Tipuri și faze principale de comunicare de afaceri

Tipuri și faze principale de comunicare de afaceri

comunicarea de afaceri este o parte integrantă a vieții societății moderne. În fiecare zi, persoanele care au un anumit statut și cei care ocupă una sau altă poziție se recurge la diferite tipuri de specii sale și să respecte cu strictețe regulile vocalele și ilegale de eticheta de afaceri. Corect de comunicare de afaceri construit va conduce chiar și un manager de novice pentru realizarea cu succes.

Particularități

Conceptul de comunicare în afaceri este ascuns un tip de comunicare, care nu este procesul de negociere în sine și soluția unei sarcini specifice sau realizarea unui anumit scop, care este un liant pentru toți participanții la conversație și minciuni în afara procesului de comunicare în sine.

Acest tip de comunicare diferă de alte specii în următoarele situații:

 • Obiectivul, motivațiile sau activitățile ar trebui să fie comune tuturor interlocutorilor+
 • Participanții la negocieri sunt în intervalul total de timp: comunicațiile de afaceri pot apărea în orice organizație, grup sau echipă+
 • Toți participanții la acest proces sunt interconectați, rolurile sociale sunt clar distribuite între ele, iar ierarhia comunicării este construită+
 • Comunicarea în acest context are o reglementare strictă pe care toți participanții trebuie să o supună, indiferent de statut: Norma de comportament în mediul de lucru este o etichetă de afaceri.

Regulile de bază ale eticheta de afaceri își asumă următoarele:

 • interlocutori de afaceri trebuie să să adere la un anumit stil de comunicare, în mod clar și concis formuleze gândurile, da argumente grele în favoarea punctul de vedere și să poată asculta și auzi interlocutorul. Aceasta va ajuta productiv efectua o conversație, nu ia timp suplimentar de la oamenii de afaceri.
 • Cu o astfel de comunicare, participanții la conversație trebuie să fie cât mai politicos posibil. Intalniri de afaceri urmăresc unele beneficii, așa că uneori trebuie să comunice cu oamenii nu deosebit de plăcute.
 • Slevance de cuvinte și propoziții simple Inerent în acest stil. Exprimându termeni complexe și cuvinte străine, puteți introduce o persoană să amăgire sau să-l insulte la toate. La rândul său, aceasta va împiedica realizarea obiectivului.

Funcții

Comunicarea în afaceri exercită trei funcții principale, care au diferite obiective și principii ale impactului uman finale:

 • Informare și comunicare Funcția implică colectarea și formarea de informații specifice de către participanții la conversație, precum și schimbul de cunoștințe acumulate în procesul de negociere.
 • Regulator-comunicativ Funcția vizează corectarea comportamentului participanților la comunicare. În timpul comunicării corporative, subiectul reglementează nu numai propriul model de comportament, ci și alți participanți la conversație. Pentru a îndeplini această funcție, astfel de metode sunt adecvate: condamnare sau sugestie în cadrul etichetei de vorbire, copiind comportamentul.
 • Eficient de comunicare Funcția este direct legată de aspectele emoționale ale subiecților comunicării.

Orice tip de comunicare are un impact extraordinar asupra unei stări psiho-emoționale a unei persoane care afectează atitudinea sa față de lume.

Vizualizări

Toate soiurile existente de comunicare în afaceri sunt clasificate în multe privințe. Luați în considerare cele mai populare printre existente.

În funcție de metoda de schimb de informații, se distinge comunicarea orală și scrisă a afacerilor:

 1. Pe tipurile scrise de comunicare de afaceri includ tot felul de documente. Acesta poate fi un raport de certificat, notă explicativă, rapoarte și protocoale ale reuniunilor, scrisorilor de afaceri, o declarație, o navă internă a companiei, un act de scriere, ordine, indicație în scris, descrierea postului și multe altele. Orice document oficial cu semnături sau sigilii este o entitate de afaceri.
 2. Negocieri, întâlniri, întâlniri, conversații de afaceri, rapoarte, planificatori pot fi atribuite interpretării comunicării de afaceri.

Conform metodei de interacțiune între participanți, există tipuri directe și indirecte de comunicare comercială:

 • Comunicarea directă implică negocierea între parteneri fără utilizarea fondurilor suplimentare, adică interlocutorii se află în aceeași cameră și comunică față în față.
 • contactul indirect are loc cu utilizarea de comunicații moderne – telefon, e-mail, video de comunicare.
 • comunicare la distanță vă permite să rezolve rapid unele probleme între parteneri din diferite țări. Dar experiența arată că conversațiile personale sunt cele mai productive.

O altă clasificare implică împărțirea tipurilor de comunicații de afaceri la comunicarea verbală și non-verbală:

 1. Comunicarea verbală implică interacțiunea între persoanele cu discurs uman. Cu ajutorul sistemelor lingvistice și, în funcție de intențiile unei persoane, se formează texte de vorbire. Acestea pot avea forma scrisă și orală.
 2. interacțiune non-verbală între oameni are loc fără utilizarea vorbirii. Mijloacele de comunicare este manifestarea externă a sentimentelor și a emoțiilor – limba gesturilor, expresiile faciale, ochii și motilitatea corpului. Ele sunt unite printr-un concept general: Kinstik.

Forme de interacțiune

În plus față de specii, aloce forme de comunicare de afaceri, ele sunt împărțite în monologice și dialogice.

 1. Primul grup include formele de comunicare cu un membru: raport, recurs, bun venit, publicitate. În acest caz, o persoană acționează ca un vorbitor și ridică ascultarea unor informații. El trebuie să înțeleagă în mod clar ceea ce spune el și să-și poată declara în mod clar gândurile.
 2. Formularele dialogice sugerează prezența a doi sau mai mulți participanți.

Negocierile reprezintă o formă adecvată de comunicare atunci când discută cele mai importante probleme și sunt:

 • Vertical – cu șefi mai mari+
 • orizontală – în interiorul organizației+
 • Neautorizat – adică neplanificat, realizat extentar+
 • La cel mai înalt nivel – există numai persoane în statutul de manageri ai companiilor interesate+
 • Tabel avansat – Întâlnire a grupurilor de lucru sau a comisiilor special desemnate.

Conversația dintre alte forme are caracterul cel mai informal și simplificat Interacțiunea în mediul de lucru. Acest formular include orice contact la locul de muncă, care este conceput pentru a rezolva problema. Nu toată lumea are un cadou la momentul potrivit pentru a începe o conversație relaxată cu șefii și cu tact pentru a rezolva probleme de interes.

Discuție sau dispută – calea de rezolvare a sarcinii prin compararea diferitelor puncte de vedere diferite. Rezultatul discuției productive este adoptarea unei decizii unice privind acordul reciproc al părților după ce a ascultat alternativ toate punctele pozitive și negative. Această formă de comunicare are cea mai viu culoare emoțională, dar în cercurile de afaceri este obișnuit să urmeze unele reguli. Adversarii nu ar trebui să vorbească mult timp, să se întrerupă reciproc.

Cheia succesului este respectul reciproc și loial la opinia celorlalți.

Fază

Procesul de conversație de afaceri de la început pentru a atinge obiectivul este făcută să se împartă în anumite etape sau faze.

Luați în considerare fiecare dintre ele mai în detaliu.

 • Pregătirea reuniunii numit. În această etapă, este foarte important să se contureze planul de conversație viitoare, pentru a desemna în mod clar cercul de sarcini necesare pentru mine. Este util de a aduce referințe cu privire la sursa, bazată pe ceea ce pentru a alege tactica conversației și argumentele necesare. La urma urmei, pe cât de important va fi întâlnirea, rezultatul acesteia va depinde.
 • Desemnarea de loc și intervalul temporar pentru negocieri. Definirea acestui parametru depinde de rolul de interlocutori. De obicei, coordonatele negocierilor sunt date de o sursă mai mare. Dacă o întâlnire este egal, atunci participanții pot conveni.

 • Instalarea și contact Stabilirea Cu interlocutorul. Această fază este în scopul său funcțional și este începutul negocierilor. Adesea, primul aspect sau cuvântul interlocutorului pliază atitudinea subconștientă față de el și afectează dorința de a continua conversația. În timpul înființării de contact, este important să plasați interlocutorul cât mai repede posibil și să completați stadiul de instalare a contactului psihologic – momentul în care toți participanții la comunicare sunt gata să se mute la esențe.
 • Desemnarea problemei și schimbul de informații. În această fază, este important să vă exprimați toate întrebările, să desemnez accentul conversației, să înțelegeți o înțelegere generală a problemei.
 • Argumente în favoarea soluției propuse. Faza argumentului este strâns interconectată cu etapa anterioară și urmează fără probleme din aceasta. În această perioadă, este foarte important să observăm toate părțile pozitive ale viziunii dvs. asupra permisiunii problemei, să aplice abilitățile de persecuție, mai ales dacă interlocutorul aderă la un alt punct de vedere.
 • Comperament. În acest stadiu, ascultă aranjamentele contrarioase, care nu pot fi întotdeauna convenite. Este important să ascultați cu atenție și calm interlocutorul, să înțelegeți esența poziției sale. Întrebările de susținere vor contribui la înțelegerea dacă obiecțiile sunt asociate cu dezavantajul informațiilor furnizate.
 • Căutați compromis În rezolvarea sarcinii. În procesul de nominalizări alternative de argumente și propuneri și se găsește o soluție, care va organiza toate părțile negocierilor.
 • Luarea deciziilor. Această etapă denotă consimțământul tuturor părților cu o singură poziție, venind la un numitor comun.

 • Fixarea rezultatelor. Toate întâlnirile de afaceri sunt completate prin semnarea unei confirmări scrise a deciziei comune. Contractul este o reflectare a faptului că întâlnirea are un rezultat acceptabil finit pentru toți.
 • Finalizarea contactului. După discutarea problemelor importante, trebuie să fie în măsură să o parte în mod corespunzător cu interlocutori, ar putea fi posibil să se lase o carte de vizită sau să ceri detalii de contact de la partenerii.
 • Analiză rezultatele obținute. Această fază este definitivă. Ea este proiectat pentru a arăta modul în care decizia a fost corectă și profitabilă pentru participanții la conversație.

Pe baza unei astfel de analize de, partenerii de afaceri decide cu privire la continuarea cooperării sau încetarea contactelor.

Sfaturi și recomandări

Garanția de management al afacerii de succes – a construit în mod corespunzător comunicarea de afaceri cu clienții și partenerii săi. Pentru a realiza acest lucru, ar trebui să ia în considerare unele nuanțe.

 • Este întotdeauna necesar să se mențină situația sub control. Manifestarea emoțiilor și sentimentelor inadecvate în mediul de afaceri. Sentimentul de frică și nesiguranță poate preveni luarea deciziilor, precum și un sentiment de milă de a semna un contract dezavantajos cauzate de manipularea interlocutorului. manifestare Inacceptabil de incontinenta si agresiune in timpul speciilor dialogice de comunicare – cum ar fi o discuție. Cu partener dezechilibrat și niciodată îndoială, cu greu cineva vrea să se ocupe.
 • Abilitatea de a anticipa dorințele clientului – O altă componentă importantă a unei afaceri de succes, pentru că în orice afacere, toate activitățile întreprinderii au ca scop satisfacerea nevoilor clientului. Attentiveness și curtoazie, servicii la cea mai înaltă categorie va face clientul veni înapoi din nou.
 • Planificare și capacitatea de a distinge cel principal din secundar. În orice negocieri, este important să se exprime pe scurt și clar, fără aprofundarea în detaliile celui de al doilea plan. De obicei, oamenii de afaceri sunt limitate, astfel încât nu se pregătesc monologuri lungi pentru întâlniri importante.
 • relații de afaceri nu trebuie să se intersecteze cu caracter personal. Chiar dacă o persoană solicită displace, aceasta nu înseamnă că nu poate fi util în afaceri. Manifestarea unei relații binevoitoare și favorabile, interesul sincer în argumentele interlocutorului va permite să se întâlnească productiv.
 • Onestitatea și transparența intențiilor. În timpul negocierilor trebuie să se comporte cu sinceritate, confirmând cuvintele cu fapte și statistici. La urma urmei, orice act necinstit pentru o înțelegere favorabilă poate submina pentru totdeauna încrederea partenerului și strica reputația.
 • Cunoașterea elementele de bază ale etichetei de afaceri.

Astfel de reguli simple, ca o ceașcă de cafea înainte de începerea reuniunii, sincer dorința de a ajuta în mofturile, capacitatea de a-mi cer scuze pentru greseala partenerului sau clientului la modul pozitiv și va fi permis să se simtă importante.

Pe video de mai jos, este descris aproximativ 5 reguli de bază ale comunicării de afaceri.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: