Plafoane suspendate în baie: Caracteristici, Soiuri, Design

Plafoane suspendate în baie: Caracteristici, Soiuri, Design

Plafoanele suspendate au ocupat lungi și în mod corect unul dintre locurile de lider din industria de construcții și reparații a spațiilor rezidențiale și publice. Ei au apreciat designerii ruși și străini pentru simplitate, comoditate și costuri reduse. În acest articol vom analiza speciile, caracteristicile, precum și avantajele și dezavantajele plafoanelor suspendate pentru baie.

Particularități

Caracteristica principală a plafoanelor din baie este aceea ele trebuie să fie rezistente la picături de umiditate și temperatură. Toată lumea știe că baia – camera este caprinoasă și, dacă a fost găsită o mare soluție pentru pereți, tavanul, de regulă, a fost plasat și a fost spălat. Datorită umidității în continuă schimbare în colțuri și în zonele deschise ale tavanului pozitiv, mucegaiul și ciupercile au apărut adesea și detașarea parțială a stratului de ipsos, care este, fără îndoială, răsfățată întreaga vedere.

Înainte de apariția desenelor suspendate, plafonul a rămas o baie și toaletă problematică.

Acum, o mare varietate de sisteme de plafon a apărut ca o alternativă la tencuială, care s-au dovedit a fi bine pentru utilizare în băi. Să luăm în considerare principalele tipuri.M

Vizualizări

Există mai multe tipuri de structuri suspendate care sunt cele mai des utilizate în băi.

Raft

Un astfel de plafon este un set de șine din plastic sau căptușeală. șine din lemn sunt folosite destul de rar, deoarece copacul nu este cel mai bun material pentru tavan în baie din cauza umidității destul de mare. Dacă sunteți un adept ECOSIL și ceea ce doriți să utilizați căptușelii, atunci Este necesar să se aibă grijă ca în timp, nu este deformată și nu sunt acoperite cu mucegai.

Pentru aceasta, este obligatoriu să se folosească o impregnare umezeală sau lac în mai multe straturi. Asigurați-vă că stratul protector este pătruns în fiecare fantă și fiecare canelură. În plus față de prelucrarea primară a lemnului, lacuri de protectie, o astfel de procedură o va trebui să fie repetată o dată la 1-2 ani. Și dacă familia este mare, iar umiditatea este constantă, apoi de 2 ori mai des. Desigur, în plus, în baie trebuie să existe ventilație excelentă.

Prin urmare, să aibă grijă în avans, în etapa de început de reparații, cu privire la prezența sistemului de ventilație, și, dacă este necesar, a pus extract forțat. Poate fi conectat astfel încât când lumina este pornită, a început automat să funcționeze și când este dezactivată – oprit. Urmați curățenia ei trebuie să fie în mod regulat și de îndată ce se rupe praful, scoateți grila și purificați din praf și murdărie.

Montați plafonul Cam este necesar pe o cutie de lemn, pe care trebuie, de asemenea, asigurați-vă la umiditate.

În ceea ce privește râurile din plastic, totul este mult mai ușor aici. Plasticul luminos, umiditatea nu este frică, nu necesită o prelucrare suplimentară și nu este deformată, deci este nevoie de mai multă popularitate decât lamele din lemn. La instalare, greutatea ușoară a crestăturilor nu reiese mâinile. Atașat la o cutie de lemn sau metal.

În cazul în care camera este mic, apoi, în plus față de carcasă în jurul perimetrului camerei, doar una din coastele de rigiditate în mijloc, în cazul în care unul mare ar trebui să fie mai mult la o distanță de 50-60 cm unul de altul, astfel încât flexibil rafturi nu au rezistat și nu rupt, în cazul unei inundații de mai sus.

Se pare ca acest plafon destul punct de vedere estetic, locația de fixare nu este vizibil, deoarece se ascunde în canelura în care se introduce următoarea șină. Auto-elemente de fixare pot servi ca o auto-poveste (doom din lemn sau metal) sau suporturi metalice care sunt fixate cu ajutorul unui capsator de construcție (tăietor de lemn). Lucrarea capsator este, fără îndoială, mai rapid și mai convenabil, dar elementele de fixare sunt mult mai fiabile.

Există, de asemenea, pe piață Rack plafon cu inserții din aluminiu, făcându-l mai interesant. Lamelei sunt atașate cu un interval unul de altul, și se introduce banda de aluminiu între ele.

Plafoanele din râurile din lemn și din plastic, puteți să colectați cu propriile mâini, nici măcar să posedați abilități speciale.

Din panouri din plastic

La fel ca roțile, plafonul panourilor din plastic este ușor asamblat de același principiu. Cu toate acestea, panourile pot avea o gamă de dimensiuni destul de extinse în lățime – de la 10 la 50 cm. Panoul mai larg, cu atât mai monolitic pare plafonul datorită lipsei unei cantități mari de îmbinări. În plus, panoul poate fi atât neted cât și ondulat.

Conform schemei de culori, alegerea este foarte mare – de la monofonică la multicolor. Există doar o colorare adecvată pentru un interior de baie comun. Formularul poate fi atât un clasic lung cât și pătrat.

Pentru a monta plăcile pătrate, trebuie să faceți cutia corespunzătoare, observând dimensiunea panoului sau să profitați de gata.

Tensiune

Plafonul stretch astăzi este Cel mai popular. Costul excan lui foarte sus modelele anterioare, iar în calitate nu este inferior. Nu este teribil pentru el, fără a rezista grup de apă care curge la 100 de litri. PVC film din care tavanul este format, doar se întinde la locul lichidului, iar după scurgerea apei va dobândi din nou fostul. schema de culori Numeroase fara probleme va permite să alegeți exact culoarea dorită. Și cu ajutorul unei imprimante speciale, puteți aplica orice model sau o imagine.

Sunt panza:

 • mată+

 • Lucios.

tavane Matte sunt bune, deoarece ele arata ca la fel ca și un plafon obișnuit, acoperit cu ipsos, în timp ce acesta nu este perfect netedă și nu efectul de orbire. Pentru iubitorii de o soluție mai interesantă, producătorii de tavane montate oferă modele lucioase – acestea cresc vizual spațiu. Culoarea mai închisă, și-a exprimat mai sever proprietățile sale reflectorizante.

Mulți se tem să folosească negru, gândindu-se că va pune presiune pe partea de sus, provocând disconfort. Cu toate acestea, se întâmplă contrariul. Cei mai întunecați umbra tavanului lucios întins, cu atât mai mult este incomensurat, mai ales în combinație cu plăci ceramice alb-negru pe pereți. Desigur, se referă numai la acoperiri lucioase – cu Matte un astfel de număr nu va trece, iar un tavan negru sau întunecat va provoca într-adevăr un har.

În plus față de plafonul stretch perfect plat și plat, poate fi pat și poate lua aproape orice formă în combinație cu gips-carton. Este, de asemenea, bun în faptul că panza poate fi combinată între ele în culori, dar în acest caz că cusăturile vor fi vizibile. Dacă doriți un tavan fără sudură, atunci ar trebui să oferiți o preferință unei fotografii.

Instalarea plafoanelor întinse efectuează specialiști. Cu ajutorul armelor de căldură, încălzit de o rețea la 60 de grade, apoi o umple cu grijă în jurul perimetrului într-un profil special de perete și asigurat cu harpoon. Prima dată până la plafonul răcit, se va evidenția un miros neplăcut, dar după răcire completă mirosul nu va fi simtit.

De la gips-car

Astăzi este probabil cel mai scump plafon al tuturor suspendat, dar este mai degrabă ecologic. Pentru a crea plafonul, nu se utilizează plăci de gips-carton, care pur și simplu zdrobește în timp, fără a avea un mediu umed și rezistent la umiditate, creat în mod specific pentru camere cu umiditate ridicată. Se poate distinge de hârtia verde obișnuită, care acoperă tencuiala.

Cu ajutorul foilor de gips-carton, puteți crea diferite compoziții pe tavan, linii netede, niveluri, nișe. Acesta este atașat la un profil metalic special, care este montat pe tavan principal cu ajutorul elementelor în formă de P. În funcție de piața de baie, numărul necesar de rigiditate striații pentru o cutie să fie atașat la foile de GLC va calcula.

După asamblare proiectarea necesar, toate șuruburile șuruburilor autofiletante și îmbinările foilor sunt zdrobitoare, folosind benzi din grila de construcție autocolantă, care împiedică crăparea ipsos pe cusături. Plafonul este apoi măcinat, tencuieli și vopsea, în partea de sus a rezistent la umiditate. Și puteți utiliza, de asemenea, tencuiala decorativa, dar ținând cont de umiditatea camerei,.

Oglindă

Plafonul oglinda este o țiglă cu plastic oglindă, plexiglas, acoperire din aluminiu. Ca oglinzi reale sunt prea grele și scumpe, atunci acestea sunt substitute decente. Fit în funcție de forma pe cutie sau cadru cu celule. Și, de asemenea, există modele nuanțate sau cu un model.

Avantaje și dezavantaje

Toate materialele de constructie si finisaje au avantajele și dezavantajele lor. Luați în considerare prezența celor și alții în numărul total de plafoane suspendate.

Pro:

 • asamblare ușurință și simplitate+
 • timpul de montare Mici+
 • Permite orice, cel mai plafonul curba, face netedă fără prea mult efort+
 • relativ ieftin+
 • În spațiul dintre plafoanele vechi și noi vă puteți ascunde comunicațiile+
 • O selecție largă și varietate+
 • Aproape toate opțiunile pot fi făcute cu propriile mâini+
 • Durată lungă de viață.

Minusuri:

 • Toate materialele plastice și tensiune sunt neelastic, distinge substanțe nocive+
 • Tavane extensibile nu tolerează cu obiecte ascuțite+
 • Plastic poate galben, arde și se topesc de lămpi de încălzire care nu sunt calculate pentru astfel de tipuri de plafoane+
 • Suprafețele din oglindă pot stinge lumina în timp.

Iluminat

plafon simplu poate fi decorat cu iluminare, plasarea unui bec în nici un mod neobișnuit, de exemplu, un romb, cerc, zig-zag.

În baie cu un plafon oglindă, sunt necesare lămpi de 2 ori mai mici, deoarece suprafața oglinzii dispare lumina. Pentru lămpile cu LED-uri speciale sunt folosite care nu se încălzesc. Luminile cu lămpi cu halogen sunt potrivite în plafoanele din plastic, puterea este selectată în funcție de cantitatea și preferința dvs. față de gradul de iluminare.

Exemple frumoase

Iată o selecție de exemple de diferite tipuri de plafoane suspendate în băi:

 • Exemple de plafoane grase+

 • Plafonul stretch+

 • Panouri din plastic în interiorul băii+

 • Proiecte din gips-carton+

 • Exemple de plafoane de oglindă.

Despre ceea ce tavanul de a alege, uita-te în videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: