitate de coasere, care vă permite să adulmece cu pielea de orice grosime. Obukh are adesea o teșitură, prezența ascuțire pe care depinde de modelul. Datorită ascensorului rotunjit, muchia de tăiere are o suprafață extinsă, care vă permite să eliminați pielea foarte ușor și rapid.

Reguli de alegere

Atunci când alegeți un cuțit pentru o impetence, aveți nevoie pentru a citi cu o serie de cerințe importante,instrument de achiziție.

  • În primul rând, este necesar să se acorde o atenție la metal, din care se face cuțitul. Cea mai bună opțiune va fi procent redus de carbon, buchet, aliaj sau oțel damasc având acoperire nichelat. Aceste cuțite nu sunt afectate de rugină, au duritatea lamei necesare și va servi pentru un timp foarte lung. În plus, lamele realizate din astfel de soiuri de oțel va păstra claritatea fabrica de ascuțire pentru un timp foarte lung și nu mai este nevoie să se aplice.

  • Următoarele criterii de alegere a unui butoi suntForma și mâner producător. Cuțitul ar trebui să fie bun în mână și să nu alunece în timpul funcționării. Pentru a face acest lucru, mânerul nu ar trebui să fie echipate cu fire curbate, au îndoituri artistice sau brazde decorative. Cel mai bun material pentru fabricarea sa este moderat arbori solizi, care nu se umflă la contactul constant cu medii umede, și în timpul depozitării pe termen lung nu sunt cracare. mânere bune se obțin dintr-un copac wenge, care corespunde cerințelor stricte impuse materialului în condiții dificile de funcționare.
Citește mai mult  Teapoturi de preparare metalică: specii, argumente pro și contra

  • De asemenea, este necesar să se acorde o atenție la prezența unei panglică panglică pe lama, care crește rezistența perpendicular sarcini. În plus, mai subțire există anvelope de cutit, cu atât mai bine, deoarece este mult mai convenabil să se separe pielea de carne cu lamă subțire. Cu toate acestea, lucrul cu lama prea ascuțit este foarte delicată și necesită un vânător pentru a avea o mare experiență și anumite abilități.

  • Un alt parametru la care doriți să acorde o atenție la selectarea unui cuțit gura de scurgere sunt dimensiunile sale. Recent, granițele sunt utilizate nu numai de către iubitorii de vânătoare pe un animal mare, dar, de asemenea, vânători pentru păsările de apă joc, și chiar pescari. În astfel de cazuri, trebuie să atrageți modele mai mici, cu un diluant și lama lungă, beneficiul pe care acestea sunt prezente pe rafturi într-o gamă largă.

  • De asemenea, este necesar să se acorde o atențieProducator de plante și să încerce să achiziționeze modele de producători de renume, dovedite. întreprinderile străine ar trebui să marcheze produsele compania suedeză EKA CUȚITE, producând Hodges de înaltă calitate, care sunt ridicate în cerere, la vânători și pescari.

De la producătorii interni merită subliniate Plante în orașul regiunea Zlatoust Chelyabinsk. Produsele de la această întreprindere nu au nevoie de o vedere și bine cunoscut nu numai în țara noastră, dar, de asemenea, mult dincolo.

Sfaturi de operare

Lucrul cu un cuțit de stropire necesită anumite abilități și competențe, precum și metoda de utilizare a sculei este în întregime depinde de mărimea fiarei și mai departe „soarta“, a pieilor. Există trei moduri de a ilustra carcasele: „Plast“, „ciorap“ și „din spate“.

Primul este utilizat în legătură cu aceste fiare, ca un urs, castor, rat de apă, precum și la lastonodium și copite. Pentru a face acest lucru, face o tăietură de la maxilarul inferior la partea coadă, se deplasează la aceeași linie a cavității abdominale fiarei. Când scoateți pielea de la moli, șobolanii de apă sau bobinele, blana este îndepărtată folosind o secțiune, tăind labele și coada.

Animalele marine, dimpotrivă, cozile și labele pleacă intacte. Tăieturile produc în partea din spate a forelimelor, traversând pieptul în mijloc – de la partea dreaptă spre stânga. Pe membrele posterioare, incizia se efectuează între urechi și articulațiile de emoție din partea din spate, transformând prin pulverizare.

Scrieți cuțitul foarte atent, scoateți pielea cu laba și deplasarea spre creastă. Din cap, pielea este întotdeauna îndepărtată complet și de la laba – în funcție de fiară. Deci, la urși, ea este filtrată în același timp cu ghearele și bobocii numai la nivelul tocurilor și perii, ghearele rămân pe pământ. Procedura descrisă este efectuată de un cuțit ascuțit.

Cu toate acestea, în scopul de a puncție pentru a evita de burta si poluarea blănurilor, lame mici, având o lamă concavă și ascuțirea, nu ajunge la vârful lamei 1 cm. Capătul lamei în astfel de modele este, de obicei, îngroșat, iar marginile au rotunjirilor. Cu toate acestea, pentru prima poezia extrem, care se realizează sub maxilarul inferior, să ia un cuțit cu un capăt ascuțit, le face o incizie scurtă, după care inserțiile lama în ea cu un capăt bont și să facă o tăietură la coada.

Citește mai mult  Ouă: specii, de revizuire a producătorilor și a regulilor de utilizare

A doua metodă este „din spate“ – oarecum mai complicată cea anterioară și este după cum urmează: Tăietura principal se face din coadă la ceafă de-a lungul crestei, cu un refugiu mic de la coloana vertebrală. Apoi a revenit la reduceri și de a face coada, îndreptându-se spre stomac, atingând ușor trece din spate. În continuare, crestături pe membrele posterioare sunt făcute așa cum este descris în metoda anterioară, care pleacă în același timp, de 1 cushk. Picioarele frontale „tăiate” deasupra coatelor pe părțile interioare ale umerilor, deplasându-se pe interiorul antebrațului.

După efectuarea tăieturilor principale, pielea este îndepărtată ușor, acordând o atenție deosebită prăbușirii axilare și a zonei îngrozitoare, în care este adesea deteriorată datorită numărului mare de pliuri de piele. Procedura se face cu un cuțit ascuțit, încercând să o păstreze aproape paralel cu mașina. Piele și pliurile de grăsime sunt ușor de strângere ușor și lama promovată simultană.

Această tehnică este utilizată numai în cazurile în care doresc să facă umplute de la animalul extras. Mai des este lupi, liani, urși și alte animale, care sunt planificate să capteze într-un salt sau în picioare pe picioarele posterioare.

A treia modalitate de a elimina pielea cu ajutorul unei pangii este de a elimina „stocarea” și utilizate în legătură cu prădătorii mici și rozătoarele. Pentru aceasta, un cuțit ascuțit face tăieturi pe labe, ca în cazurile anterioare, îndepărtarea pielii de la oprirea și degetele membrelor posterioare ale animalului.

Apoi, carcasa este suspendată pentru picioarele posterioare, au călătorit la linia de pescuit dintre tendoanele Achilles și glezne. Apoi, pielea este echipată cu un cuțit și strângeți mai întâi de la picioarele și coada din spate și apoi din întreaga carcasă. Dacă pielea este strânsă, este îndepărtată în vrac, separată cu grijă de un cuțit din țesutul muscular.

După operație, cuțitul stropit este bine curățat din reziduurile țesuturilor animale, spălate în apă caldă utilizând orice agent de curățare și clătit sub fluxuri de apă curată.

Modelele fabricate din oțel Damask și nu anterioare procedurii cromate, ștergeți în mod necesar, uscați cu o cârpă curată și îndepărtați într-un loc uscat. În caz contrar, ei rugau rapid și își pierd proprietățile de lucru. Păstrarea cuțitelor sunt recomandate în locuri indisponibile pentru copii, îndepărtați anterior în capace de protecție sau înfășurate cu o cârpă.

Folosind un cuțit sferic pentru alte scopuri casnice, de exemplu, pentru a deschide cutii conservate conservate, este strict interzisă. Această interdicție se datorează deplasării axei centrale din orașele de lama mai aproape de mijlocul său, din cauza a ceea ce cuțitul poate sări de pe bancă și a rănit omul.

Dacă cuțitul cu mâner din lemn nu este utilizat pentru o perioadă lungă de timp, atunci acesta este îndepărtat pentru depozitare într-o cameră uscată și bine ventilată și sunt situate departe de dispozitivele de încălzire. Acest lucru va împiedica uscarea sau umflarea lemnului și va crește semnificativ durata de viață a cuțitului.

Apoi, consultați revizuirea video a cuțitelor de buchet Shkuronum.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: