Numirea și criteriile pentru alegerea cratiță mare

Numirea și criteriile pentru alegerea cratiță mare

În multe familii, cele mai mari vase sunt considerate a fi de inventar pentru 5 litri. Cu toate acestea, o astfel de cratiță nu este mare, dar media, pentru containere mari includ colegii de la 10 litri. Astfel de vase imense, mai asemănătoare cu tancurile, pot fi realizate din materiale diferite și a oferit în mai multe soiuri. Poate că în bucătărie acasă, această unitate nu este atât de convenabil de a folosi, dar în unitățile de alimentație publică, fără o oală mare nu poate face.

Particularități

10 litri cratita – o optiune potrivita pentru o familie în care semifabricatele sunt adesea făcute, faza se fierbe, compoturi și îngheț sunt preparate. Dacă cratiul este ales pentru a pregăti primele feluri de mâncare, apoi considerați că servirea standard a supă este de 250-300 de grame, iar primele feluri de mâncare în timpul gătitului necesită amestecare frecventă și, prin urmare, vor necesita încă 2-3 litri de volum suplimentar.

Alegerea materialului, este important să se acorde o preferință unor opțiuni groase. Vasele de mare capacitate ar trebui să fie de bună calitate, în caz contrar alimentele vor fi procesate inegal și poate deloc. În unitățile de catering, un vas mare vă permite să pregătiți o cantitate mare de alimente simultan. O capacitate spațioasă oferă o pregătire convenabilă a produselor care sunt crescute în timpul gătitului în volum, deoarece pereții înalți le exclud de la alcool din ambalaje.

Din deficiențele unui produs mare, merită remarcat faptul că În ele, alimentele sunt mai des ars, deci este recomandat să alegeți copii cu fundul capsulei.

Cu cât este mai mare diametrul tigaiei, cu atât este mai mare peretele său, cu atât mai dificil este să lucrați cu el. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți niște elemente auxiliare, de exemplu, o ladă cu mâner lung. În timpul spălării unor astfel de recipiente volumetrice, apar și probleme.

Soiuri

Alocați următoarele varietăți de cratiță mare.

 • 10 litri. Această opțiune este potrivită pentru uz casnic. Datorită unui volum relativ mic, aceasta nu este o tigaie grea, cu care o hostess va face față independentă. În familie, un astfel de agregat poate fi utilizat, de exemplu, atunci când gătiți un compot sau pentru a fierbe apă pentru spălare sau pentru o perioadă de oprire a apei calde.

Citește mai mult  Saladers: materiale ce fac și cum să le aleagă?

 • 15 litri. Se pare că aceste instanțe nu sunt foarte diferite de versiunea anterioară, ele pot fi folosite atât acasă, cât și în sala de mese.

 • 20 litri. Aceste produse sunt utilizate în principal pentru apa clocotită și gătitul celei de-a doua feluri de mâncare în școli, grădinițe, cantine pentru copii.

 • 50-70 Lithrov. Aceste copii sunt destinate exclusiv instituțiilor publice. Acest fel de mâncare este achiziționată de părți cafenele, restaurante, săli de mese.

Material de fabricație

tigai mari pot fi realizate din diverse materiale.

Aluminiu

Atrageți prețul lor democratic, dar calitatea este inferior față de alte opțiuni. În cazul în care se fierbe terci sau paste în ele, apoi vasul poate fi ars, și alimente lichide cum ar fi supa sau morse într-un astfel de produs este mai bine să nu se pregătească, deoarece aluminiu în contact cu acidul se distinge prin substanțe nocive. Aceste produse sunt deformate rapid și îndoite, complexe în îngrijire, dar au o greutate mică. În cazul în care alegerea a căzut pe un vas de aluminiu, atunci Este mai bine de a alege o instanță a nu mai mult de 15 de litri, astfel încât produsele fierte este mai ușor să se amestece și arderea a evita.

Oțel inoxidabil

Cele mai populare opțiune atât la bucătărie acasă și publice. Opțiunea cea mai preferată are un marcaj de 18/10. Principalul plus al unor astfel de feluri de mâncare este capacitatea de a se pregăti cu o cantitate minimă de ulei. umiditate internă nu dă hrană la fuziune.

Rezervoarele mari de oțel inoxidabil sunt adesea folosite în sanatoriu sau la bucătării spitalului. Dacă există o oportunitate, atunci este mai bine să acorde prioritate modelelor cu un fund dublu capsulă, astfel încât partea de jos și plăcile se încălzească mai repede. copii din oțel inoxidabil sunt ușor de a lăsa, igienic și au o durată lungă de viață. Se recomandă spălarea lor Soluția convențională de sodiu. Un alt avantaj al acestor feluri de mâncare – Capacitatea de a se păstra în ea orice produse, materialul are proprietăți bactericide care păstrează prospețimea conținutului pentru o lungă perioadă de timp.

Citește mai mult  containere de depozitare a produsului vacuum

Smalțată

De asemenea, o opțiune destul de comună. Are costuri reduse, greutate redusă și design interesant. Cu toate acestea, aceste produse sunt destul de fragile. Dacă aceasta este o oală de volum foarte mare, atunci este mai greu de manevrat, mai probabil în timpul funcționării ei a lovit accidental cu privire la perete sau de fund de spălare. De aceea Pătratele și fisurile sunt formate pe suprafață, iar un astfel de oală deformată nu poate folosi.

O altă soiuri minus smalț – alimente frecvente arzătoare, în special acest lucru se referă la modelele cu fundul subțire. În plus, înainte de prima utilizare, o astfel de PAN trebuie tratată în conformitate cu o tehnologie specială: Se toarnă la margini cu apă, adormi sare în proporție 2. L. Pe un litru de apă, aduceți la fierbere și așteptați o răcire completă.

Alte materiale din care sunt fabricate ghivece sunt: ​​ceramica, fonta, sticla, cu toate acestea, aceste opțiuni sunt de multe ori nu sunt destinate producției de produse cu volum mare, deoarece, de exemplu, recursul fonta va fi pur și simplu inbox.

Cum de a alege?

Înainte de a alege o cratiță, luați în considerare următorii factori:

 • Opțiunea de 10 litri este potrivită pentru o cameră de familie mare sau cea publică, puteți hrăni aproximativ 25 de persoane din ea+
 • Produsul este de 20 de litri – opțiunea optimă pentru bucătăria publică, care servește zilnic până la 50 de persoane+
 • Un exemplu de 30-40 litri este destinat pentru o sală de mese mică sau bucătărie sanatoriu+
 • O opțiune masivă de 60 de litri este potrivită numai în cazul în care un număr mare de persoane sunt în mod constant deservite.
Citește mai mult  Caracteristici ale mini-Terk

Dacă o cratiță mare este aleasă pentru bucătăria de casă, merită, de asemenea, având în vedere caracteristicile aragazului de bucătărie. Deci, este mai ușor să alegeți o navă pentru unitatea de gaz, deoarece intensitatea flacării în acest caz poate fi monitorizată și, prin urmare, dimensiunea inferioară nu este atât de importantă.

Dar, după cum sa menționat deja, opțiunea cea mai spațioasă pentru casa ar trebui să fie limitată la un volum de 15 de litri, este mai dificil de a lucra cu alte exemplare, nu este, practic, nu este nevoie de.

Dacă soba electrică a eșantionului vechi este operat în bucătărie, atunci este important pentru a ridica o tigaie cu un diametru de fund mai mică decât circumferința arzătorului, cu toate acestea, printre mari vase de astfel, practic, nu pentru a găsi. În plus, cele mai multe sobe electrice nu se poate lăuda de mare putere, ceea ce înseamnă să se încălzească conținutul unei mari vase ei vor fi foarte mult timp. Prin urmare, soba electrica nu este cea mai potrivită opțiune pentru gătit în vrac capacitate.

În cazul plăcilor de sticlă ceramică, este posibilă reglarea procesului de încălzire vase de diferite volume. Amintiți-vă că, în copie, cu un fund lat și pereți mici, alimente va pregăti mai repede decât într-un îngust, dar produs de mare. Check out mai multe recomandări mai multe atunci când aleg o cratiță mare.

 • Dacă aveți nevoie de o capacitate pentru prepararea primelor feluri de mâncare, apoi alegeți o instanță cu ziduri înalte.
 • Pentru prepararea terci sau alte feluri de mâncare a doua, da preferință la modelele cu fund lat. Apoi, vasul va fi mai ușor să se amestece, iar probabilitatea de ardere va fi minim.
 • Alege producătorii de blocare. Deci, în funcție de comentarii ale clientilor, cele mai calitative produse de volum mare sunt fabricate de Gipfel, Luxstahl, Zepter, Fissman.

Cu privire la modul de a alege tava dreapta, uite următoare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: