Feluri de mâncare: specii, reguli de alegere și îngrijire

Feluri de mâncare: specii, reguli de alegere și îngrijire

Vasele de la Fayans timp de mai multe secole au fost considerate una dintre cele mai convenabile și prezente. Adevărat, mulți consumatori sunt adesea confundate de vase de faianță cu produse din portelan, iar acest lucru este absolut lucruri diferite, în ciuda faptului că se uita la aproximativ la fel și sunt fabricate din ceramica. Produsele Faiansov au fost făcute pe teritoriul vechiului Egipt și Mesopotamia, deși aspectul lor extern în acele vremuri era departe de perfecțiune.

Doar câteva secole în orașul italian Faenz au apărut primele feluri de mâncare. Comandantul de atunci a fost încercarea de a obține harul de porțelan chinezesc pentru o lungă perioadă de timp, ca urmare a care perfecte în producția de Fayans.

De mult timp, Faidenția a fost numită Maiitolik, a produs-o în întreaga Europă. Pe teritoriul Rusiei, acest material a venit abia în secolul al XVIII-lea. Înaltă măiestrie în producția sa a fost realizat prin ucraineană Masters de la Tripolia. Faianţă de la fabrica comerciantului Grebenshchikova. LA. de la Moscova El a folosit extrem de popular: meșteșugari pictat vopsea email de culoare. Capodopere de la acești maeștri sunt încă apreciate în lumea iubitorilor de frumos.

Ce este?

Faianța – Material, care este o varietate de ceramică, rezultând într-un proces de sinterizare argilă cu anumiți aditivi minerali. La momentul Evului Mediu, Fayans a facut din pietricele de cuarț, calcar, sodă și minereu de cupru. Astăzi, în utilizarea producției argila (caolin), Swop și cuarț. feluri de mâncare sunt foarte similare faianta pentru porțelan, dar spre deosebire de ei nu strălucește în lumina – culoarea nu este alb perfectă.

Fayans complet rezistent la apa, iar atunci când atingând, un sunet inabusit se aude. Acesta este rezultatul tragerii la o temperatură nu foarte ridicată în producția sa.

Elementul principal al componentelor gresia este argilă albă – fabricare feluri de mâncare materiale cu destul de fragilă și nu destul de rezistent la temperaturi ridicate. Structura produsului – poroși, Pereți – gros. De produse pe baza faianța constă în faptul că ele absorb periodic miroase a produselor. Orice ar fi fost, dar produsele din acest material sunt foarte populare pe teritoriul proprietarilor moderni. Bright, cani non-standard și plăci pot fi un punct culminant în orice bucătărie.

Citește mai mult  Varietatea de legume IKEA

Avantaje și dezavantaje

Principalele avantaje ale feluri de mâncare din acest material interesant sunt: ​​design excelent de ustensile din cauza posibilitatea de a acoperi suprafața cu glazura colorate, ca preț și destul de scăzut. În plus, astfel de avantaje au importante:

 • Nu provoacă alergii+
 • Comparativ cu faianță simplă face mai durabile+
 • Felurile de mâncare păstrează perfect căldura, ceea ce este foarte convenabil la prepararea mâncărurilor+
 • Foarte convenabil și ușor de utilizat, se spală ușor departe de orice grăsime și rezistent la orice detergent+
 • Nu vă puteți fi frică să păstrați, de exemplu, o placă este una în alta, îngrijorătoare de ceea ce au spart+
 • Un set de astfel de feluri de mâncare poate deveni un cadou excelent pentru orice cunoscător al frumosului.

Puteți adăuga din faianță nu numai mâncăruri, dar și alte produse, de exemplu, figurine.

Dezavantajele unor astfel de feluri de mâncare includ:

 • insuficient alb+
 • Nici o eleganță (în comparație cu mâncărurile de porțelan de elită)+
 • Instabilitatea la diferențele de temperatură ascuțite+
 • Absorbția mirosurilor neplăcute – aceste feluri de mâncare nu trebuie să acopere capacul pentru o lungă perioadă de timp.

Vizualizări

Astăzi producătorii oferă 4 tipuri de produse faianță. Listează-le.

 • Lămâie verde. În acest caz, compoziția materialului, cu excepția argilă și cuarț, adăugați cretă și dolomit care conține calciu și magneziu. Acest tip de ceramică este expus la arderea termică la o temperatură foarte ridicată.

 • Moale. La fabricarea unui astfel de tip de faianță, în plus față de argilă convențională și aditivi de cuarț tradiționale, producătorii adăugând netezime – substanțe care pot contribui la o anumită clemă de produse și în drumul său proces în stare topită, formând o conexiune incommalking.

 • Polevozpatny. Numele unui astfel de material o vorbește de la sine: o anumită cantitate de câmp de spam – minerale din clasa silicaților se adaugă la masa de grăsime.

 • Solid. Una dintre cele mai dense materiale arse la temperaturi ridicate. De aceea, vasele de la acest tip de faianță sunt cele mai durabile și dens.

Toate felurile de mâncare realizate dintr-un astfel un material neobișnuit sunt în cerere nu numai în uz personal, dar, de asemenea, a câștigat popularitate mult timp în diferite tipuri de catering: în restaurante și cafenele, cantine și pizzerii, fast food-uri în.

Cel mai adesea există o densă faryans mâncăruri albe.

În ceea ce privește gama prezentate în piață feluri de mâncare de astăzi, industria de faianta are ce să se laude:

 • plăci adânci, medii și sandwich-uri+
 • Saunces de diferite forme+
 • mâncăruri din pește și salată+
 • Supa pentru depunerea diferitelor tipuri de supe+
 • Cupe pentru bulioane cu capace+
 • Pahare pentru cafea și magazin de cafea+
 • Cupe pentru ceai și ceainice+
 • Pals de volum diferit+
 • boluri de zahăr, lapte și diferite vase+
 • Ceai și seturi de cafea+
 • Seturi de feluri de mâncare pentru copii+
 • Kituri „chinez“+
 • Rezervoarele de depozitare de diverse substanțe friabile+
 • Seturi pentru bijuterii: margele, accesorii divinație rituale.
Citește mai mult  Cum de a alege o tigaie gratar bun prăjit?

Cum de a alege feluri de mâncare?

Cel mai important lucru atunci când alegeți mâncăruri de faianță determină calitatea producției de ustensile. Este necesar să o examinați cu grijă în interior și în afara. Suprafața oricărui produs ar trebui să fie perfect netedă, în caz contrar, orice neregularități și chipsuri sunt garantate pentru a deveni o coping de microbi și murdărie. Pentru a nu fi confundat, încercați să prindeți suprafața aceleiași plăci Sunbeam – acest reflector natural vă va permite să vedeți toate neregulile și rugozitatea.

Asigurați-vă că specificați producătorul – cu atât mai probabil este, cu atât este mai probabil să cumpărați mâncăruri de înaltă calitate. Este mai bine să vă opriți alegerea pe companiile de marcă. Prin achiziționarea de produse diverse din mână, puteți face o greșeală – producătorii neglijenți, căutând un profit rapid, poate oferi produse faianță, care includ componente toxice. Prin urmare, mâncărurile sunt mai bune de a alege în locuri mai civilizate.

Specialiștii susțin că cele mai sigure din acest punct de vedere este alb feluri de mâncare faianță, deoarece nu este acoperit cu glazură colorate, iar decorul de ansamblu este sursa răspândirii microbilor. De aceea Se recomandă să nu utilizeze cracare feluri de mâncare. Pentru a vă asigura că vasele achiziționate nu sunt crăpate, trebuie doar să bat pe ea. Un ansamblu faianță face un sunet destul de surd.

Dacă utilizați des Fayans în bucătărie, este mai bine pentru a alege una care are margini rotunjite și îngroșat. saci foarte confortabil de formă pătrată, și plăci rotunde sunt ușor spălate.

Reguli de îngrijire

Vasele din materiale diferite necesită îngrijire specializată. De asemenea, este faianța nu face excepție. Produse din aceasta nu face ca picăturile de temperatură ascuțite, deci cel mai bine este să se spele plăcile și pahare folosite în apă caldă. Prea apa fierbinte poate provoca fisuri pe glazura.

Citește mai mult  Tăierea bord cu propriile sale mâini: metode de fabricație

Excludeți la spălarea unui alt tip de perii metalice, care mănâncă suprafața și poate zgâria glazura de culoare sau orice altă acoperire delicată.

În nici un caz nu lăsa o faianță pe o placă fierbinte – cu siguranță va prospera.

Experții recomandă „consolidarea” Fayans acasă: pliați ustensilele într-o cratiță mare sau pelvis metalică, turnați apă obișnuită fără un alt tip de aditivi. După aducerea apei la fierbere, se fierbe aproximativ 15 minute și lăsăm să se răcească împreună cu conținutul. Principalul lucru este de a economisi căldură în interior în cazul în care faceți toate acestea – închideți orificiile sau ferestrele, în caz contrar scăderea temperaturii pot duce, de asemenea, la apariția de fisuri pe suprafața vaselor. Nu scoateți încă mâncărurile restante – și ea vă va servi mult timp.

În timpul gătitului, este mai bine să nu acoperiți capacul cu o tavă de la Fayanii, astfel încât nu există nici un miros de mâncare în ea. Dar dacă totul sa întâmplat, aluneca în apă caldă, adăugând pre-sare și acid acetic.

Dacă mâncărurile dvs. sunt acoperite cu smalț de culoare, atunci când sunt stocate, este mai bine să transferați fiecare bucată de hârtie sau o cârpă.

Felurile de mâncare ale Faians sunt mai bune imposibil de pus în cuptorul cu microunde – Se va sparge cu siguranță de efectele temperaturii la cald.

Cererea de feluri de mâncare din faianță este o zi în creștere din zi, datorită numeroaselor avantaje, dintre care este proiectarea și unicitatea

Despre ceea ce diferă felurile de mâncare de la porțelan, uitați-vă în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: