Batofobia: Caracteristici, soiuri și metode de tratament

Batofobia: Caracteristici, soiuri și metode de tratament

Cât de bine, când există un rezervor în aer liber în apropiere, puteți înota și tăia. Fiecare persoană visează la o astfel de distracție. Dar doar nu toată lumea iubește să înoate în locuri periculoase – unde foarte adânc. Și aceasta este o teamă normală, deoarece o persoană are un sentiment de auto-conservare.

Dar există oameni care sunt doar înfricoșați să intre în apă datorită fricii inexplicabile. Astfel de personalitati sunt numite banetophobes.

Particularități

Există diferite tulburări fobice asociate cu apa, printre care cele mai distinse Battobia. Această frică este asociată cu teama de profunzime și este una dintre manifestările frica de moarte. Credințele umane spun că, înainte de moarte, omul visează adesea, așa cum se scufundă și absoarbe baconul întunecat.

Fără apă, nici o ființă vie va fi capabil să trăiască mult timp. În timpul verii, toată lumea este aspiră să se odihnească pe mare. Dar, în ciuda acestui fapt, oamenii se tem disperat de elementele de apă. Și nu e de mirare: când devine neangajată, atunci pot exista multe vieți. Prin urmare, o persoană a învățat această lecție din cele mai vechi timpuri și încearcă să nu treacă linia de siguranță. Și acesta este un fenomen normal.

Un alt lucru este atunci când o persoană are o tendință de stări obsesive. Când în apă, începe să se panică, iar această afecțiune provoacă o tulburare în ceea ce privește sănătatea. Ca urmare a dezvoltării stresului, un astfel de înotător se poate îneca, chiar dacă va putea înota bine.

Și toate acestea se vor întâmpla pentru că va dezvolta rapid o teamă irațională care poate „semăna” toate gândurile lui. Atunci el va pierde pur și simplu orientarea în spațiu și totul se va termina tragic.

Există o altă categorie de oameni care au o fantezie foarte bogată. Și acest număr de personalități este înclinat la tulburări fobice. După ce au vizionat filme, în cazul în care oamenii intră în furtună, iar nava lor începe să se scufunde, iar valurile teribile absorb totul în calea lor, încep să se imagineze în locul acestor oameni. Persoanele mentale și impresionante sunt atât de incluse în poziția dezastrului pasagerilor, ceea ce va continua să-și controleze emoțiile. Rezultatul devine o panică care apare într-o vreme.

Batofobia numai la prima vedere, nu pare o boală foarte periculoasă. Pentru a evita acest lucru, Doar nu abordați acele rezervoare în cazul în care foarte adânc. Cu toate acestea, un individ cu psihic frustrat va găsi o tambur pentru panică. Și astfel de manifestări își pot afecta grav sănătatea.

Vizualizări

Frica de adâncime este împărțit în două categorii principale.

 • Obiectiv – Cu ea, omul amenință cu adevărat pericol. De exemplu, când a intrat în jacuzzi și poate, de la minut la minut, se strânge la adâncime. De asemenea, pot să apară teama obiectivă de profunzime în cazul în care nava pe care se află oamenii, amenință pericol grav. Apoi, sentimentul de auto-conservare este declanșat, iar panica universală începe pe punte.
 • Distructiv fobie apare ca rezultat al gândurilor obsesive care pot apărea atunci când individul este la adâncimea. care deține perfect pe drum, omul începe brusc pentru a modela diverse situații negative, și, prin urmare, el însuși coars. De exemplu, i se pare că, în timpul liber, el va începe o convulsie, iar el va merge repede la partea de jos.
Citește mai mult  Rigiditate: caracteristici, cauze de aspect și tratament

În alte cazuri, după vizionarea diferitelor programe care spun despre inundațiile, individul, stând acasă, pe canapea, isi imagineaza ca acum va fi acoperite de un val de negestionat. Ca rezultat al fobiei sale inventat, el începe să bată isterica, iar acest atac este destul de greu pentru a opri.

Acest caz este cel mai greu. Și dacă se observă astfel de manifestări, trebuie să caute ajutor de la un specialist.

Simptome

Cu fobie severă, teama de teama de apă poate apărea chiar și atunci când nu există nici un rezervor. Doar o persoană începe să trișeze treptat și consecințele negative prezente la ceea ce este capabil de a ajunge în centrul jacuzzi. Aceasta transformă individuale momente inexistente în conștiința lui, dezvoltă claritatea problemei în loc de a calma.

Ca urmare a unor astfel de acțiuni, corpul Batofoba lansează un proces care provoacă o emisie de o cantitate mare de adrenalina. Creierul nu poate face față cu el. Rezultatul acestui fapt este eșecul tuturor sistemelor organismului uman. Următoarele modificări, provocând următoarele simptome:

 • Respiratia devine intermitent+
 • amețeli și dureri de cap ascuțite+
 • Există salturi de presiune – fie ea crește mult, sau scăderi+
 • suplicii sete+
 • se apropie de greață sau com la gât+
 • crește în mod semnificativ transpirația mâinilor și picioarelor+
 • Adesea, există un os în ochi+
 • Dezorientare începe în spațiu.

Datele de manifestări sunt foarte periculoase pentru sănătatea și viața pacientului, astfel încât este necesar să se ia măsuri pentru eliminarea fobiilor și stabilirea activității întregului organism ca întreg.

Cauzele apariției

Cele mai multe fobii du-te din copilărie. Și dacă o persoană are un temperament foarte deranjant și exploziv, riscul de fobie este în creștere numai. Iar personajul este pus în adolescență. Cand În cazul în care copilul a fost violent de la adulți, nu a comunicat cu colegii lui sau, dimpotrivă, el a căzut de multe ori în societăți proaste, probabilitatea este că la vârsta adultă această persoană va dezvolta orice fobie.

Desigur, în cazul în care aceeași viață individuală devine foarte bun (nu va fi nici un stres și diverse povesti negative), el nu va încerca să-și amintească momentele rele din trecut. Ei nu vor fi în măsură să influențeze starea lui. Cu toate acestea, în soarta există probleme, care nu pot fi întotdeauna depășite și a le face față, în mod independent. De exemplu, există un vis teribil, în cazul în care o persoană care se scufundă într-o adâncime de culoare închisă, și este foarte similar cu realitatea. Apoi perioada stresantă are loc, ceea ce duce la o stare obsesiva.

O persoană care are o natură foarte persistentă și primirea deciziilor volitive este capabil de a evita depresie puternică. Odată cu dispariția rapidă a acestei perioade o fobie poate să nu apară. Cu toate acestea, există unele mai mulți factori care pot provoca frica de adâncime.

experienţa negativă

Dezvoltarea unui astfel de scenariu, un nu este exclus. probleme de apa poate avea loc cu fiecare persoană. De exemplu, unele pasteophobe au devenit dependente de frică după ce au supraviețuit confiscarea în timpul înotului în mare. Când această situație apare și viața se dovedește a fi „în echilibru”, atunci persoana deja prezintă în prealabil ceea ce se va întâmpla cu el dacă tragedia se va întâmpla.

Citește mai mult  Ce să faci dacă te urăști singur?

Alegerea apei și pierderea conștiinței, o persoană are un stres imens. La momentul mântuirii, el este dat unui sentiment, iar individul „sulează” în mintea că tragedia sa întâmplat cu el. Și apoi realizarea a ceea ce se poate întâmpla lângă el dacă nu ar fi salvat. Conștientizarea morții strânse poate aduce o persoană la nebunie.

Oamenii care au supraviețuit acestor emoții nu vor putea niciodată să uite această groază. El va apărea din nou în conștiință și din nou. Astfel încât sentimentul de auto-conservare este declanșat. La unii indivizi, această frică va rămâne doar frică și nu se va transforma într-o stare mai severă. Alte persoane care au o predispoziție la starea de spirit obsesiv poate începe atacuri de panica frecvente.

Prin urmare, în orice caz, atunci când o persoană a fost supusă unor riscuri pentru viața sa, inclusiv banetophobians, au nevoie de reabilitare psihologică. Iar lucrarea va începe mai devreme pentru a elimina disconfortul psihologic, cu atât mai repede nu a reușit înecat va restabili starea spirituală și fizică normală.

Imposibilitatea de a pluti

Nu toți oamenii știu cum să se comporte pe apă. Ei nu-și dau seama că elementele pot fi periculoase, atât de des în pericol viața și viața altor persoane lor. Există astfel de cazuri, atunci când prietenii de dragul de glume sunt aruncate în apă camaradului lor. Nici măcar nu cred că un prieten nu știe cum să înoate. O dată la o adâncime, omul începe să se scufunde și să ceară ajutor. panica apare.

Nu este faptul că prietenii lui știu, de asemenea, cum să înoate bine. În timp ce toată lumea caută ajutor, victima are timp să se sufle și să meargă la partea de jos. După mântuire, o astfel de persoană își va da sentimentele de multă vreme și de aceea: căderea în apă sa întâmplat brusc, iar așa cum știm, supraviețuirea unui accident afectează în mod semnificativ dezvoltarea unui stat negativ.

Citește mai mult  Phobiobia: cauze, simptome și tratament

Frica irațională apare brusc, nu poate fi explicată. Și un caz neprevăzut atunci când o persoană nu așteaptă nimic rău, apare brusc brusc. Și această relație este fatală.

Caracteristicile sistemului nervos

Ele sunt, de asemenea, de o mare importanță. Personalitățile slabe și impresionante sunt întotdeauna mai susceptibile la fobiam. Numai pentru ei să vadă filmul de groază sau o poveste documentară despre modul în care oamenii sunt îneacă și mor și încep să proiecteze acest negativ pe ei înșiși.

Astfel de oameni au o imagine suficientă. După aceea, temerile lor se dezvoltă treptat într-o stare mai severă. Atunci când se apropie de o sursă deschisă de apă, își amintesc filmul privit și le pare că baconul va absorbi acum.

În acest moment, înclinațiile fobice apar în conștiința umană. Și dacă nu este capabil să-și păstreze starea emoțională în direcția cea bună, teama se va dezvolta foarte repede și se va transforma în isterie.

Eșecul de a scăpa de fobie

Depășiți tulburările fobice în moduri diferite.

Ajutați psihoterapeutul

Tratați fobia numai cu ajutorul unui psihoterapeut experimentat, care va dezvălui mai întâi cauza fricii și apoi va selecta terapia individuală.

 • Hipnoterapie. Aceasta implică o muncă psihoterapeutică cu o persoană impusă de o stare modificată și apoi conștiința sa este expusă unei sugestii externe. Hipnologul inspiră o persoană că nu mai este frică de adâncimi.
 • Terapia comportamentală cognitivă (CCT) este o formă de psihoterapie. Acesta se află în faptul că problemele psihologice și tulburări neuro-psihologice schimba cu ajutorul unei opere comune și sigur de un specialist și un pacient. Un baotophobe spune temerile sale, iar doctorul reglează gândurile sale, folosind o tehnica speciala.
 • Outcasting De asemenea, ajută să se relaxeze conștiința unei persoane și a stabilit până la pozitiv.
 • Programare Neuro Lingvistica – Aceasta este o parte a psihologiei practice, dezvoltarea de tehnici aplicate pe care adoptă experiența psihoterapeuților și de masterat de comunicare. sugestii verbale pot face ca individ va înceta să mai fie frică de rezervoare adânci.
 • În cazul în care boala continuă în serios și are o formă lansat, atunci tratamentul medicamentos este atribuit. Numai această întrebare trebuie să fie rezolvată de către un specialist cu experiență, în caz contrar recepția necontrolată va duce la consecințe neprevăzute.

Studiind informații pozitive despre apă

În plus, puteți utiliza metode paralele pentru a reduce anxietatea. Este necesar să vizionați mai multe unelte despre adâncurile marine sau despre acei locuitori care se găsesc în râuri și lacuri. Vedeți doar lumea subacvatică și priviți apa cu alte ochi. Elementul adâncii este atât de bogat și colorat încât nu veți avea mai multe gânduri despre teamă înainte de această natură miraculoasă.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: