mortar Mortar: ce se întâmplă și cum să le aleagă?

mortar Mortar: ce se întâmplă și cum să le aleagă?

Tot felul de accesorii de bucătărie extrem de a facilita procesul de gătit feluri de mâncare preferate. În bucătărie modernă, este imposibil să se facă fără de înaltă calitate și de încredere pentru mortar de condimente. Astfel de produse sunt fabricate dintr-o varietate de materiale. Cum de a alege un mojar, spune-acum chiar acum.

Particularități

Mortar de înaltă calitate, cu un pistil pentru mirodenii vor fi utile cu privire la orice bucătărie modernă. Hostess-ul este uneori pregătit de mai multe ori pe zi și aproape fără costuri de mâncare fără condimente. Mulți folosesc un mortar zilnic pentru șlefuirea piperului și a altor condimente. Desigur, este posibil să cumpărați piperul la cel mai apropiat magazin, dar parfumul său nu se compară cu un teren proaspăt. Prin urmare, unul care este un adevărat cunoscător al condimentelor, îi zdrobește independent cu un mortar.

Umanitatea a folosit mortare lungi cu pisici pentru pregătirea diferitelor pulberi. Anterior, oamenii au făcut pulberi speciale folosite ca vopsele naturale ale corpului. Mai târziu a început să aplice un astfel de inventar pentru fabricarea diferitelor medicamente. Și apoi Mortarul a început să folosească și pentru prepararea diferitelor paste de nuci, ierburi de măcinat și rădăcini.

Până în prezent, aproape în întreaga lume se bucură de acest accesoriu de bucătărie, care este atributul necesar al oricărei bucătării. Fiecare țară are propriile caracteristici și preferințe cu privire la acest produs. De exemplu, japonezii preferă să utilizeze produse din lemn, în alte țări asiatice, preferă mortar de la granit.

În India, cu ajutorul unui mortar, se pregătesc diverse condimente, condimente de turbă în pudră. Locuitorii din Mexic folosesc un mortar pentru mâncăruri de gătit de la orez, porumb sau fasole. Că nici nu spune, și un mortar este necesar pentru toată lumea care iubește și știe cum să gătească.

Datorită mortarului, puteți aprecia adevărata aromă și gust de tot felul de condimente. Connoissele reale ale condimentelor asigură că condimentele proaspete de la sol ajută la dezvăluirea gustului natural al produselor, îmbunătățirea și creșterea calității mâncărurilor finite. În plus, datorită unui produs fiabil și convenabil, acesta va fi ușor de pregătit Hummus, diverse sosuri de piuliță, pulbere de zahăr și chiar făină de migdale.

Accesorii selectați corect va deveni un asistent indispensabil în orice bucătărie.

Materialele

Până în prezent, puteți găsi un mortar care este fabricat dintr-o varietate de materiale. S-ar putea Porțelan, marmură, lemn, granit sau piatră Mortar. Fiecare produs are propriile caracteristici, avantaje și dezavantaje. Pentru a face alegerea corectă și a achiziționa un produs de calitate, vă recomandăm să vă familiarizați cu beneficiile fiecărui material.

Citește mai mult  Totul despre Thermos Amemed

Lemn

cerere mare foloseste accesorii de bucătărie din lemn. Mortens din lemn natural au folosit bunicile noastre, iar înainte de un astfel de accesoriu a fost la fiecare bucătărie. Astăzi, diverși producători produc nu doar de înaltă calitate, dar, de asemenea, produse din lemn elegant originale, care pot servi ca o bucătărie de decor interior.

Mai întâi de astfel de produse atrage ecologia lor, ușurința și preț accesibil. Dă prioritate obiecte care sunt făcute din lemn masiv. Apoi, accesoriul va dura mai mult. În plus, să acorde o atenție faptului că cele mai durabile sunt acele opțiuni în care fibrele sunt situate în întreaga.

Principalul minus al produsului din lemn este că Un astfel de mortar o va absorbi mirosurile. Dacă ați utilizat un accesoriu, de exemplu, pentru piper pisa sau usturoi, atunci parfumul va fi prezent în alte mirodenii. În plus, la fel ca orice produs din lemn, un astfel de mortar este instabil la umiditate.

Prin alegerea unui astfel de model a, este recomandat să-l folosească pentru măcinarea de sare sau de semințe care nu au nici un parfum puternic.

Fontă

Mortar cu un pistil din fontă – o altă opțiune populară și foarte popular, care Diferite cu durabilitate și durabilitate. Excelent pentru energration de tot felul de ierburi și condimente. Dacă vorbim despre minusuri, atunci aceste boluri pot fi acoperite cu rugina.

În plus, în cazul în care ceva este foarte solid într-o astfel de etapă, fisura poate apărea pe lovituri puternice asupra produsului.

Ceramică

Ceramice accesoriu bucătărie atrage mulți nu numai specii estetice, Dar, de asemenea, de alte avantaje. O astfel de mortar nu absoarbe mirosurile și este ușor să aibă grijă de ea. Produsul din ceramica poate fi utilizat în siguranță atât pentru condimente aromate și pentru frecarea nuci sau de gătit de zahăr pudră. În ceea ce privește deficiențele, Un astfel de produs este un ușor pentru a sparge daca o tratezi inactiv.

În plus, după frecare, de exemplu, turmeric sau paprika, pete de culoare pot fi lăsate, care nu poate fi redat.

Porţelan

produs de porțelan aprecia în special fanii de cafea naturală. Într-o astfel de ceașcă, puteți mână cu ușurință peste boabe de cafea și diverse mirodenii. Se pare ca un astfel de accesoriu un foarte atractiv. Porțelan este rezistent la umiditate, este bine să poloneză și cu funcționare datorită durabil. Folosind un astfel de mortar a, este demn de amintit că China încă produs material fragil și poate fi ușor de rupere.

Acesta este singurul minus de astfel de mortar a.

Piatră

Produsul din piatra este considerată a fi una dintre opțiunile cele mai practice, fiabile și durabile. Astfel de boluri pentru măcinarea condimente atrage frumusețea și multifuncționalitatea lor. De multe ori pentru fabricarea de această bucătărie utilizare accesoriu granit, onix sau carneol.

Citește mai mult  Revizuirea Termopote Panasonic

Partea interioară a produselor este perfect netedă, datorită căreia va fi posibil pentru a trage orice condimente foarte bine. mortare de piatra nu sunt complet frică de umiditate și nu absorb mirosuri.

Nu există dezavantaje ale unor astfel de produse, cu excepția cazului în prețul ridicat.

Marmură

mortar fiabil, durabil și practic realizate din marmura, de asemenea, în sine dovedit numai dintr-o parte pozitivă. Produsul se distinge prin durabilitate și durabilitate. Ca material pentru fabricarea unui astfel de produs, roz, gri, alb sau negru marmură.

Produs excelent se potriveștenu numai pentru condimente sau ierburi, ci și pentru nuci. Accesoriu nu absoarbe deloc miroase.

Minus un astfel de produs se află în greutatea sa mare și prin faptul că absoarbe umiditatea.

Metal

Produsul metalic, de exemplu, oțelul inoxidabil atrage mulți în faptul că suprafața accesoriului nu absoarbe umiditatea, grăsimile și mirosurile. Un astfel de produs rezistă diferenței de temperatură, se distinge prin rezistență și practică. Chiar și nuci greu în modelele metalice sunt ușoare și convenabile.

De asemenea, în vânzare există proști din alamă, dar sunt mai capricios în ceea ce privește îngrijirea.

Dacă alegeți produse de înaltă calitate, atunci nu există defecte semnificative.

Formează

Există modele de diferite forme în vânzare. Înainte de a face alegerea finală, ar trebui să decideți pentru ce scop intenționați să utilizați produsul. Unele ingrediente pe care le veți perfora pur și simplu, iar pentru alții veți avea nevoie de putere de impact. Adică, va trebui să mănânce produsul prin rupere.

Dacă aveți nevoie de un castron exclusiv pentru frecare de ierburi, condimente, atunci Este mai bine să dați preferință unui fund plat sau semicircular. Baza unor astfel de cești, de regulă, este o formă cilindrică.

Pentru a mări semințele sau piulițele solide, Va fi necesară aplicarea rezistenței și mișcărilor de șoc activ. Pentru acest proces, mortarul este cel mai potrivit. Înalt și îngust.

Este important să ne amintim că bolurile joase și largi nu vor putea rezista unei astfel de sarcini.

Cum de a alege?

Desigur, toată lumea dorește să aleagă o opțiune pentru sine, care se va manifesta cel mai bine în timpul funcționării. Mai întâi trebuie să acordați atenție Materialul de rezistență. Pereții castronului trebuie să fie groși și solizi, pentru a rezista cu ușurință chiar lovituri puternice ale pistilului. În plus, plasticitatea materialului este foarte importantă. Cizme și frecare nu trebuie să deformeze partea interioară a castronului, altfel acest produs nu va servi mult timp.

Este foarte important ca materialul din care se face mortarul, nu a intrat într-o reacție chimică cu ingrediente. În plus, castronul trebuie să fie stabil, nu ar trebui să alunece pe masă.

Cel mai bine este să alegeți un produs cu un fund de fund dur și ziduri netede.

Alegerea unui mortar, amintiți-vă că produse ceramice, în ciuda fragilității sale, vă permite să se pisa condimentele foarte fin și eficient. Bowlele din lemn sunt mai puternice, dar absorb mirosurile și pentru sosuri cu lămâie, usturoiul nu se va potrivi. Mortens din piatră naturală ocupă o poziție de lider, dar cu condiția să alegi produsele de înaltă calitate.

Citește mai mult  Imagine de metal NEVA : Prezentare generală a produsului, sfaturi de măturat

Pestik ar trebui să fie ușor și convenabil să fie amplasate în mână. Nu alegeți opțiuni cu un mâner scurt, în caz contrar, în procesul de lucru va fi un inconvenient. Vârful de produs trebuie să fie rotunjit.

Sfaturi pentru utilizare și îngrijire

Dacă utilizați modelul selectat, respectând toate regulile, ea va servi, fără îndoială, pentru o lungă perioadă de timp. Înainte de a începe să pregătească un amestec de condimente, ar trebui să se pregătească cu atenție un bol. Aceasta trebuie să fie curățată de praf, respectând recomandările producătorului toate.

Mulți se plâng că prima măcinarea condimentelor este obținută într-un neomogenă și are de turbă totul re. Pentru a evita această problemă, merită să ne amintim o regulă simplă – Nu umple într-un bol de mai mult de o treime. Această regulă va ajuta să obțineți cu ușurință rezultatul dorit și abandoneze toate ingredientele într-o pulbere de consistență omogenă.

Dacă aveți nevoie pentru a zdrobi un număr mare de mirodenii, atunci este mai bine să se împartă totul în porțiuni mici.

În timpul amantă, asigurați-vă că pentru a ține vasul cu o singură mână, astfel încât să nu alunece pe masă. Semințe mici pot fi tăiate prin metoda de frecare, și mai mare ar trebui să fie pre-spart în particule mici, cu mișcări de șoc ușoare. Dacă se pregătește un amestec de condimente în prealabil, ar trebui să fie depozitate într-un recipient curat, uscat, din sticlă cu capac ermetic.

După fiecare utilizare, vasul trebuie să fie curățate. Dacă ați sortat condimente uscate, este suficient pentru a curăța interiorul uscat mortar și șervețel curat. În cazul în care acestea au fost ierburi picante sau semințe care alocă suc, rășină, atunci cârpă ar trebui să fie ușor de pre-.

În cazul în care mirosul a rămas, orezul obișnuit va ajuta corecta situația. O cantitate mică de orez ar trebui să fie aruncat într-un mojar, după care nu va fi clar-l cu o cârpă curată și miros nu va. Nu puteți spăla accesorii de bucătărie similare, folosind detergenți chimici. in afara de asta, Nu folosiți ustensile de bucătărie pentru tocarea medicamente.

Cu privire la modul de a face o lucruri cu un pistil pentru măcinarea mirodenii și condimente, puteți afla mai multe.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: