Contabil: fișa postului și locul de muncă

Contabil: fișa postului și locul de muncă

Articolul analizează fișa postului și profesionistul contabil. drepturi caracteristice și schema profesiei de învățare. Este important să înțelegem cât și câștigă contabil angajat.

Descriere

Profesia contabilă se bucură de o autoritate bine meritată în societatea modernă. Semnificația sa în ultimele decenii a crescut doar, pentru că cifra de afaceri a banilor a crescut semnificativ și a devenit doar mai ramificată. Contrar așteptărilor unora ca și cum experții, o specializare similară nu vor muri.

Este imposibil să automatizați acest profil complet al practicilor de drept, finanțe și organizaționale la intersecția. Și doar un contabil live este capabil să rezolve în mod eficient problemele contabile materiale și financiare.

Povestea apariției unei profesii contabile este radicală înrădăcinată în imanente practic. Se poate spune doar că elementele individuale ale unor astfel de activități au fost caracterizate de trezorierilor antice și de gestionarea proprietăților, managerii de diferite proiecte și întreprinderi. Nici o întreprindere antică sau medievală, de la șantierul naval la Kabaki, de la economia palatului la serviciul poștal, nu a făcut fără revoluții financiare. Dar, în întreaga creștere, nevoia de contabilitate a apărut numai în secolul al XV-lea.

Apoi au existat două evenimente semnificative: Inducerea oficială a calificării „contabilului” a fost introdusă pentru prima dată (înțeleasă ca „scribul diligent”) și apare un sistem dual contabil. Evident, acest lucru se datorează creșterii revoluțiilor comerciale care prevede prăbușirea sistemului feudal. În țara noastră, contabilitatea a provenit oficial, ca multe alte sfere, în epoca Petrovsky. Dar numai după anularea ierfomului, acesta a început să se dezvolte destul de activ. Decenii lungi se fierbeau dispute intense de teoreticieni contabili, inclusiv ce unități sunt corecte pentru a păstra același cont. Cu toate acestea, treptat, aceste discuții au fost iluminate sau adoptate mai debarcate și astăzi reprezintă un interes istoric numai.

Este demn de remarcat faptul că Înainte de începerea celui de al doilea mondial Profesia Contabila a fost considerată apanajul bărbaților. Numai nevoia de mobilizare de masă și un număr mare de morți, precum și lipsa acută de forțe în industria diferitelor țări a schimbat situația de la rădăcină. Acum, treptat, situația se schimbă din nou, dar în sensul de refuz din prezentarea fără echivoc, în general,. Pentru persoanele persistente și hotărât, ținând cont de valorile materiale și bani pot fi o sursă stabilă de bunăstare.

Această sferă rămâne promițătoare și în secolul 21, și pentru a menține chiar și nivelul atins de calificare, este necesar să învețe în mod constant.

Avantaje și dezavantaje

Cu toate relevanța astfel de specializare a, nu se va potrivi tuturor oamenilor. Desigur, ideea în sine este în mod constant de lucru în căldură și confort, și nu cu mâinile, multe impresioneaza. Dar, imediat trebuie să ia în considerare faptul că un contabil nu este poziția în care vă puteți relaxa intelectual. Mai mult decât atât, va trebui să se confrunte cu tensiune nervoasă și psihologică constantă. În cazul în care perioada de raportare se apropie, sau auditori vin, sau o organizație vizite organizației atunci când un proiect mare începe și se termină – va fi necesar pentru a lucra în mod deosebit de intens.

Citește mai mult  Programator Web: Cine este acesta și cum să devină?

Cererea mare pentru profesia contabilă este incontestabilă. Cu toate acestea, cererile de scândură pentru astfel de specialiști de la an la an se ridica numai. Acum, ei ar trebui să fie conștienți de cele mai multe tehnologii de informații relevante și metodele de protecție a informațiilor. Contabilul rău, care, pe lângă lucrarea sa principală, nu studiază în mod constant o legislație în schimbare, reglementările privind ministerele și departamentele, practica fiscală, bancară și judiciară. Un nivel comparativ înalt de plată este echilibrat de astfel de minusuri ca:

 • Responsabilitatea materială directă+
 • Exigente stricte de la conducere+
 • Preț ridicat chiar și mici greșeli+
 • Pericol de implicare în sistemele criminale, „spală” și discrepanțe ale organizației.

Descrierea postului

Responsabilități

Într-o instrucțiune tipică pentru acest domeniu de activitate, sunt indicate diferite funcții ale specialistului de finanțare. Ei înregistrează orice obligație ale întreprinderii (organizației) și primirea fondurilor pentru contul său. De asemenea, a stabilit toate obligațiile terților și organizațiile care nu au fost încă finalizate. Aproape constant un contabil este angajat în numerar în numerar în numerar. Prin departamentul contabil, solicitările sunt solicitări pentru furnizarea de extrase, diferite ordine de plată.

De asemenea, sarcinile contabile includ:

 • Calcularea impozitelor și controlul plății acestora+
 • Pregătirea formularelor de cerere pentru munca lor și pentru angajații terților (persoane)+
 • Operațiuni cu fonduri extrabugetare+
 • Pregătirea rapoartelor de finanțare, a valorilor materialelor și a impozitelor pentru managerii de diferite rânduri+
 • Ajutați alți angajați și unități responsabile în inventar+
 • Notificarea imediată a conducerii tuturor disputelor și conflictelor, despre cazurile problematice și complexe.

Dar în acest cerc al afacerilor, care ar trebui să fie făcut contabilului, nu se încheie. Asa de, Este pentru el să calculeze suma exactă a salariilor pentru angajații individuali în general și în special. În același timp, este imposibil să pierdeți plățile fiscale, nici promovarea, nici o retragere și deducere. Atunci când se desfășoară un audit sau un audit fiscal, contabilul este pur și simplu obligat să devină participantul său deplin, ajutând la stabilirea unei situații reale, dar și dezmembrarea intereselor organizației. În cele din urmă, ar trebui notificat să notifice tuturor liderilor și altor angajați cu privire la schimbarea ordinelor contabile și a circulației fondurilor – în partea care se referă la fiecare angajat.

Drepturi

Este firesc ca contabilii să ofere ambele puteri extinse pentru a realiza contabilii. Acestea pot include:

 • Nominalizarea propunerilor argumentate pentru contabilitate și cheltuieli+
 • Participarea personală la reuniuni și alte întâlniri, în cazul în care sunt discutate sau sunt discutate deciziile privind problemele financiare și generale+
 • Notificare operațională a tuturor proiectelor nou de pornire și coordonare, înghețarea și reînnoirea acestora, despre cursul real al acestor proiecte+
 • Primiți informații privind furnizarea reală de servicii, producția de bunuri+
 • Coordonarea documentelor legate de competența sau refuzul de a le vizita (prin încălcarea legii sau scheme dubioase)+
 • Nominalizarea de recomandări cu privire la economisirea de fonduri sau surse suplimentare de la primirea acestora+
 • formare avansată în detrimentul angajatorului și cu asistența activă (furnizarea de timp liber, beneficii, premise, invitația de participare la lectori)+
 • Refuzul de a efectua sarcini cu pericol aparent pentru viață și sănătate.

O responsabilitate

specialist în contabilitate financiară va răspunde în cazul în care:

 • renunțe în totalitate sau parțial îndatoririle prevăzute+
 • Încalcă standardele de siguranță stabilite, de muncă și de recreere+
 • permite utilizarea necorespunzătoare a deșeurilor sau+
 • încalcă legea comercială și alte protejate prin lege+
 • Nu îndeplini comanda sau o altă ordine publicate de conducerea organizației (în cazul în care aceste ordine și ordine se respectă legislația).
Citește mai mult  Rezervor Contabil: Responsabilități și cerințe

O atenție specială este meritat de Professandard, stabilit pentru profesia contabilă. Se afirmă că reprezentanții săi sunt obligați să pregătească o astfel de raportare și documentele generale pe care rezultatele organizațiilor și unitățile lor sunt urmărite în mod clar. De asemenea, ei de control contabil, întreținute de către specialiști mai mici, și se verifică, de asemenea, exactitatea cifrelor prezentate de alți membri ai personalului financiar. O mare parte a timpului de lucru este pregătirea documentației primare, fără de care este imposibil să elaboreze rapoartele finale.

În Professandard, este încă explicat în mod clar obligația de a aplica regulile de bază pentru deprecierea resurselor materiale adoptate în țara noastră.

Cerințe pentru poziția

„Doar un contabil“ înțelege în mod necesar în:

 • legislație+
 • acte de reglementare actuale și anulate, dar relevante în prezent+
 • Reguli de utilizare a echipamentelor de calcul+
 • Forme și metode de contabilizare de proprietate și de bani+
 • legislaţia muncii+
 • Planuri și cont Corespondența+
 • Reguli pentru gestionarea documentelor bancare și transferuri interbancare+
 • regulile normale de impozite+
 • scheme de documentare pentru viața economică.

Cunoștințe și abilități

Nivelul superior de specialitate – Contabil Categoria 1 – Trebuie să știe mult mai mult. La o astfel de poziție a, rareori ia angajații care au studii medii de specialitate. Cu toate acestea, nu există standarde de experiență sunt prezentate de obicei.

Pentru conformitate, categoria 2 va trebui să se încheie nu numai universitatea de specialitate, dar, de asemenea, să lucreze în specialitatea într-un grad mai mic de cel puțin 3 ani. Deși pentru PA și majoritatea celorlalte organizații, utilizarea professandards nu este în mod necesar, de cele mai multe ori pentru comoditate sunt ghidate de aceste standarde.

Educaţie

Deja cunoștință cu principalele puncte de lucru în spectacole de specialitate pe care contabilii viitoare ar trebui să fie reglate imediat la învățământul superior. Desigur, puteți trece prin examene simple în colegiu, pentru a dezlănțui, lucrați 3 ani și mergeți la 1 categorie. Dar atunci va deveni aproape un plafon, iar pentru o descărcare mai mare va fi făcută, deși în conformitate cu programul accelerat. Unii oameni (în primul rând economiști, dar și reprezentanți ai altor specializări conexe), recalificarea este disponibilă într-o perioadă mai scurtă. De asemenea, va fi mai ușor de învățat pe cei care au stăpânit deja cursul universitar cu privire la:

 • Jurisprudenţă+
 • Tehnologia Informatiei+
 • altă specializare (dar apoi postul de contabil șef va ocupa numai după testarea suplimentară de 2 ani în profesie).

Evident, având o diplomă de institute și universități, a câștigat fără echivoc piețele forței de muncă la cei care pot confirma doar învățământul secundar. Despre cursurile graduate, chiar dacă este relativ lung, nu este necesar să vorbim. Deoarece termenul obișnuit normal de studiu – 4 sau 5 ani. În plus față de matematică și rusă, există și alte elemente de închiriat la un nivel ridicat.

Cel mai adesea verifică nivelul studiilor sociale, dar instituțiile unice de învățământ evaluează, de asemenea, publicitatea pentru limbi străine.

Loc de munca

Ocuparea forței de muncă fără experiență în fiecare an devine mai dificilă. În plus față de reducerea numărului de posturi vacante reale, reclamanții mințesc și scammerii. Nevoia de a accepta oameni neexperimentați la întreprindere apare:

 • Cu nevoie urgentă de un specialist (de exemplu, dacă statele se vor extinde brusc)+
 • În cazurile de organizare a formării interne sub standardele sale – de obicei în companii mari+
 • Dacă a fost înființată cooperarea cu cursuri de contabilitate de încredere sau alte instituții de învățământ.
Citește mai mult  Cum se scrie un CV sudor?

Unele dificultăți chiar și în persoane calificate provoacă o tranziție de la o firmă privată la o instituție bugetară. Pornind de lucru va trebui să elaboreze un plan de activități financiare și economice. De asemenea, important buget pictura pentru următorii ani. În cele din urmă, va trebui să decidă cu coduri de sprijin financiar. În sectorul comercial, este adesea necesar să se lucreze la calcule cu furnizorii, iar acest lucru este o știință întreagă, a cărei dezvoltare este util să plătească un maxim de timp în procesul de învățare.

Contabil-Calculator gaseste in mod natural un loc în departamentul de contabilitate general al organizației sau divizia. Uneori este aranjat în serviciul personal al organizației – depinde de programul de personal.

Unii oameni primesc o specializare suplimentară a auditorului. Într-un astfel de caz, ei au de multe ori de a conduce vehicule și de mers pe jos la diverse firme și birouri pentru a se familiariza cu documentația. Este de remarcat faptul că practica de audit are o „sezonalitate” pronunțată – de îndată ce se apropie timpul de impozitare și declarații regulate, precum și imediat după aceea, descărcarea crește brusc.

Puteți lucra în:

 • Magazine+
 • Companii de publicitate+
 • Firmele de construcții+
 • institutii de invatamant+
 • Organizații medicale și veterinare+
 • Intreprinderi industriale+
 • Întreprinderile agricole+
 • Firme de asigurari+
 • agentii de turism+
 • Industria energetică.

Perspective

Scara de carieră poate fi mult mai ușoară, dacă studiați cu atenție activitatea, precum și învățați să corectați greșelile. Profesioniștii experimentați, bine dovediți sunt capabili să devină treptat principalii contabili. După ce ați lucrat la această poziție, puteți merge la postul de director financiar sau director de dezvoltare strategică sau conduceți departamentul de aprovizionare. Anularea profesiei pe:

 • Auditor+
 • Controlor financiar+
 • Analist financiar+
 • Agent+
 • controlor de credit+
 • Contabil-consultant.

Cât de mult câștigă?

Exactitate determina cât de mult se obține un angajat de contabilitate pe lună, extrem de dificil. Diferența dintre regiuni și industriile individuale, între organizațiile din diferite industrii și companii inactive. Salariul de contabili începători și profesioniști cu experiență pot să difere în 2-3 ori. Aproximativ jumătate din totalul locurilor de muncă vacante implică salariu de la 20.000 la 45.000 de ruble. Aproximativ ¼ anunțuri conține o indicație salariu de la 45.000 la 60,000.

Numai într-un număr mic de companii pot fi revendicate, în medie, 75.000 sau mai mult. O parte din numărul mare de contabilitate posturi vacante, cu un salariu de 100 de mii de ruble este deschis numai la Moscova. În medie, pe alte regiuni, ratele sunt după cum urmează:

 • St. Petersburg – 40000+
 • Perm – 28750+
 • Tyumen – 37500+
 • Krasnodar – 28500+
 • Kazan – 26000+
 • Nijni Novgorod – 23300+
 • Volgograd și regiunea – 20000 ruble.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: