Contabil Calculator: locuri de muncă descrieri, funcții și cerințe

Contabil Calculator: locuri de muncă descrieri, funcții și cerințe

Există mai multe profesii diferite implicate în toate sferele societății din lume. Unii dintre ei știm bine și să vedem în fiecare zi. Dar sunt acelea despre care puțini oameni au auzit. Profesia de contabil se referă la un astfel de calculator. Este timpul să ne dăm seama ce fel de specialist, ceea ce este îndatoririle sale și cum să obțineți această profesie.

Descriere

Fără contabili, catering catering de catering, ei nu ar fi așa cum le vedem acum. Toate cantine, cafenele și restaurante au nevoie de servicii de acest specialist. În primul rând, desigur, un calculator contabil se calculează costul de preparate finite, pe baza costurilor și marcare a acestora, care este adesea fixat în mai multe unități. În plus, responsabilitățile directe ale unui specialist – efectuarea inventare, revizii, anulări, făcând un meniu pentru una sau mai multe unități și calculul costului direct al produselor finite fabricate în întreprindere.

Pentru cineva, aceste sarcini nu căutați un astfel de dificil, dar pentru a face față cu succes sarcinile, Contabil Calculator ar trebui să știe cel puțin elementele de bază ale contabilității, precum și să înțeleagă întregul proces și tehnologia de mâncăruri și băuturi de gătit.

Acest lucru nu este la fel de simplu cum ar părea la prima vedere.

Drepturile oficiale

Principala responsabilitate a contabilului calculator este de a calcula cât de mult costă un fel de mâncare, având în vedere valoarea ingredientelor sale, precum și de marcare a companiei. În plus, negocierile cu furnizorii de ingrediente, pregătirea hărților tehnologice care descriu procesul de feluri de mâncare, identificarea la timp a tuturor deficit excesiv și în restaurantul de gătit – griji, de asemenea, acest specialist. În plus, acest lucru trebuie de specialitate pentru a urmări respectarea tuturor cerințelor legislației în domeniul contabilității.

Citește mai mult  Cine este analist astfel de sistem și de ceea ce face el?

Aici este o listă completă de caracteristici profesionale incluse în fișa postului:

 • Proiectarea corectă și completarea documentației+
 • menținerea rapoartelor de mărfuri, care, atunci când și în ce cantitate a fost vândută sau primită+
 • contabilitate clară a plăților în numerar și fără numerar, cu furnizorii de materii prime sau produse finite+
 • Tableing tuturor întreprinderilor și lipsa excesive și eliminarea lor în timp util+
 • Elaborarea de carduri de calcul topice și întreținerea ulterioară a acestora în timpul funcționării+
 • monitorizarea prețurilor pentru bunurile necesare pentru constanta de a reduce costurile de producție și, ca urmare, reducerea prețului+
 • inventar planificate și neprogramate, revizii locale și generale+
 • Dezvoltarea de noi feluri de mâncare și optimizarea rețete vechi+
 • controlul costurilor Contribuția+
 • Scrierea și corectarea hărților tehnologice+
 • Procesarea documentației (aeriene, contracte, conturi).

Și toate acestea se face de către o singură persoană. Uneori, pentru mai multe unități de catering și să păstreze doar un specialist. Mai ales de multe ori acest lucru se găsește în restaurante de rețea, în cazul în care o persoană care face activitatea mai multor.

Cerințe

Este posibil să meargă la o astfel de lucrare serioasă și responsabilă, fără experiență și educație relevantă? Deplin. Acum, în timpul dezvoltării unor forme izolate de formare de auto-educație și, educația clasică nu mai joacă un rol atât de important ca, de exemplu, acum 20 de ani, atunci când obținerea de competențe profesionale a fost posibilă numai în universități specializate.

Cerințe pentru un candidat pentru această poziție destul de mare. Ar trebui să fie bine elementele de bază de contabilitate, programe profesionale, cum ar fi 1C Contabilitate, Magazie R-Keeper și altele. Au o idee de baze de reglementare, conturi, cablare. Cu toate acestea, nu trebuie să uitați de dificultățile suplimentare care cad pe un specialist în timpul muncii, deoarece în producție, iar sfera de catering este și nu este niciodată calmă și netedă.

Citește mai mult  Cine este un tehnolog de producție de pește și ce face?

Desigur, majoritatea companiilor moderne preferă solicitanții care au o educație economică superioară (contabil sau economist) și chiar mai bine, În cazul în care candidatul a studiat la universitate, în cazul în care o direcție specială este alocată alimentația publică.

Dacă nu aveți un astfel de educație, dar totuși doriți să lucreze pentru această profesie, se poate înlocui cursuri de specialitate (full-time sau de la distanță), precum și un mare plus pentru tine va experimenta experiență în restaurante, cafenele, cantine și alte instituții legate de nutriție.

Incepatorii pot fi început companiilor o mare rețea în care există posibilitatea de a le pune colegilor mai experimentați pentru perioada de studiu și certificare.

Cu toate acestea, să fie pregătită pentru faptul că nu fiecare angajator te va duce la echipa. Luați în considerare mai în detaliu faptul că criteriile de eficacitate sunt prezentate tinerilor specialiști atunci când admiterea la locul de muncă.

Cerințe generale pentru competența unui specialist:

 • Contabil Calculator ar trebui să aibă nu numai cunoștințele corespunzătoare profesiilor sale, dar, de asemenea, în mod rezonabil să le aplice în cursul lucrărilor+
 • să fie capabil să utilizeze și să aplice, dacă este necesar, de muncă și alte acte de organizare+
 • Lucrul cu diverse echipamente de calcul, PC-uri, software specializat+
 • monitoriza conformitatea cu normele de siguranță la producție, protecția muncii și respectarea normelor legislației muncii+
 • să poată naviga în colecțiile de rețete și să le aplice în practică+
 • cunosc și standardele de ieșire de utilizare a produsului, urmați respectarea acestora+
 • Cunoștințe în domeniul compilare și punerea în funcțiune carduri de calcul.

Educaţie

Desigur, aceasta nu este în valoare de a merge la o astfel de poziție responsabilă, fără educație, abilitățile și cunoștințele pe care le va primi în timp ce studia va simplifica în mod semnificativ viața în primele luni de lucru profesionale.

Citește mai mult  Cine este un artist de machiaj și ceea ce face?

Cele mai multe posturi vacante solicită specialiști cu o educație specială mai mare sau secundară în domeniul contabilității sau economiei. Cu toate acestea, în centrele de ocupare a forței de muncă din multe orașe există o oportunitate de a completa cursuri pregătitoare de trei sau șase luni pentru această specialitate. Nu uitați că diploma de educație vă va juca în mână la intrarea în muncă. Angajatorii nu se grăbesc să accepte astfel de poziții responsabile ale tinerilor lucrători fără experiență de muncă, iar lipsa unei diplome va submina în continuare încrederea în dvs. ca specialist.

Perspective și creșterea carierei

Deși poziția unui calculator contabil nu este cea mai mare loc de muncă plătit de la posibil, acesta deschide orizonturi largi în fața unei persoane, iar după câțiva ani de muncă, un specialist poate fi frică în orice contabilitate. În prezent, salariul mediu al contabilului Calculator în Moscova – 15000-25000 ruble. Acest lucru nu este foarte mult, dar în regiunile această cifră scade la toate până la 10.000-15.000 de ruble.

După ce a primit experiență în acest post, cel puțin timp de trei ani și care trece cursuri de reconversie profesională și de formare avansată, puteți beneficia de o poziție, de exemplu, o companie de catering de catering sau un magazioner în orice altă sferă publicexil. Cu perseverență corectă și eforturile, puteți schimba chiar complet sfera de activitate și de a găsi un loc de muncă în calitate de director financiar, un contabil senior sau economist.

Poziția contabilului calculator necesită o persoană ca competențe profesionale înalte și anumite calități personale. Dar această profesie se deschide mai multe drumuri, datorită cărora este ideal pentru cei care sunt obișnuiți să nu numai în direct de prezent, dar, de asemenea, gândiți-vă la viitor.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: