Reguli de bază ale comportamentului moral

Reguli de bază ale comportamentului moral

Moralitatea este calitatea de personalitate dobândită, în urma unor reguli cu care decizia este consecventă oricum împotriva jurul. Este aproape întotdeauna bazat pe moralitatea religioasă, obiceiurile locale, puncte de vedere filozofice sau tradiții familiale. Mulți se pare a fi sinonim cu moralitatea sau ethiquot. Deci, Care va fi moral pentru unii, pentru alții pot fi considerate inacceptabile. Structura moralității depinde de ghidul sociale.

Calități de comportament moral

Comportamentul moral implică faptul că o persoană poate avea anumite calități. Ia în considerare detaliile lor.

Sacrificiu

Această dorință de a trece de nevoile personale și trebuie să. În formă extremă, sacrificiul este dorința de a da viață pentru a salva o altă persoană. Dar acesta este un caz extrem. Există două forme principale de sacrificiu:

  • Stimulat de factori externi, de exemplu, moralei morale, povesti despre sacrificiu de sine străin, eroismul, precum și alte metode de creștere. Pentru o astfel de formă a, prezența unui sentiment rezonabil al datoriei, precum și sentimentele de vinovăție în cazul său neexecutare.
  • Forma naturală a sacrificiului de sine sau sacrificiul este caracteristic conexiunilor din apropiere, unde concesiile de dragul familiei familiei sunt descrise în detaliu la nivel subconștient. De aici provine altruismul naturală. O manifestare frecventă este asistența și concesiunea de membrii familiei senior în raport cu proprii lor copii, nepoți. Deci, în contextul unei provizorii limitate, este CAD care primește mai întâi alimente. Acest mecanism între mamă și copil este deosebit de puternic, unde dominația de interes și cea de-a doua nevoie este la nivelul instinctului.
Citește mai mult  Reguli de decalare pentru bărbați

Justiţie

Aceasta este conformitatea oricăror acte ale standardelor acelui cod de reguli, pe care o persoană pentru el însuși alege, ca ceva mai mare decât propriile sale dorințe. Este exprimată ca fiind inteligentă și în legătură cu acțiunile altcuiva. Din punct de vedere emoțional, o încălcare a dreptății Însuși provoacă un sentiment de vinovăție și dorința de a se cut.

Dacă justiția este încălcată de cineva, atunci emoțiile variază de la perturbare la mânie (în funcție de severitatea actului și de reacția „intrusului” asupra cenzurii). Blocul de poticnire este adesea ideea diferită a ceea ce este corect și ceea ce este greșit, deoarece oamenii de diferite culturi trăiesc într-o singură țară.

Într-o astfel de situație a, prezența unui câmp juridic ponderat din partea statului.

Conștientizarea preliminară a acțiunii

Persoanele care trăiesc coordonate cu Codul articolului (indiferent de natura lor de origine), înainte de a lua o decizie, ei au o intenție cu o normă similară în lege, pe care îl consideră dreptul. Cineva o face direct în timpul evenimentelor, iar cineva reprezintă diferite situații care pot avea un loc. Fiecare act se întâmplă întotdeauna cu norma. În cazul unei nerespectări a normei, legea prevalează în poporul moral.

Simpatie

Punându-vă în locul altei persoane, este mai ușor de înțeles nu numai motivele lui, dar, de asemenea, modul în care arată dvs. comportament ca pe el, și, de asemenea, că se simte în acest moment. Astfel, se pare că o privire la situația dintr-o dată din două părți. Acest lucru vă permite să evalueze mai pe deplin fapta ta. Simpatia este una dintre calitățile de valori în diferite momente de timp într-o varietate de culturi, religii și școli filosofice. Este una dintre condițiile necesare pentru o societate sănătoasă.

Citește mai mult  Sună de decorarea tabelului de nuntă

Caritate

Este un instrument de compasiune prin care o persoană care se află în problemele unui alt (și având posibilitatea să-l ajute), încearcă să stabilească situația actuală. Schimbarea problemelor altora, individul moral își manifestă propriul „I” într-una din cele mai înalte forme.

Veneraţie

Acesta este un sentiment de respect hipertrofiate, admirație și recunoștință față de tradiții, cazuri mari, precum și autorii lor de la generațiile anterioare. Prin aceasta, o persoană se dizolvă în cultura societății și devine un robust pentru vederile asupra lumii. Reverența servește scopului de reținere și ridicare a plăcii moralității în societate, instruind oamenii să realizeze cazuri decente. Aceasta inspiră frica de acțiuni scăzute sub amenințare pentru a deveni un reprezentant nevrednic al culturii sale.

Reguli de comportament moral

Așa că a fost comportamentul moral, setul de reguli generale pot fi exprimate după cum urmează:

  • Înainte de a face orice faptă, gândiți-vă la ce consecințele vor afecta alte persoane nu le va face rău. Gândiți-vă la acțiunile în avans.
  • Interacționarea cu o altă persoană, gândiți-vă nu numai despre interesele dvs., ci și despre interesele Consiliului, colegilor, colegului călătorului. Întotdeauna cineva face primul pas și este inferior primului. Un exemplu bun de multe ori își găsește un răspuns, iar în absența va deveni clar, cu care este de lucru.

Regula de aur a sunetelor morale ca aceasta: „Fa modul în care doriți să faceți în legătură cu tine“

  • Acordați atenție problemelor altora, simpatizați cu ei în vremuri dificile, în special oamenii singuri și cei care nu se așteaptă să aștepte ajutor.
  • Furnizarea de asistență post pentru cei care au nevoie de ea. Chiar și o participare de mică amploare de la alte persoane pot da forțelor celor care s-au găsit într-o situație dificilă.
  • Încercați să acționeze, ghidat de decizii suspendate, rezonabile, nu ale căror interese. Uită-te la lucruri captată (cu o parte neutră), precum și a face sigur cum vin alte persoane. Așa că entuziasmul rău s-ar putea, suficient de lipsa de acțiune oameni buni.
  • Se tratează în raport cu cei care au fost de până la tine și afacerile lor, în cazul în care acestea au fost vrednici. Încearcă să le moștenească. Cel care se întinde la bara de mare nu poate câștiga Jocurile Olimpice, dar încă va fi participant la ei.
Citește mai mult  Condiții de comportament în teatru: caracteristici eticheta

Formarea unui sentiment de responsabilitate ar trebui să apară în copilarie. Comportamentul Imoral este inacceptabil pentru oameni. Conștiința este o autoritate de reglementare a comportamentului multor persoane. În spiritualitatea înțelegerea umană și moralitatea ar trebui să fie în fiecare persoană. Baza etichetei are criterii care definesc acțiuni admise. Principalele standarde și probe de comportament moral ar trebui să fie în fiecare persoană.

Despre ce este moralitatea și scopul său, vezi următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: