Cultura de comunicare în afaceri

Cultura de comunicare în afaceri

abilități de comunicare de afaceri sunt necesare pentru o carieră de succes în orice domeniu: Succesul în comunicarea corporativă va depinde în mare măsură de abilitățile de comunicare internă, dar în sfera profesională nu este propria sa specificitate. Cultura comunicării de afaceri – acestea sunt modalități de interacțiune cu colegii, capetele, subordonatul și partenerii, precum și anumite reguli. Este foarte important de a construi comunicare în funcție de situație, scopurile și obiectivele, și, de asemenea, să fie în măsură să se adapteze rapid la situații în schimbare.

Particularități

Cultura comunicativă este un concept mai larg decât un set de acte de vorbire. Se face de la o varietate de componente. În cultura comunicării de afaceri, aspectul este de mare importanță: ea trebuie să respecte sfera de activitate și situația specifică.

Pentru a lucra cu clienții, există, de obicei, o uniformă, să lucreze în birou – un costum de afaceri, oameni de profesii creative imbraca intr-un anumit fel, iar cei care ocupă funcții de conducere au nevoie pentru a sublinia statutul și accesoriile acestora. Poate părea că aspectul nu se referă în mod direct la comunicarea de afaceri. Cu toate acestea, este prima impresie pe care o produce determină atitudinea interlocutorului pentru tine. Dacă această impresie este negativă, în procesul de dialog va trebui să cheltuiască o mulțime de rezistență pentru a reabilita.

În comunicare nu este o limbă mai puțin importantă și non-verbală. Pozițiile, gesturile și comportamentele dvs. sunt foarte importante în ceea ce privește psihologia. Încercați să vă asigurați că facialul facial este destul de restrâns. Gesturarea este foarte importantă, dar trebuie să fie moderată și nu prea intensă.

Dacă sunteți setat la dialogul partenerului, este mai bine să alegeți o poză deschisă. Puteți încerca să vă adaptați fără discuri la postul interlocutorului. Astfel încât să nu aveți perceput cu agresiune, contactul cu ochii ar trebui să dureze doar câteva secunde. Stați la masă pentru negocierile nu este direct vizavi de interlocutor, ci o parte mică.

La fel de importante și ceea ce spui și cum spuneți exact. Este foarte important să se propună informații fiabile, să poată funcționa cu faptele și să construiască competent conținutul discuției.

În același timp, nu uitați despre alte nuanțe: netedă și lină de vorbire într-un ritm mediu, pauze și extragerea anumitor teze sunt importante pentru a obține o mai bună înțelegere reciprocă.

Alegeți cuvinte, intonație, posturi și gesturi este importantă pentru o anumită situație, pentru că, în diferite cazuri, va exista un comportament diferit. Cultura de comunicare în afaceri, în funcție de scopurile urmărite penal situația și, pot fi împărțite în mai multe tipuri:

 • Tipul de Mentoric presupune zidire. Această opțiune este caracteristică internilor procesului de formare, pentru un eveniment educațional și științific, pentru a explica subordonatul momentele de lucru individuale, precum și atunci când lucrul în echipă cu colegii, dacă sunteți un specialist în zona în care înțeleg mai rău. De foarte multe ori, o astfel de comunicare este construit sub forma unui monolog, cu toate acestea, în comunicarea de afaceri modern, dialogul este considerat mai preferat: chiar și în cursul studiului, încearcă să implice interlocutori în discuție și de a asculta punctele de vedere.
 • tip motivațional Scopul este de a trezi interesul unei persoane la un proiect, să-l convingă de fezabilitatea unui anumit lucru, ajuta angajații cred în puterea lor și se simt mai încrezători în orice problemă nouă sau doar greu. Pentru a reuși, încercați să evitați fraze și clișee comune. Cel mai bun – pentru a da un exemplu personal, spune propria poveste și să explice propriile cuvinte ceea ce atrage exact într-un proiect specific.
 • tip confrontaționiste Cultura Comunicativ provoacă interlocutorul la obiect pentru tine, nu sunt de acord cu punctul de vedere. Acest tip include o serie de tehnici folosite în cazul unui conflict de interese. Cel mai adesea, situația confruntării este caracteristică negocierilor, precum și intensificarea atenției atunci când lucrați cu un public pasiv și inert.
 • Tip de informație cel mai neutru – în cadrul său pe care tocmai îl puteți transmite unul sau altă informație ascultătorului. Încercați să evitați amestecarea tipului de informații cu alții. Dacă scopul este de a informa interlocutorul, nu este nevoie să încercați să-l învățați, să vă infectați entuziasmul sau să vă confruntați. Este necesar ca prezentarea să fie inteligibilă – pentru că încercați să ajustați interlocutorul și să explicați totul pe exemplele pe care le înțelegeți.
Citește mai mult  Ce poate fi pregătit pe 8 martie?

Personal

Majoritatea aspectelor importante legate de activitățile profesionale sunt obișnuite pentru a rezolva în procesul de comunicare personală. Pentru persoanele transmisibile și deschise care știu cum să prezinte în mod corespunzător orice informație (din cauza gesturilor, a expresiilor faciale și a intonării), este mai degrabă plus decât minus. În cazul comunicării personale de afaceri, conținutul discuției nu joacă un rol-cheie, principalul lucru este să stabilească contactul și să precizeze în mod competent poziția.

Comunicarea personală poate consta în monologi suficient de lungi sau, dimpotrivă, din mai multe sau mai puțin scurte fraze. Și, în acest caz, este foarte important să nu se stabilească pur și simplu informații ca și cum ați scris un rezumat, dar pentru a le transmite unui interlocutor specific, ajustarea la aceasta. Înainte de negociere, scrieți punctele cheie pe care doriți să le discutați, Dar nu memorează niciodată – este necesar să se schimbe natura narațiunii, secvența, exemplele (în funcție de reacția audienței).

În mod similar, trebuie să lucrați cu intonație și gesturi. Dacă pierdeți atenția interlocutorului, faceți-o mai emoțională. Dacă vă simțiți confruntarea nedorită cu un partener, încercați să copiați pozițiile și gesturile acestei persoane. Este foarte important să nu se comporte în mod inutil reținut, în caz contrar declarația de informații va fi plictisitor, și vei impresiona o persoană incertă.

În același timp, este prea emoțional pentru a vorbi, fie, în caz contrar nu poate fi luată în serios.

În timpul conversației personale, adesea este posibil să se ia decizii dificile în mod spontan. Dacă în procesul de negociere, nu temele pe care vă așteptați este foarte important să se păstreze calmul. Încercați să nu pentru a răspunde la problemele cu entuziasm excesiv, întotdeauna răspunde calm. Dacă nu se poate determina imediat ce decizia de a lua, puteți lua întotdeauna ceva timp pe gândire și cântărește toate avantajele și dezavantajele într-o atmosferă relaxată.

Citește mai mult  Festones care servesc o masă festivă

Prin telefon

Multe întrebări sunt acum rezolvate prin telefon. Acestea sunt, de obicei, clarificări minore ale oricăror informații sau momente organizaționale: de exemplu, atunci când un apel telefonic, colegii de multe ori perfecționează numele și numerele exacte, atribuie întâlniri, dau sau obține sarcini. Conversațiile telefonice lungi trec, de obicei, numai în cazurile în care nu există posibilitatea de a se întâlni personal. În același timp, apelurile video care au propriile lor specifice sunt folosite din ce în ce mai mult.

Pentru o conversație telefonică de succes care afectează momentele de lucru, este necesar să se țină seama de următoarele nuanțe:

 • Dacă suni pe cineva, este important să întreb dacă o persoană este convenabil pentru a vorbi acum. Pentru a apela niciun moment în majoritatea corporațiilor nu este acceptat de etichetă (dacă nu a existat un acord separat).
 • Considerați că nu există nicio interferență cu comunicarea – sau un zgomot străin poate interfera cu conversația. Când conversația telefonică, este important să vorbiți cât mai clar și nu prea repede.
 • Construi discursul dvs. astfel încât să fie cel mai beton și a fost perceput exact cum credeai. În procesul de comunicare personală, mimica și gesturile joacă un rol foarte important – acest lucru face posibilă înțelegerea mai bine a sugestii ale motivelor interlocutorilor, ieftine și ascunse. Când vorbim la telefon, sunteți privați de această ocazie.
 • Încercați să discutați despre problemele necesare prin telefon ca pe scurt. Pentru negocieri complexe sau discuții ambigue, conversația telefonică este rareori potrivită, deci este important să stați doar cele mai importante. Detalii mai bine discutați cu o întâlnire personală sau folosind video.

Apelurile video în cultura corporativă modernă încep acum să utilizeze din ce în ce mai mult. În primul rând, acestea contribuie la menținerea contactului cu partenerii din diferite țări și negociază cele mai eficiente. În al doilea rând, mulți oameni lucrează acum afară din casă de la distanță, și apeluri video face mai ușor pentru a rezolva orice întrebări.

Citește mai mult  Maestru de comunicare: ce sunt și cum să facă discursul frumos?

Dacă veniți astfel de conversații de afaceri, este important să se acorde o atenție la următoarele:

 • Aspectul dvs. va fi de mare importanță. Chiar dacă sunteți acasă, încercați să se îmbrace într-o afacere.
 • Găsiți un loc în casa în care fundalul va fi mai mult sau mai puțin neutru. Dacă în fundal va fi o bucătărie, de lucru pentru copii TV sau de joc, poate preveni probleme de afaceri.
 • Multe sunt acum folosite de căști, dar merita sa ne amintim: acestea vă permit să auzi mai bine interlocutorul, dar nu garantează că interlocutorul te aude bine, dacă vorbești prin zgomot. Dacă decideți probleme corporative de la domiciliu, cere familia ta de a păstra tăcerea sau să stea într-o cameră separată.
 • Înainte de aparatul de fotografiat este deosebit de important pentru a controla propriile lor gesturi și expresii faciale. Foarte des, apar probleme, imaginea se poate încărca încet, iar atenția poate fi acceptată la toate expresiile faciale nereușite.
 • Dacă discutați întrebări serioase care necesită disponibilitatea înregistrărilor sau documentației în fața ochilor, pregătiți toate acestea în avans (înainte de a apela) și comută materialele necesare la interlocutorul dvs.

Corespondenţă

Multe întrebări în organizații sunt acum rezolvate prin corespondență. Unul dintre avantajele unei astfel de comunicări de afaceri este structura structurii. Dacă, în procesul de comunicare viu, nu puteți acorda atenție momentelor individuale, importante pentru interlocutor (sau doar să uitați informațiile necesare), toate nuanțele vor fi luate în considerare în înregistrare.

Dacă formularea și părțile mici sunt importante, este foarte convenabil să răspundeți interlocutorului pe citatele sale specifice în scris și să nu îndreptați frazele sale oral.

Dacă comunica mult cu colegii și partenerii de corespondență, este foarte important să fie în măsură să scrie în mod competent. Editorii de text nu corectează întotdeauna erorile gramaticale, deci nu este necesar să vă bazați pe ele – dacă nu sunteți sigur de scrierea unui cuvânt, verificați-vă în dicționar. Cu prudență, merită să vă apropiați de mesajele text de la telefoane și tablete – Cu ajutorul funcției de introducere automată, cuvintele tale pot fi înlocuite de altele, iar mesajul va reuși, pur și simplu în sens.

Mulți consideră că corespondența de afaceri să fie o lecție simplă decât trăiesc negocieri – într-adevăr, există întotdeauna timp să se gândească la mesaj, și în procesul de dialog real, trebuie să răspundă în mod spontan. Cu toate acestea, minusul este că nu obțineți o reacție spontană din partea interlocutorului și acesta este un aspect psihologic important.

În plus, cerințe mai stricte sunt prezentate în textul scris decât în ​​vorbire de conversație: Evitați în mesajul de cuvinte interioare inutile, abateri lirice și expresii emoționale inutile.

Citiți mai multe despre cultura comunicării de afaceri A se vedea în continuare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: