Linguri de lemn: Caracteristici și îngrijire

Linguri de lemn: Caracteristici și îngrijire

O lingură este una dintre cele mai vechi tacâmuri, fără de care nu sunt deloc în nici o casă. Originea unei linguri de lemn este înrădăcinată în epoca paleolitică – de data aceasta, oamenii au început să aplice bucăți de epave de lemn pentru curse. Timp de mulți ani, astfel de linguri au fost uitate în mod meritat, dar recent, Ecoposud a intrat din nou la modă.

Descrierea și istoria aspectului

Tacâmuri din lemn au fost răspândite pe parcursul mai multor secole, dar astăzi, în ciuda abundenței de vase din plastic și metal de unică folosință, acestea nu au pierdut relevanța. femalers din lemn sunt foarte convenabile pentru îmbuteliere de primele cursuri și solzi din acest material sunt indispensabile atunci când agitarea alimente fierbinți într-o tigaie cu un strat neadeziv.

Pentru ruși, tacâmurile de lemn sunt mult mai mult decât ustensilele obișnuite de bucătărie, aceasta este o anumită realizare a identității naționale, cultura originală a țării și tradițiile acesteia. Aceste elemente au venit la noi de la adâncimile secolelor, cuceresc literalmente toată lumea cu aroma lor națională.

Fapt interesant: Prima mențiune a lingurilor de lemn se găsește în faimoasa „poveste a anilor bygone”, datată de 966 de ani. Paginile acestei lucrări descrie o sărbătoare în Palatul prințului Vladimir, care a devenit cunoscut pentru faptul că războinicii au fost extrem de indignați când au fost oferite pentru a nu feluri de mâncare gătite gust de argint, și linguri de lemn. De atunci, astfel de feluri de mâncare o au fost întâmplă în Rusia pentru o lungă perioadă de timp și chiar și în acei ani, când dezvoltarea rapidă a industriei metalurgice au condus la deplasarea pe scară largă a obiectelor de lemn din toata lumea.

Printre principalele avantaje ale spales de lemn, următoarele pot fi distinse.

 • Proprietăți antibacteriene – In procesarea propriu-zisă, materialul nu se acumulează microorganisme patogene.
 • aromă specifică, care are un produs alimentar de proprietate transmise și să le dea un gust mai bogat și luminos.
 • Protectia mediului – Este bine cunoscut faptul că lemnul nu conține substanțe nocive și toxice, prin urmare, nu dăunează organismului. Mai mult decât atât, deoarece are o proprietate de a afecta benefic procesul de digestie. Aceste caracteristici fac posibilă utilizarea tacâmuri din lemn pentru alimentarea chiar și cele mai mici copii.
 • conductivitate termică redusă – Puteți, fără oricare dintre picioarele pe moarte cu o lingura, chiar și cea mai tare supa si nu arde buzele, așa cum se întâmplă atunci când se utilizează dispozitive metalice.
 • Putere – produse din lemn încălzite nu sunt deformate, și cu grijă adecvată, nu crapa, nu se divid și nu sunt acoperite cu zgârieturi, chiar dacă acestea sunt expuse la expunerea mecanică frecventă.
 • Uşura – tacâmurile are o greutate redusă, astfel încât chiar și oamenii slabi sunt ușor de ținut în palme.
 • Plăcut de suprafață non-alunecare – Astfel de linguri nu aluneca din mâinile, nu sunt reci, ele sunt destul de plăcute la atingere.
 • Abilitatea de a utiliza pentru preparate non-stick – în procesul de gătit într-o tigaie cu teflon acoperire linguri din lemn nu este încălzit și nu zgârie suprafața.
Citește mai mult  Cum de a alege o cratiță pentru 2-3 litri?

Cu toate acestea, linguri de lemn au dezavantajele lor.

 • Acestea necesită condiții speciale de depozitare și de îngrijire atentă, În caz contrar, produsul nu va fi în măsură să păstreze un aspect decorativ. Una dintre aceste cerințe este umiditatea – ar trebui să fie de aproximativ 40-60%.
 • tacâmuri din lemn Puteți spăla numai manual, mașina de spălat vase nu este potrivit aici, utilizarea de instrumente abrazive și compoziții agresive nu este permisă. După fiecare clătire, este necesar să ștergeți lingurilor cu o cârpă moale.
 • În cazul în care lingurile pentru o lungă perioadă de timp sunt în apă, atunci acestea sunt acoperite cu mucegai, a scăpa de care este imposibil – o astfel de tacâmuri ar trebui să fie aruncat afară, utilizarea acestora pentru DangerousSănătate.
 • Arborele are o structură poroasă, Prin urmare, are proprietatea de a absorbi mirosuri – aceasta înseamnă că lingurile nu ar trebui să păstreze în apropiere alimente.
 • linguri de lemn sunt mai scumpe decât analogii lor din metal.

Este important ca linguri din lemn sunt perfect combinate cu sticlă și vase din ceramică, Principalul lucru este de a adera la un singur stil în proiectarea. Astfel, de exemplu, plăcile pictate în tehnica de Gzhel sau Khokhloma, arata foarte eficient cu linguri de lemn.

tacâmuri similare a crea o atmosferă unică în jurul lor, Se umple sala de mese de Colorite National rus și confort aduce – nu este o coincidență faptul că pomul timpului imperturbed vârstele asociate cu căldura de vatră de casă, ospitalitate și valorile familiale.

Trebuie remarcat faptul că linguri de lemn a primit pe scară largă ca un instrument muzical bun – Toți fanii muzicii populare sunt cunoscute că atunci când sunt în contact unul cu celălalt, două linguri fac un sunet melodic foarte soneric, curat și rarit. În multe țări ale lumii, au creat chiar și jocuri de școli pe linguri de lemn.

Istoria acestor dispozitive uimitoare din țara noastră provine din mai multe sate mici, întinzându-se pe malurile robuste ale lui Uzor și Kergenets. În aceste margini ale Pământului erau zonele joase, iar locuitorii locali nu puteau crește o recoltă bună, motiv pentru care pescuitul de prelucrare a lemnului a devenit un articol important.

„Capitalul mare” a fost recunoscut ca un mic oraș din Semyonov, care în regiunea Novgorod Nivghny – este cel care este considerat centrul de pictură Khokhloma cunoscut în întreaga lume. În aceste părți, timp de mai multe secole, aceasta este susținută timp de mai multe secole, în orice mod posibil de a fi transferat într-un alt secret al mestesugurile strămoși îndepărtați, care a creat cele mai bune și frumoase lingurile.

Modul de a face?

Dacă se dorește, este posibil să se facă o lingura de lemn de manual la domiciliu. Pentru aceasta, aveți nevoie de următoarele instrumente și materiale:

 • topor+
 • fierastrau+
 • pentru prelucrarea lemnului+
 • dalta rotunjite+
 • zăngănit+
 • Nazcachka+
 • creion+
 • lemn.

Pentru fabricarea de linguri, cel mai bine este de a folosi de sex masculin, Aspen, o lampă, precum și mesteacăn sau arin – aceste materiale sunt ușor de prelucrat și în timpul utilizării nu abandonează.

instrucțiuni pas cu pas pentru efectuarea unei tacâmuri Include câțiva pași.

 • Necesitatea de a alege o bucată de lemn tare fara putregai si crapaturi, dupa care trebuie sa-l taie cu un topor sau a văzut un ferăstrău.
 • Pe o suprafață plană Este necesar să se picteze conturul dispozitivului viitorului.
 • Cu ajutorul fierăstraielor îngrijit eliminarea Toate secțiunile suplimentare, și un ax este atașat la forma rotundă a părții exterioare a piesei.
 • Este foarte important să se taie un strat subțire de lemn Pentru a forma un unghi optim între pâine și mâner, este recomandabil să meargă cu un fișier pentru conexiunea lor.
 • La următoarea etapă de lucru, mânerul de măcinare. Pentru a scăpa de elemente grosiere, utilizarea șmirghel cu un granulata mare. În etapa finală, este mai bine să ia o „zero“ – se va face produsul mai plăcut la atingere.
 • În continuare, puteți trece la adâncirea aprofundarea – Pentru aceasta, dalta zdrobit îngrijit lemnul cu bucăți mici. Este foarte important să urmați grosimea lingura – aceasta nu ar trebui sa prea subțire.
 • Când se obține forma cerută, Este posibil să se curețe lemnul – pentru această bandă de fixare șmirghel la un rând cu un vârf rotund și prelucrează suprafața.
 • După lingura este gata, Acesta trebuie să fie înmuiate în ulei vegetal încălzit.
Citește mai mult  Tacamuri Rondell: Revizuirea de modele, demnitate și dezavantaje

Astăzi, vocabularul este la modă, Prin urmare, produsele din lemn natural, inclusiv feluri de mâncare, vă faceți griji din nou o pata de popularitate. Acesta este motivul pentru fabricarea de linguri din lemn a dobândit un caracter de serie.

In zilele noastre, puteți găsi seturi întregi de vase de lemn, prelucrate pe strung. Pentru utilizarea lor fabricarea echipamente speciale: freze, dălți, perii cu un teanc de oțel, precum și cuțite lingură și alte instrumente. Tehnologia în sine este similar cu casa, dar produsul finit se obține o mai bună, practic și durabil.

Soiuri

Arta de a crea o lingura de lemn din Rusia a fost întotdeauna bine dezvoltată. Meșteșugarii folclor au făcut o mare varietate de produse care diferă în scopul, forma, adâncimea și designul decorativ. Numărul total de soiuri este mare și numit numărul exact nu este posibil.

Cele mai populare eșantioane sunt reprezentate în Muzeul Semenov, printre care următoarele tipuri alocă.

 • Spoon pentru distribuirea comuniunii Sf – în vechile zile a fost numită „Litse”, la capătul mânerului, vechile provizii au fost de obicei tăiate.

 • Mezheumok – Aceasta este cea mai obișnuită lingură de dimensiuni medii, care a fost folosită în timpul unei mese, a fost turnată de supă și a mâncat terci. Apropo, numele lingurii înseamnă „ceva mediu, nici unul care nu aparține nici unei specii sau altora”. În cele mai vechi timpuri, acest concept a denotat nu numai tacâmuri, ci în principiu, totul „media”.

 • Butyrka – lingura lungă de burglace, numele său provine din „sticla” veche-rusă – se întoarce, se amestecă. Lingura acestei specii a fost la fel de lată ca mezheumok, dar ușor grosier și gros. Această lingură a fost păstrată de bandă sediul, ea a fost diferența lor originală, «copertinei».

 • Coacere (sau Baska) lingură – Aceasta tacâmuri avea o formă alungită și prost, o structură similară a avut un semi-născut ustensile, ușor mai rotunjite. Tradus mijloacele de nume „Frumos, decorate“.
Citește mai mult  Totul despre felul de mâncare pentru sushi

 • Noserable – Deci, notate pe linguri Rus cu nasul ascuțite. Există o opinie că era despre ea ca un proverb a fost pliat: „O lingură de îngust, dar trage trei bucăți, ar fi necesar să se rapid diluat, astfel încât să poată transporta șase“.

 • linguri Folding – Acestea sunt cele mai scumpe dispozitive din toate care au fost produse în provincia Nijni Novgorod.

În funcție de caracteristicile utilizării pe scară largă linguri de lemn de ceai, muștar, prune, linguri pentru Kums și salate, Ibikani, precum și jumătățile și cupe. În funcție de modelul lingurii poate fi sculptate, pictate cu desene făcute în roșu, albastru, auriu și alte nuanțe.

Subtilități de utilizare

Folosirea linguri de lemn este permisă pentru o largă varietate de procese.

 • Agitarea a supe și mâncăruri calde a doua, precum și sos, sosuri și terci. Spre deosebire de produsele din metal populare, aceste linguri nu sunt încălzite, deoarece riscul de a avea o arsura se reduce la minimum.
 • Atunci când gătit niște feluri de mâncare Rețete necesită adesea oțet adăugând – cel mai bine este de a folosi lemnul pentru acest lucru, pentru că atunci când interacționează cu esență acetic cu metal, produse obține de multe ori un gust neplăcut caracteristic care se agraveaza in mod semnificativ vasul finit. În unele cazuri, există, de asemenea, o întunecare a suprafeței lingurii.
 • Pentru a framanta aluatul de drojdie și alte amestecuri de lichide, cum ar fi compoziții de preparare, clătite, plăcinte și caserolă.

Depozitare și îngrijire

Pentru a linguri din copac pentru a servi proprietarii lor, atâta timp cât posibil, trebuie să respecte anumite reguli de funcționare.

 • Imediat după achiziție Suprafața aparatului de masă trebuie tratată cu un volum mic de ulei vegetal – cu utilizare frecventă, o astfel de măsură o va împiedica apariția fisurilor. Uleiul poate fi folosit orice – floarea soarelui, in, dovleac sau porumb, este de dorit să preincalzirea-l, obtinerea aruncata in aer șervețel și cu atenție a lansat într-o lingură. Utilizați dispozitivul de câteva ore după prelucrare, ca uleiul trebuie să absoarbă pe deplin. Este recomandabil să se repete procedura la fiecare 10-14 zile.
 • linguri de lemn trebuie să se spele imediat După aplicarea lor, deoarece felii de produse alimentare uscate de la suprafața lemnului este destul de dificil de îndepărtat. linguri purifice cu apă caldă, o soluție curată slab concentrată și un burete convențional.
 • feluri de mâncare din lemn sunt mai bine păstrate separat, De exemplu, într-un recipient de sticlă sau un borcan, încercați să evitați contactul dintre elementele de metal și de arbori.

Sub rezerva toate cerințele pentru depozitarea și exploatarea linguri de lemn, acestea pot servi de până la 10 ani, fără a schimba aspectul lor original. Dar, de îndată ce apar fisuri pe dispozitiv, biții vor începe să cadă, iar fibrele vor cădea în afară – este mai bine să cumpere un produs nou, altfel riscă să le impass în timpul de hrănire.

Despre modul de a face linguri de lemn, cu propriile mâini, uite în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Comments: 1
 1. Larisa

  Ce fel de îngrijire sau tratament are nevoie o lingură de lemn pentru a o menține într-o stare bună? Există anumite soluții sau produse speciale ce trebuie folosite? Sunt curios să aflu mai multe despre caracteristicile acestui tip de linguri și cum pot să le păstrez într-o stare optimă.

  Răspunde
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: