Termometre cu dipstick: Caracteristici, Tipuri, Choice, Funcționare

Termometre cu dipstick: Caracteristici, Tipuri, Choice, Funcționare

Termometrul de bucătărie este unul dintre obiectele care trebuie achiziționate mai întâi atunci când dorea bucătăriei. Poate părea că o ia în special nicăieri și este necesar doar novice fie nesigur în puterea sa culinare, dar nu este deloc. Atunci când gătiți anumite feluri de mâncare, termometrul este capabil să vă ajute să le aduceți la nivelul necesar de pregătire și să dea în judecată în acest formular ca fiind conceput.

Ce este?

Termometrul cu un dipstick (Thermoshope) este un dispozitiv utilizat pentru a controla indicatorii de temperatură a ingredientelor alimentare. El este un asistent excelent dacă găti un fel de mâncare necesită o aderare clară la toate regulile pentru a obține rezultatul dorit. Sonda metalică lungă face posibilă aflarea disponibilității vasului și a mijlocului și nu numai pe partea sa exterioară. Cea mai mare parte este importantă pentru bucăți mari de carne, deserturi sau pești.

Soiuri

Există 2 tipuri de termometre: digital (electronic) și analog. Dispozitive electronice – o alegere excelentă pentru persoanele care sunt grave și pedantice aparțin gătitului.

Analogul va fi util pentru cei care nu au nevoie de o precizie ridicată și care doresc să salveze achiziția.

Analog (ele sunt mecanice, bimetalice, primăvară, arogant) Termometrele sunt echipate cu un jojă (de la 8 la 20 de centimetri) dintr-o oțel inoxidabil, în vârful căruia este construit elementul de măsurare. Acest tip de dispozitiv funcționează prin metoda corpurilor de expansiune de la creșterea temperaturii. Există 2 variante ale scalei.

 1. Într-una, săgeata dispozitivului este deplasată în încălzirea metalului, în afara cadranului este similar cu ceasul. Senzorul servesc, de obicei, spirală din oțel sau o farfurie de la bimetal.
 2. Al doilea tip este, de asemenea, similar cu orele, numai în loc de săgeata tradițională în rolul scalei utilizează un tub cu lichid vopsit. Cu o temperatură crescătoare, lichidul de mâncare se extinde și scala se ridică. La răcire, are loc opusul.

Termoshup-uri digitale Există un număr mare de soiuri, dar ne vom concentra pe două principale.

 • Termometru digital standard (Este, de asemenea, numit un termoshope, un termometru cu un dipstick, termometru de ac). Acest dispozitiv este foarte popular. Este o unitate electronică mică, cu un ecran și o sondă subțire de metal sub forma unui ac, care este cufundat în produse. Precizia măsurătorilor sale este destul de mare, aceasta determină temperatura destul de repede, iar singurul dezavantaj este elemente din plastic în exces, motiv pentru care acesta nu trebuie utilizat la temperaturi extrem de ridicate. Dintre „tovarăși“ lor el este cel mai bun, pentru că nu are nici funcții auxiliare.

Pentru gazde, nu intenționează să se măsoare temperatura de feluri de mâncare în cuptor, acest dispozitiv este suficient.

 • Cu sonda la distanță. Este nevoie de dispozitivul de acest tip pentru a găti, preferând să gătească în cuptor. Thermoshope culinară este echipat cu un ac strict fix, ci un ac separat, pe un fir flexibil, din oțel inoxidabil. El se întinde în interiorul dulapului de alamă, în cazul în care vârful este cufundat în produsele alimentare. Aparatul în sine rămâne în afara. Carne și produse de cofetărie vor fi preparate sub control atât de mult timp cât este necesar pentru con impecabile.

Termometrul cu sonda la distanță este de 2-3 ori mai scump decât eșantioanele obișnuite, dar împreună cu aceasta are o mulțime de opțiuni auxiliare. Puteți seta un cronometru pe acesta, precum și să faceți setările senzorului, ceea ce va funcționa cu disponibilitatea absolută a alimentelor. Buzzer-ul va notifica proprietarul care a venit timpul pentru a obține o foaie de copt.

  Anumite modificări fac posibilă setarea regimului pe baza vederii vasului preparat.

  Datorită elasticității firului, sonda poate fi plasată în zonele cele mai greu accesibile. În plus, dispozitivul poate fi utilizat la pregătirea cărnii pe un grătar de grătar și în fum. Nu veți crede, dar dispozitivul poate fi utilizat pentru temperatura de măsurare a soluției de beton și altele asemenea.

  Termometre infraroșu (pirometre, termometre IR, termometre fără contact) – cele mai moderne dispozitive, acestea au stabilit temperatura pe partea exterioară a obiectelor. Aceste adaptări sunt măsurate, luând intensitatea radiației de căldură. Nu fiecare hostess va necesita o chicinetă a acestei direcții, deoarece nu poate fi utilizată pentru a măsura temperatura în adâncurile vasului.

  Cu toate acestea, este confortabil atunci când măsurați căldura acestor feluri de mâncare, a cărei cochilie nu este permisă să deterioreze punctele. În plus, termometrul IR poate fi măsurat temperatura mâncărurilor generatoare. Acest lucru este practic dacă rețeta pentru alimente ar trebui să se prăbușească la o temperatură specifică.

  Comparativ cu toate termometrele descrise mai sus, această modificare afișează instantaneu rezultatul de măsurare.

  Dar ar trebui să ia în considerare acest lucru Cu cât este mai îndepărtat este de obiectul testat, abaterea devine mai.

  Avantaje și dezavantaje

  termometre analogice

  Avantaje:

  • Cost relativ scăzut+
  • Ușurință în utilizare+
  • Doar spălare+
  • Aparatul este echipat cu un clip pentru fixarea pe o cratiță+
  • Funcționează fără baterii și alte baterii.

  Dezavantaje:

  • Precizia măsurării variază în decurs de câteva grade+
  • scară la scară Dezinstalată – ca regulă, este foarte îngust, ceea ce face posibil să-l aplice numai pentru un număr mic de feluri de mâncare+
  • Pentru a detecta în mod corespunzător temperatura, trebuie să așteptați pentru încălzirea+
  • Cu o aplicație neglijent (picătură, lovituri), devierea măsurătorilor crește+
  • Curățarea sondă după orice măsurătoare+
  • daune structura vasului atunci când măsurătorile.

  Digital (electronic) dispozitiv

  Avantaje:

  • Precizie ridicată a măsurătorilor+
  • Scale – de la -50 la +300 grade+
  • Posedă opțiuni auxiliare – iluminare de fundal, buzzer (beep când primesc temperatura dorită).

  Dezavantaje:

  • Abundența elementelor din plastic, care sunt capabile să se topească în timpul temperaturilor prea mari sau să intre în stare proastă, atunci când curățare+
  • Pentru a seta cu precizie temperatura, este necesar să așteptați până când sonda va dispărea+
  • Au nevoie de o curățare sondă după orice măsurare+
  • Deteriorare a structurii vasului, atunci când măsurătorile+
  • Funcționează de la baterie.

  Termometru IR

  Avantaje:

  • Definirea instantanee a temperaturii, nu este necesar să așteptați încălzirea sondei, trebuie să trimiteți pur și simplu dispozitivul produsului pentru a afla temperatura acestuia+
  • Temperatura de măsurare la o distanță de câțiva metri, care simplifică feluri de mâncare fierbinți+
  • Nu spălați și curățați constant, deoarece nu are niciun contact cu alimentele, care crește mult viața dispozitivului+
  • De înaltă precizie – determină temperatura cu o mică deviație+
  • Scară largă, ceea ce face posibilă măsurarea temperaturii nu numai la feluri de mâncare fierbinți, ci și la îngheț+
  • nu este nevoie să vărsați vasul prin deteriorarea cochiliei+
  • Expunerea opțiunilor – fixarea temperaturii ultimei măsurătoare, iluminarea intensivă a ecranului, autotruucarea, măsurile în Celsiys și Fahrenheita+
  • Puteți aplica atât în ​​bucătărie cât și în viața de zi cu zi, de exemplu, prin măsurarea simplă a temperaturii bateriei, apă în baie sau macara.

  Dezavantaje:

  • preț mare+
  • Este imposibil să se măsoare temperatura în adâncimea vasului preparat+
  • Funcții din bateriile.

  Examinați producătorii

  Platformele de tranzacționare din China sunt pline de dispozitive ieftine publicitare, dar pot folosi când dispozitivul este necesar de câteva ori. În cazul în care relația cu măsurarea este profesionist, atunci când dispozitivul este în valoare de a contacta specialiștii.

  • Thermoworks – Această companie produce exclusiv termometre. Produce diverse modificări, le leagă toate costurile ridicate și o calitate excelentă.

  • Weber – o companie care operează mai mult de 100 de ani. Implicat în producția de grătare, dispozitive de fumat. Termometre în acest caz, sunt un produs concomitent.

  • Karl Weis și Co – producător european. Este una dintre cele mai vechi firme din Germania pentru fabricarea de articole de uz casnic. Până în prezent, acesta este un favorit necontestat în fabricarea de echipamente, camere și ustensile pentru bucătării și restaurante pentru mese.

  Cum de a alege?

  De încredere pentru a dobândi o sidework bucătărie pentru produse într-un punct de comercializare staționar. Pe pagina de cataloage de Internet nu există nici o posibilitate de a ține aparatul în mână, examineze calitatea asamblării și fiabilitatea sondei subțire.

  De la modificările digitale low-cost este de dorit să refuze. Practic, abaterile indicatorilor lor nu răspund la declarat și ajunge la 3-5 grade față de zecime garantate. Este mai ușor să achiziționați imediat termometrul analogic.

  Sortați dispozitivele cu capacitatea de a regla citirile.

  Uneori, un termospace benign cu utilizare intensivă este capabil să eșueze, dar puteți să-l efectuați în mod liber la reconfigurare pentru funcționarea ulterioară.

  Și cea mai recentă recomandare: Încercați să cumpărați indicatorii de temperatură a temperaturilor mărcilor deja testate. Aceste firme sunt mult mai fiabile și funcționează mult mai mult, dispozitivele lor măsoară cu precizie temperatura de lichide, carne și mâncăruri de coacere.

  Termeni de utilizare

  Pentru orice grade pentru bucătărie, producătorul face un ghid detaliat pentru utilizarea sa, Cu toate acestea, există și o gamă generală de cerințe, necondiționată pentru execuție.

  1. Este complet coborâtă la apă sau spălați este permisă extrem de rezistent la accesorii umede.
  2. Nu exploata aparatul prea des, piercing un fel de mâncare – așa că va pierde propria suculență.
  3. Se aplică un termometru culinar, de regulă, în etapa finală de gătit. Pentru gratar, acestea sunt finale de 10 minute de gătit, pentru bucăți întregi de carne – ultimele 15-20 de minute.
  4. Aflați gradul de pregătire a vasului va fi capabil de a ajuta un tabel de specialitate. Este prescris informații cu privire la tipul de produs și de temperatura la care este gata de utilizare.

  Și totuși: nu ar trebui să conducă diploma dispozitivului în apropiere de oase sau cartilaj – astfel încât acesta poate fi deteriorat, și, în plus, mărturia lui va deveni nesigure, sau instrumentul va înceta complet să funcționeze.

  Caracteristici de îngrijire

  Nu trebuie să uităm că, o dată în 6 luni ar trebui să fie efectuată o precizie de control al preciziei de feluri de mâncare gata. Curățați partea laterală însăși pentru bucătărie și ecranul său este permis sau umezit cu o cârpă curată sau prin șervețele.

  Coborâți dispozitivele, așa cum am menționat deja, în întregime în apă și în special modelul cu firul, este interzis hotărât.

   Sonda detașabilă sau retrasă după deconectarea de la carcasă poate fi spălată în apă caldă utilizând detergent. Apoi îl șterge.

   După curățare, dispozitivul stochează în poziție cu o ventilație bună, fără umiditate excesivă și la temperatura camerei.

   Există sonde chiar și cu un transmițător radio, a căror raza este egală cu un kilometru, doar nevoia de acest instrument este extrem de mică. Principalul lucru din gradele de bucătărie – astfel încât să ofere informații exacte și a fost convenabil să se utilizeze.

   Prezentare generală a termometrului electronic cu dipstick vedea mai departe.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: