Opinel Prezentare generală a cuțitului

Opinel Prezentare generală a cuțitului

Printre iubitorii și colecționarii de arme reci sunt destul de populare brand francez de cuțite Opinel. Apariția simplă, performanța bună, tradițiile și istoria Franței vechi – toate acestea combină produsele din acest brand.

Un pic de istorie

Opinel – Cuțite de marcă franceză, care este cunoscută la nivel mondial. Astfel de cuțite au existat în toată Franța în secolul al XIX-lea în ferma țăranilor și lucrătorilor. Anul creării primului eșantion dintr-un cuțit de buzunar pliabil cu un mâner din lemn a fost de 1890. Apoi, tânărul și întreprinzătorul Joseph Opinel sa gândit să creeze un nou model de un cuțit, potrivit în ferma populației locale și convenabil pentru transportul în buzunar.

Ideea lui a fost apreciată de colegi de săteni, iar cuțitele au început să se bucure de populare.

Câțiva ani mai târziu, Joseph nu mai se mai confruntă independent cu fluxul de ordine și angajează trei ajutoare, este încă o producție fără nume continuă să crească. Până în 1901, Opinel deschide o mică fabrică, care lucrează deja 15 persoane.

În acele zile, sa crezut că fiecare artizan care este angajat în producția de arme reci trebuie să aibă propria sa ștampilă – o marcă personală. Prin urmare, pe bunuri Opinel pe fiecare buton cu acționare a început să fie aplicat cu ștampila numelui, reprezentând o mână cu un index ridicat și degetul mijlociu și coroana de deasupra ei.

Cuțite au un design simplu de un mâner din lemn (de obicei fag) sau un corn și o lamă ascuțită de metal moale, care ar putea fi ascunse în mâner.

La acea vreme, au existat 10 specii dimensionale: de cele mai miniaturale (keyfobs) la gigant lamelor 22 centimetri. Mult mai târziu, în 1955, un castel unic patentat a fost instalat pe modele de mari dimensiuni (începând din camera a șasea), care a împiedicat o deschidere neașteptată sau închiderea unui cuțit (aplicat astăzi).

Gama

În prezent, lamele lama sunt fabricate folosind oțel carbon sau oțel inoxidabil. Pentru producția de mânere, sunt folosite rasele de copaci în creștere în Franța: Elm, fag, cires salbatic, samshet, frasin, stejar, de măsline, boubling și Eben.

folosesc adesea mânere din coarne, există modele moderne, cu manere din plastic.

Modelele sunt simple în designul său: mânerul cu o tăietură pentru lama, lama și inelul de prindere-sunt ușor de utilizat și ușor de îngrijire. În plus față de cuțite tradiționale, bine dovedit în piață, producția actuală include următoarele modele.

 • pentru turism. Există mai multe modele care pot fi utilizate în drumeții, pescuit și vânătoare. Cu toate acestea, o trăsătură unificatoare este prezența în fiecare instanță mânere formate folosind fibră de sticlă nailon și lama din oțel inoxidabil Sandvik diferite lungimi. Unele modele sunt echipate cu un fluier de salvare, foc, cârlig, tăietor. Toate modelele sunt prevăzute cu un sistem de blocare „viroblok“.
Citește mai mult  Linets: Materiale, Nuanțe de opțiuni și caracteristici

 • Fileyna. Societatea prezintă cuțite cu mâner din coarne, fag, măsline, boobing și Eben și lamele de ascuțire speciale, realizate din inox suedez din aliaj Sandvik. Lungimea lamei variază de la 8 cm la 15 cm. Fiecare model este echipat cu încuietori patentate „Verboklob”, care asigură siguranța utilizării într-o poziție deschisă sau închisă. Acest model poate fi achiziționat într-o cutie de copac cu un capac de cuțit atașat.

 • Grădină. Cuțite pliabile cu mâner de fag și o lamă din oțel inoxidabil sau carbon cu lame drepte, curbate, de viteză de la 8 cm lungime (cuțit de ciuperci) până la 18 cm (ferăstraie). Cuțitele sunt prelucrate suplimentar de anti-coroziune. Toate modelele sunt echipate cu un blocaj „Dialer”, o gaură pentru un întuneric, iar cuțitul de ciuperci este suplimentat cu o perie specială pentru a îndepărta contaminanții.

 • În aer liber. Mânere, ca și în modelele de turism, din poliamidă din fibră de sticlă, lame de oțel inoxidabil de 8,5 cm, sunt echipate suplimentar cu un siringer. Fiecare instanță are un castel „Verboklock”, fluier de salvare și o cheie pentru paranteze de ridicare.

 • Creieri miniaturate. Acestea sunt cuțite de 2 cm cuțite echipate cu un lanț cu un inel cheie.

 • Copilul meu primul meu opinel. Cuțite pliante potrivite pentru predarea unui copil sigur și o manipulare adecvată a obiectelor de tăiere. Ele sunt un mâner de fag și o lamă de oțel cu un capăt rotunjit de 8 cm. Echipat cu un castel „Verboklock”. Potrivit pentru gătit, lucrul cu lemn și făcând meșteșuguri.

 • Bucătărie. Firma prezintă diferite modele de cuțite pentru gătit, tăierea cărnii, servirea.

Caracteristicile cuțitului de bucătărie

De regulă, toate cuțitele de bucătărie și tacâmurile acestui producător sunt reprezentate cu fixarea lamei. Lamele sunt fabricate din oțel inoxidabil, iar mânerele sunt fabricate din fag, impregnate cu rășină acetală (protejează împotriva umezelii, acizilor, grăsimilor și alcalinelor). În acest conducător, există legume, cuțite de ulei, modele universale cu o margine de abur, multifuncțional, cu o muchie de tăiere netedă, cu o lamă curbată pentru legume și fructe de curățare, modele filleic, tacâmuri.

Citește mai mult  Tacamuri Coral : sortiment și caracteristicile sale

Intreaga gama de modele se face conform standardelor producătorului – un mâner din lemn, lame și lame din oțel inoxidabil, diverse lungimi și ascuțirea. Puteți cumpăra atât un model separat și un set de mai multe cuțite în ambalaj cadou.

Tacâmuri sunt prezentate în Bon Appetit și Chic. Cuțite din colecția Chic sunt un tip de combustibil cu un mâner de fag, lemn negru sau alt lemn valoros și un clincol de Trailing Punct Inox (cu arc din inox), care nu necesită îngrijire specială. Lungimea lamei este de 10 centimetri. Puteți achiziționa un set de 4 cuțite ambalate într-o cutie.

Cuțite din colecția Bon Appetit sunt fabricate pentru utilizare permanentă în afaceri restaurant și la domiciliu.

Designul constă dintr-un mâner realizat din formaldehidă polimerizat, asigurând o rezistență ridicată la uzură și protecție împotriva umidității și coroziunii, iar lama Inox cu o lungime de 11 cm și o ascuțire specială (nu necesită o ascuțire frecventă, lăsând lama ascuțită, chiar și cu lama utilizarea constantă).

De asemenea, modele în gama de firme sunt prezentate Opinel „Gourmet” cu o lamă de 10 cm, tirbușon și o lamă de 9 centimetri pentru stridii și scoici.

În această serie puteți achiziționa Set de Opinel Nomad Kit de gătit Pentru utilizare în natură și în excursii, constând din pliante cuțite pentru legume și fructe, un tirbușon clasic de curățare, cu o ascuțire consistent și un tocator de fag. Ambalat toate în tesatura din microfibra. Din punctul de vedere descris mai sus a gamei de modele de cuțite Opinel rezultă că absolut fiecare cumpărător va fi capabil de a ridica o copie unică sau de a face un cadou minunat pentru cutitele connogency și de colecție, dintr-o serie limitata.

Citește mai mult  cuțit Snock: cum de a alege și corect utilizați?

Recenzii de proprietate

Numeroase comentarii de Opinel Proprietarii de produse pot fi împărțite în 2 tabere. Unii sunt fani borcan de brand cu istoria și ia în considerare prezența în colecția lor cel puțin o copie a Opinel. Ele nu sunt confundate de un simplu și aspectul grosolan de produse și prețuri accesibile adăuga numai care doresc să achiziționeze celebrul Opinel la banca lor Piggy.

Mulți proprietari de „clasice“ sunt gata să-și petreacă timpul de manipulare petrecut pentru a îmbunătăți proprietățile de lucru ale modelelor. Deci, ei impregnează cu manere din lemn pentru semințe de in rezistență la umezeală, conferă și de a crea un strat anti-coroziune a lame din oțel carbon (prin imersie in „Coca-Cola“). Și modelele moderne Opinel au deja toate proprietățile de protecție, lamele sunt mai clare (de exemplu și să rămână mult timp), iar mânerele sunt mai durabile și ergonomic.

  Dar sunt cei care ia în considerare modelele învechite, și lipsa unui sistem automat de deschidere-închidere a lamei se referă la dezavantaje. Prezența lamelor suficient de subțiri realizate din metale flexibile în unele modele conduce la o compensare rapidă a lamelor, care atribuie, de asemenea, dezavantaje. Dar, datorită vechi de secole tradiții de prelucrare a metalelor, pe care fabricantul aderă la această zi, simplitatea de proiectare și utilizare multifuncțională de cuțite, precum și prețuri mici de produse populare Opinel creste în fiecare zi.

  Opinel cuțit Prezentare generală a ARĂTA.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: